За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 721
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Моят правеше така със сиропите. Намерих две решения: топих биберона и пъхах в устата. После като го отказа - бърках с пръст в сиропа и мажех по езика и бузите. Грозно, но имаше ефект. Номерът със сиропите, които могат да си разтворят в нещо също не минаваше - плюеше и млякото, и чая.

# 46
  • София
Аз също давам сиропите със спринцовка. Даже и сега ако се наложи да давам температуропонижаващ сироп сина ми го иска със спринцовка.

Пробвай да даваш по малко като поставяш спринцовката между зъбите и бузата.

# 47
Да и аз там я слагам между бузата и зъбите! Peace
Аз имам едно въпросче Thinking Имаме 2 долни предни зъба.Сега уж чакаме горен преден,но на моята принцеса и се виждат връхчетата на 2-та кучешки зъба.Това нормално ли е?

# 48
Да и аз там я слагам между бузата и зъбите! Peace
Аз имам едно въпросче Thinking Имаме 2 долни предни зъба.Сега уж чакаме горен преден,но на моята принцеса и се виждат връхчетата на 2-та кучешки зъба.Това нормално ли е?
  И ние сме така,но знам че кучешките растат по-късно.

# 49
  • София
Моят сега ги пие с лъжица и срещу играчка, но като малък не само плюеше, но и повръщаше.

Момичета, някой ще ми отговори ли за алергиите? Въпросът ми беше: детето направи алергия към червено цвекло и авокадо на 9-10 месеца. Сега е на 2 години и 1 месец, да пробвам пак или да изчакам още малко?

# 50
-=Деси=- според мен пробвай и ще си покаже.оста време е минало и би трябвало да сте го израснали.От нашия гастроентеролог знам,че повечето деца ако имат алергия към нещо я преодоляват до годинката.Ако пак се прояви реакция спираш.

# 51
  • София
-=Деси=- според мен пробвай и ще си покаже.оста време е минало и би трябвало да сте го израснали.От нашия гастроентеролог знам,че повечето деца ако имат алергия към нещо я преодоляват до годинката.Ако пак се прояви реакция спираш.
Мерси Simple Smile.

# 52
Деси повечето алергични реакции към храна се израстват да 3-4г или до 7г.Съответно алергични реакции към ядки и някой други /не помня точно/ не се израстват.Съответно количеството също е от значение.При едно парче шоколад може нищо да не стане при половин шоколад може да се появят.
Моя син имаше към ягоди.Нищо особено,както се казва едни пъпки.По кръста и дупето.Давам една ,две ягоди и ако се обрине спирам.Чак на 4г спряха да излизат пъпки.
Така ,че опитай с малко количество.

# 53
  • в огледалото на живота
Момичета как давате на малко бебе лекарство? Малката кашля и е на Вентолин сироп от днес, но не мога да й го дам. По-точно в момента, в който го дам тя си отваря устата и той си изтича навън. С каката нямах такива проблеми. Thinking
Когато се налагаше да пие лекарство дъщеря ми правех следната тактика.
В спринцовка изтеглях количеството,отнемах малко вниманието и чрез филмче,музика и поднасям бързо към устата,като едновремено с това леко духвам към лицето.
От струята въздух тя преглъщаше моментално всичко.

# 54
  • София
Момичета как давате на малко бебе лекарство? Малката кашля и е на Вентолин сироп от днес, но не мога да й го дам. По-точно в момента, в който го дам тя си отваря устата и той си изтича навън. С каката нямах такива проблеми. Thinking
Когато се налагаше да пие лекарство дъщеря ми правех следната тактика.
В спринцовка изтеглях количеството,отнемах малко вниманието и чрез филмче,музика и поднасям бързо към устата,като едновремено с това леко духвам към лицето.
От струята въздух тя преглъщаше моментално всичко.
Ще пробвам това с духването, мерси  Hug
Другото не помогна (с количеството между бузата и зъбите). Сложих в млякото и 30 мин беше голяма борба, за да го пие, после си остави в шишето доста голяма част, което не е правила никога, ама никога. Винаги е изяждала всичко до дупка, може да е съвпадение някакво, защото не ми се вярва в 180 мл. мляко да усети 2 мл. сироп.
Пак казвам с голямата ми дъщеря нямах такъв проблем, всичко гълташе, не си отваряше устата да изтича  Confused

# 55
  • София
Мегле, не е съвпадение. Още вчера го писах, моят усещаше дори минимално количество.
Опитай с биберона или пръста. Ако и така не стане, тогава приготвяш млякото, показваш го, след това бързо изливаш сиропа в устата със спринцовката и моментално пъхаш бутилката в устата. Може би ще се прилъже.

Деси, мерси много. Минимално ще дам Simple Smile. Как пък не се изрина от ядки и ягоди, а баш от цвеклото и авокадото, дето са толкова полезни Simple Smile.

# 56
  • в огледалото на живота
Мегле, не е съвпадение. Още вчера го писах, моят усещаше дори минимално количество.
Опитай с биберона или пръста. Ако и така не стане, тогава приготвяш млякото, показваш го, след това бързо изливаш сиропа в устата със спринцовката и моментално пъхаш бутилката в устата. Може би ще се прилъже.

Деси, мерси много. Минимално ще дам Simple Smile. Как пък не се изрина от ядки и ягоди, а баш от цвеклото и авокадото, дето са толкова полезни Simple Smile.
Деси,нали знаеш за цвеклото,че трябва да престои поне половин час преди да се консумира?
У дома много го тачим  Blush
Опитай първо в минимални количества като изцеден сок,но с добавка на друг плод или зеленчук,че е много особен вкусът/морков,ябълка/
Ако не направи реакция може и като салатка да поднесеш.
Авокадото обаче незнам защо не ни харесва  Rolling EyesПробвах да го направя като паста с крема сирене и пак не се прие  Rolling Eyes

# 57
Момичета хвана ме някакъв чревен вирус, страх ме е за кърменето. Знаете ли нещо ефикасно различно от сметка за разстройство при мен което мога да пия. Кърмата ми намаляваи ме е страх да не спре. Чудя се къде да попитам ?

# 58
  • в огледалото на живота
Момичета хвана ме някакъв чревен вирус, страх ме е за кърменето. Знаете ли нещо ефикасно различно от сметка за разстройство при мен което мога да пия. Кърмата ми намаляваи ме е страх да не спре. Чудя се къде да попитам ?
Ентерол,но все пак се допитай до ЛЛ  Peace
Чай от шипка,нарова кора,дюля,дренка действат затягащо на стомаха.

# 59
Чувала съм и едно пакетче ванилия разтворено в малко вода,че действа затягащо.

Общи условия

Активация на акаунт