За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Предстои ни смяна на коша за кола на беба. Вм момента е на 4 и 1/2 месеца, тежи 7.500. Харесала съм кош, който е от 9 до 25 кг (в описанието му пише и от 6 месеца). Въпросът ми е може ли беба да я сложим в този кош в края на февруари или ще е малка за него, макар че тогава тя сигурно ще е минала 8 кила  newsm78

И другият ми въпрос е дали е нормално да издава звук, подобен на ревящо магаре? Нямам с какво друго да го сравня, може би с човек, който не диша и изведнъж си поема въздух със звук (тя не го прави де, но звука е талкъв)? Не знам дали го описвам като хората, дано ме разберете Simple Smile

Здравей, кошницата за новородено е до 15кг, ако не се лъжа. Препоръчвам ти да я ползваш докато бебето започне да стой седнало за по-дълго, за да може да му окрепне добре гръбчето преди това.

# 586
Здравейте. Предстои ни смяна на коша за кола на беба. Вм момента е на 4 и 1/2 месеца, тежи 7.500. Харесала съм кош, който е от 9 до 25 кг (в описанието му пише и от 6 месеца). Въпросът ми е може ли беба да я сложим в този кош в края на февруари или ще е малка за него, макар че тогава тя сигурно ще е минала 8 кила  newsm78

И другият ми въпрос е дали е нормално да издава звук, подобен на ревящо магаре? Нямам с какво друго да го сравня, може би с човек, който не диша и изведнъж си поема въздух със звук (тя не го прави де, но звука е талкъв)? Не знам дали го описвам като хората, дано ме разберете Simple Smile
За столчето, бих го позвала когато детето достигне посочените килограми и ако столчето има и полулегнало положение.
Кога го издава този звук? Докато се смее, кашля, провокиран ли е от нещо? Така не се разбира.

# 587
Като заговорихте за кошче за кола от кои модели сте доволни за бебе над 9 кг

# 588
Има тема за избор на столче за кола. Ще ти е полезна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632611.1830;topicrefid=20

# 589
Sajalqvam za latinicata.
Da, za koshnica za kola govorq. Tq e do 13 kila, no glavata na bebka skoro shte stigne do ruba, a znam che togava trqbva da se smenikosha (krakata i veche sa do ruba).

Magareshkoto cvilene izdava sega v kosharata si, gleda edna igrachka i neshto govori + cvileneto.

# 590
  • Sofia
Не питах сега в какво е,това е ясно, а в какво искаш да сложиш детето- в столче ли?
За безопасността на детето е добре максимално дълго да е с гръб към движението. Моят син е на 1,2 г. 10 кг и още си е в кошница.

# 591
  • София
Аз знам, че се сменя кошницата, когато ушите стигнат до ръба, а не върха на главата. Мисля, че е рано още за смяна...

# 592
Благодаря ти незнаех за тази тема

# 593
Макси Кози

# 594
Здравейте. Simple Smile Имам въпрос насочен към майките на момченца, при слагане на памперса бубката на къде трябва да е сложена, чувала съм че трябва да е нагоре, но също така съм чувала, че така памперса пропускал. И как да избегна напишкването по време на смяната му, трябва ли да слагам кърпичка? Имам две племенички и имам наблюдения за отглеждането на момиченца, но за момченцата нищо не знам, а очаквам скоро появата на моето. Simple Smile

# 595
  • Sofia
Нищо на никъде не слагам. Едно време, когато бебетата са повивани в пелени е било проблем, аако пишката е надолу да се притисне уретера, затова са определяли посока.  Сега памперсите са широки и няма опасност нищо да се притисне. Каквото и да гласиш, ще си стои накъдето иска. НЯма как да избегнеш напишкване по време на смяна, едва ли ще те чуе ако му кажеш да внимава Mr. Green Слагай пелена, докато сменяш ако искаш.

# 596
  • София
В общия случай и да я сложиш нагоре, ще я намериш надолу... та малко все едно как. С някои памперси и памперс гащи, като съм я слагала нагоре пропускаше памперса...
За напишкването по време на смяна, в  началото беше редовен номер. Ами - просто повече хавлии си приготви, може да мяташ и нещо отгоре, но реално все трябва да го махнеш, за да слошиш палперса. Може и да ти се изпишка, докато подсушаваш от миенето просто.
Иначе имаше по чуждите сайтове едни много смешни като триъгълни шапчици за целта, обаче ми се струва пълна безсмислица.

За столчетата.
Кошницата е умаляла, когато коланите почнат да идват от под рамената, ако главата стърчи повече от 2 пръста. Или ако е над 13 кг детето.
До годинка ПОНЕ е редно да се вози детето с гръб към движението. По-безопасно е за него. По закон в момента в БГ, с гръб трябва да се водят до 9 месеца, но предстои да влезе в сила, приетото вече решение, да се промени това на до 1,5 годинки.

везничка1987 - така зададен въпроса не е достатъчно конкретен. Ако искаш съвет, дай възраст, кг, с изофикс ли искаш, без ли, до колко пари би отделила за покупката, с гръб или с лице към движението.

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 18:02 от AnMary

# 597
  • София
Angel_Dust, аз имам едно питане, на 9 м. е дребния, висок 76см и 9,2кг кошницата за кола я сменихме, когато беше на 5 м, защото му беше тясна. Взехме на Мони 0-18 besafe, тъй като той тогава не можеше на сяда. В момента все още е с гръб към движението и в най-легнала позиция, но имам чувството, че не може да си намери място за краката вече. Та въпроса ми е - да взема ли друго столче? А как един полицай ще разбере на каква възраст е детето?

# 598
  • София
Как да ти отговоря на последното... Сигурна съм, че ако имат желание могат да проверят по егн, например. А и общо взето си личи поне под или над година е бебето.

На 5 месеца да му е била тясна кошницата, за мен е абсурд, но както и да е.
Този стол в момента не бих сменила. И да, поне до годинка не бих го и обърнала, въпреки, че предполагам(без да зная точно с кой модел сте), че стола предлага и возене с лице към движението, след определени кг. Ако просто смените този стол с друг с гръб, не знам колко разлика ще има.

# 599
хах,и аз за напишкване нищо не слагам-то накъдето реши натам пуска,не е както при момиченцата Simple Smile а за пишлето не се замислям много-чувала съм ,че трябвало да бъде нагоре,но понякога решавам,че няма да му е удобно,не знам...

Общи условия

Активация на акаунт