Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 31 018
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте мами,
   Искам да ви попитам за пюренцата, вие ли си ги правите или купувате готови. Ние вече заместихме едно хранене с кашичка и много ни харесва. Според вас след колко време да започна с пюренца  newsm78.
   Вече имаме ново откритие, не стига, че ръцето са му все в устата, ами сега сваля чорапите и хоп крачето в устата, чудо е , ама е много смешен.
  За манджите, просто шапка ви сваля, ако няма кой да ми го пази, просто е абсурд да сготвя нещо, няколко пъти го слагам с кошничката на плота, само и само да направя нещо на бързо...та се чувствам като Иван Звездев, обяснявам му какво правя, не му ли обръщам внимание започва пищи, опасна работа е, ръце не ми останаха.
  Може ли мен в тая фесбук група да ме добавите? Embarassed

# 361
  • Бургас
sany_sun зеленчуковите пюренца си ги правя, не отнема много време да се свари един картоф и половин морков. Обикновено правя за два дни. Опитай ти самата от готовите, пък после кажи дали ти харесват  Mr. Green Понеже знам в такива производствени цехове как се приготвят консерви и разни манджи...не мисля да давам на детето си от тях.

# 362
sany_sun, аз го арестувам в количката и също обяснявам като една луда!  Той пищи, ама тва е положението. Също аламинутите ги прави ММ вечер, докато аз къпя и храня. Така успяваме с различно меню всяка вечер.

За пюретата - според мен, без да налагам мнение: след като вече си въвела каша, можеш да въвеждаш нов продукт. Избери си и започни примерно с картоф. Първи ден 1-2 лъжички, втори ден - 2-3 л., 3 ден - 3-4 л. и почивка два-три дни. Следиш за реакция. Ако няма, даваш нов продукт. Примерно, към въведения картоф добавяш 1 л. морков, втори ден - 2 л.... Така пак в рамките на седмица /вкл. почивка за реакция/ въвеждаш втори продукт. Комбинирай запичащ с разхлабващ продукт. Към кашата също така постепенно добавяй различни плодове примерно. Хубаво е във всяка храна да има мляко, до 1 г. всички хранения трябва да са млечни.

Аз ще готвя за дребния.

# 363
Момичета, аз също предпочитам да си му готвя
1905vv кашичката му я правя с АМ, започнахме с оризова безмлечна, следващата мисля да е бананова, взела съм на Милупа, чувала съм хубави неща за кашите им и реших с тях да го храня, поне за сега, вие какви купувате и харесват ли ги мъниците ви?

# 364
  • Там някъде
1905vv, мерси за отговора, аз питах за НЕстоящия в количка. Аз бях останала с впечатление, че при големия ти син е било период като е бил още съвсем бебе, който е отминал  Rolling Eyes Мислех, че драмата ще мине като го сложим в коша за след 6 месеца (той има пълно легнало положение) и го поизправям малко, за да гледа. Е, по-добре е положението сиреч мога да изкарам навън и 1,20 часа, но не повече...а така се бях настоила докато бях бременна за едни дълги разходки към центъра, ама нъц - обикалям си 3 преки около кооперацията и това е. Ивайло също ми пищи в кошницата за кола, много ми е труден за пътуване, ама нали си е моето гардже си го обичам безкрайно  Heart Eyes
За готвенето - слагам го в люлката, люлката до мен и също обяснявам като грамофонна плоча какво правя, защо го правя. Е, в един момент писва, но поне досега ми се е случвало към края на готвенето и го оставям малко да се посърди, за да си довърша.

# 365
Ухаа супер рецептички и идейки сте споделили. И аз съм фен на "всичко от хладилника в гювече", както и пържолки и месца във фурната, пиле с ориз също бързо става, крем супите, риба на фурна с лимон и сехтин и мащерка(както е писала и пайчето) също много добре се получава.

А този кекс с елхички просто мееееее влудиии !! Искам да го пробвам непременно! Ох, само да намеря време  Praynig Мен по принцип най-много ме бива в правенето на сладки неща - сладкиши, торти, кремчета и т.н.

Гледайте ли предаването, което постнах? Много интересно се оказа, поне за мен. Освен за проходилките ми беше интересно и за обувките - доста неща не знаех. Също, че не е хубаво да се държи детето за ръчичка, като прохожда. Наистина ви съветвам да си го пуснете.

Пюренца още не правя, но мисля аз да ги приготвям.

lubito: Верно ли така стана  Laughing Лаленце и при теб ли станаха 100 тави? Искам да направя пробно една доза, но малка... може би ще пробвам с половин, пък колкото излезе.

Новото ни занимание с Виктор е да му чета цветни книжки. Чета много изразително, а той гледа картинки. Умира от кеф. Даже като спра и се цупи. Вчера изчетох една книжка сигурно 10 пъти  Shocked
--> хаха от 5 минути не мога да си пусна поста, все нови отговори  Laughing

# 366
Моника, аз нали съм зле с наличното време, само сложих всички продукти в една купа, после бръмнах 3-4 пъти с миксера и готово. Няма време за моткане. Общо 10 мин приготовление, печене на блата, после още 7-8 мин рязане и редене на елхи и айде пак във фурната. Ивайло в това време се издра да реве, а аз пея ли пея... Всичките ми манджи са бързоготвещи се  Joy

Лятото, на отворени врати, ние сме на първия етаж и аз пак така - пея, Ивайло реве, аз готвя и още пея...едни арии на Перголезе..... Единият от майсторите, дето правиха ремонт на оня Еврофутбол / с многото бръмчене и къртене/ та вика човека: Госпожо от първия етаж, госпожо от първия етаж... Аз чувам, ама откъде да знам, че мен вика. И тогава: Госпожо от "Гласът на кооперацията" ли сте, от "Пловдивска опера" ли сте, моля покажете се за малко.. Малииии, умрях от срам, значи Blush

# 367
И тук да дам отчет  от днешната консултация, качили сме 500гр./6100гр. за месец и сме пораснали с 3см./60см на 4 месеца и 12 дена. Имаме леко зачервено гърло и ни изписаха Ангин - Хил S (хомеопатичен продукт) и ще минем без ваксина този месец. Педи провери и фонтанелата и каза в продължение на една седмица да давам сутрин по една капка и вечер по две капки витамин Д, и после да продължа по две капки сутрин. За захранването каза, че е рано от 6ти месец чак.
И аз ще си приготвям сама пюретата, взех си намаление уред на Авент.
Гледам си споделяте рецепти, на мене нещо не ми е дошла още музата след раждането. С ММ обожаме телиатели и често си ги приготвяме с  пражка шунка, сметана, миризливо сирене и пармезан   chef
Честно да ви кажа, взе да ми писва от този ФБ, хем искам да чета и да не пропусна нещо важно свързано с майчинството, хем се ядосвам на преобладаващите излишни постове. Ще продължавам да следя, но не и да чета всичко, а само това, което ме интересува.
За Коледа бях споменала, че искам да купя голяма парцалена кукла, или кукла от текстил, не знам кое е по-правилно. Просто си представям Деа, как след време ще й  е любимата кукла, ще спи с нея и ще я влачи по пода след себе си  Heart Eyes

# 368
А и още нещо след като почнах да повивам ръчичките спи по-спокойно, даже сега  вече спи два часа и си прескочи храненето в 15:30 ч.

# 369
  • Бургас
1905vv така ме развесели поста ти  hahaha
В миналата тема коментирахте шампоан против косопад, обаче забравих да си ги запиша. Така че бъдете така добрички да споделите от кои сте доволни   bouquet
Такъв космарлък разнасям из цялата къща, че не е истина просто  ooooh!, а ми се повдига от като видя чужди косми по земята  ooooh! Вчера гледам в ръчичката на бубата един дълъг космак и направо полудях. Ами тя постоянно си лапа ръцете, не ми се мисли какво ще стане ако го налапа  Shocked

# 370
Аз съм доволна от шампоана против косопад на Себамед Simple Smile

Хораа спечилили сме  урок по плуване с бебе от една игра юхуууу  Crazy

# 371
Привет, мами!
Наддали сме 800 гр за един месец и 3 см отгоре е добавил Joy а аз си мислех, че гладува милия Simple Smile
Биха ни ваксина, за сега е спокоен.
Ходихме на ортопед - ехографа при него е безплатен, само направление минахме - за който се интересува в София - Люлин срещу Билла - МЦ Св. София - Д-р Генов, каб. 8. Доволна съм, не ни претупа; показа упражнения; каза, че със забелването сме добре, още малко трябва и да не се мотаеме; да не стъпва на крачета; сядане след 6 месец и тогава проходилка, като само да допира леко крачетата колкото да се изтласква, а не да стъпва; посъветва много игра на активната гимнастика; да му слагам играчки като е по корем и да го оставя да се опитва по-лека лека да ги стига. 8 месец - пак да отидем. Който се интересува и иска контакт - мога да дам телефон.
Педиатърката ни каза, че може след половин месец каша - оризова, рожкови, царевична; може да е с ябълка, круша, банан и морков - за разнообразие - готови каши говорим, ако се правят - плодовете сварени / без банана/. Препоръча и заешко и пуешко след това, но според мен е още раничко за месца - чак след навършени 6 месеца мисля - може би около Коледа като правиме пуйка, ще му дам и на малкия да опита.
Питането за магазина на БАЛЕВ - той е в The Mall - където е Карфур - не помня на кой етаж беше обаче.
Толкова от нас! Поздрави и хубава вечер!  Heart Eyes

# 372
Monik@ какви книжки по-точно взе и аз искам да чета.
Не гледах предаването, нямах кога, довечера ще си го пусна.
За феновете на миризливите сирена открих много хубави в Лидъл, но са промоция- демек не ги зареждат редовно. Камамбера ми е омирисал хладилника, много е хубав.
И да споделя нещо, което ме притеснява. Преди половин месец Лили гукаше и бърбореше много, но напоследък само се плези и бръмчи с език(аз я научих  ooooh! ) и ръмжи и мучи, само нечленоразделна реч- едно А-гу не иска да каже, а преди много гукаше. Това период ли или да се притеснявам?

# 373
Аз се интересувам от ортопеда и ми е близо. Ние ходихме чак до Горна Баня и според мен си ни претупаха.

# 374
Аз съм доволна от шампоана против косопад на Себамед Simple Smile

Хораа спечилили сме  урок по плуване с бебе от една игра юхуууу  Crazy

smile3501      честитоооо
Отчет от днешната консултация тежим 7200 и сме дълги 66 см
Боцнахме се и се държа много мъжки ревльо  hahaha .
Минахме и ренген и всичко е ок . Продължаваме в същия дух и следващо боцкане на 6 м.
У нас и каката и таткота са болни  ooooh! дано опазим малчо  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт