За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 45

• 48 317
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Храната е от ДК.Супа или пюре на обяд ,а следобяд кисел с АМ.Преди обяд давам круша или  слива-сварени,пасирани.

# 631
  • София
Ама какво има в тази супа и пюре, това е важното. Киселите по-вероятно да запичат. Може би временно е добре ти да поготвиш за детето, за да контролираш храната му. Крушата и сливата за какво точно ги вариш? Сливите никак не им е сега сезона, но пък на тиквите е, а те са чудесни за целта.

# 632
Момичета мисля да почна да уча малката на гърне, защото вече седи стабилно. Но все пак сме мънички и може да се застояваме повече на гърнето докато свикне, искам да ви попитам какво гърне е най удачно да се избере. Виждам че има с анатомична форма, с облегалки, с играчка отпред ? Има ли значение какво ще избера ?

# 633
Малка е още, но ти си знаеш
С облегалка

# 634
  • София
По-добре гледай въобще да не се заседява.

# 635
Момичета мисля да почна да уча малката на гърне, защото вече седи стабилно. Но все пак сме мънички и може да се застояваме повече на гърнето докато свикне, искам да ви попитам какво гърне е най удачно да се избере. Виждам че има с анатомична форма, с облегалки, с играчка отпред ? Има ли значение какво ще избера ?
Моя го сложих около 8—9 месеца на съвсем обикновенно гърне.На 10 месеца след ставане го слагах и винаги пишкаше.Ако му се акаше се изакваше.През деня го слагах ,ако ще го сменям,мия и т.н.Не винаги пишаше.
Аз не използвах гърнето за играчка.Имаше гърне куче с което играеше.Никога не съм го карала и не мисля ,че би се изпикал в него.С чинии и чаши е същото.Играе с пластмасови.От бебе яде и пие от стъклени/порцеланови.Никога не е чупил от тях.Гърнета не съм разнасяла.Придържах го на тоалетна чиния в роднините или като момиченцата.На 1,10—2г махнахме памперса.И дневен и нощен в един ден.

# 636
ясно значи съвсем обикнове ще взема колкто да има да се учим на нещо там хахах

# 637
Нашето е такова и е много удобно. Придържа гръбчето и е подходящо за по-малки бебета.
http://www.hippoland.net/nuk-anatomichno-g-rne

# 638
  • Berlin
Бебето сега е с гнойна ангина. ooooh! Вчера разбрахме. Проблемът май ще е, че не приема достатъчно течности, а има температура. Докторът ни каза, че до 2-3 дни трябва да спадне, но трябва да продължи да си яде. Само дето той не яде, наполовината си изпива млякото и до там, сигурно много го боли. Как да нормализирам течностите в такъв случай? Около 900-1000мл трябвало да приема. newsm78

# 639
  • Sofia
Давах чай на Хип, който има някакво подслаждане и така набавяше течности. Иначе само вода съм му давала и това за него си беше сладко.

# 640
  • София
можеш да му вземеш хидратин алфа.

# 641
  • Berlin
Ама той няма разстройство (все още) или няма значение?
Вода/чай не пие от шише, освен да го мъча с лъжичката. Записвам си количествата, пък ще гледам какво ще излезе на края.

# 642
  • София
Това оводняващ р-р, няма значение с р-во ли е, с повръщане ли е, ползва се  при всякакви състояния свързани със загуба на течност.
(както се беше изразил един дофтор -  общо взето е същото, което им наливат в болниците през с-ми при обезводняване, само дето през устата). И може да не пие чак толкова количествено, може да е просто допълнение към другите течности, но ще му пречи да се обезводни.
Това пише към листовката
КОГАТО Е НЕОБХОДИМА СПЕШНА РЕХИДРАТАЦИЯ
    При състояния, свързани със загуба на течности;
    При интензивни физически натоварвания и потене.

Дали евентуално може да има и лек  запичащ ефект не знам Simple Smile

Другото е да пробваш първо с чиста глюкоза.
А от чашка с накрайник дали няма да пие?
Освен чистите течности, все пак и в каши, пюрета, супички също има течност, ако приема с лъжичка.
Може да пробваш млякото да не е много топло, може допълнително да дразни, а по-охотно да приема ако е по- към стайна Т.

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 11:50 от Angel_Dust

# 643
Здравейте детенцето ми заспа току що, но й измерих температура от 39 градуса. Кое е по-добре да й дам Нурофен за деца или Панадол бебе? Едното е с Ибупрофен, а другото с Парацетамол  newsm78

# 644
Което имаш от двете дай и я заведи на лекар Peace

Общи условия

Активация на акаунт