За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 335
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Много много благодаря на всички за идеите. Аз също не съм на мнение, че зъбите са виновни за всяко неразположение, но ми се стори логично, ако има много слюнка. Сополи няма, поне не ги виждам, не гъгне, просто се чудя. ОНзи ден даже акото беше твърдо (на дърадонки) и слузта беше като едно прозрачно сополче, висящо от дупето. Извинявам се за пространственото обяснение. Blush
За лайката внимавам, знам за алергена, а смрадликата и аз я уважавам, освен да пробвам с нея.
Пиоктанин солуцио не го бях чувала изобщо, може да пробвам с него.
Знам, че може да са гъбички, но от това, което съм виждала за гъбички, изглежда по друг начин, а не ярко червено маймунско дупе  Laughing А гъбички как сте лекували, със специални мазила ли?

# 541
Най-често причина за слузта в изпражненията е прекаленото лигавене, тъй като слузта в слюнката остава неусвоена. Слуз в акото също може и да е знак за инфекция или алергия, ако е придружена с други симптоми. Ако я наблюдавате повече от 1-2 дни е желателно да се обърнете към доктор.

# 542
Много много благодаря на всички за идеите. Аз също не съм на мнение, че зъбите са виновни за всяко неразположение, но ми се стори логично, ако има много слюнка. Сополи няма, поне не ги виждам, не гъгне, просто се чудя. ОНзи ден даже акото беше твърдо (на дърадонки) и слузта беше като едно прозрачно сополче, висящо от дупето. Извинявам се за пространственото обяснение. Blush
За лайката внимавам, знам за алергена, а смрадликата и аз я уважавам, освен да пробвам с нея.
Пиоктанин солуцио не го бях чувала изобщо, може да пробвам с него.
Знам, че може да са гъбички, но от това, което съм виждала за гъбички, изглежда по друг начин, а не ярко червено маймунско дупе  Laughing А гъбички как сте лекували, със специални мазила ли?
На Пиоктанина му казват и 'синьо мастило" не се плаши от синия цвят, измива се а и от дрехите също се изпира  ако изцапаш без да искаш.Преди да ни го изпишат минахме през Судокрем,Мустела, Стелакеар и какво ли не кожната даже беше изписала Дактакорт и Фуксикорт. Добре ,че педиатърката реши да опита с мастилото, така си решихме проблема.Сега ползваме само козметика на Бебино с екстракт от смрадлика.Да допълня смених и марката на памперса.

# 543
  • София
Dari Panayotu благодаря bouquet Ще го пробвам задължително, не знаех и за бебино със смрадлика.
Голямата ми дъщеря имаше проблеми с Памперс, но те си бяха от самото начало, докато в случая до скоро, както казах малката не е имала грам подсечено, пъпчица или нещо друго.

# 544
http://www.kokona.net/products.aspx
тази серия използвам

# 545
  • Стара Загора
Здравйте момичета Simple Smile Реших и аз да се включа в тази тема. Бебчето ми е на 26 дни и имам няколко въпроса относно храненето и режима.Храня я на 3 часа, но аз я събуждам, защото иначе тя няма да се събуди. Лекаря каза, че трябва да изяжда по 100мл на ядене АМ. Притесняваме обаче, че на някои хранения ги изяжда, а на други яде само примерно по 50мл,60мл - различно. Това ме притеснява дали се храни достатъчно и защо не си изяжда всеки път мл. Извинявам се може би за глупавия въпрос, но ако някой от вас може да каже как е при него - по колко пъти се храните, по колко яде, будите ли бебето за ядене или го чакате то да се събуди. Благодаря предварително Simple Smile

# 546
здравейте мами аз от скоро съм регистрирана тук.Много се задавя моя син, как да избегнем това кажете моля ви храним се почти прави и пак голямо задавяне пада направо косата ми се изправя от страх. до кога ще е така дали със порастването му ще спре да се задавя. Sad Sad Sad

# 547
Диана кажи с какво се храните , шише кърмене колко сте големи ?

Аз винаги съм хранила моето бебе на поискване когато то реши и колкото реши и си наддаваше съвсем добре. 2 пъти съм правила грешка да и бутам храна като е отказвала и после е повръщала естесвено. Не съм будила бебе от сън за хранене никога

# 548
Здравйте момичета Simple Smile Реших и аз да се включа в тази тема. Бебчето ми е на 26 дни и имам няколко въпроса относно храненето и режима.Храня я на 3 часа, но аз я събуждам, защото иначе тя няма да се събуди. Лекаря каза, че трябва да изяжда по 100мл на ядене АМ. Притесняваме обаче, че на някои хранения ги изяжда, а на други яде само примерно по 50мл,60мл - различно. Това ме притеснява дали се храни достатъчно и защо не си изяжда всеки път мл. Извинявам се може би за глупавия въпрос, но ако някой от вас може да каже как е при него - по колко пъти се храните, по колко яде, будите ли бебето за ядене или го чакате то да се събуди. Благодаря предварително Simple Smile
Здравей!Моето бебе е на 30 дни.Също като теб много се притеснявах какво се случва с това ядене.На кърма сме.Кърмя на поискаване.Има дни,в които яде на 3 часа и почивка от 5-6 часа през ноща.Има и такива дни,в които яде на 1.30-2 часа и не почива през ноща  GrinningНе исках да измервам колко кърма яде,а просто да изчакам консултацията ни.Вчера беше прегледа.Качила е 1.100 кг.Здрава е и всичко е наред.Така че моят съвет е (второ дете ми е) изкарай лошите мисли от главата и виж какво ще покаже прегледа ви.Предполагам скоро трябва да ходите ако не сте ходили вече.Колко трябва и колко не трябва да яде незнам кой може да каже с точност.Първото ми дете не проспиваше хранения,но най-много е качвала 600 гр. на месец.Сега беба пропуска хранения и качи доста стабилно.Отбелязвам,че първото ми дете беше на АМ.

# 549
Аз съм много доволна и от крема против подсичане Penaten. Честно казано повече, отколкото  Судокрем, но досега само в ДМ съм попадала на него. Simple Smile

# 550
  • София
За съжаление за такова подсичане, за което говоря, нито Пенатен, нито судокрем помагат. Tired

# 551
  • София
За съжаление за такова подсичане, за което говоря, нито Пенатен, нито судокрем помагат. Tired
Лежащи/седящи бани с отварата от смрадлика?

# 552
Здравейте мами,с диагноза лактозна непоносимост сме!Искам да питам мами,на които бебоците им са по същия начин,има ли смисъл да опитвам с Колийф или Абоколикен,помогнаха ли при вас (или направо да взема безлактозно мляко,което 1 път предложих на малкия,но той не го хареса,но ще трябва да го накарам да го пие някак си)?И без това доста дълго време им отне на лекарите да разберат какво ни е,не ми се губи още време,че малчо се мъчи доста... Sad

# 553
здравейте мами аз от скоро съм регистрирана тук.Много се задавя моя син, как да избегнем това кажете моля ви храним се почти прави и пак голямо задавяне пада направо косата ми се изправя от страх. до кога ще е така дали със порастването му ще спре да се задавя. Sad Sad Sad
Ако храниш с шише трябва биберона да е с по-малка дупчица 0+ и да е добре мушнато в устичката

# 554
Моето бебче беше малко на кг когато ни изписаха и аз от притеснение го събуждах детето ,но това е грешка според мен.Най-добре е да си спинка тъкмо ще свикне да не се буди на 3ч вечер...сега нз как ще сираме храненето вечер...

Общи условия

Активация на акаунт