Бургас - ясли, градини, занимални за малките ни съкровища - 7

• 99 774
  • 578
  •   1
Отговори
# 90
Кога е подходящо време да се задействаме по записването за детска ясла?  Още след раждането? Имайки предвид какъв зор е записването като цяло... Вие как сте процедирали? И всъщност каква е процедурата по записване към днешна дата? Има ли го още случайното разпределяне от компютър или съм със стара информация? Извинявам се за невежеството, но съм абсолютен новак в родителството, ако мога така да се изразя... Ще се радвам на адекватни отговори! Благодаря!

# 91
  • Бургас
Не бих казала,че е трудно записването. В Бургас места в яслени (яслени групи) има. Кандидатства се април и от септември детето тръгва на ясла. Поне аз така направих. Тя е родена септември 2012, кандидатствах април 2014 и септември 2014 я пуснах. Детето кога е родено? Кандидатства се онлайн предимно,може и на место в съответното заведение,но тъй като се гледа и времето , в което е подадено заявлението е добре да пуснеш по интернет заявлението. През месец май излиза класиране и когато детето се записва се посочва и дата на която ще тръгне. Това са правилата за прием за 2015/2016 г:
http://www.burgas.bg/bg/info/index/655

# 92
Здравейте,
чух че в Бургас били открили руска детска градина, някой знае ли нещо по въпроса?

# 93
А документите предварително ли се попълват или на 01.04 - сутринта?

# 94
  • Бургас
На 01.04 е активна системата. По-рано не може ,само може да упражняваш да си бърза в писането Simple Smile

# 95
Много се извинявам за молбата си, но може ли да ми кажете за информацията която се изисква да се попълни? Примерно информация от лична карта, повече се попълват данни или се отбелязват с отметка някакви желания?

# 96
  • Бургас
В началото на март ще пуснат тестово системата и ще имаш възможност да я разгледаш. Има данни -твои,на детето, на таткото. Има данни за месторабота. Има и да отбелязваш с отметки. Това е по мои спомени

# 97
Горгона, ти като едно слънце огряваш навсякъде   Hug newsm51
И на мен ми е време вече да се ориентирам кое, кога, как Crazy
На 01.04 е активна системата. По-рано не може ,само може да упражняваш да си бърза в писането Simple Smile
аз искам да се упражня, но не мога да открия къде и съответно да аси изчисля точките, моля за съдействие ;
дали има къде да видя отзиви за отделните детски градини?

# 98
  • Бургас
Рано е още. Март ще я пуснат,за да се упражняваме

# 99
при положение че с таткото нямаме брак, вписват ли се негови данни или само моите и на детето?
 newsm78

# 100
  • Пловдив
Горгона, ти като едно слънце огряваш навсякъде   Hug newsm51
И на мен ми е време вече да се ориентирам кое, кога, как Crazy
аз искам да се упражня, но не мога да открия къде и съответно да аси изчисля точките, моля за съдействие ;
дали има къде да видя отзиви за отделните детски градини?

За отделните градини може да се пробваш с предните теми и търсачката.Таткото се вписва,да.
За точките и т.н. - драсни ми във фейса, ще помагам Simple Smile

За руска градина не съм чула, но е напълно възможно,в Бургас има сериозна руска колония.Ще се радвам ако спра да чувам крещящи руснаци сутрин и вечер в детската градина.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 22:41 от Горгона

# 101
при положение че с таткото нямаме брак, вписват ли се негови данни или само моите и на детето?
 newsm78
Ако детето е припознато, естествено че се вписва и бащата

# 102
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз съм отчаяна и мисля да се откажа от градините, обмислям вариант да си ги гледам сама за сега и като стане малката на 2 и се наложи да се върна на работа да търся жена. 2 седмици бяхме в болница, първо с баткото, после с малката. Не знам вече какво да направя, за да спрат да водят болни деца Sad и с разговори на родителските опитах, после им казах, че ще подам сигнал в ЗК, ако не спрат... госпожите казват, че като има бележка, че детето е здраво не могат да го върнат, а то кашля като магаре... ама здраво било Sad Цялата ни държава е такава, сами си го правим Sad

# 103
Има лекари, които дават бележки, че детето е здраво, без да са го виждали въпросното дете....

# 104
Семейството на брат ми живеят в Англия и там е задължително посещението в градината,дори и детето да е болно.Дава се сиропчето на учителките,трябва да е изписано от лекар,не да си си го купил ти по преценка.Имали едно за Т. и едно за кашлица,мисля че хомеопатични и това е.Единствено,ако детето е с висока Т. и разстройство и повръщане може да бъде освободено.Аз бях изумена като ми казаха  #Crazy После като се замислих,при нас не пускат болни деца,а още на втория ден детето е болно,а там със сополи,кашлици и моята племенница си е здрава.Мисля,че проблема при нас е,че смачкват имунитета на децата с тия антибиотици и разни други не по малко отровни сиропи.То е нормално да се разболяват децата,то и ние прихващаме от тях,проблема е в лечението,така си мисля аз.Ако беше по-адекватно нямаше да се шашкаме толкова.Ние също сме лежали в болницата,няма такъв стрес и такова отношение.

Общи условия

Активация на акаунт