Бургас - ясли, градини, занимални за малките ни съкровища - 7

• 99 703
  • 578
  •   1
Отговори
# 480
Има ли деца в Дг "Иглика"-Бургас в гр.Зайко Байко или гр.Звездица.Бих искала мнение за учителките и като цяло за градината??

# 481
  • Бургас
Искам да попитам дали детските ясли имат сборни групи през лятото? Една позната каза, че нямат, друга, че имат.
Ще пускам детето за пръв път и не желая да посещава сборна група. Планирах да го пусна на частна ясла, но всички частни ясли с добри отзиви са в центъра, а ние живеем в Славейков. Само мъжа ми може да го води и взима. Аз нямам книжка, няма и удобен транспорт и това ме отказва. Останаха ми вариант яслите в Славейков.
Може ли да ми споделите и отзиви за учителките в яслените групи в Иглика, Детелина, Моряче и Звънче. Искам да взема най-доброто решение за детето и да сведа стресирането до минимум.

# 482
  • Бургас
Малката ми дъщеря не беше в сборна група в яслата. Но тя беше в градина,в която имаше само една яслена група.
Голямата ми дъщеря беше само в ясла и по спомен имаше сборни групи лятото
За градините и яслите в Славейков -нямам наблюдения

# 483
  • Бургас
В Изгрев имат сборни групи лятото. Но нашите са 2 групи и ги събират заедно, децата се познават, защото като ги извеждат играят на една площадка. Не е имало никакъв проблем със сборната група. Признавам си, че и  аз бях с предубеждение, че ще е стрес за детето и няма да се чувства добре, но той си ходеше с удоволствие. Даже още помни децата Simple Smile
Само един съвет мога да ти дам, не се доверявай на чуждото мнение за дадено заведение или персонал. Визията ни как трябва да се отнасят с децата ни е различна, подходът на всеки учител също, да не говорим колко са различни децата. Аз може да съм изключително доволна от нашата детска градина и сестрите, друг ще е на съвсем противоположното мнение. Избери си вариант, който ти е удобен, срещни се с директорката, създай си собствени впечатления и тогава реши. В крайна сметка дори изборът ти да не се окаже правилен, винаги можеш да си преместиш детето, в Славейков това няма да е проблем

# 484
  • Бургас
Да, напълно си права. Има деца, които не се трогват от нищо и са много самостоятелни, други са по-свити и имат нужда от повече внимание /като моето/. А ако отида на място да се срещна с директорката, дали ще ми разрешат да надникна при децата да видя как се отнасят лелките и да видя материалната база.

# 485
  • Бургас
По-скоро няма да ти разрешат.

# 486
  • Бургас
Да влезеш при децата няма да те пуснат, особено в яслата. Но може да ти разрешат да се срещнеш с някоя от леличките да поговорите, всичко зависи от директорката. За материалната база може да погледнеш в профила на градината във Фейсбук. Нашата градина направиха 360 градусови обиколки на помещенията, които качиха във Фейсбук и всеки родител може да види условията, в които отглеждат децата.

# 487
  • Бургас
Подкрепям нанълно мнението на tanya_79. Освен това е добре да промените и своето мнение за яслите и градините като цяло. Ако Вие смятате, че посещението на детско заведение е нещо лошо и стресиращо, това неминуемо ще се отрази и на детето. Сборните групи също не са толкова лошо нещо. Това лято разбрах, че детето ми (на 3г) ще е в една група с деца 6г. Бях много възмутена, но след няколко дни се оказа, че й харесва да играе с каки и батковци, които даже й помагали да си обува обувките...

# 488
  • Бургас
Подкрепям нанълно мнението на tanya_79. Освен това е добре да промените и своето мнение за яслите и градините като цяло. Ако Вие смятате, че посещението на детско заведение е нещо лошо и стресиращо, това неминуемо ще се отрази и на детето. Сборните групи също не са толкова лошо нещо. Това лято разбрах, че детето ми (на 3г) ще е в една група с деца 6г. Бях много възмутена, но след няколко дни се оказа, че й харесва да играе с каки и батковци, които даже й помагали да си обува обувките...
О, нямам негативно мнение към яслите. Просто за пръв път ще пускам детето и ми е притеснено дали ще попадне в добра среда при добри учителки. За каките и батковците съм съгласна- и моето обича да играек по-големи деца 

# 489
  • Бургас
Голямата ми дъщеря тази година е 4 група. Може ли да ми кажете как стои въпросът с посещаването на градина през лятото? Може ли да ходи? До кога? Колко се заплаща?
П.С. Има ли тема за кандидатстване в първи клас и мнения за училищата в Бургас?

# 490
  • Бургас
Лятото на 2018 общината реши кандидат-първолкласниците да могат да посещават градина до края на август. Таксата от юни до август беше 100лв (разделена на присъствените дни в месеца, разбира се).

# 491
  • у нас
Лятото на 2018 общината реши кандидат-първолкласниците да могат да посещават градина до края на август. Таксата от юни до август беше 100лв (разделена на присъствените дни в месеца, разбира се).

Още преди 4 години децата от последната градинска група, могат да бъдат до края на август на градина.

# 492
  • Бургас
Да, но не и на 100 кинта такса. Това всъщност ми беше акцента в поста, ама карай Wink

# 493
  • у нас
Така е, не беше 100 лв.

# 494
  • Бургас
А тема бургаски първолаци има ли? В кой раздел би трябвало да е

Общи условия

Активация на акаунт