Много мина, мъничко остана, скоро всяко Декемврийче ще се гушка в мама!

• 36 431
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Дакота и на мен ми звучи като тапата, но разкритие не е задължително да имаш, така че не се шашкай. На ме предния паъ ми падна около 5 дена преди да родя и на 3 ден от преносването. На 7-ми ден след термин още си бях 0см разкритие, така че споко:).

# 331
Dakota, на мен също по описание ми прилича на тапата.На мен ми падна  на 6.11, имах и контракции.Говорих с доктора, който следи бременността ми и по негова препоръка "отскочих" до болницата.Записаха ми тоновете, отбелязаха, че контракциите са налице и ме отпратиха вкъщи. Препоръчаха ми да лежа, да си почивам и да си пия хапчетата Simple Smile    Всичко ще е наред, стискам палци!

# 332
  • Sofia
Дакота, и на мен като описание ми прилича на тапата. Нека те видят за твое успокоение. Виждам, че терминът ти е 14.12. Стискам палци!!

Мелина, бързо оздравяване!

Айвъри, пробва ли кола, поколад да вземеш?

# 333
  • Варна
При мен само стрес и притеснения тези дни  Sad Много ми е кофти, че се налага да натоварвам бебчо с негативни емоции, но не знам какво се случва вече... В петък лекарката не беше доволна от кг на малкия човек - излезе 2 седмици назад, даже предложи ако искам, да вляза в болница, че да ме гледали там на ехограф безплатно. Отказах, защото така или иначе няма как да помогнат на бебо да наддаде. На всичкото отгоре още си е седалищно, шанса да се обърне е минимален, та се подготвям психически за секцио. След 2 седмици пак съм на преглед и ще решаваме какво ще правим.
Вчера пък, вместо да е един прекрасен и тържествен ден, на който официално си получих дипломата за висше образование, вечерта откраднаха колата на баща ми от нашия двор, пред гаража  Shocked И то в рамките на час, докато отидохме да изпратим майка и брат ми на автогарата, с колата на свекъра, която по принцип цял след обед беше паркирана зад голфа на баща ми. Просто нямам думи  Cry
От утре пък ми почват изпитите, за които също ще се притеснявам, но съм си такава.
Та наоплаквах ви се и аз  Tired
Честито и тук на мамите, които вече си гушкат бебоците   bouquet

# 334
Момичета, обадих се, и понеже нямам контракции, док поръча утре да отида да ме види. При контракции - спешно.

Цвети, честито дипломиране и жалко, че ти се е развалил празника! Много неприятна случка! Наистина, колкото ти е възможно, не се натоварвай с емоции. Hug
Стискам палци бебо да е добре!!

# 335
Момичета, здравейте! Идвам от друга отчетна, чакаме бебчо февруари  Simple Smile Намесвам ви се в темата с един въпрос, като "по-напред с материала"  Laughing

Моля ви, дайте съвет кога трябва да се направи първа среща с лекаря, при който мислим раждането? Няма да съм в болницата, в която ходя на ЖК и се чудя колко по-рано от термина трябва да започна да ходя и при другия лекар  newsm78 Вие кога го направихте?

Иска ми се все пак да имам някакво време да се поопознаем, да имам време за реакция и план Б ако нещо не го харесам...Благодаря предварително   bouquet На всички пожелавам много спокойствие и пухкави здрави бебоци  Grinning

# 336
  • София
Ей, супер!
Честито на родилите! Бързо възстановяване и да си гледат едни здрави и щастливи бебчета!

Дакота, до колкото съм чела раждането може да почне , дни или седмици след като е паднала тапата!  Лежи си и си почивай, а ако усетиш контракции се консултирай с АГ ти!

Tsvetivn, честито дипломиране! Съжалявам за неприятните емоции! Опитай се (до колкото е възможно, разбира се) да се абстрахираш, защото в момента ти трябва спокойствие! Дано бебчето да наддаде и да се развива както си му е реда ( И моята бебка нещо почна да изостава и те разбирам напълно, колко е сдухващо)

JT, аз не мога да помогна!
 Аз ще раждам при АГ която ме следи от много години, така че не знам колко време по-рано трябва да се запознае с бременността ти АГ, които ще те изражда!

За това "човъркане" което говорите- няколко пъти вече го усетих, при това болезнено! Почва да ме хваща шубето.....  Whistling
За сега уж искам да раждам естествено, ама  да не взема да си сменя мнението....  Mr. Green

# 337
  • Варна
JT, на отворените врати на АГ-Варна като ходих, една мама пита кога да се отиде на преглед при избрания лекар и акушерката каза около 7ми месец. Въпреки че на мен ми се струва много рано. Аз отидох при моя лекар някъде в началото на 8ми, прегледа ме и после ме извика след още 3-4 седмици. Сега вече на всеки преглед се уговаряме за нова дата. Надявам се да съм ти била полезна. Simple Smile

# 338
  • София
Цвети, ще се наредят нещата  Hug И лоши моменти има.
Аз също се готвя психически за секцио, много ме е яд, че бебето се завъртя  Crossing Arms Беше ме страх от нормалното, ама сега ме е още по-страх от секциото Laughing

JT, аз няма да съм с избран лекар, но предполагам, че някъде в 8 месец може да отидеш на един преглед при избрания лекар. Ако ти хареса може да си вземеш и от личната лекарката направление за смяна на АГ . Ако не..може да си ходиш при предишната и същевременно при избрания.Той ще ти каже в 9-ия колко често да ходиш, примерно за тонове, ехографи. По принцип казват, че в 36-а седмица се обсъжда начина на раждане, както и горе долу тогава ти дават направлението за хоспитализация и всички документи.
Хубаво е да си имаш копия от всички изследвания през бременността, които да занесеш на новия лекар.
В мен например са оригиналите и всяко едно нещо съм го снимала и седи в папка при АГ-то.

# 339
Цвети, много неприятно, ужасна случка, стискам палци бързо да се намери крадеца и колата..Наистина е трудно в такива моменти да не се ядосваш, но не се натоварвай заради бебчо!
Честито дипломиране и тук!

JT, аз лично направих така - преместих се август при докторката, при която реших да раждам, около 23 седмица май беше. Причините бяха точно за да имаме време да се опознаем и аз да й се доверя и ако има нещо, да имам време да реагирам. Пък и като сметнеш, че до 8-9 месец консултациите са веднъж месечно, определено имах нужда от малко повече време да я опозная (нали за 3 месеца са 3 консултации и ми е малко пъти виждането с нея....)

# 340
  • Sofia
JT, аз също знам за около 8-мия месец-34-35 г.с. Мен например в Окръжна София ме викат от 36 г.с. , тъй като искат да си направят собствен набор от изследвания. Но аз знам при кого ще раждам. Ако не познаваш лекаря, на Ади съветът ми се струва доста полезен. Успех!

Tsvetivn,  честито дипломиране! Дано няма повече отрицателни емоции.

# 341
Много благодаря на всички   bouquet Копия от всички изследвания нямам, но мисля че лекарят по ЖК следва да ми ги даде, когато ги поискам, ще им кажа точно и за какво ми трябват.

Хубава неделя и си почивайте   bouquet

# 342
  • Варна
Благодаря ви за поздравленията, момичета  Hug И аз силно се надявам от тук нататък всичко да е наред  Praynig
Ирайн, смятай аз като знам какво се случва по време на секцио, рисковете от пълната упойка (нямам надежди да съм със спинална, защото няма да раждам с избор на екип) и други неща, можеш да си представиш колко ме е страх  #Crazy Но каквото и да стане, само се моля бебчо да е добре, най-важното е това.

# 343
  • София
Имаш предвид, че няма да планираш секцио, а направо ще отидеш при болки и ще ти сложат пълна?
Защото аз също няма да избирам екип, но те пак си приемат предварително и ти насрочват секцио, а после който е на смяна...пак ли слагат пълна  Rolling Eyes  ?

# 344
Здравейте мами  Hug

Бях обещала на amy_nka и mary_marty да напиша впечатления за количка Phil&Teds Smart когато я получа:
Скрит текст:
Момичета, ако вече не е късно, плюсовете на количката са: много е лека и маневрена, сгъва се лесно и е доста компактна. Понеже коша е пластмасов, може само да се забърше с кърпичка или цялата количка да се вкара в банята и да се измие с душа. Бебешкото кошче и кошчето за кола имат дунапренени части, които се перат в пералня. Седалката се обръща в двете посоки на движение. Минуси: наистина бебето трябва да се извади, за да се промени положението на седалката, няма ръчка или нещо подобно за регулиране, просто има "много седнало" положение - бебето е с право гръбче, полегнало - бебето е облегнато назад и почти напълно легнало - тук вече трябва да се сложат адаптори и да се обърне седалката към родителя. Дръжките са две, но са извити навътре и между тях има разстояние около 10 сантиметра, това не знам + ли е или -, защото така количката е по-компактна при сгъване, а и според мен не е неудобна за хващане. Гумите не са помпащи, зависи кой какво предпочита. Пишете ако ви интересува още нещо.

Дакота, и аз така си я представям тапата, вярно е, че може и седмици да изкараш без нея, но с доки като обсъждахме какви са симптомите на раждането каза, че в повечето случаи падне ли, се започва до 24 часа, бъди нащрек  Hug

Цвети, честито дипломиране, пожелавам дипломата да ти донесе много успехи и да не се спреш да растеш на длъжност и на заплата Simple Smile Много кофти случка с колата, дано се намери.

Аз днес имах мнооого хубав и ползотворен шопинг дей, беба най-после се сдоби с дрехи за изписване, а за майка и остана само да си купи още една нощница и да чака Party  

Общи условия

Активация на акаунт