Имам новина голяма- през АВГУСТ ставам мама!

• 35 912
  • 714
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте Мами, не съм писала от много отдавна, но мързелът ми е по силен от мен Simple Smile

acisork_rosi   аз съм от мамите осигурявани в чужбина и се оказа, че имам право само на социално майчинство в България, а в момента подготвям всички документи за майчинството ми в Кипър(през последните години работех на Кораб в компания базирана там), за съжаление то е само 4 месеца след като родя, но пък е на базата на заплата която съм получавала, което пък от друга страна го прави настина добро Simple Smile 
Аз също разучавам всички опции и информацията е оскъдна ... затова писах директно в министерството в Кипър и те взеха, че ми отговориха Simple Smile

Приятен ден на всички мами Simple Smile

# 646
Благодаря момичета.
То в БГ работата е без коментар.
Каквото- такова. Здраве да има Simple Smile и бебета Simple Smile

# 647
janin4eto_87 - И аз така четох из нета, но реално не съм говорила още с никой доктор конкретно дали е съгласен в моя случай. От това, което изчетох би следвало да няма никакъв проблем да родя нормално, защото реално аз почти съм минала през едно вече, а и нямам противопоказания за нормално, както и ще са минали почти 3години от предишното секцио, докато дойде време за раждане Simple Smile

dasika - И аз не знам да се пускат хормонални изследвания за всички бременни, пускат се пълна кръвна картина и урина, евентуално и кръвна група, ако нямаш, също май и за Сифилис и Спин изследванията, но това е чак като се запишеш за ЖК, а то е към 11-12г.с

gery_ - за лекарите, има такива, които дори в частните си кабинети работят и по ЗК, и израждат, защото пък не всички лекари, които следят бременност израждат и обратното
за мазането - на повечето мазила против стрии имам спомен че пише да се прилагат след 4ти месец, но сега можеш да се мажеш с бебешки лосиони, олио, като най-изчистени и хипоалергенни, аз миналия път се мазах с едно масло на Икаров против стрии и останах доволна -  до края нямах нищо, после при свиването по-скоро на корема се получиха 1-2 стрии, ама пак е добре, че корема ми никак не беше малък, хихихии

# 648
acisork_rosi - За майчинството приеха го да е пак 24месеца, за това за осигуряването в чужбина не знам и аз, има теми счетоводни за майчинството, опитай да питаш там
 А за ЖК може да я води и личния лекар, но дотолкова, че да ти пуска необходимите изследвания и направления, както и да издава болнични.

# 649
Имате ли информация, ако изляза в болнични след 3-тия месец, това как ще повлияе на майчинството на парите , които ще получавам

# 650
  • Бургас
Имате ли информация, ако изляза в болнични след 3-тия месец, това как ще повлияе на майчинството на парите , които ще получавам
Ако е НЕпрекъснат до болничният 45 дни преди раждане,
няма да ти повлияе на калкулирането на майчинство.
Само не трябва да надвишава 180 дни Peace
Ето тук са много изчерпателни

# 651
Тези 180 дни включват ли и 45-те преди термина?

# 652
  • Sofia
Тези 180 дни включват ли и 45-те преди термина?

Не. Аз съм го изчислявала, че от 10-11 г.с може да излезеш до края Peace

# 653
Здравейте момичета   bouquet
Не пиша често, но и няма какво, а когато ми се пише е сдухано....така че не искам да ви натоварвам  Rolling Eyes
За майчинството и аз знам че са 24 месеца от датата на термина мисля  newsm78
За секса ние сме правили общо 3 пъти откакто разбрах, въпреки че хормоните играят и мога и всеки ден  Blush Не помня коя мацка сънуваше палави сънища.....само мога да се присъединя  Embarassed
За витамините моята АГ ми каза да не бързам с тях ....репликата й беше "Все пак и те са химия". Не знам до колко да вярвам, но фолиевата си я пия още от началото на опитите и знам че излишното се изхвърля от организма...даже и ММ я пи последните месеци  Hug
За настроението в момента мога да се разплача от най-малкото и постоянно ми е нещо гадно...тъжна съм и не знам защо .....
За безсънието аз също започвам все повече и повече да не мога да спя и да не ми се спи......някоя беше казала че не й се заспива защото я е страх.....и при мен е така .....въртя се много с лоши чувства, а когато стана до тоалетната и просто няма сън.....дано отминат тези дни по-бързо  Confused
За изследванията и аз знам че първата ФМ трябва да е края на 3-ти месец, излседват се бебето за синдром на Даун и други генетични заболявания, които са много важни. За мамите....и на мен още никави изследвания не са ми правени.....утре отивам за бележки и евентуално тази седмица да пуснат това онова  newsm78
Късметче радвам се че си по-добре и няма зацапване  Praynig
Радвам се че се множим все повече и повечето ни момичета и бъдещи мами са толкова позитивни   bouquet
За всички други мами силни прегръдки и кураж....скоро идва пролетта и се надяваме да се разхождаме повече, да мислим и чувстваме все повече положителни емоции и всичко да е наред   bouquet

# 654
  • София
За мазилата:
На мен ми казаха да започвам да се мажа веднага след положителния тест. В момента ползвам Бепантен, а имам още на Юсерин, на Чико и някакво от ДМ. Много мои приятелки са ползвали Мустела и Юсерин и са доволни от тях, т.е. нямат стрии.

Някой да знае кои гинеколози в 17 поликлиника водят ЖК и препоръки за някой?

# 655
  • Sofia
Здравейте момичета   bouquet
Не пиша често, но и няма какво, а когато ми се пише е сдухано....така че не искам да ви натоварвам  Rolling Eyes
За майчинството и аз знам че са 24 месеца от датата на термина мисля  newsm78
За секса ние сме правили общо 3 пъти откакто разбрах, въпреки че хормоните играят и мога и всеки ден  Blush Не помня коя мацка сънуваше палави сънища.....само мога да се присъединя  Embarassed
За витамините моята АГ ми каза да не бързам с тях ....репликата й беше "Все пак и те са химия". Не знам до колко да вярвам, но фолиевата си я пия още от началото на опитите и знам че излишното се изхвърля от организма...даже и ММ я пи последните месеци  Hug
За настроението в момента мога да се разплача от най-малкото и постоянно ми е нещо гадно...тъжна съм и не знам защо .....
За безсънието аз също започвам все повече и повече да не мога да спя и да не ми се спи......някоя беше казала че не й се заспива защото я е страх.....и при мен е така .....въртя се много с лоши чувства, а когато стана до тоалетната и просто няма сън.....дано отминат тези дни по-бързо  Confused
За изследванията и аз знам че първата ФМ трябва да е края на 3-ти месец, излседват се бебето за синдром на Даун и други генетични заболявания, които са много важни. За мамите....и на мен още никави изследвания не са ми правени.....утре отивам за бележки и евентуално тази седмица да пуснат това онова  newsm78
Късметче радвам се че си по-добре и няма зацапване  Praynig
Радвам се че се множим все повече и повечето ни момичета и бъдещи мами са толкова позитивни   bouquet
За всички други мами силни прегръдки и кураж....скоро идва пролетта и се надяваме да се разхождаме повече, да мислим и чувстваме все повече положителни емоции и всичко да е наред   bouquet

Само мога да се подпиша под поста ти. И за витамините и за секса и за будувануто. Такива страхове са ме налегнали, че по- добре да не ги споделям в темата Crazy
Иначе утре съм на преглед при мой приятел ( гинеколог ), на който мисля да се доверя и за раждането. В сряда съм при мойта гинеколожка, която обожавам и винаги съм съжалявала, че не изражда  bouquet Надявам се на добри новини, защото след като видяхме плодния сак на 19.12 , нямам никаква информация какво се случва - поне сърчице да видим, че скоро и пола ще може да се познае Joy

# 656
Здравейте!
Ох, аз в четвъртък съм на преглед. Вече нямам търпение... Не знам как успях да издържа досега Crazy
И нощеска не можах да спя, но поне сега ми се спи жестоко и се надявам, че ще успея и аз да се наспя като хората и да заспя овреме.

Адинка, къде си, какво става? Драсни 2 думи поне, да кажеш как си!

За раждането - първия път родих нормално, сега също се надявам да е така. Секцио не бих си избрала по собствено желание в никакъв случай. Повече ме е страх от една операция, отколкото от естественото раждане, така че...

За изследванията - на мен първите изследвания ми ги пуснаха, когато се записах на ЖК, а това беше някъде към 11 г.с. Сега сигурно пак ще е така.

Мечтичке, ама нали затова сме тук! Сподели, ако имаш желание, може да ти олекне. Hug Надявам се, че и при теб скоро ще се нормализират нещата с настроението! Аз съм като теб със заспиването Sad То със сигурност си има причина за тия наши страхове, ама аз лично не мога да разбера от къде се появиха и от какъв зор.. А така искам да разбера какво ги поражда, за да мога да преосмисля нещата, да поговоря с някого, да се успокоя и най- сетне да спя като хората.. Ама нейсе. Tired

Уф, поне не съм сама с тия мои страхове, че вече бях започнала да си мисля, че ми хлопа дъската. Blush hahaha

Лека вечер, момичета! Hug

# 657
Здравейте и от мен,и аз живот и здраве щи раждам в Пловдив.
До скоро не усещах нищо от 2 дни ми се гади и май се разболявам
В петък съм при доки,също и при личната.
Апетит също нямам,за секса няма желание

# 658
  • Айтос
Уфффф, момичета...... Днес бях за сефте на работа от 2 седмици. Мнооого трудно мина. Едвам станах сутринта, едвам изкарах 8 часа седнала на стола. Колежките ми казаха,че вече имам корем. Шефа ме ядоса. Сутрин е студено и пред входа е пързалка. Единственото, което ме спира да изляза в болничен е,че трябва да платя още 1-2 наема и заеми, а не знам кога биха ми ги привели. Ще изкарам и тоя месец, ще си взема и малко отпуск и ако ми причернее, както ми се струва, че ще стане, ще си взимам, пък ще се оправим някак.
Иначе.... вчера получих оргазъм  Embarassed и усетих странно чувство в корема, т.е. бебето. Днес малко ме наболява. Дали може да съм му направила нещо?! Глупав въпрос,ама какво да се прави. Май ще се въздържам известно време.
За витамините- и аз знам,че вит.А не е подходящ за ранна бременност и си карам още на чиста фолиева, макар,че моята докторка ми предписа.
Днес съм много нервна, за един час сигурно се скарах 5 пъти на мъжа ми. Съвестно ми е. ще му се извинявам  Confused

Айде лека, че едвам гледам  Hug

# 659
  • Айтос
И още нещо. Тази седмица трябва да реша дали да си правя БХС. Мъжа ми е против, защото е възможно да се притесня излишно. И аз по-скоро не искам. Ако направя БХС, ще пропусна ранната ФМ. Чудя се как да постъпя. Вие решили ли сте какви изследвания ще правите?

Общи условия

Активация на акаунт