За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 716
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,мами,на 3 месеца сме и от 3 вечери забелязвам тенденцията бебо да отказва последното хранене(не това в 12 ,а в 9,което при нас е в 9.30-10,защото сутрин става към 7) Та въпроса ми е  нормално ли е това на тази възраст и какъв режим е подходящ.т.е кога да е последното ядене ,ако хапне в 6 да му давам ли пак към 9 ..или да избягвам...изцяло на АМ сме забравих да кажа .мерси предварително  Wink

# 16
bru_netkata И ние се стряскаме до ден днешен.В началото личния лекар се съмняваше за рахит,защото и много се поти.Водих я на повторен преглед и нищо не излезе.Сега на последната консултация ни увеличиха Вигантола на 4к. Заради стряскането и защото все още не може да се обръща сама,а сме на 7м.Не знам до колко са свързани нещата. newsm78
Стряскането си го обяснявам на неспокоен сън.И с повече и по-малко капки пак скача като ужилена като спи.

# 17
  • Шумен
fanito01, когато при нас се появи такава тенденция аз съкратих едното хранене. Вместо в 21.30 го давах с час по-късно и премахнах храненето в 00.30 и така искарваха до сутринта. Имай предвид че това упражнение води до по-ранно първо хранене, при нас от 6 стана в 5-5.30.

# 18
  • София
Здравейте, мами! Да ви споделя и аз моето притеснение, може пък някоя от вас вече да се е сблъсквала с подобно нещо и затова  всеки ваш съвет и коментар ще ми е от полза, а може би и  успокоение.
Миналата седмица водиш бебето (на 7 месеца е) на задължителния преглед с ехограф. Всичко беше ок, с изключение на това, че лекарят установи задържане на урина от 15 мл. в пикочния мехур след изпишкване. Каза,че няма повод за притеснение,но все пак ....аз се "панирах".
И сега какво да правя-да търся ли още едно лек.мнение или да изчакам-все пак отделителната система на бебетата все още е в развитие?

# 19
desitoo,той яденето в 12 отдавна го махна,сега маха и това в 9...снощи яде в 7.30 последно днеска сутринта в 7.10..и аз се притеснявах да не почне да става от 4-5 да яде,но за сега не става така ....радвам се ,че така почна мисля, че беше започнал много бързо да качва-7 кг сме вече  Thinking благодаря ти за отговора  Hug

# 20
Добро утро и от мен.Аз искам да ви попитам за зъбите.Малкият е почти на 10м. и за сега има само две зъбчета долу,а горните все още ги няма-не ме притеснява това,а фактът,че още преди два месеца педи каза че венците са подути и скоро ще има зъби,но уви!Лошото е,че детето се мъчи,нощем се буди с рев по няколко пъти,не ми дава да му бръкна в устата,дъвче си устничките,но не иска дъвкалките които му предлагам.Та въпросът ми е има ли нещо което мога да направя за да пробият по-бързо вече тези зъби,пробвах с охлаждащ гел ,но нямаше резултат.

# 21
bru_netkata И ние се стряскаме до ден днешен.В началото личния лекар се съмняваше за рахит,защото и много се поти.Водих я на повторен преглед и нищо не излезе.Сега на последната консултация ни увеличиха Вигантола на 4к. Заради стряскането и защото все още не може да се обръща сама,а сме на 7м.Не знам до колко са свързани нещата. newsm78
Стряскането си го обяснявам на неспокоен сън.И с повече и по-малко капки пак скача като ужилена като спи.
Благодаря за отговора...  bouquet И малкия качва доста бързо килограми и не се обръща на никъде (до колкото знам това трябва да стане до 5-ия месец),а относно връзката на стряскането с капките Вигантол и аз не знам каква е,дано има подобрение при вас  Peace

# 22
  • София
Добро утро и от мен.Аз искам да ви попитам за зъбите.Малкият е почти на 10м. и за сега има само две зъбчета долу,а горните все още ги няма-не ме притеснява това,а фактът,че още преди два месеца педи каза че венците са подути и скоро ще има зъби,но уви!Лошото е,че детето се мъчи,нощем се буди с рев по няколко пъти,не ми дава да му бръкна в устата,дъвче си устничките,но не иска дъвкалките които му предлагам.Та въпросът ми е има ли нещо което мога да направя за да пробият по-бързо вече тези зъби,пробвах с охлаждащ гел ,но нямаше резултат.
Нищо освен геловете, но и те носят моментно облекчение. Давай цял морков (може за малко да го сложиш в хладилника), краставица, ябълка, твърди бисквити - колкото да чеше венците. Не съм привърженик, но през нощта можеш да дадеш половин доза Панадол, дават го и за зъби.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 10:31 от -=Деси=-

# 23
  • Шумен
 fanito01, аз поне не виждам проблем. Разбира се чакат ви още много корекции в режима, които детето си ги налага. Най-добрия съвет в този случай е "Следвай си детето". Тепърва ще имате бумове на растежа в които храната няма да му стига и ще плаче за още, след което са периоди на затишие и така се пораства. Мисля че всичко ви е наред  Grinning
Мисля си, че всяко дете минава през периоди на стряскане от чужди лица през бебешката си възраст. За бебето всяко лице което вижда рядко е непознато и може да се стресне.

# 24
Моя от чужди хора не е ревал.Не знам дали от многото стоене на вън и пътуването все напред- назад.Като беше по голям, годинка и нещо се респектираше от мъже,но да реве не.
При едно запознанство преди години видях момичета на около 1,6г които ревяха от всичко на вън.Да запалиш двигателя на колата и ревяха,от големи камиони,от машини ,от много деца на площадката ,от съораженията на нея,до обикновените неща.Не ги извеждаха много да не кажа хич.Предполагам ,че е било кошмар.Но защо правеха така, дали има причина не съм питала.

# 25
Ние ревем от определени хора.Явно и децата усещат неприязън към определени личности.Ние пък сега сме на етап "само мама".Което ми е странно,защото не я пазя други хора да я гушкат.Дава се,но види ли ме почва да протяга ръце и ще скочи направо от ръцете на този,който я държи.Дори и с баща и е така.
Явна си е до дете и на периоди.

# 26
desitoo,той яденето в 12 отдавна го махна,сега маха и това в 9...снощи яде в 7.30 последно днеска сутринта в 7.10..и аз се притеснявах да не почне да става от 4-5 да яде,но за сега не става така ....радвам се ,че така почна мисля, че беше започнал много бързо да качва-7 кг сме вече  Thinking благодаря ти за отговора  Hug

Може би е само някакъв период,но нямаш представа колко майки си мечтаят децата им да се будят чак
към 7  Twisted Evil
Ако започне да се буди по-рано ,тогава си върнете храненето към 9-10 вечерта

# 27
  • Шумен
Моите девойки много се стряскаха от хора и шумове. Най-дълго продължи страха от прахосмукачка, докарах се до там да чистя по график само когато децата са с някой друг навън, беше кошмар и започна от нищото буквално. Както чистех ежедневно стаята им и не им правеше впечатление (будни бяха винаги да подчертая, че не съм ги будила с този звук) един ден на около 3 м. да са били и двете сякаш по команда писнаха и от тогава всеки път като я чуят пищят и в другата стая да е. Хайде аз се съобразявах с тях, но на съседите как да кажа "не пускайте прахосмукачка, че ми плашите децата" буквално е смешно. И всякакви по-силни шумове ги плашеха до към 2 г (стария ми сешоар, бормашини, дрелки, профучал през нощта моторист по улицата). После лека полека свързаха шума с неговия източник и сякаш го приеха. Но от прахосмукачката си плачеха и на 3 г.  Tired Сега най-големия страх на Валерия е от паяци. Снощи ми изкара акъла с паяк в банята, както се миеше изведнъж писна (първото което ми мина през ума е че е пуснала гореща вода и се е изгорила а то паяк бил) а дали е видяла си го измисли, не мога да кажа нито аз нито баща и намерихме паяк в банята  Confused

# 28
Ясно,изглежда си е до дете и това е,всяко си има различни страхове и така Rolling Eyes...Малчо се стряскаше още от родилното,но проблема продължи при нас понеже живеем на първият етаж и може би някой от вас знаят какъв ад е,то не са крясъци на деца,особено през лятото,то не са разговори на висок тон,коли,та дори и мотори...Дано по-скоро отмине това,ако изобщо отмине  Rolling Eyes

# 29
Мами, кога децата ви започнаха да пият вода? Моя фъстък е на почти 7м, на АМ е, хапва доста твърда храна, но упорито ми отказва вода. Пробвах всякак - топла, студена, подсладена, водичка, в която съм варила плодове - не иска. Започвам сериозно да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт