За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 722
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
И аз мисля,че е до дете.Въпреки,че крайностите тормозят и детето и родителите.Да чукна
на дърво моето дете не имало страхове.Беше и е на принципа колкото по
шумно толкова по весело.Аз съм насадила да бяга от змии.Умишлено.На село
играе сам на двора и пред дома от 2.6г.И понеже няма страх от животни ще я подгони
да я хваща.На изложби ги пипа.Не е плашен никога с нищо.
Но прекалените страхове са голямо бреме.Преодоляването също.
А моя се возеше на прахосмукачката докато чистех.

Пие вода от родилното.Не подсладена.На кърма беше до 6м +захранен рано.

# 31
  • Шумен
*Mariana*, има деца които упорито отказват да пият вода като бебета. Близначките заедно съм ги гледала и си е до дете. Едното като му давах шишето цокваше 1-2 пъти и го пускаше (а това са няколко мл.), другото и толкова не искаше не му ли замиришеше на мляко, и ние бяхме на АМ. И така дори в най-горещите месеци. Пропиха вода чак второто си лято (преди да навършат 2 г.). Много бързо схванаха какво е вода и си я търсеха, чиста със стайна Т. На мнение съм че това е най-добрата течност за едно дете след млякото разбира се  Simple Smile, никакви заместители не могат да покрият нуждата от вода за организма, нито скокчета (фрешчета) нито подсладени напитки  Peace

# 32
  • София
Мами, кога децата ви започнаха да пият вода? Моя фъстък е на почти 7м, на АМ е, хапва доста твърда храна, но упорито ми отказва вода. Пробвах всякак - топла, студена, подсладена, водичка, в която съм варила плодове - не иска. Започвам сериозно да се притеснявам.
На 9 месеца започна по малко - лятото, но беше предимно на мляко и не съм го насилвала да пие вода. Един известен период пиеше по 100-200 грама, после пак спря. Но яде страшно много плодове + мляко и явно наваксва оттам.

# 33
  • София
*Mariana*, ако се храни добре, не е обезводнен и т.н. - няма проблем.

Моя син пропи вода седмица преди да навърши 1г. Бяхме на разходка и беше много задушно. Предложих вода и той пи. Изпи цели 30 мл и аз бях меко казано шашната и в същото време въодушевена Simple Smile Бях с една приятелка и само казах "виж, виж, пие вода" Simple Smile

# 34
Благодаря момичета, поуспокоихте ме, лекарката му така повдига вежди сякаш е единственото дете, което отказва вода  ooooh!

# 35
  • София
Благодаря момичета, поуспокоихте ме, лекарката му така повдига вежди сякаш е единственото дете, което отказва вода  ooooh!
Педиатърката на сина беше казала "предлагай, трябва и "си длъжна" да предлагаш, а той ако иска да пие".
Дъщеря ми имаше две педиатърки. 1вата я сменихме когато малката беше на 8 месеца. Педиатърката работеше в Правителствена (съпруга ми напусна МС) и тя каза да я сменим, за да не сме плащали за платен прием и т.н. Не съжалявам, че я смених. Тя беше за ранната схема на захранване, вода със захар и т.н. Дъщеря ми пиеше много вода.

И си сравнявах децата и си мислех "а, не може така" Simple Smile Та втората педиатърка (която е 1ва за сина ми) постоянно ме успокояваше.
Той поемаше достатъчно течност от АМ. Захраних го на 8м. Сок не помня кога му дадох за 1ви път, но във всеки случай беше преди да започне да пие вода.
По време на колики му давах инстантен чай на Хип, не че го пиеше много, но все пак беше течност.

# 36
След като детето е добре и не страда от липса на вода какво значение има кога ще
пропие.Не е казано ,че от еди кой си месец трябва да пие.Ти предлагай.То ако
иска.

# 37
Днес ни беше сефтето да отрежем ноктите на бебка, слава богу успешно. Искам да питам, дали може да е проблем, че след това ръбчетата ги минах с пила? Ама не от тези металните, а от тези, които са за полиране? Може ли нещо да се инфектира примерно?

# 38
Деси,благодаря за отговора,ще пробвам с морков дано да го хареса за гризкане.
  Относно водата-на кърмачетата не се препоръчва даването на вода,защото се разреждат храносмилателните ензими в стомаха,което засилва коликите.Преди да са захранени е добре да им се дава след хранене с лъжичка,за да си изплакнат устата.Ние също не пиехме вода,напоследък започна да пие,защото му смених шишето с по-удобно-сега си го държи сам и пие като му го давам аз не иска.Тези на Avent  не са много удобни за хващане,сега сме с едно по-тънко шише,като си го хване докато не свърши водата не го оставя,а преди не искаше и капка,стискаше уста и дори с ръце се пазеше.

# 39
  • София
За да изплакне устата, детето трябва да жабурка, а те определено не могат Simple Smile.
Шишета бях купила поне 5 вида - с биберон, с накрайници, със сламка... Моят в крайна сметка пропи директно от чаша, доста по-късно за навън започнах да купувам вода със спортен накрайник, но пак пие много рядко. Аз съм същата, пия много малко течности (вода изобщо не мога да пия), така че не се изненадвам и не се притеснявам, откъм хранителни предпочитания се е метнал на мен на 99%, макар че му давам неща, които аз не ям.

В тази връзка: като малък (9-10 месеца) ми направи две алергии - червено цвекло и авокадо, не много тежки, но видими. Време ли е да го пробвам пак (2 години и 1 месец) или да изчакам още малко?

# 40
Здравейте мами, пиша набързо, защото съм притеснена и ми се иска допълнително мнение. Дъщеричката ми е на 7 месеца и преди малко без да я видя в кошарката беше отворила кремчето Бочко и е мазала навсякъде и предполагам, че е погълнала една част от крема. Не е много, но все пак се притесних. Звъннах на личната ни лекарка и тя каза, че няма какво да се направи и да не се притеснявам, само да й давам по-диетична храна. Някой от вас има ли опит с подобно нещо и дали са му препоръчвали друго? Благодаря предварително!

# 41
  • София
Криста, няма от какво да се притесняваш, най-много леко да се продриска, но не ми се вярва. Детето и кучето редовно си хапваха, нищо не им стана.

# 42
  • София
Момичета как давате на малко бебе лекарство? Малката кашля и е на Вентолин сироп от днес, но не мога да й го дам. По-точно в момента, в който го дам тя си отваря устата и той си изтича навън. С каката нямах такива проблеми. Thinking

# 43
Аз всичко,което трябва да изпие без да потича давам със спринцовка по-малко.Накупила съм си няколко по 5 и 10мл.До сега не съм имала проблеми и съм спокойна,че го е изпила! Peace

# 44
  • София
Е и аз така давам. Трябва да изпие 2 мл. Пробвах и по 0.5 да й давам, ефекта е същия. Всичко изтича. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт