Злояди деца

• 22 701
  • 239
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Моето дете отказва да яде каквито и да било пресни салати, за това ги пие на фреш - от зеле, краставици, моркови, зелен лук, магданоз, целина, червено цвекло...комбинации разни...

# 121
Scarlet~, примерно предлагай й домати с ориз, супа топчета с ориз без картофи, мусака без картофи, може с тиквички, даже съм виждала и с ориз да я предлагат. Щом яде и крем супи прави й с всякакви зеленчуци.
За да не се запича давай плодови пюрета, ако не ги иска така, слагай ги в кремчетата.
Моето дете все още яде плодови пюрета, защото се запича, нищо че яде и супи.
Това диване не яде домати с ориз, всъщност ако в нещо манджа съм слагала домати, то трябва да са съвсем малко, защото не обича кисели храни, нито пък ориз примерно с КМ, него също не го яде. Тиквички под никаква форма не яде, само пържени не съм предлагала, че нали е вредно, не й харесват нито с ориз, нито в крем супа, направо ме побърква тотално. От плодовете понякога яде портокали, ако съм нацелила сладкият сорт, и ябълки, но те пък запичат, плодови пюрета слагам в кремчетата, вместо захар, но пък всеки ден кремчета ми се вижда много еднообразно.Супа топчета не яде нищо с кайма, направо съм се видяла в чудо. От супите само някоя постна с картофче може да яде, но трябва да е без застройка, и пасирана. И то пак не винаги. Аз не знам като тръгне на ясла как ще е, подозирам че от инат ще стои гладна по цял ден. Та от сега обмислям вариант сутрин да закусва в нас. Сандвичи също не яде.  #Crazy Само вода пие, нищо различно от вода в чашата. От манджите обича крем супа от червена леща и май само това го яде без проблеми, за останалите сме с лъжи, евентуално ги докарва до към 10 чаени лъжички, но понякога само като види лъжицата и дори не опитва.

# 122
  • Куциндрел
Аз слагам малко захар в доматите като го готвя, така не киселеят.
Не се притеснявай за яслата, там е друго, вече писах, че моето яде храни в градината, които вкъщи не иска и да ги подуши. Там са много деца, гледат едно от друго, сървеновават се. Peace
Предлагай й каквото яде и покрай него слагай нещо още, ако иска да го опита.
Пилешко, свинско, пържолки яде ли?

# 123
Пилешко, свинско, пържолки яде ли?
Joy тепърва й никнат зъби, така че пържоли скоро няма да прояде /на 1г и 7м е/ . А месото и пробутвам в крем супата от леща пасирано, иначе абсурд да яде чисто месо, опитвала съм да давам, но нали ви казах не яде нищо, което вижда, че ние ядем. Седи си на масата с мен, аз си ям, на нея не й прави впечатление изобщо. Само ако случайно види хляб, може да иска от средичката, но пък аз гледам да ям без хляб, че иначе само на хляб според мен не може да кара.

# 124
  • Куциндрел
О, тя е още малка. Зъбите са си голям фактор в дъвкането.
Моето имаше проблеми със зъбите и като го оправихме започна да дъвче всичко.
Щом минава в лещата да пробуташ нещо, пробутвай. Не забравяй, че децата си менят вкусовете и се променят. Щом не иска от вашето не й предлагай, яж си и не я карай да опитва. Ще дойде момента, в който ще й стане любопитно какво е това във вашите чинии. Peace

# 125
На 1,7 г. е малка, за да разбереш дали е злояда. Моят до година и половина ядеше всичко, ама като казвам всичко - салата домати и краставици, броколи, спанак, карфиол, тиква, тиквички, абе всичко, какво се сетиш, че може да се дава на неговата възраст. И, като тръгна на ясла, явно от стреса, изведнъж каза Не и това беше..... Crazy
Сега 2,5 г. по-късно вече прояжда разни неща, но пак със зор.....дано да отмине.  Praynig

# 126
Наистина до година и половина  - две не може да се определи дали детето е злоядо. Моят син продължава да си яде все едно и също. Интереса към храната и опитването изобщо си остава нулев. Вече се чудя какво да пробвам, за да го накарам да яде. Не настоявам да яде манджи, ама поне да опита месо или пък картофи или маслини, кашкавал и прочее. И това ако не е злоядо дете...........

# 127
Че тя отсега не иска да яде, не знам накъде по-зле може да е в яслата. Но днес имаме постижение на обяд взе, че си изяде яденето - зелен боб с месо, дето все не го искаше. Аз съм доволна.

# 128
Присъединявам се, за да следя за идеи как да стимулирам дъщеря ми за по-разнообразна храна.

Почти на осем е. Проблемът не ми е с количеството, а с еднообразието на храната. Предимно месо, риба и тестени. Понякога млечни и яйца.

До към годинка и половина си хапваше почти всичко. После почна да отказва. На две и нещо последно отказа бананите и с това се приключи яденето на плодове. Ама изобщо, под никаква форма и досега.
Към момента единствени зелечуци в менюто й са черните маслини и пържени картофи тип Макдоналдс. Tired Готвено - нищичко. Супа -  само прецеден с цедка бистър бульон, около веднъж месечно, до половин купичка. Таратор - също. Айрян един вид, с малко копър евентуално.

Не съм притеснена. Слаба е, но не кльощава, висока за възрастта си. Доста здраво, неболедуващо дете, да чукна на дърво.
Просто ми се иска да не изключва плодовете и зеленчуците от менюто си. Изобщо не държа да са сготвени, даже по-добре сурови.

Постижението ми засега е, че сме се разбрали да опитва нови неща и ако не й харесва, да не ги яде. Разбирайте, отхапва с върха на зъбите или просто близва. После без изключение казва "не ми харесва".

Хубавото в цялата работа е, че отказва и неща като торта, конфитюр, гофрети, кексове, сладкиши, газирано, захарни бонбони, кремчета и т.н.

# 129
А ако й правиш фреш?

# 130
Тц. Пие само вода. И понякога мляко с какао.

А не е като да не предлагаме редовно. Ние с ММ пием често.

# 131
Не ми хрумва нищо друго. Предполагам, че за 8 години си пробвала всичко. Щом е здрава ти остава да се примириш. Знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се постигне.  Simple Smile
Виждам ти лентичката. Желая ти един ящен бебок.  Hug

# 132
Благодаря. Hug

Както казах, не съм притеснена. Но ще се оглеждам за хитри идеи. Mr. Green
Направо умът ми не побира как може да не харесва. Аз не мога без плодове и зеленчуци.

# 133
  • София
Понякога на детето може да не му харесва нещо за ядене като вкус,мирис и т.н и да не го прояде дори като стане голямо.Аз нямам деца,но имам 2 по-малки братя,а и самата аз от малка не ям много неща и имам наблюдения.Когато съм била много малка и за някакъв период от време са ми спрели млякото не знам точно каква е била причината и след това никога повече не съм искала да го опитам и така вече повече от 20 г,нямам алергия,ям неща,които се правят от мляко,обожавам сирене,но като видя мляко в чистия му вид направо ми се повдига.Идеята ми е,че според мен не е хубаво да се карат децата да ядат нещо на сила,така има голяма вероятност,когато станат по-големи да не искат изобщо да го опитат отново  Peace

# 134
  • Sofia
Подкрепям напълно!!!

Още повече ако се касае до прясното мляко - има толкова противници, че човек се замисля до как ве възраст е добре да се консумира. Със сигурност за възрастните хора не е препоръчително

Общи условия

Активация на акаунт