Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 967
  • 727
  •   1
Отговори
# 510

Добро утро от двамата маймунковци!

Баткото е решил, че Ивайло му е роден за играчка и непрекъснато му опъва ушичките, а хайванът се плези.

Днес ще имам гости с преспиване и вчера се утрепах от приготовление. Сега ще нахраня Ивайло, че се събуди и пак ще се включа

# 511
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
На мен гърдите ми станаха по малки откакто спря кърмата.Изглеждат добре не са ми увиснали много Simple Smile Днес ще ядем картоф дано да го хареса.

# 512
1905vv оправи ми деня с тези двама сладури  Hug
Добро утро и от мен,днес от рано е слънчево, така че който има възможност,ще става за разходки.
 Искам да ви питам относно ваксините, на Бобо му сложиха първи прием от 4-валентната и сега идва време за втори прием. Чували ли сте дали вече има 5-валентни? А може ли да се слага друга, при положение, че вече сме започнали с 4-валентната?

# 513
Много благодаря на всички за милите пожелания за оздравяване Heart Eyes. Днес съм по-добре newsm68, но си го изкарах цяла седмица..Който се сблъска с болно гърло: компрес от извара Shocked. Цял живот от гърло страдам и съм минала през всички гадории на народната медицина, но това ей сега го научих и съм изумена. лага се изварата в чорап, после се покрива с вестник и се налага на гърлото (откъм страната на чорапа с извара, естествено) и едно шалче за камуфлаж. Единствения недостатък е че ТЕЧЕ Thinking
1905vv много са ти готини мъжете Heart Eyes
Да ви кажа вчера имах отврат ден. Имах чувството че живея в ДЕБИЛландия ooooh!
Ще споделя да ми олекне, а вие ще кажете дали аз съм крейзи и народа е изкукал генерално.
Отивам аз към Народния театър, както стана ясно има базар с греяно вино, и минавам през Съборна. За незапознатите, това е улицата зад Шератон, където са събрани най-шикозните магазини, тип Диор, Пиер Карден и т.н., Та там има един Тропс ( закусвалня), но направен по стандартите на улицата- шикозен, лъскав, да речеш че трюфели сервират а не агнешка курбан чорба и мусака. Та решавам аз да взема да си взема една супа за гърлото. По улицата шарят всякакви хора, чиято цена на обувките е колкото моят месечен наем и видите ли ходят да ядат в Тропс Rolling Eyes. Та от всички тези излъскани хора, естествено нито един не се сети излизайки да ми подхване вратата и да вляза с количката. Набутах се някак си и се наредих. Подминавам факта че поне 3 джентълмена намериха за абсолютна необходимост да ме предредят и най-накрая се спирам на промоцията на деня- спаначена супа за 0,90 ст. Някакъв калъф пред мен, твърде зает да си оглежда крокодиловите обувки се беше запречил, опашката не вървеше ( то си е като в столова) в следствие на което чорбицата ми изстина. Стигнах най-накрая на касата и ми се казва 1,25. Викам, пише 0,90, а каката ми казва: За кутийката. Ми, викам, никъде не пише колко струва кутийката... Платих си и излязох по същия начин крепейки чорбата, тикайки количката и не успявайки да придържам вратата. Има и стъпало bowuu. Нито един от всичките бастуни не си вдигна гъза да хване вратата или от другите бастуни дето са на тротоара. Как да е. Отивам в парка, натъквам се на коледния пазар и понеже съм била на такива във Франция отивам с приповдигнато настроение. Всички продавачи си бяха завряли носовете в якетата, цъкащи по телефоните, имаше някаква яко погребална музика и така и отсъстващото ми коледно настроение тотално се изпари. ти се спираш на щанда, каката те гледа на революция ooooh!.
Тръгнах обратно. На същата улица Съборна, на тротоара, практически на гъза на Президенството от години има кашонена къщичка ( размер на къщичка за игра на 3 годишни деца). Вчера минавайки съзрях обитателя, на колене, пред прозорче което си е изрязал и гледащ скъпарските обувки на минувачите. Не знам дали ви се е случвало но просто ме полазиха тръпки. И викам, тия боклуци лъскави, дето дневният им разход надвишава месечния на този човек, как па не спират. Взимам аз самаританското решение да ида в Троп и да купя една топла супа за 1,25. Влизам ( по горе описания начин) часът е 14 (сиреч пик) и двете мръхли си лафят. Искам една спаначена супа. Загледах се оная ми сипала пилешка. Викам, ако обичате поисках спаначена. Следва звучно Пффффффффффффф. И моабета с колежката продължава, на лична тематика естествено. Докато се наприказват аз бича срещу тях, а супата изстива. Стигам на касата, плащам 1,25 и излизам. После си викам , няма да оставя тая работа така и влизам и викам на касиерката: Имате ли книга за препоръки и оплаквания. три пъти каза "моля?", аз съответно си повторих искането за да получа изумителния отговор" Ми трябва да има ама не я знам къде е". Бясна, излизам и цъкам номера на вратата на МОЛ на обекта: такъв номер не съществува. Влизам пак и викам, доведете си управителя и пристига някаква девойка, която тактично ме изкарва на улицата да си изкажа проблема. Обяснявам се аз, а тя тъпо мига на парцали  Rolling Eyes. Не и дойде на акъла да се извини. Не стига че пред вратата им живее човек в кашон, а те непродадената храна я хвърлят ами и .... Отивам аз със супата до кашона, показвам се на прозорчето и почти просълзена подавам супата. Отговаря ми се : Не, благодаря Shocked. Викам , ама моля ви се да се стоплите, а бабата вътре ми казва: Моля ви госпожице, не настоявайте, клетва съм дала #Crazy #Crazy.
Тръгвам си, като пътьом дадох супата на един циганин който се беше запътил към една кофа..
Решавам да мина през Лили да купя паста за зъби и мокри кърпи. В магазина не може да се мине с количка, защото е пълно с мини щандове за промоции. Отбелязвам го пред продавачката която вдига рамене. Викам, ами ако бутна нещо защото няма място? Онази пак вдига рамене. Отивам вече поизнервена на касата. И за сметка 5,68 подавам банкнота от 10 лева. И се почва : нямата ли 2 стоттинки-0 не, а нямате ли левче- не.....И ми вика ами нямам как да ви върна и ме гледа като теле Shocked. Ми викам, не знам какво мога да ви предложа в такъв случай... Озари я някакъв лъч на мъдростта и отиде на другата каса. И оооо, и та няма как да ми върне. И се връща и ми вика оххх, ами не знам какво да правя. Напомни ми абсурдно на наивна девственица пред предложението на млад и нетърпелив левент ooooh!. Ми викам, знаете ли какво ще направим и ще е най-лесно за всички? аз ви давам кърпите и пастата и вие ми давате 10-те лева. И пристига т.нар управителка на магазина с дежурното "какъв е проблема" Викам и, няма проблем, вашата служителка не може да ми върне, аз и върнах стоката  отивам да си закупя същата от съседния ви ДМ. И излязох триумфално ( не много триумфално де, защото бутнах 2-3 кашона с количката) без да ги удостоя с търпение и да получа отговор.
извинявам се за лиричното отклонение и ако съм досадила на някого но просто се чувствам като абсолютен дебил... И това всичко ми се случи в рамките на 2 часа

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 09:43 от bebe2

# 514
О, Бебе2, лош ден си имала  Hug  Наистина живеем сред ненормални дебили, чак в някои моменти си викам: бе, да не би аз да съм сбъркана  newsm78 Не искам да ми е все едно и да подминавам ей така, но май се налага да се научим и ние на дебилство, иначе ще ни се стъжнява животеца ежедневно.

Mama_Mishka, нашата педиатърка рече, че щом сме почнали с 4-валентна, с такава продължаваме.

За бюста - нещо е поувиснал балкона, но като спра да цедя ще го стегна с упражнения. С голям ефект са при мен тия вълшебни упражнения за бюст. Дланите се събират пред гърдите, ръцете са хоризонтално и натискам, около 50 пъти. После - над главата, зад гърба, пак по 50 пъти. Всяка сутрин и бюстът е като изваян. Но, доколкото знам, докато се кърми, не се препоръчват такива упражнения.

Отчет от консултацията в петък - на 4 м. и 10 дни Ивайло е 6 570 гр и 63 см. Биха му само Синфлорикс, нямаше 4-валента и тоя месец пропускаме. Ивчо плака и пищя, както никога досега. И аз си поревах в колата после. Много ги преживявам тия моменти на болка при децата, голяма съм лигла.

А можем ли да ползваме антицелулитни кремове, докато кърмим? Остана ми малко целулит, ама не смея още да мажа. Как мислите вие  newsm78

# 515
  • София
Момичета, всичко се чете, не ви подминаваме.  Peace Аз лично пиша все набързо и много забравям кой е питал и на кого отговарям, затова много рядко цитирам имена, когато давам съвети из форума  Mr. Green Ако пък не знам отговора, не коментирам по темата.

Борис е прясно ваксиниран, вчера го набодоха с тетраксима. Синфлорикса обае не дадох да му го слагат. За сега отложихме за след шестия месец, пък ще видим. Горкия много се разстрои, не очакваше такова отношение, ама на - животът е суров. Бързо се успокои де. Неговата ЛЛ му изписа хомеопатични гранулки да му ги давам 3 дни след ваксината. Дадох му и Панадол, много му хареса, че се оглеждаше и за още  hahaha Вчера му беше и втория прием на Ротарикс, аз съм споделяла, че решихме да му я дадем, защото много изпатихме с кака му навремето. Рекламата по телевизията все едно е по нашия случай правена. В тази връзка, отговарям на MamaMishka, май беше питала, пентаксим няма, не се знае до кога, а щом сте почнали с тетраксим, с него си продължавате. Мен тук ме светнаха момичетата по този въпрос. Да ви кажа, нашата педиатърка с половин уста каза, колкото по-малко "валентни", по-добре. Иначе беб е пораснал и се успокоих, защото предния път не беше наддал добре и аз изпаднах в паника. Кой беше казал за "Ужасни болести.com". За психиатър съм. Юначето ми вече е 7 кила, 64.5 см. и съм доволна. Има нужда от нов гардероб.

Купих няколко книжки от Лидл, все са с поука и много ми харесаха картинките. Снощи дъщеря ми прочете сама половин страница!!! В самия магазин имах неприятно преживяване с една групичка гръцки студенти. От както съм с количката ВИНАГИ се намира някой да ми отвори вратата, да ми направи път, да ми помогне, а тези пачи застанали на пътеката и си говорят, аз да стоя отстрани да ги изчаквам. Това на пътеките вътре, обикалят и разглеждат, говорят на висок глас, да ги чуеш видиш ли, че не са от простолюдието, ами елини. Едната си позволи да ме напсува, понеже не я изчаках да мине парадно покрай мен. После същите бяха застанали на изхода да си говорят, но този път им се наложи да отскочат от пътя ми, така се засилих с количката. Газя, ви казвам, газя!!!  Crazy Прочетох преживяването на бебе2, съжалявам за перипетиите ти! Викаш, баровеца с крокодилските обувки, муа в тропса, а. Ганю като смени навущата, пак си е Ганю. Не са всичките ни сънародници такива, има и нормални хора  Peace  Хм, за продавачките в Лили, аз рядко пазарувам оттам, не ме кефи, ДМ са много по-любезни и имат повече артикули, така че пеелят по точки пред Лили. Пък нека нямат реклама.

Ай стига съм писала, че ако взема за уикенда да разказвам - отиде.

# 516
Здравейте мами, това го пиша от 4 дена и може малко олдскуул включвания да има се извинявам  Heart Eyes
Омекотител не ползвам, пера с Тео бебе, обаче дрешките в сушилнята стават едни по-пухкави и мекички и ми стига като ефект. Всичко си гладя, защото най-мразя смачкани дрехи....ама аз съм малко психо в това отношение, не съм за пример, защото по-принцип всичко гладя (вкл. и парцалите за прах.....еми по подредено става)  Blush
Мама Мишка ей че сладурско име  Hug
1905VV и julkata големи сладурковци  Hug
Бебе 2 смях се с глас.....бебето реве, аз се смея и не мога да се откъсна от разказа ти, докато не го довърша   omm Heart Eyes Мен съседите редовно ме подминават, не им ща помощта по стълбите ама задръж вратата поне веднъж, че нашата е една тежка и то все мъже.....възпитание 0  Crossing Arms

След дрисък деня последваха дни с Т36,8-37,3, което за бебета не е температура, ама на, панирах се, пък и в акото малко слуз имаше и айде филма е пълен. Днес  е ОК и сега ще починем за няколко дни от млечни продукти и шоколад (аз самооо това ям) и ще видим това ли или някакви зъби и аз се филмирам за нищо, пък знам ли може и от ваксината да е някаква реакция. Моето съкровище явно имаше зор тази седмица защото е имал скок в растежа, изведнъж започна да се обръща от гръб по корем, вече всичко си разбира и си ни върти на малкото сладко пръстче и понеже беше нон-стоп и той на гърда, поне се стимулирах яко и сега има материал  Mr. Green. Иначе много се филмирах с тази слуз чат пат в акото и едно зеленикаво, ама много колики тези дни много нещо....АМАН  ooooh!
Това от мен че пак мрънка, мама идва в сряда и ще съм айляк и ще се включвам повече   bouquet

# 517
  • Там някъде
Лелее, Тони и Бебе2, големи перипетии! Ама вярно си е - живеем си в Абсурдистан и това е! Аз сега нали си обикалям основно из квартала с количката, та нямам такива преживявания, но като бях бременна се нагледах на простотии  Shocked
Днес моято слънчице става на цели 5 месеца  Heart Eyes Исках да ви почерпя с торта, ама като така и не се научих да качвам снимки....оставам само с тази  newsm38. Ние си имаме традиция още от първия месец - на всяка месечинка вземаме по една малка тортичка (после се чудя защо не ми се смаляват задните части  Blush) и си палим свещички и правим снимки на малчо Grinning Сега чакам с нетърпение довечера ММ да се прибере от работа и да започваме фотосесията  Heart Eyes
И малко мрън - абе май само моя малкия като му заметна кърпичка (пелена) на очичките да заспи по споделения тук метод и изпада в истерия  newsm78
1905vv, много са ти готини изплезените мъже  Grinning

# 518
  • Телиш/Плевен
Ще споделя да ми олекне, а вие ще кажете дали аз съм крейзи и народа е изкукал генерално.
Леле!!! #Crazy #Crazy #Crazy Определено е второто! ooooh! А аз се възмущавах когато ида на консултация, че няма кой да ми държи вратата на асансьора, за да вляза с количката. Tired
Скрит текст:
Е, справям се някак и се намъквам в асансьора метър на метър и почти винаги още някой се опитва да се намъкне вътре (защото винаги чакат поне двама-трима души, но е по-лесно да гледат отстрани как се мъча и после наготово да се намъкнат с мене, отколкото просто да задържат проклетата врата). ooooh! И обикновено гърбът на намъкналия се наглец опира във вратата и съответно целият излиза омизерен едно хубаво, ама така им се пада! #2gunfire А съм ви казвала, че изпитвам смъртен страх от асансьори. Е, в тази ситуация винаги съм се чудила кое е по-гадно - да се кача сама и да треперя от страх 15-20 секунди (става дума за един етаж) или някой наглец да се е намъкнал с мене и да е едва ли не върху количката и Елица. ooooh! И честно казано, в случаите когато съм се возила сама, в момента, в който се измъкна от асансьора забравям за цялата случка, а като ми се случи така да се намъкне някой (което се случва в 90% от случаите), цял ден си спомням и ме хваща бяс. Twisted Evil

1905vv, прекрасни височайши особи си имаш! Heart Eyes Hug

За бюста - моят като че ли ще увисне след кърменето. ooooh! Бях със средно големи гърди (но с почти непрекъснати мечти да ги увелича някой ден Rolling Eyes ) и откакто се сдобих с така мечтаното "увеличение", само проблеми. ooooh! То не бяха болки през бременността, после буците, като се препълниха с кърма, а сега като ги гледам в каква форма са, направо си представям как ще си висят след време. Sad Те хората правилно са казали "внимавай какво си пожелаваш". Whistling

# 519
Здравейте  wavey
На мен също много рядко ми помагат. До нашия вход има рибарски магазин и е пълно с кибици от сутрин до вечер. Бяха ми помогнали един път а аз направих грубата грешка да кажа ее аз се оправям. И вече никой не ми помага въпреки че те все са различни хора. Да ама бебето тогава тежеше на половина и като натоваря количката с покупки и ... всъщност всички знаете. Та отварям вратата, подпирам с дупе и с една ръка качвам количката (има едно стъпало) Но с времето усещам как ръчичката ми почва да изсъхва  Cry Веднъж на съседа приятел някакъв ми помогна да влезна в асансьора и после търча по стълбите да ме чака и да ми помогне да излезна. Е тва е! Всички да са така.
 Почнах да захранвам с пюре Хип Круша. Приготвила съм си още тиква, ябълка и слива, но мисля след крушката да дам картоф. Реших да ги редувам. Бебко ги яде ама много му е странно  hahaha давах първо 2 лъжички после 4 днес ще дам 6 и така около седмица и почвам следващото. Още не съм наясно как ще се случват нещата но в процеса ще се изясни надявам се.  Някой ще даде ли рецепта за картофено пюре?

# 520
  • Там някъде
Avencis, картофеното пюре всъщност е картофче на пара или варено. После пасираш и ако искаш добавяш кърма/АМ, за да е познат вкуса, но може да сложиш и от водичката, в която е вряло. Целта е да стане по-течно и по лесно да го даваш на беб Peace

# 521
Освен вчерашните ми морални драми, Амели цяла нощ не спа. Ама буквално цяла нощ. Та и ние с нея, естествено. И  сега, след като половин час се дра все едно я кормя, я оставих в шезлонга да си обуя обувките да я мъкна навън и тя взе че заспа...
Не мога повече, хора, честно Crazy. Ако някога ме хванете в излияние за трето, някой да ми каже : не, не искаш, наистина" Confused. Не мога да си погледна голямото дете, ММ не мога да погледна, за мене си да не говорим. Кой ме би по главата с тъпите предразсъдъци "първото ако е било еди как си, второто ще е обратно ( или поне няма да е така)" да, да, да ...и един мармот.... ooooh!
Като за рекламата "ако не искате да ви случи това...ползвайте презервативи" сме станали
Много се оплаквам днес, ама след обедното вино, може пък да ми свежне. Ако Моник@ и Пайчето не ме отразят ще ходя сама да си го свиркам

# 522
Бебе2, как добре те разбирам  Hug 

Една приятелка ми напомни, че все пак и това ще мине и ще забравим за трудните моменти. Така е бе, ама когаааааа smile3514

# 523
  • Пловдив
Оххх аз докато се хвалех колко е кротък моят бебок,сега започна да нервничи,снощи плака чак ми стана чудно,не бях го чувала да плаче скоро.Всичко му беше наред ама като наду гайдата към 18:30ч стана страшно наложи се да го съблека,мислех по-рано да го къпя да се успокой.Като остана гол взе да се смее и да се радва,не мога да го разбера и ми е много странно като плаче,не знам какво да го правя,защото преди беше спокоен.Ако не се успокой не знам,много се шашкам.

# 524
Оффф, и на мен ми се крещиииии от недоспиване!

Общи условия

Активация на акаунт