Злояди деца

• 22 660
  • 239
  •   1
Отговори
# 195
Основното е да не даваш насила, но обикновено до тази възраст е пропуснат. Въпросът не е да яде каквото не иска, а да намериш какво иска.
Намерих аз, домати и сирене и хляб, но ми се струва, че не може пък само това да се яде  newsm78

# 196
  • Куциндрел
Основното е да не даваш насила, но обикновено до тази възраст е пропуснат. Въпросът не е да яде каквото не иска, а да намериш какво иска.
Намерих аз, домати и сирене и хляб, но ми се струва, че не може пък само това да се яде  newsm78
Проблемът си е при теб. Peace

# 197
Проблемът си е при теб. Peace
Е добре де нормално ли е, за пореден път на закуска да изяде 1/2 банан, на обяд 1/2 домат с малко сирене и 1/4 филийка хляб. А знам, че на СЗ пак няма да яде, на вечеря пак ще е на същата история от обяда. То пък това ако не е злоядо дете, не знам кое е.

# 198
Скарлет, на колко е детето?

Не е малко това ядене. Особено, че има плод и зеленчук.

Моят е на 4 г. и понякога не яде и толкова. Опитвам се да давам яденета и супи, но има периоди, когато не иска да яде нищо друго освен филии, а и вече е голям и не мога да го баламосвам, така че кара на каквото му се яде.... Whistling

# 199
  • Куциндрел
Скарлет, добре. Детето ти е злоядо. bowuu

# 200
Скарлет, добре. Детето ти е злоядо. bowuu

Отдавна съм се отказала да споря с майки на "злояди"  деца. Сами си го правят, продължават да задълбочават проблеми и сякаш се опияняват от мъченичеството си.

# 201
  • Куциндрел
То и аз ще се откажа, че ще взема да се вдъхновя, че и моето е злоядо. Crazy
По техните критерии.....

# 202
Е, добре, щом сте казали, явно да си кара на домати и сирене, то и за мен така по-лесно тъкмо няма да готвя, готвено така или иначе никога, никакво не яде. Филии мазани също не яде, така че поне пък няма да ме е яд, че само на филии кара.  Whistling Пък ако случайно забравя да купя домати, няма проблем, тя така или иначе не се сеща да яде, ще почака до другият ден.
Оставям ви да си въобразявате, че е злоядо ако три дена нищо не яде, пък здраве да е.

# 203
И моето е злоядо...Аз му правя винаги повече, а то пък си го изяжда, зло значи... Mr. Green Laughing
Сега сериозно, децата са упорити създания, така че не виждам защо нападате майки, които търсят съвет от безпомощност??? Моята снаха търчи по малкият с лъжицата, иначе се не сеща, че има стомах...Момченцата по правило са си така, така че... Naughty

# 204
  • Куциндрел
 newsm78
То съвети се дадоха, пък и никой никого не нападна.
Дано поне малко от малко тези безпомощни майки да са вдянали какво им се казва, особено думите на Трещерица.

# 205
newsm78
То съвети се дадоха, пък и никой никого не нападна.
Дано поне малко от малко тези безпомощни майки да са вдянали какво им се казва, особено думите на Трещерица.
Да, идеално стана ясно според въпросната: злояди деца няма, а ако евентуално има, оставете ги да гладуват... Дали са вдянали или издянали, щом питат тук, имат нужда от някакъв АДЕКВАТЕН съвет, не начин да се изтъкне някой колко добър родител е. Аз поне не познавам идеален родител, за това и си гледам детето, както мога. Питам понякога как е с другите деца, за да си направя някакво сравнение и до там. За това и съм питала във форума как е с другите бебчета, но не и за съвет, нямам нужда от такъв и не разбирам защо някои майки питат... Rolling Eyes ShockedИма педиатри и литература по абсолютно всяка тема и който има желание да знае нещо, което не знае или не усеща за детето си, да чете там, не да търси съвети в бг мама!

# 206
И моето е злоядо...Аз му правя винаги повече, а то пък си го изяжда, зло значи... Mr. Green Laughing
Сега сериозно, децата са упорити създания, така че не виждам защо нападате майки, които търсят съвет от безпомощност??? Моята снаха търчи по малкият с лъжицата, иначе се не сеща, че има стомах...Момченцата по правило са си така, така че... Naughty

Щом го приемаш по правило, няма начин и твоето да не е злоядо. И на сестра ми беше злоядо, вярвах й. Сега, като започна да убеждава внучката ми да хапне още малко, поне още едно топче и да й дава с лъжицата, разбрах защо.

# 207

Щом го приемаш по правило, няма начин и твоето да не е злоядо. И на сестра ми беше злоядо, вярвах й. Сега, като започна да убеждава внучката ми да хапне още малко, поне още едно топче и да й дава с лъжицата, разбрах защо.
Понеже стана ясно, че аз проблеми с детето нямам, може би, защото е още малко, пак давам пример със племенника: ако не го гонят с лъжицата, единственото, различно от нормално ядене, което го привлича и за което има желание е: бонбони, вафли, сладкиши и производните. Имам позната, нейното беше същото...Е, трябва да бъдат оставени да ядат само това или нищо?

# 208
  • Северозапада
Ами, ако не бяха запознати от ранна детска възраст (1-2 г.) с въпросните бонбони, вафли и т.н., може би нямаше да искат. Моето като не знае какво е вафла, не иска. Един път взе Барни в магазина, ама така, да си го носи. Вкъщи го прибрах, а тя дори не се сети да пита за него. Яде си и супите, и манджите, и зелечуци, и плодове. Има си предпочитания, разбира се, но то пък кой няма.

# 209
Аз казах, че няма смисъл от спорове. Изобщо не трябва да яде боклуци и ще прояде нормална храна. Но майките в страха си да не умре от глад горкото, се предават и ги дават.  

Общи условия

Активация на акаунт