Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 878
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • София
1905 mмного е вярно това за цеденето и евентуалния недостиг- ако си има, и с цедене и с кърмене все е ок, така че и аз мисля че е въпрос на индивидуалност при всяка. аз малкия и цедях и кърмих и на, свърши си от само себе си.
моника, пиши за картофчето, само като баба свекърва да ти напомня да му го смесиш с кърма или АМ ти си прецени, да не е само картоф. позволявам си да ти го издудна понеже аз уж много четох пък имам спомен че май първия път на баткото само така му го дадох и се чудех защо не го кефи. и да го пасираш докато е топъл че после става на шупли и пак не го искаше моя големия.
за соковете и аз мисля по -натам че никакъв чай или вода не искаше, нито чисти нито със захар ама хич ви казвам, ще го пробвам със сок може би другия месец. иначе вече опита доста неща, но не съм заместила хранене умишлено.
и сега едно общо питане - предлагали ли са ви вашите ЛЛ след слагане на един вид ваксина, да продължите след това не с нея, а с новите 6-валентни? моята ми предложи след един прием на пентаксим следващото да е с новите и аз съм в шах сега дали да се съгласявам.... предстои му синфлорикс другата седмица, мама сънчо мерси за инфото апропо, и сега гледаме всички да са здрави за да я понесе по-леко.

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 18:35 от elpet

# 631
Никол,докосна ме твоята история понеже аз забременях на 3- тото инвитро и знам какво преживява сем на брат ти.Хубавото е,че проблем има,и че е открит.,знаеш ли колко двойки се борят с години и видимо проблем няма.Важното е,да си на правилното място,и винаги второ мнение.СЪНИ,ние ит предния месец сме на 180 и не ми реве,след храна значи това си е искал човека ,но като беше само на АР  не го засищаше.Сега смесвам и от днес мисля пак да го пробвам на 3 1/2 ч ядене,веднъж успях Simple Smile снощи за първи път ми яде в 23 ч и после в 7 ч .Няма такъв кеф,не съм спала 8 ч от раждането,кога ли ще свикне.За смесването питаше една мама,на мен ми го казаха това за ои- лесното преработване на стомахчето и усвояване,а педито само каза,че може .За кенгуруто питах,ама никой не ме отрази.

# 632
  • гр. Тутракан
Момичета, на бързо да кажа какво става с брат ми. Сега си е вкъщи, лежи естествено след операция. Ходи сутрин до болницата за смяна на превръзката и за антибиотик. Лекаря му е казал, че след 4-5 мес нещата ще са в миналото вече и да чакат за бебе след тези месеци. Супер съм щастлива  Laughing А този д-р от Русе направо  #2gunfire

# 633
  • Телиш/Плевен
Мар-белла, бързо да оздравяваш! Hug

Никол, безкрайно много се радвам за брат ти! Бързо да се възстановява и скоро да те зарадват с новината, че ще ставаш леля. Heart Eyes

# 634
Съни ти какви точно млека смесваш,и колко сте големи точно.Кога започва да си "казва"бебето,че му е време за храна,само или ти го забавляваш до момента?
Моя почти 5-ти час спи от предното хранене,изумяваме понякога,бяхме долу и още спи  Shocked

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 18:24 от ZVEZDA *

# 635
  • София
звездичка, за кенгуруто, повече от час не съм го носила, понеже му убиа на крачетата. със слинга го нося на една страна, може и повече ако не му писне на него. баткото го носех така на хълбок, удобно му е и на мен също, но пък тежи....
никол, браво за хубавите новини Simple Smile
сани, пишеш че си заместила едно хранене и сега ще заместваш и второ, предполагам си се допитала и до лл, не е ли малко рано newsm78 ти си знаеш разбира се, просто питам Simple Smile

# 636
Здравейте мамчета, да питам и тук има ли такива от вас, които използват прахосмокочка стик и без кабел и дали са доволни?
Марбела бързо оздравяване  Peace
Николс много се радвам за брат ти, дано скоро те зарадват с хубави новини.
Моника и аз чакам да кажеш как е приел картофа Виктор.
бебе2 неофициално от два дена сме с вашия 4 часов режим  Peace гледам последното кърмене да е към 22:3- - 23:00 и после се събужда към 6:30 - 7:30. Дано така е и занапред и аз давам дормикинд от седмица и не знам дали има ефект  newsm78
Аз Деа от време на време я слагам в ергораницата, ама след половин час почва да мрънка, още е малка и няма видимост много, ама си я слагам пробно веднъж седмично. Имах планове така да ходя из мола, ама ме е страх да не почне да мрънка Simple Smile

# 637
Bee_di ние имаме такава прахосмукачка - лично за мен за голямо чистене на цялата къща хич не е функционална. Няма мощност и е с много малък резервоар. Ако ти трябва като втора към голямата - става, но иначе на мен поне не ми върши работа.

# 638
Звездичка - ортопеда даже го препоръча - и кенгуруто, и слинга. Гледам по половин - един час през ден поне да е в него, навън предпочитам с количката, но понякога така да си се разнасяме вкъщи  Joy с кенгуруто Simple Smile
Днес дадох синя слива за 1 път - мъничко, искам да я въведа, че се запича доста. Той преди захранването ходеше на 2 дни, сега поне е всеки ден и то по 2-3 пъти, но го гледам, че се мъчи горкото като се напъва и ми е жал.
Аз още не съм заместила хранене, по-скоро ги ползвам храните за дохранване - като неще АМ, няма гладен да стои сега Simple Smile Давам зел. пюре на обяд и привечер малко каша на Хумана има ябълка с ориз / безмлечна и без глутен/ - та хапва от нея.
Лека нощ от мен!

# 639
Zvezda, храним се с Аптамил. Смесвам Аптамил 1 с Аптамил AR, по три лъжички и от двете. На 3 декември ще направим 5 месеца. Малкия си издържа 4 часа до хранене, ако усетя,че е огладнял по-рано му давам, когато спи не го будя, чакам да се събуди.

Никол, браво за хубавите новини.

Момичета, сега да ви питам, ние сме заместили едно хранене с каша- оризова безмлечна, следващата каша която мисля да му да дам е ориз и банан, пак ли трябва да започна с малко количество, защото банана е нова храна или мога да си дам за цяло ядене  newsm78

# 640
  • София
сани, аз лично бих дала 2-3 лъжички бананово пюре първо  (на първия ден) и после кашата (на следващия), макар че виж на опаковката на самата каша какво е количеството й банан в нея, нямам спомен Peace

# 641
хора цяла седмица неспане и очите са ми на чинии вече. Трябва да примижа за да се фокусирам в огледалото ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
По този повод, ей тука http://mama.ladyzone.bg/topic/378-%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8 … 0%BD%D0%B4/page-7 пише екстра неща за помагане на съня, а и други. Въпросният доктор Михайлов е НЕчовекът на хомеопатията newsm20
Моник@, гледам не си се похалила от картофите, дано всичко е минало добре..
Не ми се пише, че ми се реве  smile3514 Mr. Green Mr. Green. Иде ми да явърна до след поникването на зъбите и си я прибирам после hahaha hahaha
Някой ако може благородно да се надява за нас довечера Crazy Crazy...Най смешното е че денем си заспива без проблеми и си спи и всичко а нощем: чакарака до зори...

# 642
Привет! Писахте рецепти, и аз да се включа, че тия дни ги оставих вкъщи на каквото намерят да ядат и само една супа точета правих за седмицата и веднъж картофи със свинско месо на фурна.
Та днес да ги поглезя малко - освен пилешка супа и грах с картофи и пиле, направих Пастичиу. Не знам дали е оригиналната рецепта, но аз така го правя от години и ми харесва. Една голяма тава се омита за нула време, а ако има и гости - перфектно и засищащо предястие става Simple Smile
Сваряват се пакет обикновени макарони, прецеждат се и се изсипват в по-голяма тава. Задушават се 2 гл. ситно нарязан кромид лук, 2 настъргани моркова и 500 гр. кайма, добавят се ситно нарязани кисели краставички, по желание може гъби, грах, подправки по вкус - аз слагам босилек и чубрица, черен пипер и малко сол. Всичко това се добавя към макароните, разбърква се добре и се доливат 2 бирени бут. млени домашни домати или 1 по-голяма от готовите сосове ако е по-гъсто и малко водичка може да се сложи. Важното е да има мнооого домати. Пече се първо на 200, после на 100-150 градуса, като почти са изврели доматите, се настъргва обилно количество кашкавал - запича се и е готово Simple Smile Може да се хапва топло, може и студено - кой както обича!   chef
След цял ден готвене, малкия спа един час на балкона, че нямах време за навън, сядам да пия една бира с кеф! Хубава вечер от мен!  beer2

# 643
аз наготвих пилешка кавърма: пилешкото с домати, лук и праз + дафинов лист в йената и картофено пюре гарнитура

# 644
Днес навън не излезнахме,мъгливо ми се видя,та пауза йок  Laughing нооо,си хапваме пак успешно на 3 1/2 ч ,режим нямаме още,ако сме си все в къщи ще се получи,ама с излизането той се успива.
На колко градуса долу-горе ги слагате да седят в шезлонга,моя нещо не го иска вече,предпочита да си се търкаля на равното  bowuu
Аз пък искам прахосмукачка-робот та да видим кога ще ме огрее  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт