По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 154 383
  • 921
  •   1
Отговори
# 675
izvinqvam ser predvaritelno ,no nqmama balgarski na kompa,imam edin vapro. ,Dnes si kupix kukara rehix da probvam mlqko s oriz pusnax na programa slow cook za 1 4as na 100 gradusa taka go pro4etox v edna recepta,no sled 5 minuti ot vsqkade izbi mlqko.Vaprosa mi e na kakva programa da go pusna kukara ne e zakupen ot BG ZATOVA MI E MALKO TRUDEN PREVODA.

# 676
Аз започнах да посвиквам. Вчера рискувах и направих двойна порция спагети с риба тон, т.е. цял пакет спагети. Станаха чудесни и ,макар че мислех, че двамата недиетични ще ги хапват 2 дни-просто вече ги няма. Днес пък постният гювеч стана превъзходен, обаче не знам как да направя крем-карамела-в книжката пише за фолио и т.н. а изобщо не разбрах къде се налива водата за водна баня.

# 677
обаче не знам как да направя крем-карамела-в книжката пише за фолио и т.н. а изобщо не разбрах къде се налива водата за водна баня.

Слагаш в купата на кукъра друг съд. Наливаш водата в купата, около втория съд.

# 678
Изчетох последните страници и има доста мнения за несполучлив ориз или кекс и доста въпросителни около полезността на мултикукъра.
Имам го вече от няколко седмици и не мога да се оплача. Peace
Първият ми ориз не беше сполучлив и това беше,защото аз самата се обърках в притеснението си да не объркам рецептата от книжката.
Искам да ви кажа,че рецептите в въпросната книга не са на 100% вярни и само кулинар  с усет и вярващ на инстинктите си може да го осъзнае това.
На мен най-големият ми проблем в началото беше,че слагах малко повече вода отколкото трябва.
Бях свикнала с големите количества в големи тави и тенджери,а кукъра не е толкова огромен.
Нормален е и това ми харесва.
Първите ми картофи с месо пак не бяха много сполучливи,защото картофите направо се превърнаха в пюре. хаха Но все пак беше вкусно.
Аз не обичам да ям пържено,а особено след операцията ми, махането на апандисита ми - не мога да ям пържено.
Но последно в кукъра правих мусака без заливка и там трябваше да запържа малко морковите и каймата - просто няма как според мен. Но ползвам само зехтин.
След това сложих и картофите и вода и разни подправки и малко сол и го пуснах на BOIL за 20 мин.
На края добавих 5-6 лъжици доматен сос и го пусках на същата програма за още 15 мин. Целта ми беше да стане като яхния малко по-гъсто.
Но се получи адски вкусно!
Последният ми ориз пък стана адски успешен! Следвах отчасти рецептата за ризото от книжката,но след предишните ми несполучливи опити вече знаех какво да правя.
Добавих и една уникална подправка - шафран- за пръв път я ползвам и ориза стана УНИКАЛЕН! Не съм яла никога толкова хубав ориз.
Първо си сварих пилешките бутчета за 20-30 мин. на програма BOIL.
След това месото го разкъсах на малки късчета. През това време запържих малко моркови и тиквички в зехтин и добавих ориза. След това пилешкото месо и някакви подправки- ШАФРАН и малко сол.
НЕ готвя с много сол и мазнина.
Сложих малко водичка да се задушат хубаво продуктите. Добавих вода - КОЛКОТО ТРЯБВА!!!
След това си пуснах програмата ризото,която е 40 мин. Накрая получих най-вкусният ориз в света.
Може би просто имах късмет този път и не искам да ви подвеждам,че при всеки ще се получи моят ориз по този начин.Всеки си готви по различен начин.
Първият кекс,който направих мога да кажа,че се получи горе-долу добре. Трябваше 15 мин. преди края на програмата да го обърна,за да се изпече малко и от другата страна.
Но рецептата в книгата не е вярна на 100% пак казвам!
Трябва да ги променяме според нашето усещане и вкусове.
Най-се гордея с ориза,който направи и хляба,за който намерих рецептата в интернет.
Иначе съм правила и пълнени чушки и станаха адски меки и приятни на вкус.
Рецептата обаче за тях също от книжката и си е изключение за сполучлива рецепта от там.
В крайна сметка всичко се свежда до опити. От опит глава не боли,а от грешките човек трябва да се учи.
Една потребителка питаше дали може да сложи всички продукти в кукъра и да не прави нищо.
Зависи какво е ястието. Ако искаш да направиш пиле с ориз и зеленчуци някакви например,ти сама трябва да си прецениш дали обичаш да запържваш преди това или не. Много рецепти съм виждала и други потребителки във форума са споделяли,че слагат всичко направо и си пускат някоя програма и не правят друго. Уреда го позволява. На мен самата ми е адски добре да не трябва постоянно да проверявам ястието. А за ползването на разни кухненски прибори освен купата на кукъра - това не мога да ти го кажа. АЗ например си ползвам дъска за рязане и някоя и друга чиния ако ми трябва да си подготвя там продуктите. Например да си обезкостявам месото,да беля картофи и т.н. и т.н.
Но според мен ще имаш примерно 5 съда за миене,а не 10-15. Определено ми е по-лесно откакто не ползвам огромни тави и тенджери. Simple Smile
Определено има още какво да опитам да сготвя в кукъра и печка не ползвам изобщо.
Мисля да направя някоя супа тези дни. Това още не съм го опитала,но мисля,че ще стане супер.
Общо взето кукъра не може да ми изневери или да сгреши,но аз мога. Просто трябва да внимавам с рецептите и с количеството вода!
На мен ми е адски лесен и полезен,защото не ми трябва първо котлон да пускам и тиган да запържвам и да цапам,а пък после една тава и да се навеждам и да бъркам и да гледам дали трябва да доспивам вода. Пък с ръкавиците да вадя едни големи тави и не знам си какво си още.. 100 мазни съда за миене и аз цял ден си прекарвам в кухнята - буквално!
Сега си запържам за малко в кукъра и си слагам останалите продукти - вода и т.н. и си пускам програмата и си отивам някъде да си свърша работата и като се върна -обядвам топло и вкусно ястие.
С тестените печива трябва да се внимава обаче,но се получават и те добре. Simple Smile
Съда на кукъра се мие адски лесно и дори няма после и следа от мазнина в него.
Уреда е полезен,ако знаеш и как да го използваш. Simple Smile

# 679
Морковите и каймата не е нужно да се запържват, аз слагам всичко сурово, на едно и със заливката и става. За да стане рохкава каймата се размесва с домаен сок/сурова/. не запържвам -никога, смятам го за нездравословно и без да имам здравословни предпоставки да го правя и готвя основно на бейк и стю и ми се получава винаги, повечето ми рецепти са без мазнина.
Рецептите за кексовтее си  стават по рецепта

# 680
Хайде стига съм се скатавала и аз, че омрънках света в началото. При мен с ориза се оказа, че нямало провал, защото просто по тази рецепта си става като китайски, а аз обичам по-разварен. Вече няколко пъти правих ризото и пилаф и то само вегетариански, заради здравословниците у нас и се получава страхотно.  Спагетите ми също. Гювечът ми също /и той постен/. При месото обаче не ми се получава само на задушаване, та включвам и на печене-става страхотно. Омлети с най-различни добавки-великолепни. Кексове пробвах само 2 пъти. Неми се получиха, но пък и тавата е малка, та няма да ни стигне такъв кекс и предпочитам да го направя във фурна. АКК и щолен също мисля да си ги направя на фурна.

# 681
  • Sofia
Като прегледах дискусията, стигнах до извода, че на Савина й трябва домашна помощница, а не уред ....[/color]

Идеята сама по себе си никак не е лоша, ма като знам каква съм и колко усилия ще ми коства да понеса чужд човек да ми се пречка в къщи, еле пък в кухнята, в която по принцип не допускам нашествие дори и от домашните... По-добре хич да не пробвам.  Joy

# 682
Аз съм от тея дето на запържват и бутат всичко в кукъра  Mr. Green или най много да добавям нещо, но повечето се готви на бейк или най вече стю и стийм,
Програмата стийм съм я използвала само за готвене на пара с приставката на дупки. Ти как я използваш?

# 683
Аз съм от тея дето на запържват и бутат всичко в кукъра  Mr. Green или най много да добавям нещо, но повечето се готви на бейк или най вече стю и стийм,
Програмата стийм съм я използвала само за готвене на пара с приставката на дупки. Ти как я използваш?

за пара, ама правя всичко, меса, зеленчуци, ориз, риба.....просто ядем много задушено и ми е супер

# 684

за пара, ама правя всичко, меса, зеленчуци, ориз, риба.....просто ядем много задушено и ми е супер
Ама винаги с приставката на дупки ли?

# 685

Ама винаги с приставката на дупки ли?

да

# 686
Момичета, бихте ли написали рецептата за мусака със заливка. Не мога да я намеря в темата.
Благодаря.

# 687
  • София
Момичета, бихте ли написали рецептата за мусака със заливка. Не мога да я намеря в темата.
Благодаря.

Просто си правиш всичко както си правиш мусака, и като се свари, слагаш заливка, да поври и с нея.

# 688
Моят мъж пък си поръча пържоли. Аз месото принципно го готвя на стю и после пускам за 5-10 мин на бейк, колкото да се позачерви. Ама как да направя пържолите? Ако са 4 няма как да ги събера на дъното, ще стане ли да ги наредя на "2 етажа"(една върху друга)?

# 689
Нарежи ги на мини пържолки и с бира на бейк, стават страхотни

Общи условия

Активация на акаунт