Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 935
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, ♥Elfita♥smile3525

# 196
Колко много хора има на квартира. А аз си мислех, че сме само ние. Sad Много ми е криво заради това. Все си мисля малкия като порасне, че няма да има нищо от нас. На нас квартирата ни е 400лв-в София. Ако се тегли кредит, вноската ще е поне 600лв, ще се изплаща 20+години, финансирането трябва да е поне 100%, нямаме почти никакви спестявания. Ако стане нещо и останеш без работа ти вземат апартамента и язък за всичките пари, дето си наливал в него, през годините ще те правят на маймуна сигурно...Баси...А пък ми се иска да си имаме нещо наше. Вие какво мислите по този въпрос?Квартира или кредит за ваш дом? Кое е по-малкото зло? При нас за момента е квартирата.  Tired

# 197
  • София
Малеее, с какво главоболие се събудих!!! Нищо не мога да пия, нали? Пфу!

За нощното кърмене ние нямаме режим, понякога се буди, понякога не, но само ставам, взимам го при мен и легнали се храним. Даже не помня колко пъти е сукал и кога.  Embarassed

За спорта да кажа, издирвам нещо подходящо в квартала, ама да е близо, ама да е удобно като час, ама ММ да може да гледа децата тогава ...  ooooh! Не мога да се понасям вече, освен че не отслабвам, ами съм взела и да качвам. Не знам вие как сте, но аз все набързо се храня и бързам, така ми се струва, че изяждам по-голямо количество храна Sad

Наоплаквах се. Няма да излизам днес. Щях да водя бебе при ЛЛ, ако е здрав да му постави най-после тъпите ваксини, но в този студ не излизам. Пак си намерих оправдание  Mr. Green

Sunny kiss, да се изкажа и аз по финансовите въпроси. Разбирам, че ти е тежко да си нямате нищо ваше, но да вземете 100% финансиране за жилище е безумие. Опитайте да спестявате, да видиш как се справяте и ще разбереш как ще се отрази една месечна вноска на вашия бюджет. Не забравяй, че вноските обикновено иазлизат по-високи от колкото си си мислил, има разни такси, застраховки и пр. неприятни неща. Сама казваш, че има разлика между 400 и 600 лева. От друга страна, не си заслужава 30 години, най-хубавите от живота ти да си заробен с кредит. Живейте си на квартира и си свиркай. Хем може да сменяш жилището, когато ти е кеф. Simple Smile Ако си собственик нямаш избор. Wink

По въпроса за семейния бюджет, 3000 звучи внушително, но е важно и разходите какви са. Вземете да ги опишете и ще видите къде може да се "пипне" бюджета. Ако не може да се увеличат приходите, орязвате разходите Wink

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 11:38 от ToHu_

# 198
  • Пловдив
Квартира или кредит за ваш дом?

Аз мисля,че ипотеката е по-добре.Наемът няма изплащане.Но мнението ми не е от патило,защото съпругът ми има апартамент и сме в него.Виж като ми тегли шута,ще мисля и аз  Joy

Тони,парацетамолче.Той е като тампона с йод за кърмачки и бременни  Laughing

# 199
  • Пловдив
Здравейте юлски мами  Hug
Отдавна аз със София не знам какво е това нощно хранене  и като Ви чета се чудя как така?! Нашата яде последно към 23-24 часа и като заспи, чак сутрин 8,30-9 се буди, а и по късно някой път. Като се нахрани и оригне, има 1час бодърстване и задължително следва дремка от 30мин до 1 час. ;става; играе и пак яде и всичко се повтаря така през 3,5 - 4 часа. до вечерта и айде големия сън. На НАН 1 сме си само и общо количество 200мл /180мл вода и 6л хумана/. Заспива и се събужда с усмивка. Проблем при нас е само многото слюнка и сменянето на лигавници през 5 минути и пъхането на двете ръце в устата почти постоянно. Мисля, че и се подготвят венците и е сърби, май ще й търся някакъв гел за мазане на венци.
Таткото ни е много болен в нас и аз тези дни превантивно постоянно й мажа стъпалцата с ракийка и свинска мас, за да не настине и тя покрай баща й, но няколко дена с болния й баща в нас, не наблюдавам при нея да има проблеми. От време на време се изкашля, но това мисля, че е от слюнката и се изкихва, но и това е нормално според мен, защото това е през големи интервали от време.
Това е положението при нас за сега  Grinning
Следя Ви всеки ден иначе  Hug
Пожелавам си постоянно всичките ни бебчета да са ни здравички и само да ни радват с новите им знания и умения, които придобиват ден след ден!!!!

# 200
  • Телиш/Плевен
Мама Сънчо, да споделиш после отзив за меденките. Hug Аз освен повечето брашно, дето се наложи да сложа, не намерих друг кусур и затова се надявам и при вас да станат така разкошни. Heart Eyes

По въпроса с квартира или собствен дом не знам кое е по-малкото зло... Майка и татко са с кредит за 20 години, а още не е минало и половината време и лихвата стана космическа... ooooh! Изнемогват вече, но се справят някак. Дано с повишението на татко нещата поолекнат малко, че аз и както в момента не мога да им помагам, направо не знам. Sad Сестра ми работи в София и поне тя им помага от време на време. Ние с ММ сме на квартира, 250 лв. е наемът, но си натежава, особено зимно време. Апартаментът, който ще е наш (някак не ми идва да е баш наш, де, а на ММ и на свекърите, защото аз и един лев не съм допринесла Sad ) е купен без кредит, но това е заради години спестявания от страна на ММ и свекъра. Та и двете неща ми се струват лоши, не знам кое от кое повече. Sad Когато лихвата на нашите скочи толкова много, всички си викахме, че било по-добре на квартира. Сега като аз живея на квартира, не виждам да е по-добре, само се наливат пари. Уффф, сложна работа е. Но се радвам, че ние ще сме без кредит, че направо не знам как щяхме да се справим и с него. Sad

# 201
АААААА не мога да ви изчета, благодаря за милите пожелания. Тази година скучна работа, ама бебка си е на преден план. Догодина ще наваксам с празнуването  Mr. Green
tara 2 и аз съм така, все гледам да почистя, да пооправя, че много мразя да ми е разхвърлено, вместо и аз да си почина.
Столчето за хранене, нямам никаква идея, но се радвам, че Елфита е споделила своите критерии и аз ще се възползвам от това  Peace
fuzzyblue радвам се, че се върна при нас  Hug много сладко семейство сте
sweetpie браво за сготвеното, чак ми се прияде  Wink Лили е прекрасна, много закачлив поглед има  Heart Eyes
yulianka много ти е сладко мечето  Heart Eyes аз от този сайт си поръчах ергораницата и няколко буйки на малката.
Blaire същата работа и при нас, похваля ли се и ми се връща веднагически  #Crazy
bebe2 радвам се, че си намерила начин за заспиване, и да отбележа и аз колко е сладичка Амели и има прекрасни очи  Heart Eyes Браво, явно нямаш свян. Много се радвам на такива хора като тебе, да си призная и аз, че два пъти съм забравяла да кърмя малката( единия път с 2,5ч.), ама и тя не ми подсказва, седи си кротичко.
NikolS 1989 поради същите причини и аз предпочитам да оставя Деа на майка ми, точно защото в прав текст й казвам нещата, докато на свеки не мога. Бебка по принцип не обича много много да я носят на ръце и да я мачкат, ако я нося то е за да разглеждаме магнитчетата на хладилника и сувенирите по секцията, и двете баби много добре знаят това. Случка от онзи ден, свекито беше болна две седмици и естествено  се затъжила за малката, да отбележа, че сме по принцип в много добри отношение, тя ми е и работодател и работим заедно. Та идва тя вкъщи, малката съответно си играе в шезлонга спокойничка, не се сдържа и я взе на ръце (това е всеки път) обаче в легнала поза, бебка започва да се гърчи и да мрънка, тя не се усеща и почва да я дундурка и да я потупва по дупето, и после тръгна да я изправя, ама толкова неспокосано, че имах чуството, че ще я изтърве, викам си хайде 5мин. ще издържа тази гледка, да ама не, детето почна да плаче и тя я изкара, че била ревла  #2gunfire Аз пак тръгвам да обяснявам, че просто не обича на ръце и затова плаче, сложих си я аз на шезлонга дадох й играчка и нещата се успокоиха. Надявам се вече да е разбрала какво обича и не обича внучката й  Praynig Та в тази връзка и според мен е трябвало да ти се обади
demaji по принцип излизам с моята приятелка, нейното бебче е по-голямо с три седмици, но има и дни в които излизам сама, всеки ден съм навън случвало ми се е Деа да се разреве, докато я возя в количката, спирам гушвам  я за 5 мин. давам биба и я слагам в количката. С количката и при мен е сложно, ама нямам избор. Рамата стои в гаража, а коша заедно с бебка нося на ръце пеша до втория етаж.
За съня, откакто се е родила няма спокоен сън, от 3-4 дена и пъхам ръчичките в чувалчето, че взе вече втора седмица да се буди в 2 часа през нощта и да ви кажа има ефект, по-спокойна е вече.
За сядането, постоянно се набира и иска да сяда, не знам как ще я удържа до 6ти месец.
sany_sun добре дошла   bouquet
misi77 Колко хранения вече замести?
sany_sun давам биогайа откакто се е родила и мисля до годинка да давам Wink
MAMA_SANCHO браво на дечицата, дано не се разболяват вече Simple Smile
И последно, че много дълго стана да се изкажа и аз за приспиването, още откакто Деа започна да забелязва играчките, купихме музикална въртележка за кошарата, храним се последно към 22:30 - 23:00 и я слагам в кошарата, включвам въртележката и до 10-15мин. е заспала. Нощно хранене нямаме от 2,5 месец, с изключение на последните почти две седмици и сега пак си папка чак в 6-7 ч. сутринта.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 12:09 от bee_di

# 202
Благодаря на Лаленцето за линка с лентите Simple Smile

Моник, за кърменето аз май имах подобен проблем. Ще ти разкажа, ако е подобно наистина. Първо на мен ми дойде цикълът веднага след лохиите, ама веднага, така че това за кърменето и липсата на цикъл при мен не важи. После, когато започнаха силните колики след 40-я ден горе долу, детето не искаше да суче, дърпаше се, извиваше се, пищеше, беше ужас и аз започнах да се цедя и да му давам от шише. Единствено на сутрешното кърмене не правеше така, защото явно нямаше тогава колики или просто беше много гладен. И така с цеденето изкарах до 4-я месец, т.е. допреди няколко седмици просто защото кърмата намаляваше, а той отказваше да суче заради тези колики, които при него бяха доста силни. И изведнъж от едно силно притеснение, бях се разтревожила за нещо и кърмата спря.

Николс, а и другите момичета,оставяйте тето на майка или свекърва, оставяйте го, дори да реве, така ще свикне лека полека. Отначало може да го оставите и да излезете от стаята за 5 - 10 мин. и така лека полека ще свикне. Това поне е моят съвет, защото на всеки е необходимо дори и малко време за него си, а и самото дете ще контактува и с други хора.

Момичета вашите бебоци колко тежат. Интересувам се, защото мисля, че моят е леко пълничък. На 4 м. и половина е 8 кг., 67 см.

# 203
  • Пловдив
Момичета вашите бебоци колко тежат

7500

За мен твоят е добре.И сантиметрите не са му малко.От едрите бебета е,но не и дебел

# 204
Здравейте и от мен !
Леле не мога да ви изчета. На фейсбук верно му минало модата, явно  Mr. Green Абе много се радвам, че се задвижиха нещата тук!

Моят мъник днес проспа сутринта и стана в 11:30 !! Разбира се не пропусна нощното хранене в 3 и в 7. И аз съм скапана с това ставане.  Mr. Green

Съгласна съм с Петя - и според мен е важно да оставяме децата на други хора, за да свикват , иначе ще са все залепени за нас и не можем да мръднем.

Петя: МЕрси за съветите, но от вчера имам нов проблем.
-->, че пищи след кърмене отказва категорично да яде от шише! Първо си помислих, че може да е от размразената кърма и затова изцедих прясна кърма. Ами не..не ще и не ще. Пищи, захласва се. Пробвах го включително и съвсем на гладно. Много съм притеснена, защото ако ми намалее/спре кърмата не виждам друга алтернатива, ако не свикне с шишето. Освен това така сме скачени и не мога да го оставям на никото и не на последно място ми се иска до 2 месеца да го отбия. За протокола - до съвсем скоро нямаше никакви проблеми да пие от шише - било то вода, чай, кърма.
МОЛЯ ако някоя от вас е имала подобен проблем да ме посъветва какво да правя!   Praynig

Моят бебок става вторник на 5 месеца и тежи 8кг, не знам колко см, обаче. Към 68-9 може би? Не се шашкай, всяко бебе е различно, просто не забравяй да му даваш вит. Д.

Мама СЪнчо: Мисля, че имаш право да отвориш пакета още при получаването и ако не ти допадне да го върнеш. Ние така правим, като поръчваме от olx чрез еконт.

Лаленце: И аз ще ти пробвам меденките! Мерси, че сподели рецептата. А между другото какво ползваш за кафяна чашка?  Thinking

Елфита: И аз съм така като теб с главобол днес Sad Може само парацетамол да пием. На мен не ми помага, но на теб може и да помогне, дано!

Аз се надявам да мога да го изведа днес. Ако трябва ще го разхождам около нас, но искам на въздух.

# 205
Моник, с какви шишета си? Аз отначало си купих на Авент, но много подливат, голяма част излиза навън от млякото и после минах, заради коликите, на Д-р Браун, но от тях не искаше да пие и накрая на Нук, от тях съм най-доволна. Така че пробвай с друго шише.

# 206
Петя, с Авен с 1  и 2 дупки имам. И аз мисля да пробвам с друго шише, но малко на късмет кое ще му допадне  ooooh!

# 207
  • София
Моника, може биберонът да му пуска малко и затова да се ядосва. Още ли ползвате биберон с дупка за новородено?

# 208
Хелоу пийвам си кафенце и аз  kaffeetrmker_2  чета ви глупостите  Joy майтапя се весело да е (поне на мен  ми е) имам предвит че не са глупости доста от нещата и мен ме вълнуват.
Днес щях да ходя на лекции ама пак не стана. Просто хич не ми се занимава. Малчо заспа. Днес не сме излизали както и вчера освен до магазина което не е излизане понеже от колата в магазина. Както и да е.
За бюджета ... ако ви кажа че не знам с какви пари живеем  Embarassed аз плащам тока купувам ядене чат пат памперси и АМ. ММ плаща наема и като пазаруваме големите сметки той ги плаща. Не сме останали без пари а съм сигурна че три хилки една ли ни се събират. ММ обаче работи на 2 места и напоследък има доста работа и сме си добре. Моето майчинство също не е малко но повечето си го харча аз и за бебето дето казах памперсите и АМ. И разни парцалки него. Естествено в един момент кранчето секва и тогава мм ме спасява Grinning  Лошото е че не намирам време да си купя нищо за мен. Почти нямам какво да нося понеже миналата зима не посмях да купувам нали бях бременна и не знаех до къде ще стигна с дебелеенето  Animal Cow в интерес на истината не много Simple Smile Също няма кога да отидем до мама да си взема някой дрехи ботуши и т.н. и ходя с дънки и тениски и суичери. абе шматкава работа Simple Smile
Моника моя много харесва на МАМ шишето (подарък ми беше) повече от авента кофти че имам бая шишета авент пък и МАМа не влиза в нагревателя

# 209
Моник@, пак ще кажа, зъби. Докъде са? Щом и от шише не ще, значи го дразни при допир. Силиконовите биберони са по-твърди и при това положение би дразнило повече. Той реве ли и ако да, дали е от глад? Даваш ли хомеопатия за зъбите, гел за локално? При никненето им децата по правило ядат по-малко и по- начесто. Нощем буди ли се и яде ли? В материала, който пуснах преди малко пише че бебетата поемат 1/3 от необходимото им мляко през нощните кърмения.
При всяко положение за него е по-добре на гърда отколкото на шише- сукането го успокоявам зърното е меко и не дразни венеца. Моят съвет е да се примириш това да е така няколко дена и това е. Имаше материал за реването на бебетата, мисля че е в български бебе център. Около 19 седмица има засилен растеж и бебето реагира търсейки по-често близостта на майка си и по-често сукане, вие ако не се лъжа сте там някъде
http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Общи условия

Активация на акаунт