Някой може ли да ми каже, как седят нещата при прехвърляне на МПС м/у физически лица? Интересното в случая е ,че колата се подарява а не продава....
Благодаря !
), но ми е важно да знам – номерът на колата сменя ли се, ако лицето, на което се прехвърля, е от друг град и съответно, адресът му по лична карта не е в София. 
), но ми е важно да знам – номерът на колата сменя ли се, ако лицето, на което се прехвърля, е от друг град и съответно, адресът му по лична карта не е в София. 

А и в крайна сметка не ме засяга, де. На мен ми беше важно да знам дали номерът се сменя, когато лицата са от различни области – което явно е неизбежно.
.
– просто колата на лице от друг град беше регистрирана на мое име при внасяне от чужбина и сега умувам как да му я прехвърля, без да трябва той да се лишава от софийския номер, с който е регистрирана колата. Но щом, както вече стана ясно, няма как, предполагам, че ще продължа да съм собственик на автомобил "на документи".
Но и по принцип, нямам абсолютно никакъв проблем с това, става въпрос за много близък човек.
Единствено заради неговия комфорт имам желание да му я прехвърля; все пак, мисля, че ще му е по-приятно неговата си кола да се води на негово име, но явно към момента няма как.