Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 926
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Никол, свекърва ти едва ли се е наслаждавала на бебешкия плач. И със сигурност се е опитала да успокои детето. Искала е да ти даде възможност да си свършиш работата, която явно е била важна. Ако ти се обади, какво можеш да направиш освен да се притесниш и ти. Не й се сърди, а я викай по- често, за да свиква детето с нея Simple Smile

# 166
Let it rain, let it rain, let it rain  Whistling
Тъкмо се върнахме от разходка, Лили още спи в количката в коридора, а аз пия кафенце и си ви чета. Дет се казва- няма нищо по-хубаво от лошото време. Не се лишавайте от разходките в дъжда, бебчовците много ги харесват и спинкат сладко, сладко.
demaji и аз бях като теб лятото, но се престраших и излязох и от тогава всеки ден. Количката ми е лека и много маневрена бутам я с една ръка и през препятствия, които не липсват по нашите тротоари. По стълби се качваш и слизаш на задни гуми- качваш се с гръб към стълбите и слизаш с лице към стълбите/бордюра пак на задна гума.
За седналото положение, не я слагам още, по-скоро я държа с гръб към мен и я поддържам под дупето с едната ръка, така седим на пейка и клюкарстваме. Идеята бебето да се насити на впечатления и да заспи действа при нас. Един или два пъти да ми ревала в количката за тези 4 месеца. В количката я слагам на 45 градуса, когато е будна иначе спи в хоризонтално.
За свекървата или добро или нищо  Mr. Green Според мен е трябвало да ти се обади, щом изрично си й казала, но сигурно е искала да се пробва да овладее ситуацията, ама вие сте я изненадали.
  bouquet Добре дошли на новите майчета! И аз раждах при Богданова и съм много доволна. Станахме си някак си близки, водих й Лили да я види. Скоро пак ще я посетя за профилактика и цитонамазка.
Мамчета да ви питам нещо, която иска да сподели, не задължавам никой. С какви пари горе-долу живеете месечно. С ММ нещо не можем да си оправим финансите и все се притесняваме, че не ни стигат да водим нормален живот, месечно разполагаме с около 3000лв. според мен би трябвало да живеем нормално с тези пари, много хора в БГ и с по-малко живеят добре и не се лишават. Явно нещо бъркаме някъде.  newsm78

# 167
  • Пловдив
sweetpie,започни да водиш точна сметка за какво колко давате.Отделно събирай и калкулирай парите за храна.Ще видите за какво давате повече и дали може да съкратите някой разход.Бюджета ви е съвсем задоволителен.Но си и зависи-плащате ли наем,кредити,цигари,алкохол,всекидневно хранене навън?
Ако човек няма от гореизброените разходи,ще се вмести и в малък бюджет

# 168
Оф влизам за последно да ви се оплача, преди да излезем навън,ч е забравих.

Кърмата ми намаля. Надявах се да е временно, но вече стана 4ти ден. През деня гледам колкото се може по-често но гърда, НО той НЕ иска да виси на празна гърда. Така че не знам как другите стимулират с бебе на гърда по цял ден, но моя е тарикат и седи само ако пуска. Та така вечер дохранвам с кърма от фризера, защото иначе не заспива и реве, а не искам да го мъча. Не съм се предала още разбира се, все пак не ми се случва за първи път, но...този път го усещам някак различно и непоправимо. Да видим. Вече съм наясно с всичко, което увеличава лактацията и го правя, но ефект засега няма. Дори бира пропих, а не обичам.

Пайче - и ние горе долу сме с такъв бюджет и живеем нормално, даже не го харчим целия и успяваме да спестяваме. Но ние не плащаме наем.

# 169
Пайче и ние с кинтите сме така Rolling Eyes. Доходите са ни като вашите, обаче като извадим наема- 600, вноската по колата- 500, училището на Лео- 200, сметките- 300 (без зимния ток който ще ги вдигне с около 200 в най-студените месеци) и то какво останало.... Една стотинка не остава да се делне настрана. Обаче пък гледаме общо взето веднъж месечно да идем някъде за по 2-3дена.
Като цяло перото от хапване навън ни отпадна, но пък го заместиха памперсите. Киното и другите също за сега са на стенд бай заради кърменето. Абе с 2 думи колкото повече, толкова повече
Ей сега гледахме билети до Франция за Коледа, ами на всички ни ще излезне около 2000 евро newsm78  Shocked
да ви се "похваля" излязох росна росна към 2 без нещо да ходя до френския институт на Славейков и Амчето като се размърка към 2 и половина. Почнах да се чудя какво ли и е и установих че съм забравила че детето трябва да суче и съм прехвърлила часа с половин час. Просто на излизане изобщо съм се сетила че ще трябва да яде по някое време bowuu ooooh!
И кво, кво вали дъжд, викам айде ще седна на някоя мокра пейка, после обаче се сетих че и отгоре мокри а с бебе на циците и чадър трудно ще се оправя. Хрумна ми да ида да седна в Макдоналдс на Алабин. Влезнах, взех си един чай от приличие и установих че е яко фул. Седнах как да е на едно диванче и тамън взех да се заголвам, когато две непълнолетни кифле се пльоснаха срещу мен ( разстоянието помежду ни беше около 60 см,.) Викам , няма да стане тая работа и се понесох към тоалетната с вече сериозно раздразненото от небрежността ми бебе, когато установих, представете си че на нужника има код, който бил написан на касовата ми бележка. Яко, само дето не се бях сетила да си взема касовата бележка. И накрая помолих един дядо, който явно беше влязъл на топло да чете вестника да седна при него ( предцених че все е по-добре от гореспоменатите кифли). Не знам дали се почувства неудобно или какво, но човекът си взе вестника и стан. Та в тоз контекст Принчипеса се наяде сладко сладко и и беше много кеф след това да огледа интериора на Макдоналдс-а.
Преди 2 седмици в трамвая, сега в претъпкан фаст-фуд. Абе думи нямам. Вече знам какво да отговарям на евентуалния въпрос : Абе момиче ти свян нямаш ли. Ами очевидно не Mr. Green Mr. Green

# 170
  • Пловдив
Добре дошли на новите мами Simple Smile
Аз си излизам постоянно сама нямам проблеми Simple Smile
Да се похваля днес дадох сок от морков на бабето.Не съм питала педи как и с какво да го захраня,четох на няколко места и реших,че днес е деня.Хареса му,така отваряше устичка за още и се смееше.В вторник сме на консултация и ще кажа на педи че съм започнала,не мисля че е проблем.

# 171
  • Варна
Привет!
Ние овладяхме обръщането от гръб по корем и вече няма спокойствие за нас. Сутринта се събудих от пъшкане в 4 часа. Нашата се беше обърнала барабар със спалния чувал, обаче откорем на гръб не може и само пъшка. После не искаше да заспи и един рев дръпна. Нахранихме я и най-после в 5.30 заспа. Напоследък освен че спи неспокойно, започна много често да се буди към 4-5 часа за храна. Постоянно й увеличаваме грамажа на млякото, но явно вече не я засища така. Май това беше един от показателите, че е готова за захранване. Другото, което се сещам е, че скоро ще трябва да се минава на 2-ка АМ. Уж нали е след шестия месец, ама това като не я засища. Не знам.

За заспиването. Ади беше свикнала само на ръце да спи и в един момент не позволяваше да я оставим на леглото. Събуждаше се и започваше да реве. И така аз се амбицирах и няколко дни преди да навърши 4 месеца я научих да си заспива в леглото с люшкане. Това последното е нож с две острита, защото като започне да се изправя ще трябва да блокираме люлеещия механизъм, ама тогава ще му мисля. При нас на спалнята сме я оставяли само за по няколко часа като беше съвсем мъничка и я мъчеха най-много коликите. Та слагам я в кошарата заедно с една плюшена играчка, която ди свързва само със спане (през нощта я махам, след като заспи), държа я за коремчето или милвам по главичката и люлея. Отначало много плачеше, но аз не се давах и така постепенно свикна. Сега плаче по-рядко и по- по малко. През деня като й се спи заспива за 2-3 мин. максимум, но последните дни вечер заспива адски трудно. Люшкаме се по 30-40 мин., тя се върти, изнервя се, че й се спи, а не може да заспи. После спи много лошо. Мятка се, реве на сън.

За разходките - аз гледам влажността на въздуха. Последните дни е все между 94 и 100% и пропускаме разходките. Отначало и мен ме беше страх да излизам сама с нея, че много ревеше, но след лятото вече нямам избор. Рано се стъмва и захладнява. Научих се и да си вдигам количката на задни колела по стълбите и вече не съм ограничена в това отношение, само че не излизам извън квартала, защото вече не шофирам.

# 172
  • гр. Тутракан
Момичета, аз не съм казала, че свекито не се е опитвала да го успокои ... обаче не става. Дори като идват на гости или ние като ходим, още докато го вземе и се започва цирка. Или трябва да е натикан в мен или в баща си. Аз много държа и дори си обичам свекито, но вчера трябваше според мен да ми се обади и да ми каже как стоят нещата, ами ако се бяхме позабавили още се питам аз ...
Иначе нямам забележки към нея дори напротив. Когато започне да реве дали от нея или от някой друг аз се спуквам от смях.  Обаче не обичам детето да посинява и да се поти от рев.
А, днес ми е един послушен. Снощи заспа към 23ч, събуди се в 7ч хапна си, заспа отново после стана в 10ч, малко баня хапване и сън до 14ч, сега пак спи. Душица мъничка ми е. Като сме си двамата много се слушаме с него .

# 173
 newsm62 Бебе2,направо визуализирах целия ти разказ,така хубаво си го написала! Simple Smile)))

Monik@,да не би пък да ти дойде месечния цикъл?  dontknow Някои от момичетата във фейса бяха казали,че намалява кърмата малко от това.

Пайче,ми нашия доход е към 1500лв,и то защото не са ме осигурявали на реалната ми заплата,а хем сме и под наем,така че съм сигурна,че има какво да орежете от тук от там,макар че всеки има различен начин на живот.

И аз излизам сама,количката седи в колата,защото винаги излизам с возилото...просто като излезеш пред блока и излизаш почти на оживената улица,така че нямам избор и трябва да бръмча до някое подходящо място за разходка.Понякога решава,че просто трябва да реве и започва едно дране,но до 2-3 минути съм го овладяла с приказки и разни други разсейващи техники  ooooh!

# 174
sweetpie, с теб бяхме с една и съща дата на термин и при една и съща докторка, та следях стриктно всеки един коментар по време на бременността и отзивите от консултациите, които имаше при Богданова! За доходите - не съм смятала, какви са ни, но знам, че откакто родих, за мен няма никакви разходи, просто не ми се налага да си купувам дрехи, обувки и т.н..
Monik@, и аз имам същите терзания относно кърмата, но дори и да спре има решение, нали! Все пак и това време, през което кърмехме не е малко!
bebe2 , поздравления! Аз лично нямам твоята смелост!
Иванела83 , сокът от морков ти ли го направи и колко му даде на беб?!?

# 175
  • Бургас
bebe 2 извинявай мила, но се посмях на твой гръб  hahaha Наистина е много кофти това с храненето. Ние въпреки, че сме на АМ, на няколко пъти ми се налага да избирам "подходящото" място за хранене. Ама така е  Whistling извинени сме.
Аз също дадох първо сок от морков -2-3 чаени лъжички-настъргах на ситно ренде и изцедих през цедка, следващия ден увеличих, след това пюренце и така постепенно добавих картоф, тиквичка, каша Слънчо и вече между храненията около20 мл ябълков сок.

# 176
  • Пловдив

Иванела83 , сокът от морков ти ли го направи и колко му даде на беб?!?
Аз го изцедих имам сокоизтисквачка от 1 среден морков изцедих 40 мл.Отделих 20 мл и с малка лъжичка Нук (по-малка от чаена лъжичка) му дадох,е не го изяде всичкия остана пък и по лигавника изтече доста,ами 1 или 2 чаени лъжички.Братовчедка ми е захранила с 20 мл нейните деца и ми каза че с 1 лъжичка нищо нямало да разбере детето.И то май е така,то от 1-та лъжица повечето отива на лигавника.

# 177
Четох ви,чееетох и сега забравих,че на два пъти беше.Бяхме вън,докато цяла седмица го хвалех със следобедната пауза,та от вчера е мираж.И откакто се обърна от гръб по корем направо е лудница.Ей сега пъшка и се нерви,че не може да се обърне,та реве чак  ooooh! hahaha и с рев се прибрахме,час преди храна,утре педито да казва нещо,че се изнервихме всички и то милото.Давам му вече 180  Confused и сега рева е само преди ядене.
Щях да се включвам по някой теми и ги забр  ooooh!
Мерси,за поясненията за столчетат за храна,от миналата год съм харесала едно икейско,ама като хабер нямам дали отговаря на изискванията.Моя също го оставам в шезлонга,сутрин в повече ,около 15-20 мин докато аз се оправя,да пийна кафето,стерилизация,ако има дрехи т.н но го закопчавам вече.
За захранването съм на кантар,понеже нали сме с рефлукс ,та се чудя дали ще е в наша полза,всеки ми викаше,че го прехранвам и за това повръщал,а то се оказа съвсем друго.И така пък като не се засища дали пък не ни е време за още манджа  newsm78
И аз днес видях двете чертички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  за нас беше безумна паника и уплах и радост и всичко .....понеже ни беше 3-ти опит инвитро,а преди 2 дни теста показа(-) само аз си знам  Cry
дописвам се:  за АР,хванах тактиката,не се разбива като обикновеното АМ,а с кръгови движения се върти млякото...пак има пяна ,ама не е като преди.
За заспиването,моя си е самостоя телен,преди се тръшкаше да го слагаме в кошарата и сам,а сега отопляме само хола и тук на едното диванче си е,ама взехме да се полюшкваме,да си призная на мен си ми е кеф,искам да си го гушкам,то дупарата расте и ще си става и по-тежичък,ама си е мойто детенце,той за 10-мин е откъртил.Сега го изкъпах и ме наблюдава от там  Heart Eyes
имаше и др теми за разговор,ама..

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 18:17 от ZVEZDA *

# 178
Моник и при мен е така  Tired През деня позакърпвам положението обаче някои вечери не му стига и това е. Хич не искам да му давам АМ, обаче сигурно скоро поне вечерното ще му давам така, че поне да спи спокойно. И вече психически се изтормозих с това постоянно теглене, мислене какво да ям и пия, от друга страна знам, че почна ли с шише съвсем няма да иска да се мори на тия гърди.....оф незнам и аз  ooooh!
Бебе 2 направо ме разби от смях, наистина така разказваш, че направо го изживях и аз с вас  Joy
Пайче голяма е красавица малката  Heart Eyes, иначе и ние сме така, ама като се замислиш за колко глупости харчим пари, малко сме прахосници, иначе хората с колко по-малко се оправят.

И аз качвам и слизам на задна гума, в началото е много зор, обаче вече съм спец  bowuu

# 179
Благодаря, момичета, наистина нашите юлски бебета са най - прекрасни.
Днес бяхме на консултация Владислав е 7500 (6800) и 66см (63), сложиха ни втория прием тетраксим и симфлорикса, сложихме лепенки и за сега е спокоен и спинка.
Относно разходките излизаме всеки ден, той гледа тъжно тъжно през прозореца и като излезем навън пищи от радост.
Предпочитания има към хората определено и не харесва свекърва ми, а свекъра все още  не го е виждал, така че и него няма да го харесва.
Утре сме в "Детско здраве" на гастроентеролог, за всеки случай да го прегледат с това повръщане.
Нашия доход е около 1200-1300лв но не се оплаквам, дупе знае и 2 и 200 разполагали сме и с повече и с по-малко, важното е че не сме гладни и детето е задоволено, но аз знам че нещата се подреждат и дега стоя за 340 лв майчински но имам най-прекрасния син.

Общи условия

Активация на акаунт