Сладкарничка за книги - тема 19

• 34 339
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Кабошар, реших да споделя моето мнение за "Шантарам", с което вероятно няма да се съгласят много от запленените от образа на чаровния бандит-джентълмен. За мене тази книга беше скучна, неприятна, елементарна, неискрена. Аз дори не я дочетох, така ми досади. Има такива книги, които се радват на всеобщ възторг, а на мене не ми допадат. Мога да посоча още "Тринадесетата приказка" и "Крадецът на книги", които изобщо не успяха да ме докоснат. Ти все пак пробвай. На много хора им хареса. Не знам защо, но аз много често не успявам да се впиша в купона. Но тук, в тази тема определено много ми харесва Hug

# 16
  • София
Миж, благодаря за новата тема   bouquet Hug

# 17
Мижунка , благодаря ти за новата тема   bouquet  Ако можех на драго сърце бих направила темата , но си признавам , че в това никак ме няма , не е от мързел моето   bouquet

Гале , така сега значи да ме подстрекаваш с тази книга  newsm78 Знам , че са 2 книги , но дали са свързани , оффффф видяло се е къде ще ми отидат парите като взема заплатата др.месец  ooooh!

Десинка , да ти изям туршийката през екрана ми се иска , ама ако може с малко ракийца ( шегувам се )  Laughing  

Чете ли ми се , не ми ли се чете ?  newsm78  smile3506  Да си призная не знам какво ми се прави тази вечер  Thinking

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 20:45 от nara86

# 18
Кабошар, реших да споделя моето мнение за "Шантарам", с което вероятно няма да се съгласят много от запленените от образа на чаровния бандит-джентълмен. За мене тази книга беше скучна, неприятна, елементарна, неискрена. Аз дори не я дочетох, така ми досади. Има такива книги, които се радват на всеобщ възторг, а на мене не ми допадат. Мога да посоча още "Тринадесетата приказка" и "Крадецът на книги", които изобщо не успяха да ме докоснат. Ти все пак пробвай. На много хора им хареса. Не знам защо, но аз много често не успявам да се впиша в купона. Но тук, в тази тема определено много ми харесва Hug
Евилан Благодаря ,че сподели,между впрочем аз също нещо не се впечатлих много от краткото резюме което прочетох,но ще я започна и ще видим.Ще споделя после как я намирам.  bouquet

# 19
  • София
Кабошар, реших да споделя моето мнение за "Шантарам", с което вероятно няма да се съгласят много от запленените от образа на чаровния бандит-джентълмен. За мене тази книга беше скучна, неприятна, елементарна, неискрена. Аз дори не я дочетох, така ми досади.

Все едно аз съм го писала  Laughing
Голямо разочарование беше за мен тази книга, направо огромно  ooooh! При цялата ми любов и интерес към Индия  Heart Eyes
Някакви словоизлияния на плоски, маргинални образи... Някакви лишени от смисъл безкрайни диалози... Нещо като нищо.
Четох, четох...мъчих се...все се надявах нещата да се променят, но не би... И аз я зарязах непрочетена  Laughing
Но високият й рейтинг в ГР говори, че много хора са я и харесали  Peace

# 20
  • Пловдив
Нарче, само да попаднем на едно и също място имаш и от двете  Hug

# 21
Кабошар, реших да споделя моето мнение за "Шантарам", с което вероятно няма да се съгласят много от запленените от образа на чаровния бандит-джентълмен. За мене тази книга беше скучна, неприятна, елементарна, неискрена. Аз дори не я дочетох, така ми досади.

Все едно аз съм го писала  Laughing
Голямо разочарование беше за мен тази книга, направо огромно  ooooh! При цялата ми любов и интерес към Индия  Heart Eyes
Някакви словоизлияния на плоски, маргинални образи... Някакви лишени от смисъл безкрайни диалози... Нещо като нищо.
Четох, четох...мъчих се...все се надявах нещата да се променят, но не би... И аз я зарязах непрочетена  Laughing
Но високият й рейтинг в ГР говори, че много хора са я и харесали  Peace
Мижи Шантарам я взех от библиотеката ,толкова е парцалива от четене,че 2 часа я лепих,от там и погрешните изводи от моя страна.Пича(автора де)хич не ме кафи на външен изглед, има нещо идиотско в изражението ,а е главен герой все пак  bouquet

# 22
Нарче, само да попаднем на едно и също място имаш и от двете  Hug

Ще попаднем , Деска, само гледай дотогава да си поизяла от туршията , че ако я нападна и ни от нея ни от ракийцата ще остане  Laughing  Дес , между другото , започнах тази книга , която искаш и ти да я четеш , ама ....хич не може да ме грабне нещо , що така не знам , вярно че малко съм прочела .... като я прочета ако искаш направо да я мятам към теб , а ?  Hug

# 23
  • на североизток от Рая
Гигова, така хубаво предаваш впечатленията си от "Да чеуш ритъма на сърцето", че отново ми се прииска да я прочета. Не съм сигурна дали беше Авлига, но почти твърдя, че беше тя, в предишната игра имаше готини заглавия на книги. Тогава четох резюметата на почти всички пожелани от нея книги. Тогава четох резюме и на тази и поисках да я прочета някога. Имаше и една книга с голяма обувка на корицата, една друга пък беше с нещо червено отпред, помня, че ми хареса. Ако чете Авлига, ако се разпознае, че това са нейните книги, моооля да им напише заглавията!  Praynig Hug

За всички книги се пишат и положителни,  и отрицателни мнения. Това не бива да ви изненадва, но все пак, всеки търси мнение, преди да подхване някое заглавие. Шантарам мен не ме привлича, а аз също чета с интерес за Индия.

Тази вечер леглото рано ме влече. Никак не се чувствам във форма, съвсем безсилна съм вече.  Що така, не знам, от безсилие трудно вървя, а нямам температура, пих един разтворим Колдрекс, сега глътнах и две хапчета за синузит. Дано да живна утре, че ме чака натоварена седмица.

Хубава вечер на вас, в тази чудна нова тема!  Hug Heart Eyes Hug

# 24
  • София
Мижжж, благодаря за новата темичка!   bouquet

Аз още не съм си измислила списъчето.  Embarassed Но ще се постарая!

Гиговче, не я бързам книжката въобще. Когато имаш възможност, тогава Hug

У мен има книжки на Нези и на Вени. Да вземем да се видим? Hug

Браво на математичетата! Hug

Мариетка, честит имен ден на празнуващите в твоето семейство!  bouquet

Хубава вечер на всички!

П.С. Шантарам е страхотна книга. Хвърля светлина не само върху живота и културата в Индия, но и върху някои политически аспекти, които са напълно автентични и уникално показани. Богата в много отношения книга. Много ми е любима на мен.

# 25
  • Пловдив
Нара, да не си се преситила на такъв тип литература? Може да не ти е сега момента, макар, че аз като почна да чета - чета до край, не зарязвам книга, сега и тая където чета нещо ту ме увлича, ту и идва да я зарежа  ooooh!
Ами то хубаво да ми я пратиш, но имам две чужди при мен, трета очаквам и най-вероятно ще имам възможност да я чета след средата на декември...

# 26
Нара, да не си се преситила на такъв тип литература? Може да не ти е сега момента, макар, че аз като почна да чета - чета до край, не зарязвам книга, сега и тая където чета нещо ту ме увлича, ту и идва да я зарежа  ooooh!
Ами то хубаво да ми я пратиш, но имам две чужди при мен, трета очаквам и най-вероятно ще имам възможност да я чета след средата на декември...

Не съм се преситила , Дес , но някак си не ми започва обещаващо , малко съм прочела , като прочета цялата ще споделя , а ти като искаш да я четеш ми драсни да ти я изпратя , аз с това й темпо на четене ..... може да я чета и 20 дена , така че ти свирукай като ти се ПРИЧЕТЕ  Whistling

# 27
  • в огледалото на живота
Идвам да пожелая лека нощ и да покажа на каква сладурска шапка се натъкнах....У-Н-И-К-А-Л-Н-А  Heart Eyes
Скрит текст:

И сега отивам да разучавам схемата....мира нямам.....тъкмо като за моята Мария  Heart Eyes

Хайде лека и мека на всички  Hug

# 28
  • USA, Steak State
Темата е страшно симпатична с това сладичко зимно излъчване и хрумването за подтеми. Благодаря за положения труд Миж!

Ако няма кой да поеме темите съм насреща, заради часовата разлика ще успявам да сколасам.

# 29
  • Сред лисици
Здравейте, момичета!
Късничко се включвам, но най-напред и аз да честитя именния ден на празнуващите в семействата на на Мариша и Мариетка! Всички да са здрави и щастливи! И специални целувки за Мишето и Андриан Heart Eyes!
Миж, благодаря за темата!
Добре дошла, Oniyuri  bouquet
Нели, веднага откликвам на молбата ти Hug. Ето списъка с книгите, които исках за юлската игра (в предишната не участвах):

1."Моето приключение в дивото" - Черил Стрейд
2."Преди да кажа сбогом" - Сюзан Спенсър-Уендъл
3."Ничия" - Христина Панджаридис
4."Искрата. Историята на една майка, отгледала гений" - Кристин Барнет
5."Погубена младост" - Ан Чи Мин
6."Завръщане от Африка" - Корине Хофман
Скрит текст:

Книгата с обувката на корицата ("Моето приключение в дивото") беше моят подарък от Наричка, но срам не срам признавам, че още не съм я прочела Blush. Не съм стигнала до нея. Все книгите от библиотеката са с предимство - гледам да ги изчитам навреме за да не закъснявам с връщането им. Тези които притежавам отлагам за по-нататък. А това "по-нататък" все не идва. Ако някой я иска за прочит обаче с удоволствие ще му я изпратя! Не ми достига времето за четене, а и нещо все не мога да харесам това, което съм захванала. Доста книги изоставих след първите петдесетина страници. Днес започнах "Дъщерята на пазителя на спомени" и най-после попаднах на четиво, което да ме грабне. Тъкмо вече мислех, че нещо аз не съм наред. То бива една-две книги да не ми допаднат, но цяла купчина.... Слава богу, не съм се повредила фатално като читател. Успокоих се Crazy.
Иначе със съжаление трябва да измрънкам, че най-вероятно няма да се включа и в коледната ни игра. Няма да ви занимавам с проблемите си, но обстоятелствата го налагат. Има още малко време да променя решението си, но едва ли чудо ще се случи толкова бързо. Но никак не искам да напускам компанията ви. Не ме изключвайте, въпреки провиненията Rolling Eyes Hug
Сега се зъпътвам към леглото, че утре съм на работа. А и хрема с температура боря - да видим ще победя ли Twisted Evil.
Лека нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт