За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 47 722
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мегле, не е съвпадение. Още вчера го писах, моят усещаше дори минимално количество.
Опитай с биберона или пръста. Ако и така не стане, тогава приготвяш млякото, показваш го, след това бързо изливаш сиропа в устата със спринцовката и моментално пъхаш бутилката в устата. Може би ще се прилъже.

Деси, мерси много. Минимално ще дам Simple Smile. Как пък не се изрина от ядки и ягоди, а баш от цвеклото и авокадото, дето са толкова полезни Simple Smile.
Деси,нали знаеш за цвеклото,че трябва да престои поне половин час преди да се консумира?
У дома много го тачим  Blush
Опитай първо в минимални количества като изцеден сок,но с добавка на друг плод или зеленчук,че е много особен вкусът/морков,ябълка/
Ако не направи реакция може и като салатка да поднесеш.
Авокадото обаче незнам защо не ни харесва  Rolling EyesПробвах да го направя като паста с крема сирене и пак не се прие  Rolling Eyes

Не, не знаех, мерси Simple Smile. Аз му давах варено, та докато изстине си мина поне половин час. Ние също много го обичаме, докато бях бременна ядях, затова много се изненадах, че ми се изрина. А авокадото много му хареса, с удоволствие си изяде манджата, но тук очаквах реакция, защото никога не съм яла такова нещо.

Сори за спама, но ще кажа какво правим ние: свареното цвекло се настъргва, добавя се сол и майонеза и счукан чесън (или без него) - разядка за чудо и приказ!!!

# 61
1ч.л.суров ориз за разстройство действа почти веднага,трябва да го сдъвчеш.Няколко капки Йод в малко вода-и това е изпитано.Дори да си болна и с температура можеш спокойно да кърмиш стига да не пиеш лекарства.Бебето не може да се зарази от кърмата.

# 62
  • София
Мегле, не е съвпадение. Още вчера го писах, моят усещаше дори минимално количество.
Опитай с биберона или пръста. Ако и така не стане, тогава приготвяш млякото, показваш го, след това бързо изливаш сиропа в устата със спринцовката и моментално пъхаш бутилката в устата. Може би ще се прилъже.

Деси, мерси много. Минимално ще дам Simple Smile. Как пък не се изрина от ядки и ягоди, а баш от цвеклото и авокадото, дето са толкова полезни Simple Smile.
Мерси много, ще пробвам довечера по този начин с бързото вкарване и даване на млякото  Laughing
Това с духването в лицето доведе до задавяне, няма да го практикувам повече. А колкото до биберон или пръст, за да дам 2 мл. бая пъти трябва да й давам с пръста, а тя като го усети първия път, едва ли ще иска да го смуче повече  Laughing
И един различен въпрос - Вие до кога стерилизирахте шишетата и бибероните?

# 63
Мами да ви питам нещо-можете ли да се сетите за причина,която да пречи на детето да се изхожда,но не става дума за запичане определено(извинявам се за това,но изпражненията са доста рядки)...Ясно е ,че малкия има проблем с храносмилането и изхождането,който няколко педиатри и последно един гастроентеролог не можаха да определят...На 5 месеца е и обикновено се изхожда по 4 пъти,а днес това се случи едва 1 път,и то сутринта.След храненето на обяд се започна едно напъване,едно нещо,но нищо не се случва освен плач и неспокойство,не може да се наяде като хората,яде 2-3 минути и пак рев,не може да се наспи,абе  Shocked...Има ли начин,по който да помогна,че така се мъчи  Cry ...Да допълня,че сме изцяло на кърма...

# 64
bru_netkata и ние акахме по 4-5 пъти на ден,докато сега от 1 месец-веднъж на 2-3 дни,казах на педиатърът, той вика "е нали ака".ако не са дрехонки не е запек...и ни изписа био баланс бебе-сутринта едно прахче днеска ака 4 пъти ...едно голямо сутринта и другите колкото да се отброят ама все пак..но каза,че попринцип АМ спичат така че незнам при вас какъв е случаят..иначе първо пробвахме линекс..никакъв ефект ...

# 65
  • София
Мегле, спрях да стерилизирам когато беше някъде на около 5-6 месеца. Захранено дете, лапащо всевъзможни боклуци... вече не става и дума за стерилност. Миех с препарат и гъба и стерилизирах веднъж седмично или когато се сетех. Това за шишето с мляко. Биберона го прежалих доста преди това, само го попарвах с гореща вода.

# 66
bru_netkata и ние акахме по 4-5 пъти на ден,докато сега от 1 месец-веднъж на 2-3 дни,казах на педиатърът, той вика "е нали ака".ако не са дрехонки не е запек...и ни изписа био баланс бебе-сутринта едно прахче днеска ака 4 пъти ...едно голямо сутринта и другите колкото да се отброят ама все пак..но каза,че попринцип АМ спичат така че незнам при вас какъв е случаят..иначе първо пробвахме линекс..никакъв ефект ...
Мерси за отговора,точно този пробиотик давах,но уви не го харесва,плюе го....Разреждах с вода,с кърма (количество за едно ядене)-е усеща веднага вкуса му и не го иска... Tired

# 67
Аз стерилизирах до средата на третия месец някъде.Майка ми каза,че се стерилизирало само на новородено до 40ден после само да мия с вода и бебешки препарат,че да свиквало с микробите в околната среда.То и без това лапаше всичко-играчки,дрешките си,завивката,своите и моите пръсти и тн.Сега положението с лапането е дори по-зле,защото е по-подвижен,но не съм имала някакви проблеми

# 68
Мами да ви питам нещо-можете ли да се сетите за причина,която да пречи на детето да се изхожда,но не става дума за запичане определено(извинявам се за това,но изпражненията са доста рядки)...Ясно е ,че малкия има проблем с храносмилането и изхождането,който няколко педиатри и последно един гастроентеролог не можаха да определят...На 5 месеца е и обикновено се изхожда по 4 пъти,а днес това се случи едва 1 път,и то сутринта.След храненето на обяд се започна едно напъване,едно нещо,но нищо не се случва освен плач и неспокойство,не може да се наяде като хората,яде 2-3 минути и пак рев,не може да се наспи,абе  Shocked...Има ли начин,по който да помогна,че така се мъчи  Cry ...Да допълня,че сме изцяло на кърма...
Щом е на кърма с възрастта си е в реда на нещата изхожданията да намалеят като бройка и времеви интервал. Имам предвид, че ще пропуска и дни. Може и седмица и 10 дена. Просто усвоява всичката кърма. Някои доктори му казват " гладен запек" .Един вид кърмата не достига, но според мен е прекалено казано. Детото почва да дава заявка с по-често сучене и наваксва, а щом се развива нормално и е жизнено... Simple Smile

# 69
Zdraveite. Sajalqvam za latinicata ama pisha ot telefon bez Bg bukvi. Molq za malko pomosht. Bebka e veche na 2 meseca. Prez denq si hapva, boduva i zaspiva bez problem. Vecher obache kogato stane vreme i nie s bashta j da si lqgame kum 22-23 chasa sled kato se naqde ne moje da zaspi. Zaspiva dokato qde, spi na ramoto na bashta si dokato q origva i shtom q slojim v legloto se budi i se pochva edno myckane, davane i pluenevna biberona pone okolo chas. Ponqkoga, ne vinagi, q slagame v nasheto leglo i zaspiva. Nqkakva ideq zashto moje da ne iska da zaspiva vecher v legloto si? Gledka ni, guka ni... Ponqkoga sa koliki, ama kogato ne sa ot kakvo moje da e. Prez denq ne j e problem da si spi v legloto...

# 70
Ох и ние сме от 3 дни на такъв бойкот вечерно време. ooooh! В 9 яде и до 10:30 са викове,крясъци,смях и тн.Но я оставям да се набеснее и по някое време се предава и заспива.Аз го свързвам с това,че тези 3 дни на обяд не иска да спи и заспива чак към 5 и дремва за час и то стане 6.И съответно не се е изморила достатъчно.Някъде бях чела,че за да заспи детето по-лесно вечер и хубаво да будува поне 4 часа преди нощния сън.
През деня не я слагам да спи в нейното легло за разнообразие. LaughingДали ще е в люлката,дали на нашето легло или на активната гимнастика.Но вечер  си е задължително в леглото.Както казваше майка ми "всяка жаба да си знае гьола"
При вас може да е бойкот за леглото.Според мен през деня,като им се спи не прави впечатление къде ще заспят.

# 71
Момичета помагайте!

Имам обикновен аспиратор за нос на Канпол, но не мога да издърпам нищо. Бихте ли ми обяснили как да го ползвам? Може би аз не правя нещо правилно. Или да си купя за прахосмукачка? Детето се дави от сополи, те текат, а с аспиратора нищо не става  newsm78

# 72
Купи си за прахосмукачка  Peace Както го вкарам в нослето и всичко е изсмукало.За 2 дни изсмукване нямаше и помен от сополи.

# 73
ambro13 , защо не пробваш да я къпиш точно преди заспиване,да хапва тогава и както се каЗВа като къпана ще заспи :Д моят бебо поне е така ,даже някой път така заспива ,че е спял с хавлията :Д а и той имаше период около 2ри емсец,в който искаше да спи при нас ,и като го оставяхме плачеше-отмина за няколко седмици...сега иска да се гушне на коленете ми да заспи,и да го оставя Simple Smile

# 74
Щом е на кърма с възрастта си е в реда на нещата изхожданията да намалеят като бройка и времеви интервал. Имам предвид, че ще пропуска и дни. Може и седмица и 10 дена. Просто усвоява всичката кърма. Някои доктори му казват " гладен запек" .Един вид кърмата не достига, но според мен е прекалено казано. Детото почва да дава заявка с по-често сучене и наваксва, а щом се развива нормално и е жизнено... Simple Smile
Да имам го предвид това,имам една позната,на която бебока е изцяло на кърма и по 6 дена не се изхожда,но това не му причинява дискомфорт,а при нас е обратното-видимо напъване и плач...  newsm78 Някак си не ми се струва много нормално това...

Общи условия

Активация на акаунт