Математически турнири - 29

• 78 274
  • 795
  •   1
Отговори
# 405
  • най-шареното място
Салабашев в МГ.
Коледното - вероятно Славейков и МГ.

# 406
между другото разбирам и другата гледна точка, която всъщност се явява правилната. като си представиш някакво елитно състезание за по-голяма възраст и си орпеделил предварително в кой точков диапазон са медали не е ок, тъй като, дет'се вика;), може да остане положението и без златен медалист... което очевидно не е ок, не е логично да си най-добре представилият се, а да не си златен Simple Smile та, простичко казано, се награждават най-добре представилите се.
разбирам и на регионалния принцип също нещата, където в някои градове с 50т. примерно си златен, а в други - с бронз: стимулират се все пак и по-ненапредналите като цяло региони.
абе разбираеми са всички гледни точки, в тези случаи, и затова просто си се съобразяваш с конкретните правила.

по отн на въпроса пък за възрастите: и според мен успехът в малки 1-2-3 класове не гарантира таланти чак толкова, показва ги и ги подкрепя, но не ги гарантира, твърде рано е и е твърде голяма ролята на родителя, за да изкристализира ролята на самото дете.

# 407
  • София
Ама, това беше забележка от модератор. Темата не е тип отчетна, ако я смятате за таква да вземем направо да я пренесем в Общия отчетен форум. Имаше оплаквания за това, че не може да се открие информация за по-големите възрастови групи. Сега тя трябва да се отсява И сред общите разговори. Другият вариант да чистя спама пред 2 часа някак не ми допада  Wink

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 22:54 от Vache

# 408
Точно навреме подновявам предложението си за две теми:
Математически турнири
Математически турнири 1-2 клас

# 409
Точно навреме подновявам предложението си за две теми:
Математически турнири
Математически турнири 1-2 клас
От гледната точка на активно пишещ аз съм против роенето на темата.  Най-малкото глупаво е да се пускат едни и същи линкове към резултати на две места в един и същи форум.
Тревогите от типа " как да стимулирам", " колко се вълнувам", " за първи път ми е...", " успех на всички" и ние чакаме резултати", " имаме страхотен брой точки" и прочее лирически отклонения не са за тази тема.
Може би за темите по набори. В тази посока трябва да се работи.

# 410
  • София
gerka, няма полза от роене на темите. Аргументите на Дидева са съвсем точни и е права за това, че трябва да се разботи за намаляване на спама (което аз лично приемам за конструктивна забележка  Hug).

aniram*, дори последните 2 постинга са спам. Постове от типа "запис" в разширения тук вариант утежняват темата. Отделно не се допускат от правилата на форума. Същото важи за усмихнатите емотикночета, които често използваш, за да се запишеш по темите  Wink Така че, моля те преди да се сърдиш прочети правилата. Лесно е! Пиши каквото ти се пише ПО ТЕМАТА. Ако имаш желание общи дискусии може да пуснеш тема с подходящия подфорум.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 09:03 от Vache

# 411
Е, защо така...
И аз отдавна съм надраснала първолашките страсти, да, за мен бяха по-скоро безинтересни последните няколко страници, но си давам сметка, че са били важни на други.
Нали целта е да си помагаме... именно тук научих всичко, което ми е до болка ясно, не че нямаше да го зная инак, но так пътя за мен се скъси...  и благодаря на всички, че споделяте тук и съдействате...

Ако за едни информацията за важно международно състезание е от значение, така за едва прохождащите в състезанията е нужно друго... и всеки извървял този път е минал през такива въпроси и терзания...
За всички ни е ясно, че нещата се променят - някога на въпросите ми за курсове в първи клас бяха приети с насмешка - сега децата ходят на такива от 5 год и дори решават "рачешки задачи" - това само по себе си е показателно за много неща...

Нека бъдем толерантни Stop

# 412
  • Варна
Майките на първокласници не сме много желани в темата.

Това въобще не е така!  Laughing По-скоро трябва да имаш усет и ако малко се поогледаш в темата ще ти стане ясно какъв е стила на писане в нея и до колко трябва да занимаваме аудиторията и с личните си мисли и емоционалности.  Wink Това се случва в отчетните теми, където майките и децата са на вашата възраст  и се получава задаушевната обстановка, която търсиш! Просто тук не е мястото!  Peace

# 413
И за мен последните емоционални страници са пълен спам. Преди няколко години имаше същата дилема. Тогава беше създадена темата "Математици-умници", в която се прехвърлиха емоциите по чудесното представяне и наградите на децата. Добре би било и сега да се създаде такава тема, а тук да се пише основно полезната информация.

# 414
Здравейте!
И аз бих желала да се включа в тази тема като майка на първокласник, обичащ математиката и желаещ да ходи по състезания. Мисля да го пробвам на Коледното.  Peace
Чак сега видях темата, така че се пускам да чета назад.
Хайде да се присъединя и аз - още една мама на първокласник, която сега видя темата. Поздравления за полезната тема!
Майките на първокласници не сме много желани в темата.
Аз нямам против да ни направите отделна тема, когато дорастнем и узреем ще се прехвърлим в тази Wink
Обещавам да огранича писането и се задоволя с четенето,  Vache Sunglasses.

Моля, замислете се , преди да се обиждате.
Аз самата съм майка на първокласник! Какво  говори това? Естествено, че и мен ме интересува как се оценява някоя задача или как се решава, колко точки се дават и т.н. Допустимо е да се сподели нещо лично в 1-2 изречения, но цели теми да се занимаваме с 1 клас.. #Crazy С всяка изминала година след СМТ,КМС и ВМС положението става все по- плашещо.
Ваче, знам, че полагаш усилия.  bouquet

# 415
  • София
От гледната точка на активно пишещ аз съм против роенето на темата.  Най-малкото глупаво е да се пускат едни и същи линкове към резултати на две места в един и същи форум.
Тревогите от типа " как да стимулирам", " колко се вълнувам", " за първи път ми е...", " успех на всички" и ние чакаме резултати", " имаме страхотен брой точки" и прочее лирически отклонения не са за тази тема.
Може би за темите по набори. В тази посока трябва да се работи.
newsm10
Има и една друга тема, Математика (състезателна) - мнения и подготовка
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=755565.0;topicrefid=19
Част от постовете от типа на "как да стимулирам" и разсъжденията колко % труд и колко талант, са по-скоро за нея.
А, paper cake е писала междувременно... Да, най-добре е "Математици-умници" да се възобнови. Hug

# 416
Аз едно не мога да разбера, какво толкова се изнервихте, че споделих радостта и вълненитя си от неочаквано добрите резултатити на детето. За първи път ми е, нормално да съм емоционална, не виждам защо  се дразните. Те и Жасмин и 450 коментираха и се вълнуваха от резултатите на техните първолаци, но не бяха критикувани, защото техните са по-ниски от очакваното, т.е. са разочаровани. Ех, това хората не могат да се зарадват на чуждия успех и щастие.
Най-официално се извинявам, че ви оспамих хубавата подредена тема, така доволни ли сте.
И моля Дидева, за отделна за по-малките, лично на мен, ще ми е по-уютно.
Ще помоля Мод, да ми изтрие постовете, за да има мир.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 08:46 от aniram*

# 417
  • София
aniram*, не мисля, че възрастен и разумен човек не може да намери границата където е приемливо да спре. Също не мисля, че сега това ще е поредният проблем, който ще обсъждаме надълго и нашироко, за да може накрая да бъде разбрана нечия гледна точка.

Ще помислим за организация, при която да има място за всички  Hug

# 418
  • София
Здравейте.
Аз съм майка на второкласник. Темата ми е изключително полезна, защото виждам какви по-важни състезания предстоят, кога е записването, къде ще се провежда и от сорта, как се променя мисленето на родителите на децата в различна възраст и подхода. Страстите е нормално да възникват от време на време, но и те са полезни в някаква степен за черпене на опит, ако нараснат, просто прескачам някои мнения  Blush.
Ако темите се разделят, в тази за 1-2 клас ще останем по-неориентираните  Crazy и няма да има от къде да черпим информация, т.е. темата в голяма степен ще се обезсмисли за мен. Друго е да се включват хора с повече опит  Peace.

# 419
Ето темата, която беше създадена преди известно време и където може да се споделят радостите, неволите и болежките от математическите състезания. Да си похвалим детето и да получим поздравления.
С няколко думи: Да се "спами" в нея на воля, без сутрешни кафенца, разбира се!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=655863.0;topicrefid=20

Нека тази тема си остане такава, каквато беше през последните две години-ясна и точна откъм информация за предстоящите математически състезания, без излишни емоции и спам.

Аз също имам първокласник!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт