За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 273
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Ние караме 8м. и още ни е трудно акането.Като консистенция си е редичко,но мъките са все едно има запек.Като много малка я водих на гастроентеролог и след преглед на ехограф ми казаха,че имала незрял стомах,което не знам какво значи newsm78
Щом сте на кърма има ли нещо промяна в храненето ти?Да си яла по-запичащи храни?Според мен от кърмата няма как изхождането да стане твърдо за да се счита,като запек.
Пробвай и с пробиотик.На нас много ни помага.След приема до 2 часа е свършила работа  Flutter

# 76
  • Варна
Здравейте!

Какъв сироп за кашлица мога да дам на 3 -месечния  ми син?

# 77
Здравейте пак Simple Smile
Започвам да се притеснявам,че моето бебе не спи колкото би трябвало.Разгледах разни таблици и статии по темата и навсякъде пише,че трябва да прекарва в сън 15-16 часа,а тя категорично спи доста по-малко.През нощта спи около 7-8 часа непробудно,но през деня само придремва за по 10-15 минути.Определено не и се събират повече от 2 часа,най-много за целия ден.
Според вас дали е някакъв проблем или просто си е  до характер    Rolling Eyes

# 78
  • София
Здравейте!

Този, който изпише педиатъра. Зависи каква е кашлицата. Направете консултация с лекар.

# 79
  • София
Здравейте!

Този, който изпише педиатъра. Зависи каква е кашлицата. Направете консултация с лекар.
Задължително консултация с педиатъра! Ние как да кажем? А и за толкова малко бебе, моето е на 4,5 месеца и веднага я заведох при педи, на крачка е от бронхиолит, така че не губете време! Naughty

# 80
  • Варна
Здравейте!

Задължително консултация с педиатъра! Ние как да кажем? А и за толкова малко бебе, моето е на 4,5 месеца и веднага я заведох при педи, на крачка е от бронхиолит, така че не губете време! Naughty
Не си вдига телефона ,нашия педиатър.
Ще ходим до спешния кабинет.

# 81
  • София
Velina_p, би трябвало педиатъра ви да има обявена информация за спешен кабинет/медицински център, с който има сключен договор. Могат да приемат детето със здравна книжка или талона за избор на ЛЛ.

Педиатърката на децата има сключен договор с медицински център, в който мога да ги водя късно вечер (т.е. след работното време на педиатърката) или през уикенда. Естествено (по закона на всемирната гадост) винаги ми се е налагало да го посещаваме в петък вечер. В понеделник задължително ги водя при тяхната лекарка.

Можете да посетите спешен кабинет в медицински център или спешно отделение на някоя болница.

Не съм запозната с болниците във вашия град, но може би в "Св. Анна" и "Св. Марина" ще могат да прегледат детето.

# 82
Мили мами ,искам да попитам днес купех Пансорал гел за никнещи зъбки.
На опаковката пише , че не трябва да се поглъща , как да правя масажите на венците без да го поглъща бебока??? newsm78

# 83
  • София
Мили мами ,искам да попитам днес купех Пансорал гел за никнещи зъбки.
На опаковката пише , че не трябва да се поглъща , как да правя масажите на венците без да го поглъща бебока??? newsm78

Има се предвид да не се гълта направо. Иначе е неизбежно да погълне някакво количество. Това лекарство не ми е познато, виж дали съдържа лидокаин и ако да - изобщо не го слагай. При нас имаше ефект Чико и Бочко, те поне са на билкова основа.

# 84
  • София
Няма лидокаин, но има парабени

Цитат
Състав: Aqua, Glycerin, Triethanolamine, Carbomer, Alcohol,  Althaea offcinalis root extract, Anthemis nobilis flower extract, Chondrus crispus powder, Crocus sativus flower extract, Methylparaben, Potassium carbonate, Sodium benzoate, Sodium methylparaben, Sodium propylparaben, Sodium saccharin.

# 85
Благодаря Ви за отговорите

# 86
  • Варна
Здравейте!

Не си вдига телефона ,нашия педиатър.
Ще ходим до спешния кабинет.
Отидохме в спешния кабинет,и на двете ми деца изписаха антибиотик.
На бебето ,цитирам- "да излекува хремата",на баткото заради "леко червеното гърло" #Crazy
Утре съм при нашата педиатърка,да видим ,тя какво ще каже.

# 87
ох днес преживях първото падане на бебето ми от леглото. Отидох в банята оставих я на голямата спалнпя и като се върнах ревеше и беше на земята ох такова преживяване още треперя. Какво да направя споре двас. Беше активна , играеше си, приспа и се сега и заспа

# 88
  • София
ох днес преживях първото падане на бебето ми от леглото. Отидох в банята оставих я на голямата спалнпя и като се върнах ревеше и беше на земята ох такова преживяване още треперя. Какво да направя споре двас. Беше активна , играеше си, приспа и се сега и заспа

не се притеснявай , само гледай общото й състояние... и ние скоро се озовахме на земята, но повече беше уплашен какво е станало, отколкото нещо да му има Simple Smile

# 89
Здравейте мами!
Излезнаха ни някакви ситни пъпчици около едното око преди 2 седмици някъде.Сега гледам,че почнаха да излизат и на другото.Ето и снимки http://prikachi.com/images.php?images/651/7731651O.jpg http://prikachi.com/images.php?images/659/7731659S.jpg
Помислих,че се е одраскала с нещо и ще изчезне,но не.Не е от храна,защото когато и се появиха беше само на мляко.Педито ни го няма в момента и го замества някаква друга,която според нея не виждала пъпки #Crazy
Някакви предположения от какво може да са?

Общи условия

Активация на акаунт