Боледуване на децата ни – тема 19

• 36 246
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Рали,благодаря.
Ами изписаха ни го като съпътстващо лечение за сливицата.

# 436
Мурсалския чай не бих ползвала при дете за дълго време.
Бяхме на ски в Чепеларе. Почерпиха сина ми на 3 години с чай....е това дете подивя. Близо 6 часа не се спря за секунда. Така че аз лично не бих давала.

# 437
Мурсалския чай не бих ползвала при дете за дълго време.
Бяхме на ски в Чепеларе. Почерпиха сина ми на 3 години с чай....е това дете подивя. Близо 6 часа не се спря за секунда. Така че аз лично не бих давала.

# 438
  • Варна
Здравете1
След консултация с психолог и логопед ,една от препоръките беше да давам на сина ми сироп Ментат,някой има ли наблюдения как действа сиропа,наистина ли успокява  newsm78

# 439
  • shumen
Да оздравяват скоро всички болни.
Аз такъв чай не съм давала,ама то моето и не обича.С 300 зора като е болен го карам да пие.
Яни,моето дете също не може да издухва секрета,но аз упорито го натисках и му го издърпвах с помпата.При нас хремата изчезна веднага с Коларгола преди седмица когато беше болен.

# 440
Здравейте. Синът ми е на 1г и 11месеца. По принцип доста си боледува, прави все сополи и след това кашлица. До тук нищо притеснително . Започнахме ясла и ходихме 6 дена точно за по 3-4 часа след, което се тръшна и вече 3та седмица не можем да го оправим . Сменихме 3 педиатърки. Първо бяха сополи, след това кашлица, оправихме всичко с капки за нос и сироп. Малко след това отново го повтори като започнахме и АБ, защото имаше силна задушаваща лаеща кашлица. Вчера свършихме АБ, а той започна наново да кашля лаещо. След малко отиваме при педи, но просто не знам какво да правим вече с тази лаеща кашлица. Само тя ме тревожи, но е достатъчно сериозна сама по себе си. Снощи намазах гърдичките с малко мед, ракия и масло по препоръка пак на педи по телефона и да ви кажа цяла вечер спа без да кашля и без да се дави.

# 441
При нас се оказа, че има малчо Атопичен дерматит и от там се е отключила екземата. Това обяснява всичко. И аз подозирах по едно време, че може да е нещо такова ама кожната, при коята ходихме не го беше казала като категорична диагноза.
Сега промивам с калиев перманганат болнато място и мажа отгоре с А-Дерма Екзомега емулиент, като с него мажа и бузките, защото и те са много грапави и зачервени. Мажа и крачетата, защото там се появяваха едни петна и ги лекуваха като гъбички а то като ги намазах с А-Дермата се скриха за няма и седмица.

А имате ли отзиви за това при Атопичен дерматит: http://www.pharmalife.bg/product/790/zdrave-forte-krem-gel-za-at … a-kozha-50ml.html

Elizabett, бях писала назад в темата, че на моя син дадох Имуномикс Плюс сироп, този със бъз, слез и ехинацея пак при такава тенекиена кашлица и да ти кажа до вечерта разреди кашлянето и намаля а на другия ден вече не се обаждаше , най-много да си прочисти гърлото. Останах очудена от ефекта и сега продължавам да го давам профилактично уж за подсилване на имунитета.
Но незнам колко влияе на имунитета, защото пък след 5 дневен интервал без сополи сега пак нещо взе да му тече носа но секрета е малко за сега. Давам и хомеопатия и ще видим на къде ще тръгне.

А дали сте ползвали това приспособление и дали върши работа?  Има го във формата на пингвинче, делфинче и пате http://www.pharmalife.bg/category/85/kozmetika-za-detsa.html?rec … age=50&page=3 (като превъртите страницата най-отдоло са картинките, че не ми искат да ми се отварят поединично)

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 11:46 от kartiche

# 442
Момичета,май лечението за момента действа,спря хъркането  Hug

# 443
  • Пловдив
Лисиче, това да се чува!
Ха дано!

# 444
Дано,дано  miraluba,в събота ще разберем  Hug Praynig

# 445
Лисиче, какво ви изписа доктора?

# 446
Момо,писах ти на ЛС.

Аз поръчах от селото на мъжа на сестра ми сироп от черен бъз домашен,цяла каса ми изпращат хората  Crazy

# 447
  • София
За съжаление се записвам и аз в темата да я следя. Дъщеря ми е на 2г. и 1 месец, тръгна на ясла в края на септември. Изкара 3 седмици без да се разболее, после направи много тежък ларингит, пи АБ, седя 3 седмици вкъщи и от тогава е все болна. Обичайният ни режим е на ясла в четвъртък и петък, в събота или неделя вече е пак болна, седи вкъщи до към сряда обикновено и следващата седмица се повтаря същото, така е болна вече за 4-ти път последния месец. Последните 3 са все разни леки вируси, но пък един след друг ги хваща. Давам Имунотрофина за подсилване на имунитета, но засега ефект не виждам. Преди да тръгне на ясла съвсем не съм я държала далеч от деца и вируси, напротив, ходехме по детски кътове и обикновено след детски кът все хващаше по някой вирус. Надявах се че вече има изграден доста добър имунитет и няма да е чак така в яслата, но не би  Sad
В момента пак е с яка кашлица, Т и сополи, утре ще ходим да я преслушат защото този път май вече има и хрипове, давам Хустагил засега, ще видим утре какво ще ѝ изпишат, но май няма да се мине без АБ.
Пожелавам на всички мами много здрави дечица, а на всички болнички бързо оздравяване Hug

# 448
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте. Синът ми е на 1г и 11месеца. По принцип доста си боледува, прави все сополи и след това кашлица. До тук нищо притеснително . Започнахме ясла и ходихме 6 дена точно за по 3-4 часа след, което се тръшна и вече 3та седмица не можем да го оправим . Сменихме 3 педиатърки. Първо бяха сополи, след това кашлица, оправихме всичко с капки за нос и сироп. Малко след това отново го повтори като започнахме и АБ, защото имаше силна задушаваща лаеща кашлица. Вчера свършихме АБ, а той започна наново да кашля лаещо. След малко отиваме при педи, но просто не знам какво да правим вече с тази лаеща кашлица. Само тя ме тревожи, но е достатъчно сериозна сама по себе си. Снощи намазах гърдичките с малко мед, ракия и масло по препоръка пак на педи по телефона и да ви кажа цяла вечер спа без да кашля и без да се дави.

Аз не виждам причина да си спокойна, понеже казваш че не е притеснително сополите и кашлицата.
Това дете трябва да спре да ходи известно време на ясла и да се лекува адекватно.
Ако пък не го спреш, то със сигурност още дълго ще питаш как да оправим това или онова, и болен е през три дена....
Съжалявам, че ще го кажа за хиляда и стотен път, но между 2 и 4г. ще ви боледуват най-тежко децата.Направете така, че да им спестите по нещо, после ще сте доволни. Или другата алтернатива е да ги тъпчете с лекарства и да си ходят за по 3 дена на ясла, после да ги спирате за по 3/защото кой дава болнични/ и да ги пускате недоизлекувани обратно. Ефекта върху здравето на детето е тотално, съвършено отрицателен, както и върху психиката ви.
Това го казвам за всички.

За ларингит съм написала доста на 1стр., вече не ми се повтаря, пък виждам, че и никоя от другите майки с опит не се включва.
Ако, въпреки това имаш други питания с удоволствие ще ти отговоря Peace

# 449
  • Once there was a Hushpuppy...
За съжаление се записвам и аз в темата да я следя. Дъщеря ми е на 2г. и 1 месец, тръгна на ясла в края на септември. Изкара 3 седмици без да се разболее, после направи много тежък ларингит, пи АБ, седя 3 седмици вкъщи и от тогава е все болна. Обичайният ни режим е на ясла в четвъртък и петък, в събота или неделя вече е пак болна, седи вкъщи до към сряда обикновено и следващата седмица се повтаря същото, така е болна вече за 4-ти път последния месец. Последните 3 са все разни леки вируси, но пък един след друг ги хваща. Давам Имунотрофина за подсилване на имунитета, но засега ефект не виждам. Преди да тръгне на ясла съвсем не съм я държала далеч от деца и вируси, напротив, ходехме по детски кътове и обикновено след детски кът все хващаше по някой вирус. Надявах се че вече има изграден доста добър имунитет и няма да е чак така в яслата, но не би  Sad
В момента пак е с яка кашлица, Т и сополи, утре ще ходим да я преслушат защото този път май вече има и хрипове, давам Хустагил засега, ще видим утре какво ще ѝ изпишат, но май няма да се мине без АБ.
Пожелавам на всички мами много здрави дечица, а на всички болнички бързо оздравяване Hug

Това, подчертаното не си кореспондира никак. Виждам, че си разбрала Peace
А, може и без АБ, зависи как и с какво лекуваш детето Peace

Общи условия

Активация на акаунт