Математически турнири - 29

• 78 289
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
  • София
В 125-то децата  ги пускаха сами. Родителите се тълпяха и децата се лутаха да си намерят родителите. Добре, че майка на съученик видя моето дете, та ми я доведе. А иначе в 9.30 са им събрали роботите на всички и са ги изгонили.

# 706
  • София
може да не са били получени пълен набор точки за една или повече задачи.
Добре е, преди да изкажеш подобно твърдение, да се запознаеш с регламента на състезанието.

Има ли някъде снимани задачите от днес,за втори клас се интересувам? Искаме да ги проверим вкъщи дали ги е решила правилно.Тя си донесе и черновата,а май е трябвало да я предаде,за да се види как е стигнала до отговорите,нали?
Скоро задачите ще бъдат качени някъде.
Чернови не се проверяват.

какво, бинарни ли са?! Няма точки за верен подход, колко странно...

# 707
какво, бинарни ли са?! Няма точки за верен подход, колко странно...
Какви точки за верен подход при избираеми отговори или посочване на числов отговор?  ooooh!
Предлагам да приключим темата, защото днес важната тема е КМС.
И да повторя:

Коледно математическо състезание 2014 - задачи и отговори

Тъй като вече ги " затрупахме" с излишни коментари.

# 708
  • Варна
Благодаря!  bouquet

# 709

За първа година след 5 участия в подобни състезания имаме верни отговори на всичките задачи!  Ура!

# 710
7 зад. за първи клас, ами подвеждащ е даденият пример.
Моят син всичко е сгрешил този път, така е, като излезе първи и си е рисувал на отделно листче на състезанието. Макс 30мин. е решавал.

# 711
Виждам,че 10 задача за 2 клас е решена подробно.Във 2-ро училище квесторката е казала на децата да записват само отговорите.Освен това са решавали направо на бланките и не е имало оставено място за разписване на 10-та задача.Как ще се оценява,не ми е ясно,но според мен е много некоректно.

# 712
  • София
Благодаря за задачите!

# 713
Виждам,че 10 задача за 2 клас е решена подробно.Във 2-ро училище квесторката е казала на децата да записват само отговорите.Освен това са решавали направо на бланките и не е имало оставено място за разписване на 10-та задача.Как ще се оценява,не ми е ясно,но според мен е много некоректно.
И моята дъщеря беше във второ. Като излезе и каза: "А на 10-та задача трябваше да напишем само отговорите"

# 714
И моята дъщеря беше във второ. Като излезе и каза: "А на 10-та задача трябваше да напишем само отговорите"
Синът ми е бил в 208-ма стая,как може квестор да заблуждава малки деца.Сега детето ще загуби доста от точките,но аз съм решила да ходя и да се разправям.На по-големият ми син(5 клас) пак във 2-ро СОУ  изрично са казали да се разпише задачата отзад!

# 715
  • най-шареното място
Оплачете се писмено.
Регламента е хубаво да се познава предварително и да се чете намясто.
Но децата са само втори клас и квесторът им е решил част от резултата.

# 716
Оплаквайте се, като си нямате работа. Но по-разумно е да си извадите поука, че квесторите не се слушат. Те не са специалисти, а пазачи и почти винаги объркват децата. Просто използвайте случая за да го внушите на децата си. Всичко относно регламента си го пише на бланките,

# 717
  • София
Подкрепям Черна станция. При нас квесторката така и е обяснила 7 задача, че резултата е, нито един верен пример. Ако си беше помислила сама, определено щеше да се справи по-добре. Нищо, ще се научи следващия път да не слуша.

# 718
На по-големият ми син(5 клас) пак във 2-ро СОУ  изрично са казали да се разпише задачата отзад![/quote]

И в 204-та са дали такова указание.

Оплаквайте се, като си нямате работа. Но по-разумно е да си извадите поука, че квесторите не се слушат. Те не са специалисти, а пазачи и почти винаги объркват децата. Просто използвайте случая за да го внушите на децата си. Всичко относно регламента си го пише на бланките.
Това успях да го "набия" в главата на сина ми. Другото с оплакването едва ли, ще свърши работа. Почти всяка година от състезанията има по някакъв гаф - я с условието на някоя задача /ЧХ - за меридианите и паралелите/, я за кебапчетата и знамената  Laughing , я за квесторите, или пък с организацията ....  Crazy

# 719
  • най-шареното място
Tе двете неща са независими.
Едното е грижа за детето.
Другото най-конкуретните родители даже нарочно не биха го направили. Понеже то е грижа за цялото състезание, а така и за конкуренцията. Аз съм се оплаквала веднъж. Имаше ефект. Провинението беше по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт