Боледуване на децата ни – тема 19

• 36 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
къртиче,за това ли става въпрос :

# 346
  • София, Младост
Този сироп вече няколко пъти се споменава и все с това, че съдържа sambucus (черен бъз), а аз в състава му такова нещо не виждам. Копирам: Състав:
Акациев мед,
Тръстикова захар,
Вода,
Естествен ягодов вкус,
Арабска гума,
Естествен лимонов вкус,
Лиофилизиран екстракт от ехинацея,
Лиофилизиран екстракт от прополис.

Иначе по въпроса-не съм давала и за това и на мен ми е любопитно.

Давах
Скрит текст:
.
Започнах го уж профилактично, но взе да ми се разболява-сополи, кашлица дрън, дрън и увеличих дозата(има на опаковката доза за интензивен прием. В интерес на истината поне не се усложни както винаги до сега. Преди този сироп винаги се влошаваха нещата с температура и повръщане.
Сега мисля да взема втора опаковка, която да давам профилактично.
Друг препарат, от който определено съм доволна е Умкалор:
Скрит текст:
.
При каката определено ме е спасявал от АБ, че и болничен, просто пресичаше разболяването. Сега с малкия що го забравям и аз не знам  newsm78

# 347
вилиандър,и на нас ни го изписаха този сироп Самбукус.

# 348
  • shumen
Къртиче,аз давам Имунобор,но пак се разболя.Е,наистина изкара два месеца на ясла и чак тогава се разболя.Днеска свършихме 2 курс с Имунобора и сега ще направя почивка 10 дни и пак ще му взема.Дано сега като застудее и да измрат вирусите и да си ни здрави дечицата.

# 349
аз го давах този имуномикс много ми го прехвалиха в аптеката,обаче са два модела ,аз взех тоя с бъза ,но имайте в предвид ,че сиропа е ужасно гъст и сладък,дъщеря ми не го искаше въобще и се налагаше да го разтварям във вода,като цяло не мога да споделя някакво кой знае какво мнение за него,в момента давам ехинацея на др тайс+септалин сиропче,и съм ужасно доволна,като че ли всичко протича много леко с него ,а самата схема е на един прословут нар.лечител като включва  и капки клеева тинктура,които аз не давам защото многоооо и горчат.

# 350
здравейте, момичета.
ние се подобряваме, вече сме само на 1 аб, а не на коктейл. великият градински сопол още е в носа! уж намаля и не фосфорицира вече, ама е там, запушва носа и зловещо напомня за себе си.
аз също съм от споменалите по-горе, че дават имуномикс. започнах да го давам малко преди да се разболее, не пресече разболяването, но за разлика от предния път (когато давах биозин кидс) сега се възстановява по-бързо. както казах и преди, лекарите ми казаха, че още нямат наблюдения върху приложението му. схемата му е 3 месеца, 20 дни прием и 10 почивка.
оох, мен сега и други тревоги ме налегнаха. май ще трябва да спра да работя, за да гледам малката, а това много сериозно ще ни удари бюджета. мисля, премислям, сън не ме хваща как ще се справим...  Confused

# 351
Силвиана  Hug стискам силно палци всичко да се нареди  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 352
  • София
Мами, имате ли отзиви за Имуномикс плюс сироп с ехинацея, самбукос и слез?

Никакъв ефект при сина ми.

# 353
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, бързо възстановяване на дечицата ви желая Hug от сърце Peace
Силви, много е тежко с работата - знам. Не си единствената Peace Но, ние с мъжа ми решихме така/когато аз напуснах, за да си го гледам в къщи/ - по-добре здраво дете и по-малко лекарства/щото не става съвсем без/, отколкото две заплати дадени за лекарства. Куп нерви и болнични, гледане на криво от работодатели и тн.т екстри. Обикновено жените правим компромис. За нас беше важно единия/в случая мъжа ми/ да има сигурна работа и да не му се "клати стола" от взимане на болнични....
Ще видиш, ще се справите някакси. Когато видите онази усмивка и месеци здраво дете в къщи, ще ви се оправи настроението.

# 354
Силвиана, защо не помислите за детегледачка? Дори заплатата ти да отива само за нея, все пак ще имаш работа и развитие, а не дупка в СВ-то. Защото хубаво ще задържиш детето още някоя година вкъщи, но гаранция, че догодина или когато пак я пуснеш, няма да боледува няма. А тогава търсенето на работа става по-сложно и на всичкото отгоре като си намериш работа ще си на изпитателен срок.
Стискам палци бързо да се възстановите и да не се сещате повече за уши.

# 355
  • shumen
Силвиана,стискаме палци всичко да се нареди при вас.И аз мисля като Пупи,защо не наемеш детегледачка.
Моя от тази седмица е на ясла и засега да не чува дявола е добре.Утре имат тържество по случай 50 годишен юбилей на яслата и ми е малко притеснено,че ще ги съберат всички деца(около 60 някъде) на едно място,а няма начин да няма някой болен.

# 356
  • Once there was a Hushpuppy...
Силвиана,стискаме палци всичко да се нареди при вас.И аз мисля като Пупи,защо не наемеш детегледачка.
Моя от тази седмица е на ясла и засега да не чува дявола е добре.Утре имат тържество по случай 50 годишен юбилей на яслата и ми е малко притеснено,че ще ги съберат всички деца(около 60 някъде) на едно място,а няма начин да няма някой болен.
Мисля, че wild poppy й предложи за детегледачка Peace Но, аз също съм за това, като един от вариантите Simple Smile Въпрос на нагласа и избор и дали ще се чувства майката спокойна с детегледачка Peace

А, вие много вероятно да лепнете нещо... Rolling Eyes
Не ги обичам тия събирания на много деца в градините и яслите Peace

# 357
  • shumen
Hushpuppy,права си,че wild poppy го предложи.
ООф,дано не чува дявола и да не лепне нищо утре,че тъкмо оздравя.И аз не ги харесвам много тези събирания.

# 358
великият градински сопол още е в носа! уж намаля и не фосфорицира вече, ама е там, запушва носа и зловещо напомня за себе си.

С риска да увелича своите теми за зеления ни сопол от градината с още една, не мога се въздържа да не те посъветвам да слагате нещо в носа - кортикостероид+ антибиотик/химиотерапевтик апоред конкретния случай при Вас. Ние бяхме така с мъжа ми след като лепнахме сопола на малкия септември. Слагахме си двамата тобрекс и след това заради кашлица мъжът ми пи клацид 7 дни, а аз каплан (пак калритромицин) но сополът остана, не беше цветен но все така "тлъст". На малкият след гентазон, макситрол, клацид 10 дни +коларгол сополът изчезна. При малкият имаше съмнение за пневмония.
При нас с мъжа ми ЛЛ и педиатърката казаха да оставим сопола на мира, обаче на мен хич не ми харесваше бях решила да оставя малкия в къщи и не ми се искаше да си лепим някакви остатъчни зарази. Та   доизчистихме сопола със сперсадекс. Ползвахме една схема за малкия отпреди време когато всичко започна с градинска зелена хрема - локален антибиотик тобрекс беше в слуачая 10 дни[/b] но заради остатъчна хрема и лош дъх продължихме със сперсадекс (кортикостероид и химиотерапевтик) - 10 дни.
Попитай във Вашия случай дали е уместно някакво локално лечение с капки с кортикостероид +  нещо според бактерията (ако има) в носа  :  Peace

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 23:24 от Анонимен

# 359
къртиче,за това ли става въпрос :
Да точно този Имуномикс Плюс.

Този сироп вече няколко пъти се споменава и все с това, че съдържа sambucus (черен бъз), а аз в състава му такова нещо не виждам. Копирам: Състав:
Акациев мед,
Тръстикова захар,
Вода,
Естествен ягодов вкус,
Арабска гума,
Естествен лимонов вкус,
Лиофилизиран екстракт от ехинацея,
Лиофилизиран екстракт от прополис.
Това е другият вид но се води само Имуномикс

Тук да уточня, че кашлицата на дребосъка беше суха, кото тенекиено кънтене и все едно му стърже. Но пък понякога чувах и хрипове.
Вчера се порових в нета и попаднах на абсолютно същото мнение от друга майка как и на нейното дете от раз е успокоил кашлицата и се успокоих, че не съм си внушила.
Но явно всичко е индивидуално при различните деца а може би и състояние.
И да доуточня, че кашлицата ни беше съвсем прясна така да се каже-предния ден след ставане от следобеден сън започна изведнъж да кашля и така нон стоп до вечерта. На сутринта го заведох при личната, тя ми даде мострата и на обед му дадох дозичката. Ами до късния следобед към 17часа се е прокашлял само няколко пъти и то леко а на сутринта вече не бухаше а само от време на време през деня се прокашляше леко.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 09:42 от kartiche

Общи условия

Активация на акаунт