За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 449
  • 697
  •   1
Отговори
# 615
Честита месечинка на Маги и на другите бебоци!   bouquet

Есен1 , правихте ли изследване  за алергия към белтъка на кравето мляко? Да не е пък като нашето... Thinking

emeka , и аз така четох за млякото. Да свърши пакет и ние минаваме на 2-ка.

За сядането - оставям бебка да седи в мен с гръб. И подпряна на коленете ми я оставям. Скоро и с възглавници я подпирах и не се свлича надолу. Легнала изобщо не иска да стои, само се набира напред. По корем пък хич не и харесва. Най-много 5-10мин. и започва да плаче, главичката си я забива надолу. Малко почва да ме притеснява това.... гледам, че повечето бебчета обичат по коремче.

Да питам мамите, които са раждали секцио - имате ли някаъв дискомфорт или болки от операцията?

# 616
С Аптамил 150 мл вода и 5мерителни лъжички става около 170 мл готов разтвор ,пяна няма.

# 617
Това за рефлекса "ходене" ми стана много интересно, че минавал след 4 мес, ние сме на 5 и половина и още така движи крачетата, много е забавно, само да има кой да държи шишарката  Laughing

Абе изпуснах резултата от анкетата - може ли инфо колко тежат юнчетата на 5 мес.? Ние дне се измерихме 7,7кг с дрешки. Биха ни втората пневмококова. Педкин каза че може вече за по малко да го слагаме да сяда  Party много се радвам, душичката тооолкова много иска да седи. Сега на 6 мес. имало профилактика ПКК, урина и ехо на коремче.

Да питам за захранването - вкарах картоф, морков и тиква. Хапва по 70г и после си досуква добре. Педката каза да кача на 80г и да не замествам, така и си мислех  Twisted Evil. Планирам да вкарам още тиквичка и чушка, евентуално и пащърнак. После се чудя какво да предложа. Гледах кашите ориз и банан, ама те имат и захар  Confused  Вие какви каши давате?

Уфф и друго да питам, педи каза, че 6 кърмения били много... трябвало да намалим на 4-5. Ама бебс си иска режима на 3 часа и от 6 до 21ч. си търси като часовник. Вие по колко хранения имате?

# 618
Да се отчетем след ДК - 7,300 кг (+0,950) и 66 см (+2,5). (на 5 месеца + 12 дни)
Биха ни трети прием на 4 валентната + пневмококите. Плака по-малко, отколкото очаквах.  Heart Eyes
Надя също се опитва да си мести крачетата - "да ходи", но не толкова интензивно, както като беше по-малка.  Peace
От около 10 дни Надя огладнява през по-голям интервал от време и от вчера официално е на 5 хранения. Simple Smile
За сядането - само за малко в нас - голям кеф и е. И докато хапва пюре - излегната - се опитва да се набира и стои седнала, но не и е удобно и бързо се изморява.  Rolling Eyes

# 619
Ние от доста време сме на 5 хранения. Сутрин яде към 8-8:30 и вечер последно между 21:30 и 22:30

# 620
Петър е 7500, 72 см.

Gaggi, защо да махаш хранене ? Той си знае колко да си дояжда.Ние бяхме на 4*200, от няколко дни пак е на 5

Аз пък не го разбирам как го смятате АМ едва ли не с дроби. 30 мл-1 лъжица. То за 2/3 лъжица, което даже не знам как се прави практически и водата да изчислявам  #Crazy Хвърлям каквото не изяде и толкова. Все пак и на опаковката пише да се спазва дозировката.  Rolling Eyes

# 621
При нас проблема е, че ще изяде, това, което има. Няма нужда всеки път да й правя по 170, за да й товаря стомахчето, когато трябва да яде 150. Аз ги спазвам тези количества и кърма давам, точно колкото са месеците + 100мл. Не сме имали проблеми досега- качва си добре, пу-пу. На 5 месеца бяхе 7.700кг и 70см.  Peace. Ега с пюретата е същата работа - давам горе долу 150 мл. Какво има да се изчислява 30 мл. една лъжичка, 10 мл-1/3 .
Яде 5 или 6 пъти. По 150 , но когато я кърмя не знам точно колко яде, пюрето и плодовото пюре (давам 60млполовин малко бурканче) й стигат за около 4-4.5 часа.

# 622
Водата е ясна. Не разбрах как мерите сухото вещество ?

# 623
Аз лично на око премервам 1/3 лъжичка, не мисля че +- няколко милиграма ( лъжичката е 4.5 гр) са фатални  Peace. Но всеки различно си е свикнал. Още от новородена правя така. Смесвах с кърмата и ако сложех повече АМ, рискувах да хвърля и кърмата  Peace.
Днес не сме излизали и вече изперквам, почнах да украсявам и какво да видя-изгубила съм дядо Коледа  Joy.

# 624
Ние сме на 4 хранения от около 2 месеца и половина. Той сам си направи този режим.

# 625
  • Пловдив
ние сме на 5 хранения, по 180 мл. с 6 лъжици хапват сега, но единия често не си го изяжда, другия пък нещо много го мъчат тези каши, не иска и не иска сега да ги яде, днес от отвращение повърна всичко изядено, задържа го без да гълта и по някое време му се пригажда и повръща, не знам какво да правя, вече няколко дни тотален отказ, няма да се научи да ги яде явно кашите Thinking

# 626
Чисти ли ги даваш или с някакви плодове ?

# 627
Гугито не го мъчи,че ще го отвратиш от храненето.

# 628
Gugi, и Мишето правеше същото от начало. Спряхме пюретата за 1-2 седмици и след това с повечето нямаше проблеми. Другото е, че в началото не ги искаше, ако е много огладняла.
Утре сме на ДК и ще питам какво др. можем да даваме вече, и трябва да й бие хепатитна ваксина. Надявам се да няма проблеми с нея, мисля че беше от по-леките.
Вашите сладури пищят ли? При нас гукане вече никакво няма...

# 629
  • Пловдив
с плодово пюренце ги давам смесени, вчера пробвах и без, ефект никакъв, каква да я мъдря, да спра кашата ли Thinking

Общи условия

Активация на акаунт