Злояди деца

• 22 698
  • 239
  •   1
Отговори
# 150
А какво му се натрупва.... newsm78 Странно ми е, защото до преди няколко години точно обратното се твърдеше - че е полезно.....сега наопаки  newsm78
При прясното мляко има огромно количество казеин.Единственото мляко,което се доближава до човешкото е кобилското. Огромните дози прясно мляко може да доведат до диабет, остеопороза, асма и алергии по дихателните пътища, рак,аутизъм и др. Не казвам,че съм против млякото.Дъщеря ми както споменах обича кисело мляко с плодове и кремчета. Но не съм съгласна да го яде и пие с литри. При много заболявания се препоръчва безглутенова и забележете безказеиново диета.Особено за деца с аутизъм,проблеми с нервната система и логопедични проблеми. Аз отдавна искам да и намаля количествата на мляко, но тя вечер пие по едно шише и главно с това се изхранва, с кисело мляко под всякакви форми,попара,крем супа,боб и кремчета. Е това са и храните ooooh!

# 151
А за пасирането и аз не съм много съгласна,защото наистина детето става мързеливо и ни иска да дъвче. Не че и при нас не се пасират супи, но според мен в това ми е проблема  ooooh!и нея я мързи да дъвче ядене и каквото и да било ако ни е бисквита,снакс и солети  NaughtyА наистина дъвкателният процес е много важен за развиване на речта Rolling Eyes

# 152
Ако детето пие толкова много мляко опитай се да го замениш с кокосово , бадемово , лешниково или соево - аз съм в процес на заменяне на кравето мляко с горните , защото искам да изолирам  прием на глутена .

# 153
  • Куциндрел
Детето е на 10 месеца, все още трябва да приема мляко. Ако някое дете няма проблем с кравето мляко, то нека го пие, особено ако го обича.
Киселото мляко не прави проблеми като прясното мляко. То може да се приема цял живот и не създава проблеми.
При малко дете не бих ограничила приема на каквито и да са млечни, ако не създават проблеми.

# 154
  • Варна
Ако детето пие толкова много мляко опитай се да го замениш с кокосово , бадемово , лешниково или соево - аз съм в процес на заменяне на кравето мляко с горните , защото искам да изолирам  прием на глутена .

Как изолираш глутена като спираш млякото?

# 155
А наистина дъвкателният процес е много важен за развиване на речта Rolling Eyes
Това не е вярно, имам пример, детето /племенника/ не иска да дъвче, но си проговори в нормата около 2 годинка, и то съвсем ясно и правилно.

# 156
При прясното мляко има огромно количество казеин.Единственото мляко,което се доближава до човешкото е кобилското. Огромните дози прясно мляко може да доведат до диабет, остеопороза, асма и алергии по дихателните пътища, рак,аутизъм и др.
То ако беше така още навремето бабите и дядовците ни щяха да са болни от всичко изброено, а всъщност те са живели дълго и не са и чували за алергии и тем подобни. Не съм склонна да вярвам на това твърдение.

# 157
Замествам го с осталите млека , а и по този начин изолирам въглехидратите , които са празни калории , които създават чувство за ситост много бързо , а много бързо се изразходват от организма и чувството за глад се появява много бързо ,децата трупат кг от празни калории , които се преобразуват в мастни клетки и съхраняват от организма . Глутена е в основата на забавяне на процеса на освобождаване на кетони , които са от жизненоважна роля за предаване на електрически импулси до нервните клетки от органите на организма към мозъка , а глутена блокира този процес и е в основата на множество болестни състояния като аутизъм , епилепсия , шизофрения , паркинсон , депресии , хиперактивност и смяна на настроенията , както на диебет и т.н

# 158
По отношение на дете на 10м бих продължила да кърмя или давам АМ

# 159
По отношение на дете на 10м бих продължила да кърмя или давам АМ
Абсолютно съм съгласна. Аз не можах да кърмя много но до 2г. давах АМ Peace

# 160
  • Куциндрел
kremi_87 , твоето дете на 10 месеца ли е или по-голямо? В лентичката ти пише 10 месеца. Crazy

# 161
При прясното мляко има огромно количество казеин.Единственото мляко,което се доближава до човешкото е кобилското. Огромните дози прясно мляко може да доведат до диабет, остеопороза, асма и алергии по дихателните пътища, рак,аутизъм и др.
То ако беше така още навремето бабите и дядовците ни щяха да са болни от всичко изброено, а всъщност те са живели дълго и не са и чували за алергии и тем подобни. Не съм склонна да вярвам на това твърдение.
Виж аз няма да те карам да вярваш в нещо,което не искаш.Аз само ти казвам,защо към 2015г се счита, че приема на прясно мляко в големи количества е вреден. Това дали е вярно или не незнам,може би зависи от детето,а може би не. А за бабите хич не ми се спори.Отиди в някое село и виж колко хора гледат крави и като ги гледат тия крави с какво ги хранят и колко често ги водят на паша.Та сега се замисли това количество мляко,което е на пазара какво мляко е и от какви животни идва и как са гледани те.Извинявам се , но трайността на киселото мляко беше  мисля два дена и след това не се ядеше, защото беше ужасно кисело. ThinkingИ това не е само с млякото... Naughty Защото вкуса на доматите и на много други неща от твоето и моето детство никога няма да са същите, дори и излезли от двора на баба ти, просто защото сортовете се променят(залага се на други качества не на твоите и мои спомени за вкус),торовете,храната и примесите за животни също.И пак се извинявам ако съм те засегнала нещо Praynig Просто не съм съгласна с тези отживелици, че нещо което е било добре за мен 27г по-късно ще е добре и за детето ми. Naughty

# 162
kremi_87 , твоето дете на 10 месеца ли е или по-голямо? В лентичката ти пише 10 месеца. Crazy

На 2г и 10м Grinning

# 163
Аз съм напълно съгласна с Креми , вижте каква е почвата и т.н ... За бабите , като аргумент , е по-добре да си го избием от главите веднъж завинаги , защото не можеш да сравняваш неща от преди век , а и това е била храната на бедните маси , така че избора е около 2-4% .
Начина на живот и отглеждане преди век да се използва
като мотив за спор е най-малкото наивен.

# 164
Напоследък да ви кажа ми омръзна да слушам как това било вредно, онова било вредно,основно във форумите и при някакви лекари по тв, които иначе не практикуват медицина. Ако взема да се съобразявам с всичко писано някъде, ще излезе, че не трябва да ядем нищо. Какво сме чували, не само аз сигурна съм: Месото е вредно, млякото е вредно, хлябът явно е вреден, защото е глутен, зеленчуците и плодовете са вредни защото са с нитрати и пръскани с разни неща, освен ако не съм си ги отгледала лично, което няма как да стане. Остава ми избора да ядем ориз и някакви култури, които напоследък са модерни, но пък не са ми вкусни от сорта на киноа, амарант и т.н. Е ще ме извинявате, но всеки да прави каквото си иска, аз ще давам от всички "вредни" храни и мляко, и месо, и зеленчуци и плодове.

Общи условия

Активация на акаунт