Боледуване на децата ни – тема 19

• 36 246
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Проветрявам задължително, иначе става много тежък въздухът през зимата... Не знам защо така, спалнята постоянно е отворена към коридора, иначе вътре не се диша, буквално. Вярно, много е малка, но чак толкова... И въпреки че е отворено към коридора сутрин пак не се диша вътре, като сме спали 3-ма човека, така че понякога и през нощта проветрявам. С нетърпение чакам пролетта да можем да спим поне на открехната врата към терасата.

# 481
  • shumen
Аз също проветрявам вечер преди да легне.
Даринада,аз лично за мен съм ползвала котешки нокът,но не бях доволна.За рибомунила нямам отзиви.

# 482
  • софия
Здравейте,
Заведох сутринта Мони на градина, помолих да вляза да огледам групата обясних за алергичните спазми, който прави. Еми не видях нищо притеснително, чиста е групата няма мухъл, килимите са хубави, но............ кашлящи деца Бол #Cussing out ooooh!. Както си говорим с учителката и едно го води баба му, така се изкашля, вчера се обадили да го приберат по рано, днес пак го водят, било и то с алергична кашлица, абсурд, задръстено от сополи, бронхитно кашлящо дете, не съм лекар, но познавам кашлиците, Кошмар Sad, тъкмо съм я стабилизирала дъщеричката ми. Яд ме е на мен си, че не вдигнах скандал, че не викнах сестрата, защо съм такава. Rolling Eyes
Извинете ме, но ми е криво, не искам да започвам темата за водене на болни деца в градините, просто ви споделям, знам че ще ме разберете Hug

# 483
  • Once there was a Hushpuppy...
Разбирам те! Peace
Кой да викнем, какво да направим?!?!
Някой дали ще ни обърне внимание се чудя. Всички сме безсилни. Защото го коментираме милиарди пъти как и тук пишещи си пращат децата болни. Как и аз съм го правила, когато работех да изпратя недоизлекувано дете на градина....
Нали през пост, два пишем как трябва да се гледат в къщи малки деца. И какво от тава щом хората нямат кой и възможности....Това е безсилие.Всички сме изправени пред него. Едни с повече гимнастики и трудности се справяме без да работим, други не могат да си го позволят и пращат децата болни.
Никоя майка по света не може да ме убеди, че за 3 дни детето оздравява. Говоря за малки деца от годинка до към 5-6.
Ей, го моя син беше болен, оздравя в къщи естествено до край.
Пратих го.
Разболя се. Всички кашлят и имат хрема - от 32 деца 30 имат симптоми.
Аз какво да направя?
Да кажа на госпожата да забрани на родителите да ги водят ли?
Това всичкото е изначално объркано. На времето всичките ви майки ще потвърдят, че на вратата на градината е седяла сестра. Която ни и преглеждала гърлото, опипвала лимфите, преглеждала косата за въшки и ноктите дали са отрязани. И ако нещо не е в ред връща директно детето. И няма бележки, няма молби и кандърми да влезе от страна на родителя...
Сега какво стана, водиш го болно.
Да речем, че на вратата са съвестни и го връщат.
Ти обаче знаеш, че ще те уволнят, ако останеш в къщи да гледаш болно дете и отиваш и му взимаш бележка от л.л., че е здраво и го водиш отново.
И бележката е твоята гаранция за запазена служба и много болно после дете.
И пак опираме до избора. Избора, който правим с ясното съзнание, че и без работа не можем, но и не искаме болно дете. И често се случва да жертваме детето за да запазим работата.
Важното е всяка да си даде сметка колко пъти може да си играе със здравето на детето, пращайки го недоизлекувано и то да се задълбочи там.....

Извинявам се за дългият пост, но това няма да свърши никога! Confused

# 484
Хъш,така е,и аз мисля,че никога няма да свърши..
Ох при мен гърлобола е от пробиването на мъдрец,от сумати години започват да растат,спират... #Cussing out

# 485
Лиси, с тея мъдреци е кофти работата. Аз имам един десен долен, който от едната страна е избил, но от другата не ще и стои надут венеца. Понякога даже си ме боли. Ама сигурно от няколко години съм така. То явно май от него ще излезе, че ми е температурата, която поддържам от близо година. Обаче си чакам зъбарката да се върне от майчинство , правя си една панорамна снимка и почвам пак и отново да лекувам .

# 486
Кими  Hug
Скрит текст:
благодря,аз редовно си ходя при нашият зъболекар,даже последните пъти с малката да гледаме и мейните зъбчета.Ама тоя пуст мъдрец да излиза вече от сумати години го чакам  Crazy

# 487
На мен три все ми избиват и то интересно преди да родя нямах мъдреци, а след това започнаха да излизат. Четвъртия никакъв го няма. Да ти кажа сега като се замислих може и моя редовен гърлобол да е от същото. Аз съм през 2-3 седмици с дискомфорт в гърлото.

# 488
  • Пловдив
По повод болните деца в ДГ-наистина няма да се промени положението.Моята дъщеричка единия път ми вика-"Мамо не искам да ходя на ДГ,защото там всички кашлят".
Обаче и в училище е същото.Вчера се ядосах -цяла седмица моя син не ходи на училище,защото беше болен.Можех да го пусна още в петък ,но имаше обрив след Т,който не се знаеше какъв е и за да предпазя другите деца,не го пуснах.За щастие обрива мина и не беше нещо заразно.Вчера вече беше на училище.Като го взимах наобед-един татко ми обясняваше как детето му в неделя много се разкашляло,дълбоко,не звучала добре кашлицата,НО въпреки това вчера детето на училище-И стои точно пред моя син ooooh!

# 489
  • София
Да ми кажете капките Цилоксан как са ползвали ли сте ги?

# 490
  • софия
Hushpuppy, точно безсилна се чуствам, знаех че ако се развихря ще спра едно дете, но ще дойде друго, затова си замълчах, но може би щеше да съм по спокойна, че съм направила нещо.
Добър Полмолог в София да ми препоръчате.

# 491
tzvetihc, ако е за дете в темата за астмата на първа страница има адреси и тел. на доста лекари. АОко е за възрастни една съфорумка ми беше препоръчала един. Ако те интересува може на лични да ти дам име.

# 492
  • софия
 kimmy, Благодаря, за малката питам.

# 493
kimmy, Благодаря, за малката питам.

Еми огледай се в темата за астмата. Не знам дали е удачно и не смея да коментирам тук за една пулмоложка от един детски център от която съм възмутена от отношението.

# 494
Да ми кажете капките Цилоксан как са ползвали ли сте ги?
Ползвали сме по предписание от лекар,но не помня по колко.Вкъщи са и трябва да видя какво пише.

Общи условия

Активация на акаунт