Боледуване на децата ни – тема 19

• 36 254
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
великият градински сопол още е в носа! уж намаля и не фосфорицира вече, ама е там, запушва носа и зловещо напомня за себе си.

С риска да увелича своите теми за зеления ни сопол от градината с още една, не мога се въздържа да не те посъветвам да слагате нещо в носа - кортикостероид+ антибиотик/химиотерапевтик апоред конкретния случай при Вас. Ние бяхме така с мъжа ми след като лепнахме сопола на малкия септември. Слагахме си двамата тобрекс и след това заради кашлица мъжът ми пи клацид 7 дни, а аз каплан (пак калритромицин) но сополът остана, не беше цветен но все така "тлъст". На малкият след гентазон, макситрол, клацид 10 дни +коларгол сополът изчезна. При малкият имаше съмнение за пневмония.
При нас с мъжа ми ЛЛ и педиатърката казаха да оставим сопола на мира, обаче на мен хич не ми харесваше бях решила да оставя малкия в къщи и не ми се искаше да си лепим някакви остатъчни зарази. Та   доизчистихме сопола със сперсадекс. Ползвахме една схема за малкия отпреди време когато всичко започна с градинска зелена хрема - локален антибиотик тобрекс беше в слуачая 10 дни[/b] но заради остатъчна хрема и лош дъх продължихме със сперсадекс (кортикостероид и химиотерапевтик) - 10 дни.
Попитай във Вашия случай дали е уместно някакво локално лечение с капки с кортикостероид +  нещо според бактерията (ако има) в носа  :  Peace

Ау, след толкова много химия, не сополът, но и детето ще изчезне.. Stop
Сериозно, много лекарства накуп са това, то верно, че не бива неизлекувано да се остави, но каква е идеята-сто лекарства да се натрови детето, и кслед три дена в детската-пак сопол, и тогава ли пак този пълен курс да прилагаме Shocked

# 361
  • София
Търсих по темата, а и в инструкцията не пише ясно, флудитек за суха или влажна кашлица е? Никога незнам кога какъв сироп да давам....а ние пак сме болни след 2 дена в ДГ Whistling

# 362
Флудитек е за влажна.

# 363
Търсих по темата, а и в инструкцията не пише ясно, флудитек за суха или влажна кашлица е? Никога незнам кога какъв сироп да давам....а ние пак сме болни след 2 дена в ДГ Whistling

Защо не звъннеш на педи/ЛЛ на детето? Или още по-добре-заведи го на преглед... Peace

# 364
Кими , как е детето ?

# 365

Подкрепям Тета - няма как да си самопредпишеш сироп, още повече, че става въпрос за мъничко детенце и не трябва да се подценява кашлицата, хубаво е да го чуят и изпишат точния сироп  Peace Флудитекът не е безобиден като Стодал, Хустагил и други подобни, ами си е лекарство за бронхит  Wink

Ау, след толкова много химия, не сополът, но и детето ще изчезне.. Stop

Ох, не смятах да се включвам по въпроса, ама не издържах  hahaha

Сеси, ти цял докторат може да подготвиш за сопола  Laughing Мен не ме притеснява той конкретно, а по-скоро с каква лекота се пият АБ и от възрастни хора, за една кашлица Rolling Eyes И Тета е права -  всичкия този арсенал пак ли се повтаря при рецидив на сопола на n-тата седмица  newsm78

# 366

Благодаря, че питаш. Еми горе долу. На градина е. Миналата седмица в края лекарката каза, че е вече без спазъм. Обаче си кашля още. Къде сухо, къде влажно. Не знам вече с тази кашлица. Между другото личната ни даде протокол за телк.

# 367
Мен пък ме същиса, че за сопол се изписва химиотерапевтик...

# 368
Кими ,дано всичко е наред !  Praynig Hug

Момичета,какво е това лечение на трета сливица с лазер ?  newsm78

# 369
сополи не лекувам Embarassed,предния път кашляше от един сопол който се стичаше назад и за 2-3 път през живота и капя капки.Моята лекарка е върла противничка на капките за нос Close ,само в краен случай и само когато е със жилто зелен сопол,само тогава изписва капки който ме кара да ги капя  2-3 дена.Набляга на противооалергичните и разните там смукалки и гранулки.

# 370
Намаляват големината на сливиците с лазер, без да ги премахват. Във Варна го прилагат, предполагам и на други места.

# 371
Благодаря ,kabuki   bouquet

# 372
Това трябва лекар да го знае, защото дори и със суха кашлица, източникът може да е задържан жилав секрет.  Peace

# 373
Здравейте!
Бих искала да попитам ако имате опит да споделите как да се преборя с това чудо мокреща екзема, която се намира точно в долния край на ухото и малко зад него. Става въпрос за дете на 3г.
Измазахме какво ли не и ефекта е временен и след като спрем мазането всичко пак започва.
Стига се до рана, от която сълзи някаква течност.
Мазах с Фуцидин Н, Фуцидин, Пиоктанин, Бетноват, Крем Бочко, Крем на Нивея против подсичане с 20% цинк, един път мазах с разтвор на калиев перманганат и веднъж със смрадлика но ми писна вече.
А и дребосъка непрекъснато си човърка ухото-тъкмо заздравее и го разчопли.
Давам му и Ериус сирип уж да не го сърби но ефект невиждам.  Всичко това е лечение от кожен лекар, който ми казва мажи с кортикостероидите, за да има ефект.
Да ама то не може така до безкрай с тях, ще съсипя детето.
Моля ви ако знаете дори и бабешка рецепта но да действа да споделите, че вече не се трае.

# 374
Къртиче, кога се появи тази екзема?

Да не е алергия към нещо? Иначе всеки кожен това ще ти предпише - кортикостероиден препарат с АБ ...

Аз като мама на дете с АД  имам опит само с много суха, лющеща се кожа, но сме нямали мокри екземи...но те са характерни по принцип за АД, от това, което съм чела за АД, а то не е малко...

Нещо ново като храна, екзотично да сте хапвали...Пиши подробности...

Редактирам, за да допълня...иначе кортикоидните препарати помагат, докато мажеш, спреш ли-проблема обикновено пак се появява. Също съм чела-че по този начин проблема се подтиска един вид, натиква се навътре в организма, защото кожните проблеми са един вид избиване на проблема навън...
Хубаво е , че даваш противоалергично...

Сетих се, навремето сестра ми имаше понякога мокри екземи, и й правехме една фуния от хартия, пали се, поставя се с широкото надолу в една чиния, и там се отделя нещо черно от горенето..това беше по Димков, от една книга го четохме...ако искаш, поинтересувай се и за това...поне не са химии..на нея й минаваше

Общи условия

Активация на акаунт