Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 930
  • 727
  •   1
Отговори
# 180
  • Телиш/Плевен
Моника Hug Дано се увеличи кърмата, но и да не стане, не го мисли. Важното е и двамата да сте добре. Hug

Нашият доход (то всъщност е доходът на ММ, че аз съм на социално майчинство от 100 лв и 35 лв детски) е около 2500 лв. Имаме наем 250 лв и живот и здраве съвсем скоро ще отпадне, но идват други разходи като обзавеждане, по-високи сметки зимата и т.н. Справяме се (да ми е жив и здрав ММ), но от известно време насам не успяваме да пестим. Sad

# 181
  • Пловдив
Аз не мога да даже да си помисля да пестя.Отделям и все за нещо ми потрябват после. Simple Smile

# 182
Мами, да ви попитам, днес за първи път дадох каша на малкия, 1, 2, лъжички, след колко време мога да заместя цяло хранене и има ли значение кое ще заместя? Вие давате ли на всшите бебоци Биогайа и до кога мислите да давате?

# 183
  • Велинград
Усмивката беззъба е най- прекрасното нещо. И аз се присъединявам. На 5.11 видях двете чертички, а на 15.07 стснах горда мама на бебе Лили, от тогава насам интернетът ми служи за следене на bg-mamma Simple Smile

# 184
Мами, да ви попитам, днес за първи път дадох каша на малкия, 1, 2, лъжички, след колко време мога да заместя цяло хранене и има ли значение кое ще заместя? Вие давате ли на всшите бебоци Биогайа и до кога мислите да давате?
Ако си започнала с 1-2 лъжички, карай така около седмица, за обедното хранене. При захранване първо се замества обедното, после следобедното, после вечерята и накрая закуската. Другата седмица увеличи на 4-5. След даване на кашата го кърми/ давай АМ. Тези 1-2 лъжички за запознаване на бебето с храната, но основата остава млякото. Първо кашата, после млякото. След около 10 дена можеш да стигнеш до цялото количество, което е написано на опаковката за тази възрастова група. Ако си решила и махаш млякото. Ако кърмиш това е синоним на началото на отбиването. Добре е в такъв случай да приготвяш кашата с изцедена кърма за да стане по-плавно и да нямаш проблеми с гърдите. Ако сте на АМ, не знам как се процедира при захранване newsm78. По всяка вероятност отпада АМ, защото иначе ще се прехрани, ако изяде пълна порция каша и Ам отзад.
Аз от 1 месец давам всеки ден по едно прахче пробиотик, не е биогайа, май new balance се казваше. Защото иначе бебана има дискомфорт с корема и се пъне Laughing, основно нощно време. Та го давам сутринм да улесни транзита през деня и нощно време да е със спокойно коремче

# 185
 Bebe 2 , много благодаря за изчерпателния отговор. Мисля, че като се замести цяло храненене не би трябвало да се дава допълнително мляко на бебето, ние за съжаление сме изцяло на АМ, след тежко боледуване кърмата много ми намаля, започнах да се цедя, защото на малкия не му стигаши и дохранвах с АМ и така вече около месец и половина сме на АМ. Мислех да започна захранването след шестия месец, но сега като нямам кърма, малко по малко ще захранвам. Вашите бебоци по колко пъти се хранят на ден? Ние все още се храним и през нощта, имаше период в който го лъжех, с биберон, с водичка, но вече не минава номера, събужда се и си чака млякото, а ако не му дам започва да плаче.Много неспокойно спи, постоянно маха с ръчички, вдига крачетата, върти главата, то и колики си имаме още де......

# 186
Здравейте мамчета:-)

Е до кога ще вали така лоша работа - още вчера исках да отида до мола да купя на малката храна, но отложих за днес зареди дъжда - а то днес още по-зле - лошото е че имаме храна само за днес , а минахме на babylove  не искам пак да я връщам на Лактана все пак колкото и да са еднакви според мен си е промяна за организма Sad Ох дано малко поспре че ММ е с колата и аз съм пешеходец и с двамата как ще стигна не ми се мисли Sad

Пайче ние разполагахме с 2000 на месец , но съкратиха ММ и сега ще сме с 1600 лв - и като пишеш наем 400лв наем и 200-300лв сметки и 200 лв за храна ма малката и памперси, 100лв за градина на малкия от другия месец - абе лоша работа е , но аз направих както елфита те е посъветвала направих фаил с разходите и така следя разходите да не излизаме от границите. Иначе преди да остана с малкия в къщи и ние имахме по 3500лв на месец и аз като останах в къщи и ми свърши първата година изведнъж паднахме на 1800 лв отначало ни беше хипер трудно ама хасан знае две и двеста - и от тогава именно водя фаил за разходите в зависимост от повишаване или намаляване на парите така съумяваме да не обърнем кораба.

Аз да се похваля - за пръв път от два месеца и двете деца са здрави и то вече 4 дни - о боже разгеле дано задържим.

Днес ни идва и новата активна гимнастика - дано да няма изненади - че я поръчах втора ръка , че за няколко месеца не ми се даваше шапка пари при сегашната ни криза - а като е втора ръка винаги е очаквай неочакваното Sad

Ако малката е здрава от неделя почвам захранване и се чудя картоф ли да е или морков.

Малката яде по 5 пъти  по 200 мл. - ноем имаме пауза от 22 до  8-9 сутрин.

Днес мисля да пробвам на Лаленцето меденките че да направим за Коледа Simple Smile

Опа малкото зверче се събуди и е гладно - цунки момичета

# 187
  • Пловдив
Bebe 2 , много благодаря за изчерпателния отговор. Мисля, че като се замести цяло храненене не би трябвало да се дава допълнително мляко на бебето

Слагаш АМ на прах в пюрето/кашата,разбъркваш и става чудно.До годинката всяко хранене трябва да бъде млечно.

Е до кога ще вали така лоша работа

И аз тва се чудя.
Браво,че сте здрави

# 188
Добро утро, ама сте изписали...Simple Smile))много, личи си,че времето е лошо Simple Smile)хохихи
Аз се почувствах почти като човек, вчера си боядисах косата, изправих я с пресата, кола маска на краката, ръцете, ноктите си направих..абе човек станах Simple Smile А Елица като че ли знаеше,че съм заета и буквално спа целия ден, влизах при нея колкото да я нахраня... Hug

Моника,на мен преди цикъл ми намаля доста кърмата, после всичко си идва на мястото . През този период пия чай за увеличаване на кърмата и мисля,че има ефект. Peace

# 189
  • Пловдив
Добро утро   bouquet
И ние се събуждаме през нощта за хапване,пробвах с вода да залъжа,но не става.
Ние сме изцяло на АМ Хип Комбиотик от онзи ден му дигнах грамажа и той вместо да яде на 4 часа пак започна на 3 часа.Като изпразни шишето иска още.Преди не съм имала такъв проблем забелязах,че последното мляко което му купих като го смесвам с водата няма пяна като преди и ми се струва по-рядко.Не знам дали да му вдигна грамажа още какво да правя някой има ли идея?

# 190
Кърмещи мами, взе да ми дотежава много неспането ( писах за вчерашния случай дето забравих да нахраня детето Crazy), та се разтърсих в нета. Попаднах на тази информация, която е доста интересна за мен и поне малко от малко ми дава утеха
https://xedra.wordpress.com/2013/03/05/night-feeding/

# 191
Кърмещи мами, взе да ми дотежава много неспането ( писах за вчерашния случай дето забравих да нахраня детето Crazy), та се разтърсих в нета. Попаднах на тази информация, която е доста интересна за мен и поне малко от малко ми дава утеха
https://xedra.wordpress.com/2013/03/05/night-feeding/
newsm20 ох и аз се поуспокоих като го прочетох.  Че ние все още сме на 3 часа без пауза  Tired. И безсънието ме докарва до лудост и го отнасят ММ и каката  Crazy

# 192
  • Велинград
Ние от самото раждане на бебка се кърим през нощта. Поняког на всеки 2,5-3 часа, понякога поспива 4 часа и така....гледам да и правя банята около 22 часа а след нея спи най-много около 5 часа. Хапва в 22:30 после около 3-4 и след това сутринта. Но вече нали е голяма в 9 часа иска да се будя и аз и да си играем хихихи

# 193
Мами, така се успокоявам, като чета, че и вие нямате нощни паузи, защото вече си мислех, че аз нещо греша или не правя, както трябва. И не мен вече доста ми тежи това нощно будене ама няма как, трябва да се издържи. Успокоявам се, че и това ще премине, както коликите . . . И при мен таткото си го отнася отвреме навреме . . .  Crazy
Аз имам проблем с приспиването. Ако не заспи, докато се кърмим става трудно за изпълнение това действие. Кърмещите, как се приспивате? Това, дето чета, че децата се оставят сами в леглата и те до 5 минути заспиват ми се струва невероятно!
Ще ме присъедини ли някой към face - групата или вече е късно!?! Rolling Eyes

# 194
  • Пловдив

Никога не е късно
Имаш ЛС

Общи условия

Активация на акаунт