Математически турнири - 29

• 78 167
  • 795
  •   1
Отговори
Математически турнири - 28

К  А  Л  Е  Н  Д  А  Р  Е  Н     П  Л  А  Н
на състезанията по математика, информатика, информационни технологии и лингвистика през учебната 2014/2015 година

Библиотека със задачи от национални и международни състезания

Математика за всеки - задачи от математически състезания

Информация за състезания и олимпиади по математика

Да учим математика

Задачи от популярни математически състезания

Българският сайт за математика

И още задачи...

Математическият сайт на Божидар

Математически турнир " Черноризец Храбър"

Математически турнир " Иван Салабашев"

Математическо състезание " Хитър Петър" - Габрово

Математически турнир " Академик Кирил Попов" - Шумен

Съвети за състезатели по математика на всякаква възраст:

-Не решавайте трудни задачи в деня преди състезанието;

- Ако задачата ви се стори позната, бъдете особено внимателни, за да не се подведете по повърхностни аналогии;

- Номерата на задачите не винаги съответстват на трудността. Решавайте първо лесните задачи;

- Ако правилата разрешават, задължително излезте в почивка (до тоалетната) поне веднъж, дори да сте готови с всичко. Когато се върнете, прочетете пак условието и решението на всяка задача;

- Стойте до края. Борете се за всяка точка. Записвайте на беловата дори и частични постижения и отговори;

- Някои задачи ще ви се удадат веднага, а може би някои не (тях ще наричаме "трудни"). Именно трудните задачи ще ви помогнат да победите тези, които се отказват, когато не намерят сигурен подход. Упорствайте и намерете решението. По това победителите се отличават от масата.

- Ако дадена задача не ви се удава, прочетете пак условието. Представяйте си нещата образно. Помислете малко дали не сте срещали някъде подобна задача. Не отделяйте повече от 40 минути на дадена задача. Опитайте друга. Хапнете шоколад. Ако дълго време нямате напредък, отидете до тоалетната. Освежете се. Много решения са измислени след разходка до тоалетната (естествено това не значи да стоите в тоалетната в очакване на решение)

Добре дошли, дами и господа!

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 08:46 от Анонимен

# 1
  • най-шареното място
Има ли дата за резултатите от ЧХ? Мислех, че ще излязат преди СМТ...
Успех на децата утре!

# 2
Дидева, благодаря за новата тема!

Ом, за сертификатите писа Дидева на 48 стр. от предната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=781507.msg29414367#msg29414367

Успех на децата утре!

Аз ще пращам и моя първокласник, но още не съм наясно с химикал, или с молив трябва да пише. Ще му кажа да пише с химикал.

# 3
  • най-шареното място
Мерси!

Имаше пост по-рано за дете, на което са казали молив, гума и химикал. Вероятно за да пише и омастили. Вероятността е моя теория Simple Smile

# 4
Има ли дата за резултатите от ЧХ? Мислех, че ще излязат преди СМТ...
Успех на децата утре!
А аз мисля, че излизаха след СМТ.  Grinning

# 5
  • София

Аз ще пращам и моя първокласник, но още не съм наясно с химикал, или с молив трябва да пише. Ще му кажа да пише с химикал.
Първо с молив, а после да си омастили с химикал. Ако пък е достатъчно смел, може и направо с химикал  Wink

# 6
  • София
Има ли някъде качени снимки на резултатите на ЧХ от 107-мо училище?

# 7
От децата, явили се в 107мо има дете в 3ти клас със 133т. Страхотен резултат! Същото дете миналата година на ЕК и на двата кръга беше с максимален брой точки.

# 8
  • Варна
От децата, явили се в 107мо има дете в 3ти клас със 133т. Страхотен резултат! Същото дете миналата година на ЕК и на двата кръга беше с максимален брой точки.
Eха, това се казва висок резултат! Браво на детето!

Успех на състезателите утре!

# 9
  • Варна.
Нямам с какво интересно да се включа, освен че в стаята, където беше разпределено детето ми на ЧХ, квестора е отказал категорично да обясни що е паралел и меридиан.
В къщи бяхме разглеждали глобуса дни преди състезанието (заради задача от мин.години), но това не помогна достатъчно, на черновата видях начертани меридианите като окръжности.

# 10
  • София
Има ли някъде качени снимки на резултатите на ЧХ от 107-мо училище?
Сега питах наборката. Каза, че няма изнесени списъци с резултати. Класният им ги е казал, обаче. Утре ще проверя ако искаш. Драсни ми на лични за кого да гледам ако все пак има изнесено нещо. Тя каза, че има само за Математика без граници.

# 11
Успех на децата утре

# 12
  • София
Трябва да са изнесени в 107-мо, защото позната ходи и ни казаха точките  Peace.

# 13
Да, още от обяд има разлепени списъци. След малко ще кача резултатите за трети клас, макар, че снимките са много лоши - племенникът е приел буквално думите ми и е снимал предимно точките на децата  Laughing

Скрит текст:

# 14
Подсещам да си вземете чернови за състезанието утре, че цяла седмица това се говореше!

Общи условия

Активация на акаунт