Сладкарничка за книги - тема 19

• 34 345
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Мариета, ето ти задачи от олимпиадата за първи клас, мисля да я принтирам и да я дам на малкия на сестра ми.
http://smbsofiagrad.wordpress.com/

# 496
Киф , кажи наистина как е бебка , спокойна ли е , оставя ли те вечер да поспиш , или ... Hug

Нарче, мерси, че питаш за моята бебка  Heart Eyes Не пиша, защото не знам дали на всички тук е интересно да ви занимавам с бебешки неща.
Отново се уча да бъда майка  Blush Всичко съм забравила. Детенце е кротичко, но си иска внимание, разбира се. Не ми тежи нито нощното хранене, нито грижите. Сама си я гледам, ММ и каката помагат до колкото могат  Sunglasses Проблем ми е само операцията, която пуста да остане, много ме боли  Tired Това е, друго не се сещам..

Днес съм изпратила моите хора да организират РД. Дано се справят без мен. Сега ще търся аниматор, че миналата година дойде една, за две стотинки работа не свърши, само им рисува лицата поединично, а другите деца през това време издивяха Crazy
Дала съм и поръчка да ми купят "Копринената буба", че миналата сряда, когато излезе на промоция се разраждах и се разминах с поръчката  Laughing

# 497
Кифче, пиши, пиши, и за бебчо пиши, много бързо растат тия деца, къде да намеря едно бебче да го нагушкам сега значиии  Heart Eyes

Във Варна беше 6 лв за половин година и 10 за цяла, за ученици мисля е наполовина. Уф, защо си нямаме библиотека тук значи  Crossing Arms

# 498
  • ГОре на черешата...
Кифче, разбира се, че ще пишеш - чакаме с нетърпение...толкова сладки са тези моменти Heart Eyes

Деси, благодаря Hug, мисля да го пусна на Коледното математическо състезание. Ще му ги разпечатам в понеделник да го видя какво ще направи.

# 499
  • София
Марти на коледното математическо състезание в първи клас,го изпратих с едно шише вода и една химикалка.
Много висок резултат изкара,но ММ се чудеше ако му спре химикалката какво ще прави newsm78
На майтап отиде детето.
Тази година на Кенгуруто за втори клас също ходи,ние тогава пихме кафенце с Милето Hug
и пак имаше 85 точки от 115т.максимални за втори клас в неговото училище.
И пак на майтап и без подготовка.Хич не обича да се упражнява вкъщи туй дете.
Аз посетих днес новия Ринг мол.Ужасно съм разочарована.Скука пълна.За сега Парадайс води класацията в моите очи.
Довечера сме на рд на моята племеница.Купих й една хубава пижама,скъпичка.Сестра ми не би й купила такава екстра.
Дано да й хареса.
Кифчо,пиши за бебка.Големите са ни на една възраст и като се замисля и аз съм забравила как се гледа бебе.

# 500
И ние мислехме да ходим тази вечер да гледаме "Интерстелар", но вчера се оказа, че всички хубави места в IMAX вече са резервирани... Един приятел, който страхотно харесва фантастика, ми каза, че това е едва ли не най-готиния филм на всички времена! Rolling Eyes Със сигурност ще го изгледам, но Незито направо ме смути и мен с коментара си.

А пък "Гравитация" по-скоро не ми хареса - красиво беше, но някак недостоверно, а и по някаква причина ми беше безинтересно почти през цялото време.

Скарамушче, забравих да те попитам - какъв парфюм искаш да имаш? Какви харесваш? А като ходиш по света, не си ли донасяш и аромати? Все си мисля, че жена, която е била по чужбинско, като се прибира, си носи задължително парфюм. Може би аз така ще правя, ако ходя  и затова разсъждавам така.  Joy Ама нали не ходя никъде, няма какво да си донеса.  Laughing

О, Нели, много ми трудно да говоря за парфюми - може би защото не чета неща написани за парфюми и не знам точните думи, за да опиша впечатленията си. Ти предполагам четеш ревюта. Все пак - със сигурност харесвам леки аромати, не много остри цитрусови, плодови и цветни. Любимият ми парфюм е Eclat D'Arpege на Lanvin.  Heart Eyes

Скрит текст:

Любим ми е в момента и от около 5 години. Оттогава гледам винаги да го имам, независимо от другите парфюми. Понякога обичам просто да отворя шишенцето и да си го помишира.  Blush

Изобщо може да се каже, че съм фен на Lanvin, харесват ми и Marry me и особено Jeanne.
От ароматите, които със сигурност всички познават (казвам ги за ориентация Wink ) продължавам да харесвам Light Blue на Dolce and Gabbana и Jadore на Dior (който ми е някак си по-официален или може би "по-тържествен", за по-тежки поводи).

Между другото, сега имам и Eternity на Celvin Klein и мога да отлея някаква част от него за теб или за някой друг, разбира се, който има желание (ако ми обясни как става, защото наистина не знам).

Иначе когато пътувам, много рядко купувам разни неща за... ами за ползване. Почти не ходя по магазините и дрехи си купувам рядко от чужбина, само ако се наложи. Едната причина е, че винаги гледам багажът да е абсолютно мимален (което трудно се постига напоследък с фотоапарата, който сам по себе си с всичките му неща е огромен), а и защото предпочитам да разглеждам, да се разхождам, много обичам да пробвам възможно най-много неща за хапване и за пийване. Подаръците, които нося, обикновено също са неща за хапване и за пийване, сладкиши, колбаси, алкохол.

Скарамушче , да чакаме ли днес снимки на непрочетените книги  Laughing  Hug  Какво е това нашето затрупване да ни пита човек .

Наричке, направих снимките току що! След малко ще ги кача. Wink

Киф, много се радвам за теб! Дано по-бързо да се почувстваш по-добре, макар че периода след раждането трудно може да се определи като "време за възстановяване".

Слив, все забравям да ти кажа, че се радвам, че си получила поздравите ми! Wink

# 501
Завърнах се ... Неудовлетворена, това пари да имаш и нищо да не ти хареса не си е работа. Даже една блузка не си взех... Е добре, че ММ видя че ми е кофти и ме вкара в книжарница та поне една книжка си купих да не съм капо  Mr. Green

Киф влизай и разказвай по-често толкова е хубаво да имаме бебе в темата  Heart Eyes

# 502
  • Варна
Лофче винаги е така когато искаш да си купиш ,няма какво  Banghead
Коя книжка си взе ?

Аз изчистих ,изпрах,наготвих и отивам на гости на дружки .Вечерта съм си в нас,ще бъде инфарктна вечер с Крисия и мача Simple Smile

# 503
Киф , споделяй за ежедневието ви с Ева  повече неща , много обичам да скушам (чета) за бебета , как се хранят , дали слушат , какви маймунджълъци правят , аз попивам като гъба , с голям  интерес , така че включвай се и разказвай . Помня племенника само на ръце го носеха , оставят ли го почваше да плаче , от желание го разлигавиха и после снаха ми , майка и майка й в чудо се видяха с това носене . В кошара не е спял и що плакане милия изплака ....    Hug

Лофченце , душко , каква книга , рожбо , си купи ? Я думай тук , да разберем  Laughing   Hug

Слив , умно дете имаш , гордей се с него  Hug

Нели , няма се караме  Naughty   Laughing   Embarassed 

Чудя се дали да не поспя , довечера семейно ще гледаме Крисия , след това Кубрат и няма да има спане , а и сега така сладко се наядох  Whistling 

Или пък да почета  newsm78   

Скарамушче , снимай снимай , тези дни може да разпръсна и моите на спалнята и аз да снимам , ако се съберат на нея  Joy

# 504
  • София
За сега Парадайс води класацията в моите очи.

Към Парадайс бих прибавила и Сердика  Peace
Напоследък и мол София живна, че по едно време беше доста зле /след пожара/

Какво си правите иначе?
Аз имам майстор за фурната, чакам го да свърши, че да поизляза  Laughing

# 505
Едва сега си вклчвам,че трябваше да отида на работа. ooooh!
Като чета какви отзиви има за този филм и направоооо...  Confused
Аз не си падам по фантастиката и не бих споделяла така своето мнение,ако не съвпадаше с мнението на ММ,който обожава,не ,луд е по фантастиката. Та той го определи като най-скучния филм,който е гледал.  Rolling Eyes Не мога да отрека ,че е ефектен за гледане ,но само толкова. Според мен сценария беше много слаб.  А колко е дълъг!!! И трябва да разбираш от квантова или  от незнам  и аз каква физика за,да разбереш нещоо от терминологията ,която се използва.  ooooh! Но,бих се радвала да го гледате и да споделите мнение. Може повредата да е в нашия телевизор. Но и аз, и ММ , и дъщеря ми сме на едно мнение.   Peace А "Гравитация " също го гледах и много ми хареса!  Peace
За парфюмите ,и аз като Скарамуш,не мога да ги определя точно нещата,но Нели от този парфюм ме болеше главата.  А   Eclat D'Arpege на Lanvin  и на мен много ми харесва,имам го в момента,ще пратя на Нели,пак ако иска бутилчицата с малко съдържание.  Wink
Кифче,пиши,пиши за малката и ни я покажи даже.  Hug И аз съм на вълна очакване на бебе и ми е много интересно.  Wink
Сега малко си полягам,че днес ненадейно се изморих много.  Crazy
После ще намина пак.  Hug

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 16:15 от nezito

# 506
Киф, разказвай за бебето повече. Аз днес съм на бебешка вълна. Ходих да купя подарък за внучката на моята най-добра приятелка, че утре съм поканена на погача. Като обикалях и разглеждах детските неща, ми стана толкова мило и се върнах във времето, когато моите деца бяха малки. Толкова хубаво беше тогава. Това бяха най-щастливите ми години. Мечтая си за внуче, но за съжаление все още нямаме. Борим се с проблеми, но съм сигурна, че не е далече времето, когато и аз ще стана баба. Само да ви кажа, че ми се завъртя шапката от цените на детските дрешки. Shocked Как гледате деца с тези цени ooooh!

Тъй като цял ден ходих по магазини, нямаме нищо за ядене, та сега ще готвя. Ще направя едни зелеви сарми, ама не трдиционните с кайма и ориз, а с цели парченца месо, овкусени с подправки и завити в зелев лист като сармичка. Тази рецепта я видях в една готварска книга от 1923 година, която е била на баба ми. В нея има много интересни рецепти, илюстрации и дори реклами. cook

Eclat D'Arpege на Lanvin и аз го харесвам. Моят вече почти се е свършил Sad
Ще пиша на Дядо Коледа да ми донесе нов.

# 507
  • София
Еви, майка ми прави пържоли, завити в листо от кисело зеле. Не знам друго какво им магери, но ги слага в гювеча и стават страхотни!
Аз метнах един кекс във фурната. Вечеря нямам никаква и така ме мързи да готвя  Embarassed! Май ще караме на сандвичи или ще поръчаме пица.
Цял ден се шмиткам като муха без глава  ooooh!.

# 508
  • София
Пици ядохме и ние.
Довечера ще вечеряме на рд.
Парфюмът на Ланвин ми беше любим преди.Имах голяма 100-ца.
Накрая ми омръзна и го размених.Лофче,много е кофти така.Дано бързо намериш своята дрешка Hug

# 509
  • на североизток от Рая
 Малеее, мале, нямаше ме няколко часа,  а тук е толкова готино. Че и Кифчето е идвала, но кога ли пак ще дойде, за да прочете, че и аз чакам с нетърпение да сподели за беб Ева и за кака й, разбира се, интересно ми е. Киф, разликата на моите деца е 10 години и половина. Обаче като родих малкия, все едно, че до предишния ден съм гледала бебе, всичко знаех да правя и най-вече - бях смела. Докато при Десито се учех да бъда мама. Направо я държах и разглеждах като бебе, което ми е дадено да му се порадвам само. Дори първия ден в родилното тя като ревна и я взех в ръце и я люлея, гушкам и викам "Няма, како, няма, не плачкай!" Още помня как не ми дойде веднага усещането, че това парче месо е моето дете. И колко още преживявания имам, които не се забравят.

Сега обаче трябва да се срещна с брат си и после ще дойда да се доизкажа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт