За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 335
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
здравейте мами аз от скоро съм регистрирана тук.Много се задавя моя син, как да избегнем това кажете моля ви храним се почти прави и пак голямо задавяне пада направо косата ми се изправя от страх. до кога ще е така дали със порастването му ще спре да се задавя. Sad Sad Sad
Ако храниш с шише са ти казали. Ако кърмиш, когато потече първоначално струята, понякога им идва прекалено силна. И малката се давеше. Дръпвах я от гърдата докато изтече по-силната струя и си продължавахме. Спокойно, период е само, ще свикне и няма да се дави или поне не така често Wink

# 556
Момичета, искам да попитам давате ли имуностимуланти от рода на Марсианци и има ли ефект от тях?

# 557
Момичета растата ни горните две зъбчета вече избива от венеца и всичко беше спокойно, възможно ли е след избиването да има безсънни нощи докато излезе зъбчето изцяло ?

# 558
  • Sofia
Марсианци не са ли витамини newsm78 Не съм давала никакви имуностимуланти и витамини на децата си. Големият непрекъснато иска да му купя Марсианци, заради някакви играчки с тях #Crazy Съвсем се оляха в рекламите си.  ooooh!

# 559
Момичета растата ни горните две зъбчета вече избива от венеца и всичко беше спокойно, възможно ли е след избиването да има безсънни нощи докато излезе зъбчето изцяло ?
Безсънни нощи, неразположение или мрънкане............. всяко дете различно реагира на изникването на зъбките.Но приеми,че сега започва след първите ще са следващите и така нататък......
Честити Ви първи зъбки и дано и следващите никнат така леко.
При нас първо едно отдолу, после едно отгоре след него втория отдолу,а сега гледам е набол и втория горен.Първите избиха леко на третия обаче беше ограничил храненето и мина пак само на кърма.А от една седмица вече ги и мием  Joy голямо забавление пада.

# 560
  • София
 Марсианците имат и някакво имуно нещо освен витамини. Давала съм разни имуно глупости...никакъв ефект, единствено нещо положително съм въдяла в саностола. На дете под 3 години не бих се бъзикала с имунната система.

# 561
Заради  Марсианци Имунофорте детето ми беше 3 дни на Урбазон, вярно , че не бяха съобразени с възрастта на детето, но алерголога отсече повече никакви Марсианци, защото са само оцветители и причиняват алергии не само на бебета, но и на по-големи деца, това е моя съвет

# 562
  • Варна
Здравейте мами,с диагноза лактозна непоносимост сме!Искам да питам мами,на които бебоците им са по същия начин,има ли смисъл да опитвам с Колийф или Абоколикен,помогнаха ли при вас (или направо да взема безлактозно мляко,което 1 път предложих на малкия,но той не го хареса,но ще трябва да го накарам да го пие някак си)?И без това доста дълго време им отне на лекарите да разберат какво ни е,не ми се губи още време,че малчо се мъчи доста... Sad

И на двете лекарства пише, че не са подходящи за деца с лактозна непоносимост. Ако такава е доказана с изследвавия, няма друго решение освен да се премине на специално безлактозно мляко.

# 563
Личната ми препоръча този http://apteka.framar.bg/30017025/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B8% … 150-%D0%BC%D0%BB-

За деца от 1 до 3 години е. Моето на 1.8год. newsm78

# 564
  • Шумен
С тръгването на ясла (на 2 г.) ЛЛ реши че ще подсилваме имунната система с добавки - витамини и още едно лекарство по схема за 3 месеца (не му помня името). Скъсаха се да боледуват от АБ на АБ, това второто му изтървахме схемата заради поредния АБ и трети прием не направихме. Вече на ДГ пак получих есента подобна рецепта с други препарати, която само прибрах в шкафа и не изпълних, за цялата първа група лепнаха по два пъти вирус и толкова. Та сама стигнах до извода, никакви добавки и без тях се справяме. Единствено като дойде грипно време включвам витамин С на таблетки за около 1 месец и толкова. Тази година още не сме го започнали и май ще го пропуснем, вече са големи и достатъчно разнообразна храна приемат с много плодове и се старая с разнообразни салати  Peace

# 565
Никога не съм давала добавки.Боледуваше като тръгна на ясла на 1г .От 2.10г до миналата есен на 5.3г. не беше боледувал.Нито веднъж.От тогава до сега също не е.Пие минимум лекарства.Ако пие АБ не му давам други лекарства освен пробиотик.И за Т ако има.Сироп за кашлица не е пил.С АБ и тя спираше така,че не съм го давала.Но не е боледувал повече от гърло и един брохит май беше.
Аз не съм фен на лекарствата.И аз не пия.Но когато се налага ползвам.

# 566
Искам да попитам ..

Колко яде бебето на 3 месеца ? През колко часа ? Колко храна - говоря за АМ, без кърмене!
120 - 150 за колко часа ще му стигне ..?

И за памперса кой номер 4 - 5 ? и коя марка ?

# 567
  • София
Чие е бебето? Няма ли кой да ти каже тези неща. На кутиите с АМ има по месеци ориентири горе-долу колко  трябва да яде според възрастта, но понеже бебетата са живи същества , всяко си носи индивидуалност, едно ще яде повече, друго по-малко. Следи се бебето, кога огладнява, колко му се яде и се нагаждаш по него, все тая дали яде кърма или ам или пюрета и каши.
Памперса според килата. - 2 или 3 номер ще е на 3 месеца.

Ако си е твоето бебе и  нещо конкретно те притеснява - опиши какво.

# 568
Angel мисля,че това е майката ,която по—преди беше писала,че не се справя с храненето и мярката по кутиите и май тогава беше с депресия.Ако не греша.Аз чета, но рядко пиша ,не съм имала много от бебешките проблеми и не мога да помогна много.Затова не пиша.

# 569
  • София
Няма как да помня, ако изобщо тогава съм го прочела.
Просто поста седи, все едно не се отнася за нейното бебе.

И тя да е - да опише. Сега се храни с  едикое си АМ, давам на толкова часа - толкова, проблема е че.... защото явно има проблем, че да се тревожи.
Същото с памперсите - сега ползвам такива..., бебето е толкова кг... притеснява ме че... ако нищо не я притеснява, явно са точните памперси.

Общи условия

Активация на акаунт