Re: Юлски бебета 2013 - тема 27

• 50 446
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Честит Рожден Ден Руми! Желая ти здраве и спокойствие. Дано всички проблеми останат назад и да започне нова щастлива серия  Hug

Ого е с тежък ларингит. Днес педиатърката я хванах баш на ръба да си замине и явно имаше спешен ангажимент понеже само на бързо го преслуша и ми даде направление за педиатър. Само каза, че бил за инжекции и положението било зле. Другата педиатърка пък е на Зар лекарката и аз много си я харесвам. Тя на свой ред и тя не се чувстваше добре като отидох пред кабинета. Прегледа Ого и му изписа Пулмикорт за инхалации. Ого вече не реве от инхалатора. Явно усети, че с него може да диша. То добре че е той. Вечер го напарвам хубаво в банята, става пара вътре чак не може да се вижда, но по принцип като се къпем винаги става така. Аз се къпя с вряла вода, а той си е в коритото. После пък го пускам на инхалатора с 2мл.физ.р-р и така лягаме. Тази нощ беше малко по спокойна от предната. Ужасно е да виждаш как детето не може да си поеме въздух  Rolling Eyes

# 376
Здравейте ,
Агнеска, бързо оздравяване на Ого   Hug
Руми, честит рожден ден и тук   bouquet Бъди здрава и щастлива !
Катенце, и всички празнуващи - честит имен ден !   bouquet
Пине - уникални коледни въодушевления ни пращаш, благодаря ти !

Ние ще имаме гости от Германия - на мъжа ми сестра му си идва днес за седмица. Няма да може за Коледа, та затова сега използва. Децата ще са щастливи много, а и ние с мъжо де. Те са много близки помежду си .

Прегръдки , момичета  Hug

# 377
Честит рожден ден на Подаръче. Да си здрава и силна   bouquet Благодаря за предложенията. По повод напълняването моят съвет е да си нарежеш сурови зеленчуци (моркови, чушка, целина, краставица, чери домати (не ги режи)) в купа да са ти пред очите и да ядеш, когато усетиш глад.

Започнах да мисля за Коледна украса и аз, но се хвърлям на снежно бяло и сребристо. После установих, че е много стерилно и купих малко зелено. Ще видим до къде ще го докарам, защото време не остана. Искам на 1 декември да украся и започна с 24 занимания вечер с голямото.

# 378
Уф, Ники , и аз съм си приготвила 24 задачки. Имаме един снежен човек с джобчета и всеки ден се появява по едно ново листче. Само че изобщо не мога да го измисля как ще стане с малкото зверче. Първо трябва да вдигнем Снежкото много нависоко и после всяка вечер да се изнасяме в друга стая. Не ми се иска да го игнорираме, но иначе няма да остави кака си изобщо. Още не съм го измислила  newsm78

# 379
  • София
Какви са тези 24 задачки-закачки?

# 380
Дейзи, този Снежко от какво е направен? Не можеш ли да го закачиш на стената? Ако имате пОлица - на нея. Не съм купила още, защото все още се оглеждам, но засега съм харесала дървена къщичка с кутийки. Имаме шкаф с книги и д. играчки- мисля да я сложа там.
Скрит текст:
Събирам още идеи за занимания също. Засега имам правене на снежинки от филц, правене на мъфини (купих хартиени поставки с дядо Коледа), правене на коледни сладки (малко се припокрива с предното), сурвачка, приказка с Дядо Коледа (в библиотеката), ледена пързалка, арт център (украсяват орнаменти, чаши, пекат), гледане на Коледен филм заедно, надписване/правене на коледни картички, купих канава и акрилни бои ще правя отпечатъци на ръце (и крачета на Вики) още 14 ми остава да измисля хаха Simple Smile
Катето, честит имен ден Simple Smile

# 381
Снежкото е от плат, горе-долу около метър висок. Мога да го закача някъде високо, но така ще лиша и нея. Тя постоянно ходи да си вади и разглежда миналите задачки, разнася ги насам-натам (аз й слагам листчета с рисунки, така че да разбере какво ще правим без да се налага да й го чета), брои колко дни са минали, колко остават. Представям си той как и вади и изяжда всички листчета  Mr. Green а от друга страна Коледата е и за двамата.
И моите задачки са горе-долу такива (без ледена пързалка и арт-център).
Скрит текст:
Ще правим сладка къщичка от бучки кафява захар, снежинки от желирани бонбони, къщички от рула тоалетна хартия. Всякакви идеи крада от Крокотак.
Миналата година мислех да правим заедно снежен човек, но така и не падна сняг до Коледа. Украсихме хладилника като снежен човек, идеята пак е от нета.
Един ден учим някакво коледно стихотворение. После го казва на Дядо Коледа (добре че в моята работа дядото иска да му кажат стихче или песничка, че в детската само ги снимат с подаръка).
И за колкото дни не мога да измисля занимание, приготвям нещо за оцветяване или рисуване или логическа задача пак от Крокотак.
Тази година съм купила и един Адвент календар с Коледна сцена. След всяка изпълнена задача ще получава по една фигурка.

# 382
Крокотак и аз гледам. Миналата година си правих сам- сама Simple Smile елхички от хартия. Явно не беше готова за толкова рязане. Забравих къщичката от меденки и бонбони, да. Купена е Simple Smile и скрита. С баща й я сглобяват.

# 383
Подаръче  newsm20  Почерпката е страхотна  Wink Какво прави Ади, оправи ли се вече?

# 384
Хваната съм на тясно, затова няма как трябва да пиша.
Първо и най- важно - Честит рожден ден Подаръче! Бъди жива и  здрава и много много щастлива!
Аз съм писала тук един или два пъти, но почти никога нямам какво да кажа, затова и не се включвам, но за сметка на това ви чета редовно. Понеже темата е за юлските ни бебета да кажа, че моя син е изключително палав и не се спира за минута, затова и често ходи с рани Simple Smile от няколко месеца спи в отделна стая и се събужда единствено сутрин, за да изпие млялото си и след това откарва до 8-9. Подобно на дъщерята на Пина и Йоан се храни доста добре и в последно време започна много да му личи Simple Smile Аз от седмица започнах работа и сега прекарвам малко време с него. На него явно му липсвам, защото миналата седмица мъжа ми каза, че цял следобяд стоял до входната врата и викал Мама.
Дгуго не се сещам да пиша, но се надявам след тази покана от страна на Подаръчето да съм редовна и винаги да намирам какво да споделя с вас!
Ps. Съжалявам ако има грешки в писанията ми, но пиша през телефона

# 385
  • София
Подаръче, Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава и много щастлива! Да е лека бременността ти и на финала едно хубаво спокойно бебе!
Агнес, бързо оздравяване на Ого!
Аз преди време се опитах да си сложа снимка в аватара, която бях оразмерила с Microsoft office, качих я така в снимка бг, но там я разпъва до нормален размер и я размазва, в профила ми излиза съобщение, че е голяма /защото е така/ и накрая се отказах.

# 386
След поредните изпълнения на Виктория, и звънящ телефон сутринта в 8:40 ми иде да се тропясам. Всъщност има ли и други като нея? Ситуацията е следната. На обяд спи 1,5 часа. Примерно вчера от 13 до 14:30. Вечер ляга в 21. Проблема идва 1,5часа по-късно. Събужда се, наспала се, и следва една игра до към 1-1:30. Заспива, пак се буди често, но си заспива сама. Сутрин към 7 си изпива млякото, няма отказване от него. Реве и си вика ко-ко, или га-га-га. Демек дай мляко. И пак заспива до късно. Хич не ме устройва този режим. За капак това продължава вече 2 месеца, примерно  5 от 7 нощи, което ако не се оправи скоро, идея си нямам на каква ясла ще я пускам пролетта. Тя няма как със 6 часа нощен сън да стане сутринта и да иде на ясла. Опитвах да я слагам по-късно, но не става, тя си реве, спи й се, тръшка се докато не легне. Заспива си веднага, с много малки изключения, но това будене направо ме побърква вече.

# 387
  • София
Ще ти кажа аз какво бих направила. Сутрин ще я събуждам към 8 и няма да й давам да спи повече. Първите дни ще зарежа домакинската работа и ще се занимавам изцяло с нея, за да свикне, че така й е хубаво. Ще я слагам да спи в 12:30/13 и ще настоявам да си е в леглото до 15/15:30, ако ще да си играе. Вечер ще я слагам пак в 21, но ще й взимам водата/млякото след като се приспи, за да свикне да не се буди да пие. Ще отнеме време да свикне, но колкото по-голяма става, толкова по-трудно ще става...   

# 388
Мисти, до пролетта що вода ще изтече..... Не можем и да си представим до тогава какво ще правят или няма да правят децата ни.

Дидито, пиши редовно, пиши!  Grinning  Кажи какъв пол се очаква да е второто бебе? Подаръче, вие щом сте с един термин, твоето второ бебе разбра ли се какъв пол ще е? Нали не съм пропуснала новината?

Мъхче, разбра ли какви са тия календари сега? По описанията им?  Simple Smile  Аз ги знам от няколко години, от форума разбрах. Не мога да реша харесвам ли ги или не. Първо е супер американщина, което от раз ми се отщява. Но..., пък ми харесват тия занимания с децата, чак на мен ми става интересно и нетърпеливо. От трета страна не искам да възпитавам култ към Коледа. Аз бих я забранила, да има едно лесно. И като църковен празник, какъвто все по- малко е, и като комерсиален празник, какъвто само е. От четвърта страна почнах вече с украсите (последните години), сладки ми се доправиха, подаръци ми се докупуваха, софри ми се дослагаха, фотосесии планирам...  Confused  Обаче това 24-дневно обратно отброяване би поставило Коледата на недостижимо висока позиция в съзнанието на детето, нещо като Отче наш преди лягане. После някои хора правят борчове, за да посрещнат Коледа и януари се самоубиват. По- зле е от лятна ваканция и есенна депресия.

# 389
Мъхче ама тя вчера си стана в 8:30 легна си към 13 и спа до 14:30, но я държах в кревата до 15ч, че да се изкъпя. Разлика няма. Само дето водата не съм й взела, защото знам, че иначе ще трябва да ставам да й давам. Направо не знам какъв е този мой каръшки късмет. Всички май ще се окаже, че си спят, само моето не  Sad Днес ходих до личната по този повод
Скрит текст:
оказа се, че е болна от рак и не се знае докога няма да е на работа. Много ми стана мъчно, свестен човек, млад, а какво става  Cry не искала да се знае, и ми е неудобно да вдигна телефона и да я питам как е.
Заместничката ни препоръча един сироп седивитакс, който се сетих, че лятото и една майка ни беше препоръчала. Но нали все не искам да давам такива неща. Обаче вече не издържам, та го купихме, той на билкова основа. От довечера почвам да го давам, че вече не се издържа. Дано има някакъв ефект, че от хамомилата имаше ефект, докато не свикна с нея, сега ефект 0.

Общи условия

Активация на акаунт