Усмивка, беззъба, голяма, радва най-много ЮЛСКАТА мама! - Тема 3

• 30 954
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • Телиш/Плевен
Пчеличке, то нашето не е точно режим, ама все пак да кажа. През по-голямата част от деня Елица търси ядене на около 4 часа, по-малко са случаите да е гладна на 3. Сама си го е направила така, аз нито й засичам време, нито хранения, просто ми направи впечатление един ден, че като че ли ми остава повече свободно време отпреди (в повечето случаи заспива след кърмене) и започнах да гледам часовника и установих, че огладнява на около 4 часа. Нощем спи по около 8 часа, рядко по повече. Все още не съм я захранила, ще видим дали това няма да обърка малко схемата. Peace

# 556
  • София
Стигнах, ама акъла ми все вкъщи  беше. Щото не поиска да суче преди да тръгна и ми беше притеснено да няма драми. Е, заварих ги всички заспали - малкото в шезлонга, голямото на дивана, таткото и той  ooooh!

# 557
Леле, много сте писали Shocked. Добре дошли на новите мами. За кг и корем няма да говоря, че е страшно. Подобно на Пайчето на моменти ме хваща депресията за кг, защото бях фино гадже преди да забременея и да кача 35 кг #Cussing out. Все пак си казвам, че ще дойде времето да ги сваля след като спра да кърмя. Сега не смея. Коремни преси не правя, просто защото нямам време, а и на пода е изключено, че кръста ми здраво ме боли.Стрии имам и си ги мажа Mr. Green. Взеха малко да избеляват, но да видим. Бюста ми е среден, сега с кърменето - голям, но като приключа може би и аз ще подхвана някакви упражнения. Снимки няма да показвам, вярвате или не, тези от вас, които са качили снимки, направо като мис Свят изглеждат до мен Embarassed
За храненето още някой се беше оплакал. Какво прави моята госпожица, не зная, но от 2-3 дни се буди нощем през 1-2 часа и иска гърда. Цокне няколко пъти, пуска и пак ooooh! А преди като си хапне в 19ч и правеше пауза до 2 или 3 часа, когато хапне и пак чак в 6-7 часа. Пробвах да и дам биберон, но го бута с езика и не мога да и го пъхна в устата, колкото и да се опитвам. Шише с вода изключено - лапа биберона и плюе веднага също.
За прането, не зная дали съм писала - пера с Бочко, но съм прала и с Тео бебе.
За помощта с количката. По-добре никой да не ми помага. Един ден съм се спряла пред едни стълби и тъкмо мисля от къде да мина като обходен маршрут и един мъж се впуска да ми помага, ама ей така без да каже нищо - хвана количката отпред и вдига. Аз се развиках да я пусне. Взе ме за луда, ама нямах време да му обяснявам, че хвана количката за металната част, която застопорява коша #Cussing out. Помислих, че ще срути детето на земята ooooh! Иначе нито ми отварят, нито ме пускат някъде с предимство, но свикнах. А колкото до клошарката, на която Бебе 2 е купила супа. Веднъж мой съсед купи на едно дете, което просеше, кифла. То я хвърли в коша и каза, че искало пари. От тогава не се вманиачавам да ги съжалявам, просто от време на време давам по някоя стотинка или левче, каквото имам в джоба като дребни.
Оставям ви, лека вечер, че се олях с писането.

# 558
Оо, килограмите... не знам вече дали някога ще ги сваля. В доброто старо време бях 50 кила, сега съм таман с 30 отгоре  ooooh! След първото раждане пазих диети, свалих доста, после се върнаха със скоростта на светлината. Сега бих се радвала и 65 да съм, че даже и 70, ама... че съм и мързелива, що се отнася до упражнения, а и сладко обичам да похапвам. Май скоро няма да стане  Confused

# 559
Добрютрууууу!

Вече съм сама!  Майка ми снощи остана у нас да преспи, баткото дивя от радост в нейна чест. Днес, след като всички се изнесоха, у нас е Бомбай. Обаче първо кафе ще пия и после ще слугинствам.

Как ги правите тези паузи от по 4 часа? Ивайло огладнява на 2 часа и изобщо не чака и секунда, камо ли час! Блазе ви!

ZVEZDA *, ай честито! Кога ли и аз ще зафуча тая помпа, ама диването като не хареса АМ, не знам как да процедирам!

Като ви чета как спортувате ми идва да ви питам: Бе, хора, не ви ли мързи? Как имате желание, пък и сили , да се морите и потите?  Joy   Аз съм най-мързеливото същество на света, мразя всичко, свързано със спорта и физическото натоварване, вкл. и планински преходи  smile3532 За ужас на вуйчо ми, който е треньор по лека атлетика и на братовчед ми, завалийката е голяма надежда в тройния скок. Никакъв смисъл не виждам в спорта, нито пък някакво удоволствие ми носи. Много мразим напразните усилия  от както съм се родила Mr. Green  Добре, че явно съм от късметлиите с добър метаболизъм, защото водя най-нездравословния начин на живот. Физ.усилия - нула, храня се само вечер, омитам промишлени количества сладко, предимно през нощта. Вечерям яко в 20 ч. и продължавам яко да тъпча до 22 ч. През нощта, като ставам да цедя и храня по няколко пъти, омитам кексове, сладкиши, торти, които мъжете не са опитали.  Диети не пазя, защото през деня не съм свикнала да ям. И си стоя слаба, значи всичко е от храненето, не от спорта! Сега като си махна остатъчния целулит от бременността, съмсем ще замясам на себе си, ха-ха-ха.....

По повод помощта с количките - Никога не давах с баткото да ми помагат да нося количка, особено по стълби. Само, ако детето не е вътре. Един ден се прибирах на бегом, беше задухал силен вятър. Във входа беше торнадо от листа и боклуци. Никито ревеше в количката, май беше на около 2 месеца. И във входа срещам три момчета, на около 15-16 г. "Да ви помогнем?". Замислих се. Аз иначе носех детето вкъщи /на първия етаж бяхме/ и после се връщах да си досуркам по стълбите количката. Сега нещо се подвуомих, Нико се дереше, беше студено, викам айде, кво пък толкова. Докато кажа "Да", едното момче хвана отпред количката и рязко я вдигна ама много нависоко, аз не успях да реагирам бързо и да му кажа да не вдигна толкова високо... тръгна по стълбите бързо, аз успях само да кажа Бебето, бебето... и Нико се претърколи през отвора за крачетата на количката, барабар с пелени и чааршафи, търкаляше се от стълба на стълба, накрая спря пред краката ми  с нос, забит в стълбите... и млъкна... Умрях...за части от секундата умрях...Развиках се като луда...помня, че взех детето ...момчетата избягаха.... усетих се как отключвам входната врата и количката беше до мен.. Кога и кък с бебе и количка съм се качила по стълбите не помня...Истерията, в която изпаднах, телефони, рев.... Нико както ревна по едно време, така млъкна....мъжа ми прелетя града и бегом в болница. Там Нико се събуди и отпра една широока усмивка на доктора! Човекът се беше наспал, явно от рев беше заспал и сега се хилеше като пача!  През цялото време ММ твърдеше, че нищо му няма на детето и си спи, после докторът и той така, ама аз - не, има сътресение на мозъка и е в кома Mr. Green Докторът обясни, че децата са с "гумени" кости и не се затриват така лесно. Че децата падали от спални, в бани, от столчета, шезлонги ..... и едно не е умряло, щото не е паднало от терасата на първия етаж. Както и да е, Принцът не беше изобщо пострадал, аз една седмица не спах а стоях до леглото му, за да не спре да диша или да не почне да повръща /нали това са симптоми на сътресение /  .... Абе заради едната помощ за малко да си остана без дете. Остана ми една страхова невроза и дълго време не можех дори леко да надигам количката - примерно от улицата да се кача на тротоара, то това е една педя височина, ама умирах от страх. Пък в автобус да се кача - абсурд, те са високи, всеки се присяга да помага и вдигат количката както си искат. И досега този страх в автобуси си го имам. Никито веднъж съм го качвала, Ивайло - николко и няма да го кача скоро. Поне него да не изтъркалям  Joy

Та, пазете се. Не пожелавам на никой да изпита това, което тогава изпитах. Имам чувството, че Господ ми запази тогава детето и от тогава още повече го обичам и му треперя. Като че ли ми се даде втори шанс тогава и имам чувството, че ако не внимавам, ще ми се отнеме това дете.  Сигурно сте забелязали параноичното ми отношение към него. Е, това е причината.
Затова предпочитам малко да се поизмъча с количката, но не искам никой да ми помага. Изключвам ММ и роднините, които внимават и знаят къде и как да пипнат возилото. Но не и случайни хора!

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 08:19 от 1905vv

# 560
  • Бургас
Лелеее 1905vv направо изтръпнах докато четях поста ти. Абе голямо притеснение си е, аз съм все нащрек, че баткото така се изплющя от дивана като бебе и се чу само едно уауууу. А уж и двамата с ММ го гледахме  Mr. Green Малката буба все е вързана, окопчана, и сега и възглавница специална съм взела, като я слагам да дивана да е обезопасена. То гаранция - Франция ама аз да взема мерки.
Днес всички локви са замръзнали, май цял ден ще ръчкам нета  Laughing

# 561
1905vv краката ми се подкосиха от разказа ти Hug
Elika, стигна ли до йогата?  Simple Smile Аз да и да ви кажа, бях най-младата в отбора и с най-пукащите кокали. Всичките бабички направиха свещ, само аз не посмях, щото нали ме боли гръбнака, та да не остана на място.  Crazy

smile3532 smile3532 smile3532

[/quote]
Такъв въпрос мислех да задам тук и във ФБ, дали има кърмещи майки с режим на повече от 3 часа. Как го постигна? Аз виждам, че и Деа не търси гърда на 3 часа, не плаче и аз я бях забравила с 2,5ч. закъснение й дадох да суче.
Иначе нощните ни кърмения варират между 4-6 часа. Снощи пак се размърда в 4ч.пуснах муз. въртележка и уж пак заспа дълбоко и след половин час пак взе да шава и  за сефте опитах да й дам вода в 4:30 ч, ама  се провалих, тя дъвчеше биберона, после се задави, та накрая пак й дадох да суче гърда, поне забавих с 45мин. Ама как ще я отказвам не знам  newsm78
[/quote]

Ще обясня каква е моята логика за нещата Laughing. Всички дето останахме да кърмим общо взето кърмим "на поискване". Ама не баш, защото иска, не иска даваме на 3 часа. Когато ние му дадем а то не е много гладно, не суче достатъчно или каквото трябва и съответно кратко време след това е гладно. Аз реших една сутрин след като не беше яла 5 часа и половина да забавя следващото хранене с 4,5 часа и тя междувременно не потърси. Аз прецених че ако свикне корема и да се пълни и празни на този интервал от време през деня, същото ще се случва и през нощта, което се оказа абсолютно така. Обаче аз реших че 4,5 часа не ми се връзват добре часово за евентуален режим и реших че ще е 4 часа. Та вчера да речем какво се получи: 08, 12ч15, 16ч15, 20, 23ч30, 04ч30 и сега в 08ч30. Т.е тя реално си спазва 4 часа и даже прави веднъж 5. Което за нас досега беше нещо нечувано.
Целият проблем е че те като свикнат да хапват по малко и търсят по-често и денем и нощем. Аз примерно се усетих че миналата седмица в 1 от дните е сукала 10 пъти за денонощие и реших че не е много редно. Другото е че това е за тези които нощна пауза не правят ( като нази ooooh!). А така коремчето се регулира на новото количество храна  и всичко е ток и жица Mr. Green.
Вода и чай не давам и  не е искала. Явно това което поема с кърмата и достига. НО, Амели се научи на биба и съответно като се поразмрънка и аз и я давам. Другото е че спи по-добре и през деня с новото хранене.
Това което се получи като страничен ефект първите 2 дена е че се намали честотата и количеството на акото, но вече си започна като преди

Elika, може едни килограми да гоним, но аз имам и една планина целулит в повече Confused Sick
И аз ако си снимам предницата, всички ще кажат, ми кво екстра за 4 месеца след раждане, но АКО си снимам задницата, може и изпопридали да има hahaha. То не са бричове, не са целулити....за целио китайски народ има

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 09:25 от bebe2

# 562
Добре, де, аз се опитвам да давам по-голям грамаж, за да се яде по-рядко, ама Ивайло не иска.
На 2 часа изяжда по 120 гр. и стисва джуката. По едно време беше вдигнал до 140 гр., пак през два часа, ама бързо се отучи. От една седмица, вместо в 3-4 ч. яде в 2 ч., после в 6 ч. и след това стриктно на 2 часа. А съм забавила манджата с 5 минути, а е писнал. Как да забавя с 1 час  newsm78  Явно му е по-добре по малко, но по-често.

# 563
Добре, де, аз се опитвам да давам по-голям грамаж, за да се яде по-рядко, ама Ивайло не иска.
На 2 часа изяжда по 120 гр. и стисва джуката. По едно време беше вдигнал до 140 гр., пак през два часа, ама бързо се отучи. От една седмица, вместо в 3-4 ч. яде в 2 ч., после в 6 ч. и след това стриктно на 2 часа. А съм забавила манджата с 5 минути, а е писнал. Как да забавя с 1 час  newsm78  Явно му е по-добре по малко, но по-често.
то си е според дете, естествено, един така, друг-иначе. Залъгалка? Вода? Разходка?
Нещо което да му измести вниманието. Аз понезе от гърда давам и нямам ни най-малка представа колко взима. След 4 часовата пауза, ти ли му даваш след 2 часа или той си иска newsm78. Не знам вече. Аз установих че съм давала манджа при всяко по-сериозно мрънкане. Мрън, гледам часовника и оооо, то почти 3 часа минали, значи си гладна... Пък сега мрън и почвам да го мисля- топло, студено, сън, желание за игра, разходка...И докато го измисля, то станали 4 часа Joy Joy
Твоят Ивчо съм останала с впечатлението че през деня не спи... Аз съм констатирала че на Амели на всеки час и половина и се доспива и като мрънка е заради това. И наскоро четох в някаква бебешка книга че си е точно така и според книгите, бебето на 1,5-2 има нужда от спане. Ако наситина не спи през деня, научи го да спи. И така ще бъде Ядене- 2ч- спане (около 40 минутки- ядене И ще ги направиш поне 3 часа. И после постепенно увеличаваш. Даже, за мен 2 часа е много без почивка..
Не ми се обиждай, може би малко наизуст говоря, но това съм видяла по Амели, а и същите неща не съм правила с Лео поради което ядеше и ревеше непрекъснато ooooh!

# 564
Нищо не му отвлича вниманието, за съжаление. Като по-малък започна от глад да си смучи ръцете и да реве. Сега, като по-усетен вече, започва да нервничи, по-силно рита с крачета, прави едни муцуни с езика и устата, сякаш смуче биберон, едно такова, придружено със звук на смучене, следва рев. Ни биба, ни вода - вода не желае да накуси, веднага се плези и напъва да повръща. Абе много разбират тия диванета!

За спането - последния месец изградихме следния режим - засичах го няколко пъти. Ядене - 20 мин.; оригване - 10 мин; игра в ръцете ми, разходка из стаите - 40-50 мин; игра легнал - 10 мин; заспива и спи 20-30 минути макс. Буди се точно за следващата манджа, 2 часа след гореописаното плющяне. И се почва - нерви, мрън, ни в ръцете ми, ни в легло, ни разходка...Давам шишето и с настървение го лапа. И пак същия филм. Значи горе-долу на 1,5 часа спи 20-30 мин. На ден имаме 8-10 хранения. И това е придружено от съответния брой цедене, щото да не изтървем лактацията  #2gunfire Иде ми да фана гората...........

Бе като стане на 18 г. няма да е така, ама до тогава... Joy

# 565
Аз давам дормикинд... 4 пъти по 1. Действа с натрупването. Можеш да пробваш

# 566
  • Варна
Добро утро! Тази нощ спахме повече, макар че беба пак рева неколкократно насън, но ММ си предложи услугите и от няколко нощи спи от нейната страна и той става да се занимава с нея.

1905, ужасно преживяване наистина. Ние лятото бебка я връзвахме с коланите, за да не се изсухля. За млякото, онзи ден прочетох в моята бебешка книга и точно за теб се сетих. Пише за бебета, които не искат АМ, а се налага да им се дава, първо да се смесва с кърма, като АМ да е не повече от 1/4 и постепенно да се увеличава. Така свикват с вкуса. Може да пробваш.

# 567
Бебе2, а за какво е това чудо?

Mar_bella, благодаря за съвета! Ще взема да пробвам така, ама няма ли да му натоваря коремчето много с АМ+кърма? Ще го помисля малко, но след Нова година съм решила иска не иска да почва АМ, щото вече сили нямам, нито пък желание. Ай стига вече саможертва...

# 568
Ей го сега Ивчото. Станал е в 8,45 ч. Яде в 9,00 ч, играхме. От 10,20 е в леглото и не е заспал още.  Сега ще надуе бузите да яде и да видим кога ще заспи

# 569
  • Варна
Няма логика да се натоварва коремчето повече. Нали много майки, които имат малко кърма дохранват с АМ. Дори аз в началото като изцеждах само 30-40 мл кърма, веднага давах АМ. Дали ще се смеси в шишето или в корема е все тая.

Общи условия

Активация на акаунт