За пюренца идва време вече, сладко да похапва ЮНСКОТО човече - 7

• 27 434
  • 697
  •   1
Отговори
# 630
Гукането при нас спря, само  smile3534 и по-рядко от преди пищи.
За АМ, откакто нощтно време даваме, когато се събуди, му даваме 4л с 160мл вода. Правим го така, защото през деня има 5 кърмения, а вече е около 9кг.На една приятелка малката наддаваше много и тя на 3 месеца спря с дозата 4л и останалото вода до к-вото течност, което трябва да изпива.

# 631
И Слави отдавна не гука, по едно време пищеше, сега нещо си пее и бъбри.

# 632
  • София
И ние днес бяхме на ДК. 7450 и 7500 и по 70 см са и двете. Подпукаха ни да заместваме целия обяд, следобедна закуска, сокове и сурови плодове Laughing ама за момента ще почака малко педито Mr. Green
Хепатитната ваксина е безпроблемна.

# 633

Да питам за захранването - вкарах картоф, морков и тиква. Хапва по 70г и после си досуква добре. Педката каза да кача на 80г и да не замествам, така и си мислех  Twisted Evil. Планирам да вкарам още тиквичка и чушка, евентуално и пащърнак. После се чудя какво да предложа. Гледах кашите ориз и банан, ама те имат и захар  Confused  Вие какви каши давате?

Уфф и друго да питам, педи каза, че 6 кърмения били много... трябвало да намалим на 4-5. Ама бебс си иска режима на 3 часа и от 6 до 21ч. си търси като часовник. Вие по колко хранения имате?

Gaggi, на Hipp  имат оризова каша безмлечна без добавена захар. Аз я давам от два дена заради повръщането.

Първият ден я дадох чиста и дохраних с кърма.
Днес ми остана плодово пюре от обяд и го смесих с оризовата каша. Стана доста добре. Дохраних с кърма.

Само за инфо - въвела съм само два зеленчука - тиква и картоф Simple Smile

През деня ядем на 3.5-4 часа, но през нощта напоследък се буди през два часа. Давам й малко да посуче и тя заспива.

# 634
Gaggi и Лактана имат  био безмлечна оризова каша без добавена захар Peace. Аз онзи ден я купих, но още отлежава в шкафа, ще изчакам още малко Peace

# 635
Явно само ние сме  големи мързеланки. Мария цока  на корем. Някои дни хапва по някоя лъжичка  ориз.
От  съвсем скоро  се  обръща  от  гръб по корем, но само, ако  е по голо дупе. Иначе снощи й запях  една  ръченичка и  тя заподскача  в  такт с  музиката. Сигурно беше  съвпадение, но ми стана много мило. Grinning

# 636
Ние хапваме 150-160мл мляко , мисля че за момента е добре.Въвела съм картоф , морков , тиква и пащърнак.От всичките изброени пащърнака не можах да сваря да го давам с лъжицата , толкова вкусен му се видя, а преди това езика му отпред и нищо не можах да вкарвам,бях се отчаяла че повече от 4-5 лъжици няма да успея да му давам.Тиквата също много я харесва и от нея и пащърнака започна да си ака самичък всеки ден , което за нас е прецендент в историята  Joy

# 637
  • София
Здравейте мами на юнчета, отдавна ви чета/още от бременността/ и често си "сверявам часовника" с вас, едва сега се реших и официално да се присъединя към отбора  Simple Smile Аз съм мама на едно момиче на 8 г. и едно "проекто" юнче- Коко, което обаче ни изненада и се появи 28 дни по-рано през май  Heart Eyes Надявам се нямате против.
Относно обръщането, което обсъждахте по-рано малкото ни мишле се върти и в двете посоки без проблем, така е от около 5 месечен, преди това обръщането му беше доста трудно. Още не сяда сам, макар да има голямо желание. Държа го седнал само в мен и полуседнал в количката. На 6 месечният преглед при ортопеда ни каза-никакви бънджита, да не го пришпорваме със сядането, да чакаме сам да си покаже и проходилка най-рано след 2 месеца. Относно захранването- започнах го като навърши 5 месеца, въвела съм тиква, морков, картоф, пащърнак, оризова каша, ябълка,слива и круша. Първите пюрета и аз само ги купувах, но малкия хич не ги искаше, нооо домашните ги облизва до последна лъжичка, за съжаление не всеки ден ми стига времето да му приготвя домашно пюренце  Sad

# 638
  • София
мама Барба,
Не мисля, че е сьвпадение! Запей пак и ще видиш. Simple Smile Редовно пускам музика на МимитУ, забелязах, че има предпочитания даже. Всякаква народна музика и Бари Уайт са й фаворити.  Crazy Мята крачета, рьце...направо танцува в легнало положение. Mr. Green
pale4ka,
Добре дошла!  Hug
Винаги, когато се включва нова мама, чета с интерес подробности около нея, защото все се надявам, че ще засека някое от момичетата, с които бяхме заедно в родилното, но засега ц, нищо.

# 639
  • в Кошера
И аз АМ правя винаги с пълна мерителна лъжичка. Сега й правя 180 мл вода + 6 лъжички АМ, което пак си е 180 мл де Simple Smile Не винаги го изяжда. Не знам защо някои мами казват, че като сложат АМ във водата и млякото става повече, може би го бъркат с пяната, която се образува при интензивно разклащане.

Напротив.  Peace
180 мл вода + 6 лъжици АМ = 200-210 мл готов разтвор. Зависи от млякото.
Няма как 1 + 1 = 1. Проста математика.  Peace

# 640
Аз нямам идея колко яде, колкото си изцока от гърдите това. Със захранването спряхме заради дерматита който направи и сега ще чакаме да направи 6м за да почваме пак. Иначе бях дала картоф и тиква като изяждаше по едно бурканче от малките на Хип.
Вашите мъници събуват ли си чорапките? Моята мома редовно дърпа чорапките и си гризе краката. Ако не свали чорапите директно с тях ги хапе и на ден сменяме поне 3чифта. Баща и снощи каза, че ще ги залепи с тиксо Simple Smile

# 641
Мамче, не търпи чорапи  Laughing крачетата редовно са мокри от лиги  Mr. Green Пропуснала съм, откакво се прояви дерматита?

# 642
Най-вероятната причина е олио и сапун на Бочко. Никога не съм имала проблеми с тяхната козметика и реших да използвам олиото преди да си мина пак на зехтин. Отделно за дупето през деня при доста омазани ситуации взех сапун. Резултата беше едни лишеи по крачетата и много суха и белеща се кожа на тялото.

# 643
Събува ги, за да си яде краката, ама по-често ги събува от ритане Grinning

# 644
  • Пловдив
и при нас събуването е най-вече от ритане Mr. Greenпоследните дни водя безуспешни битки да им задържа пантофки на крачетата, то чорапи не седят, аз храня илюзии за друго Laughing
а в банята от радост какво ритане пада, редовно съм не по-малко окъпана от тях Laughing само се чудя как не ги заболяват краката от блъскане в коритото Laughing

Общи условия

Активация на акаунт