Математически турнири - 29

• 78 206
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
Не е необходимо да печаташ всички страници ... Гледаш детето на коя е и после пресмяташ коя е съответната страница с точките му - Ако то е на стр. 1 - съответната с точките му е стр. 30, ако е 10 например - стр. 39 и т.н. и преброяваш само редовете Simple Smile

# 316
  • София
Не е необходимо да печаташ всички страници ... Гледаш детето на коя е и после пресмяташ коя е съответната страница с точките му - Ако то е на стр. 1 - съответната с точките му е стр. 30, ако е 10 например - стр. 39 и т.н. и преброяваш само редовете Simple Smile

Точно до същия алгоритъм стигнах и аз, затова се отказах.  Joy

За по-лесно написах и-мейл на СМГ и ще почакам още малко. Wink

Peace Готово!

Четивни СМТ в СМГ

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 15:18 от mimiska

# 317
  • София
Да се реванширам за подаването на стара информация с по-добър вид на резултатите от СМТ в СМГ

http://dox.bg/files/dw?a=9e936cd530

# 318
  • София
Нашите са разпечатали резултатите пред училище, явно няма да се размърдат да ги сложат в сайта. Ще ходя довечера да видя, иначе ако е така както прочетох, че медалите ще излязат заедно с окончателното класиране след 2-3 седмици, ще се побъркам Simple Smile

# 319
Подредиха резултатите Simple Smile

# 320
На мен на Призма файла ми харесва повече, понеже позволява сортиране според резултатите.  Grinning

Страхотен реванш!   bouquet

# 321
  • най-шареното място
Поватарям се, ама... защо pdf?...
Ако имат нещо да крият няма как, пък да правят една стъпка повече /до pdf/ за да отварят работа /обратно до таблици/....

PP Mimiska едно и също сме писали Simple Smile

# 322
Поватарям се, ама... защо pdf?...
Ако имат нещо да крият няма как, пък да правят една стъпка повече /до pdf/ за да отварят работа /обратно до таблици/....

PP Mimiska едно и също сме писали Simple Smile
1. Програмите за четене на PDF винаги са били безплатни (изключвам пълната версия  Adobe Acrobat, с която можеш да правиш много неща). В MacOS от години е вграден формат и даже не е необходим допълнителен софтуер, а файлът може да се разглежда с вградената програма за преглед на снимки.
2. Ако е правилно генериран файла, в него се съдържат и използваните шрифтове, така че се разпечатва коректно на всеки принтер. От друга страна шрифтовете, които са интелектуална собственост, не могат да се извадят от документа и да се използват за друго.
3. Файлът е защитен от масовия потребител, т.к. няма достъп и не може да го повреди.
В крайна сметка към организаторите ще заминат таблици, които те ще обработят. До десетина дни ще има окончателни резултати и след още толкова награждаване. Не търсете конспирации там, където ги няма. Надявам се информацията да Ви е била полезна.

# 323
Ама нали PRIZMA е качила екселски файл:

http://dox.bg/files/dw?a=9e936cd530

Не виждам проблем ...

Благодаря още веднъж на PRIZMA!

# 324
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря за резултатите  bouquet.
Много се радвам, че са оценили 13-та задача точно с толкова точки, колкото си мислехме Heart Eyes.

# 325

ПП Файловете могат да се отворят безплатно и през мейл или в гугъл.

Интернет връзката не е безплатна, а и може да сме на място с липса на такава.

При наличието на всякакви файлови формати е трудно да се угоди на всеки. Най-добре ще е организаторите да предлагат резултатите в няколко файла - PDF сортиран по имена, за да намерите даден участник, PDF сортиран по резултати - за тези, които гонят класиране и някакъв работен файл, за тези, които пък искат такъв. Ние, родителите на участниците, като техни клиенти имаме право на това. Иначе ще сезираме Комисията за защита на потребителите Simple Smile. Какво е това резултати една седмица след състезанието? Ние сме като децата ни. Искаме всичко веднага и не проявяваме търпение и уважение. Никого не защитавам, факт е че много от страниците на организаторите са под всякаква критика и не се променят от години, но затова според мен е форума, за да допълваме техните пропуски с нашите знания и умения. Трябват ми задачи от минали години, сортирани резултати, информация за начален час и др. - отправям молба и някой се отзовава.

Времето и пазарът неумолимо водят до поява на конкуренция. Има състезания с много добра организация и медали, такива с добра организация, но без много награди, такива само за престиж, такива с по-ниско ниво, целящи масовост. Всеки "пазарува", където му харесва.

Сигурен съм, че форумът можеше да мине и без това мнение и затова призовавам да се замисляме преди да запълним поредните няколко страници с несъществени въпроси и отговори. Предимствата и недостатъците на файловите формати едва ли интересуват всички и не искам мнението ми да се превръща в дискусия.

# 326
niliev, много се надявам да се вникне в мнението ти, а не да го подминат и да се продължи с празните приказки. Тази тема може да е много полезна, преди време беше лесно да я следи човек и да се ориентира, а сега се налага да си взема почивен ден, за да мога да прочета и отсея важната информация сред всички мнения за и против нещо си несъществено (особено ако пък съм имала неблагоразумието да не я следя примерно цяла седмица).

Моят син е неприятно изненадат от резултата си. Има две задачи, които по невнимание е пренесъл грешно от черновата в бланката и за жалост едната е със 7 точки. Нещастно огледа черновата и се сети, че написал обиколката, а то се търсело страната. Уроците на опита, какво да го правиш. В комбинация с това, че не му е стигнало времето за второто условие на 12-та задача, е постигнал 50 точки. Но - каквото, такова.

Направи ми впечатление, че резултатите като цяло не са високи. Обикновено на това състезание има повече максимални резултати, а сред четвъртокласниците видях, че в СМГ има един резултат от 73 т., в ПЧМГ пък най-високият е 64 т., а в 107-мо е 62.

# 327
niliev, много се надявам да се вникне в мнението ти, а не да го подминат и да се продължи с празните приказки. Тази тема може да е много полезна, преди време беше лесно да я следи човек и да се ориентира, а сега се налага да си взема почивен ден, за да мога да прочета и отсея важната информация сред всички мнения за и против нещо си несъществено (особено ако пък съм имала неблагоразумието да не я следя примерно цяла седмица).

Моят син е неприятно изненадат от резултата си. Има две задачи, които по невнимание е пренесъл грешно от черновата в бланката и за жалост едната е със 7 точки. Нещастно огледа черновата и се сети, че написал обиколката, а то се търсело страната. Уроците на опита, какво да го правиш. В комбинация с това, че не му е стигнало времето за второто условие на 12-та задача, е постигнал 50 точки. Но - каквото, такова.

Направи ми впечатление, че резултатите като цяло не са високи. Обикновено на това състезание има повече максимални резултати, а сред четвъртокласниците видях, че в СМГ има един резултат от 73 т., в ПЧМГ пък най-високият е 64 т., а в 107-мо е 62.

# 328
Kade proverihte rabotata na deteto si? v saotvetnoto u4ilishte kadeto se e iavilo na SMT li?
Imam edin vapros oshte, moje li niakoj da pomogne za lesno reshenie na 5 zad. s mnogoygalnicite za 7 klas SMT, merci mnogo.

# 329
VIII Есенен математически турнир 2014

Резултати-предварителни

www.esenenmt.info

Общи условия

Активация на акаунт