Искам да кажа ... (10)_10.11-16.11

  • 48 230
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
  • Мнения: 19 469
Я кажете бързо най-лесния начин да направя и аз някакво мезе от мръвка - не знам как точно се казва това дето се слага да се суши в хладилника, ама преди няколко страници някой каза, че прави целогодишно.
Мисля да се появя с такова на коледния семеен обяд и да обера точките  Flutter  chef bowuu

# 1 126
  • Мнения: 5 940
И на мен ми харесва Антигона. Джулия също много.
Но няма да номинирам, че някак не върви да участвам само с номинации за хубост. А освен тази тема и разни в раздел "Образование" и "Деца", други не чета. От време на време някоя, ама отгоре отгоре, защото не мога да се организирам и да ми остане време. 

# 1 127
  • Мнения: 7 692
Белинда, тихо там. Ти поне имаш вежди за оправяне.  Crossing Arms

# 1 128
  • Мнения: 2 658
Искам да се оплача, че виждам солниците през прозореца, а по магазините има само пампайска сол.Sad
Я кажете бързо най-лесния начин да направя и аз някакво мезе от мръвка - не знам как точно се казва това дето се слага да се суши в хладилника, ама преди няколко страници някой каза, че прави целогодишно.
Мисля да се появя с такова на коледния семеен обяд и да обера точките  Flutter  chef bowuu
Бърди, сега ще ти напиша.

Купувам месо – плешка, бут, контрафиле. Режа на парчета. Заривам в сол за около 24 часа. Вадя, измивам, отцеждам (в гевгир). Овалвам в подправки, замотавам в кухненска хартия и слагам в хладилника. Може да стане и за седмица, за две.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 18:12 от cordelia

# 1 129
  • Пловдив
  • Мнения: 15 954
99% от моите дрехи са цветни, в гардероба ми почти липсва бялото и черното. Дори на официални събития го отбягвам, обожавам всякакви искрящи цветове...и това няма да изчезне с годините предполагам, ще стана едно "крещящо" цветово бабе  Mr. Green

Антигона , усмивката ми напомня Анджелина Джоли, много си хубава.

Аз също няма да номинирам, защото почти никого не съм виждала, освен някои форумки, а и не обикалям из всички теми...

# 1 130
  • Варна
  • Мнения: 6 944
Още не съм решила дали да номинирам въобще, но съм безмълвна пред усмивките на Джаклин и Антигона. Hug После поглеждам другите черти-пак прекрасни и нежни.

Днес ми се размина готвенето. Нищо, утре съм аз. С мусака.

# 1 131
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 405
След преживяното с една съфорумка, избягвам всякакви лични снимки, дори и за аватар.
Пак поради тази причина се въздържах от писане, едва сега се реших - за тази тема и още две-три. В повечето случаи само чета.
За номинациите съм пас.

 

# 1 132
  • Мнения: 7 692
Яна, може ли да споделиш историята? Стана ми любопитно.

# 1 133
  • София
  • Мнения: 19 469
Корделия, много благодаря, ама дай по-подробно, момиче - какви размери парчета, какви подправки ... Имай милост към новака  Hug

# 1 134
  • Мнения: 5 940
Бърди, взимаш хубаво свинско каре или стегнат свеж вайсбрат и го очистваш добре . И двете имат стегната мускулатура без мазнина. Прави се суха марината с подправки на вкус, сол и захар /две към едно сол - 100 грама сол например, 50 грама захар/..
Месото трябва да го оставиш поне 24 часа в хладилника, за да се изцеди водата. След като се отцеди, се подсушава, обтрива се с кухненска хартия до сухо и се натрива цялото парче със сухата смесена марината. Оставя се върху кухненска хартия,  ако има евентуално още нещо да изтече и го поставяш най-долу в хладилника или на студено проветриво място /набучено и виси Simple Smile, ако е навън/. Аз това не съм го правила, но съпругът ми твърди, че така се прави Simple Smile
Забравих да кажа, че много обичам хората с цветни дрехи през зимата. Аз съм скучна и се обличам само в кафяво, зелено, синьо и брик. Харесва ми като е цветно, но на себе си не мога да го приложа. Винаги купувам едно и също.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 18:27 от valerie

# 1 135
  • Мнения: 2 658
Корделия, много благодаря, ама дай по-подробно, момиче - какви размери парчета, какви подправки ... Имай милост към новака  Hug

 Simple Smile Месо - свинско, парчета - например 5 см на 20 см, подправки - по желание - лют червен пипер, чубрица, черен пипер, чесън на прах, кимион, каквото ти харесва, но мирише в хладилника, ако са по-ароматни - купичка сода за всеки случай. Месото е добре да е върху скара в хладилника, да се обръща, да се сменя хартията при необходимост. Лесно и бързо, не остава, за да се съхранява, правя следваща партида. Питай, ако нещо не ти е съвсем ясно. Аз така го правя и няма рекламации. Simple Smile

# 1 136
  • Варна
  • Мнения: 11 741
Янечек, "за" червеното палто съм  Peace

# 1 137
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Бърди - взимам голямо парче месо без кост - над 1,5 кг. Може да е свинско, телешко, конско, козе или шилешко, може и телешко или свинско сърце. Заравям го за седмица в кристална сол в съд, който се дренира. После изкисвам за около 12 часа във вода, подсушавам и оформям под натиск, после овалвам в подправки, турям етикет и , суша на вятър месец до два.

Може да е бут, врат, вайсбрат, плешка, филета. Това е важно дотолкова, че да се подбере правилното вино, не повече.

# 1 138
  • Мнения: 7 021
И аз все към черното, сивото и бежовото забягвам.Ама най ми е хубаво с черно Grinning

Антигона
, четейки те останах с впечатление, че Нино е на преклонна възраст  Laughing

За мен няма значение поради какви причини Кубрат се би с Кличко, факт е че се представи достойно.Писнало ми е от хейтъри и тук и в реала  Rolling Eyes

# 1 139
  • Мнения: 11 631
Имам си гост. Сготви свински пържолки на оребрен тиган, без олио и без начукване, само с една вилица ги боде и ръси с портокалов сок. Гъбки на тиган и броколи със сметана и сирене някакво, бррр. Аз направих салатка. Имаме си джин- тоник и бяло винце/за което няма тирбушон, ще влиза вилица в употреба/, и след банята на готвача засядаме.
Утре съм на две нови интервюта- едни палчета към 14.00 и 15.30. Hug

Общи условия

Активация на акаунт