Искам да кажа ... (10)_10.11-16.11

• 48 338
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 270
Най-дразнещо е, когато вече ти е писнало от чакане и някоя лелка да те помоли да я пуснеш преди теб, защото е "само да пита нещо". Тоя филм съм го гледала. Да пита, и откара 20 минути. И не говоря за баби с бастуни или майки с бебета а за сравнително млади жени. И на мен не ми се чака, нито имам време за губене. И аз съм отишла с причина на лекар, не за да убия час-два в сладки приказки.

# 271
  • югозапад, под "Марков камък"
Личната на детето не я търся изобщо, с педиатъра са врата до врата и служебно си пращат талоните. Педиатъра си записва, че сме били на преглед и след края на работното време праща сестрата да си иска талона. Преди време сме чакали по час и повече, но от около година е с записване и часовете се спазват.

# 272
То и при нашата е със записване, но ако не вземеш номер 1 или 2 няма шанс да влезеш навреме. С час за 10.00, примерно, влизаш в 11.15. И ако спре тока, както често се случва, е красота.

# 273
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой, прочетох, че ти си на аватара, много си хубава!
Не този, на предишния бях аз Peace

И аз имам подобен проблем с кожата на ръцете през зимата. И аз си го решавам с крем за пети  Laughing

Пантенол също върши работа. Както и кремът на Mixa за лакти, колена и пети.

# 274
  • ту тук, ту там
Elysana, да не те стряскам, но провери дали не е псориазис! Което си е по-лошо от студова алергия! Откак се е родил синът ми в продължение на 3 години имах същия проблем! Това лято се поизчистих, от самосебе си някак. Кожният лекар се усъмни за псориазис, но така и не отидох за биопсия! Мажех с кортикостероиди като станеше нетърпимо (т.е. в повечето време)!
 Дано не е това при теб обаче!

# 275
  • София
Моята педиатърка от една година работи от 10:30 до 12:30 часа. Шанс да се доредя при нея нямам и  ходя на частно. Когато е наложително изпращам майка ми, само се чудя при кой да се запиша и нямам нито един доктор с положителни отзиви от другите майки, а и да ми е удобен като локация.
Джой, извини ме за невниманието, ти сигурно пак си си хубава   bouquet
Дари, какво стана на интервюто?

# 276
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Няма проблем Hug.

# 277
Elysana, да не те стряскам, но провери дали не е псориазис! Което си е по-лошо от студова алергия! Откак се е родил синът ми в продължение на 3 години имах същия проблем! Това лято се поизчистих, от самосебе си някак. Кожният лекар се усъмни за псориазис, но така и не отидох за биопсия! Мажех с кортикостероиди като станеше нетърпимо (т.е. в повечето време)!
 Дано не е това при теб обаче!
Обиколих най- добрите уж, в София никой дори не намекна за такова нещо. Става впрос само за дланите, никъде другаде. С алергозана  е добре.

# 278
  • Пловдив
Четирима от колегите ги пращат на ексурзия до Париж.Явно по старшинство и заслуги във фирмата.Нека...аз ще пазя офиса една седмица.

В началото малко ви стана криво,че не съм сред "избраните" и че все съм в далечна глуха,ама после ми мина...Пък и това е мястото,което искам да посетя с ММ  Heart Eyes Обещал ми е!

# 279
Уф, наготвих - зрял фасул в гювеча с ребра. Остана да измия зелената салата и за довечера вечерята е осигурена. И за утре ще има. Че може да остане и за обяда вдругиден. Simple Smile ПП Нещо се изсилих с количеството. Rolling Eyes

ПП За личните докторя не ми се отваря дума. И избщо за доФторите. За зъбарите - тоже. ooooh!

# 280
Като ви чета за личните лекари в Бг, отбелязвам как с право се дразня на всеки току-що тупнал куфарче и вече мрънкащ за тукашната здравна система, до която има достъп без едно платено пени. 

Оставил си е от вчера "мовембър", някакви инициатива с мъжките лицеви окосмявания. Абе демек някакви мустаци си е оставил, по-изразителни.

Movember е инициатива, която набра популярност последните години тук.
През ноември мъжете си пускат мустаци и бради, за да заострят вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и най вече рака на простата и тестисите. Започаха с това, че мъжете се чувстват неудобно да говорят по темата, а всъщност, както се говори открито и много за рака на гърдата, трябва да се постигне същото и за рака на тестисите.
Моят мъж също е брадясал  Crazy

# 281
buni- какво да стане... Щом не се хваля. Sunglasses "Ще ви се обадим до седмица"- писна ми да го чувам това.
Вече си мисля че е в мен проблема. За какво ли не съм кандидатствала, дори и за невъоръжена охрана. Ще се забягва пак нанякъде.
Аз готвих супа топчета и пилешки филенца с топено сирене и кисели краставички.

# 282
  • ту тук, ту там
Elysana, радвам се, дано не е това!  Peace

# 283
  • София
Мъжът ми има прави на ръцете такива алергични реакции и след много обикаляне къде ли не, преди около 7-8 години един дерматолог установи, че е реакция към определен елемент в препаратите - съдържат го тези за чинии, за под, за стъкла и в някои течни и твърди сапуни, което беше най-абсурдното. Оттогава започна да си мие ръцете само с един Меналинд гел и тялото съответно. Спря да пипа препарати, т.е. гадта чиния не пипа да измие и вече толкова години проблеми не е имал. Лятото един ден нас с децата ни нямаше и той зор да си измие шишето за фитнес и там още някакви неща и вечерта пак му бяха нацепени и кървящи пръстите. Та пробвай дали не  такава алергична реакция някаква.

А относно ЛЛ да питам има ли някой записан при педиатрите в Токуда? Ние си имаме лекари таман 2-ма, но не са ни лични и съответно ваксините например няма как да ни ги поставят. А ЛЛ е на работа 2 пъти в седмицата между 2 и 4,30. Е как да стане тая работа. И ми беше много интересна в началото като мина на този режим /защото имала и много други ангажименти/ и като й се обадя, че е болно някое дете примерно в четвъртък вечер, а тя ме вземе за преглед вторник следобед. Е пределно е ясно, че 5 дни няма да стоя да чакам  Wink

# 284
  • някъде ... тук ...
Elysana, сега ако установиш и препарата, ще е екстра Simple Smile
(моят псориазис го диагностицираха след биопсия, но още първият кожен лекар ме прати на такава)

аз ще готвя грах с шилешко, ама след работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт