Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 335
  • 731
  •   3
Отговори
# 495
  • На острова
Блу, ние като дойдохме и малкият беше тъкмо станал на 4 г. След като се записахме на джипи и те ни приканиха за ваксините - сложихме противоменингитната (каквато няма на тази възраст по БГ календара), и доста се чудих дали да слагаме MMR съдейки, че в БГ се слага на 12 г., но в крайна сметка я сложих и нея. В един ден беше даже, нямаше никакви реакции, всичко е наред. Единствено не се съгласих за някаква измишльотина flu vaccination, отказах им директно, реших си че нямаме нужда от това.

# 496
А, да, и ние получихме писмо за противогрипна за малкия, но отказах.

# 497
Здравейте  bouquet
Относно ваксините, на моето дете му направиха за МЦ , има всички ваксини по бг календар до втория месец и оттам насетне е по тукашния. Ваксините й вървят с някой друг месец закъснение, защото така се случваше да сме в Бг и съответно там Лл ми отказа да ги направи, защото са различни и се притеснява да не се обърка нещо. За мен това е ОК, разбира се. мМР я направиха като беше на 1,6г.
Аз честно казано, не знам дали да продължавам с ваксините. С всички информации против тях .... Много съм объркана. Не сме имали реакции досега, но казват че такива се появявали в по -късна възраст. Отключва ли аутизъм и какво ли не още. От друга страна пък някой болести са изчезнали, откакто има ваксиниране. Много ме е страх. Искам най-"доброто за нея, обаче толкова са тежки тези решения...

мГМ, спокойно, работа има, за който му се работи  Hug ще се справиш  bouquet

Инахалации не съм правила на детето. Откакто е на градина вечно кашля. Ту намалява, ту се засилва... Спрях сиропите, спрях и да я водя на Лл. Оставила съм я да изгради имунитет. Няма да й стане нищо от два сопола. Все й е топло Simple Smile Бащичка. Сигурна съм, че ако бяхме в БГ, досега щяха да я нат ровят от АБ и капки за нос.
Аз нямах глас два дена. Снощи си направих на мен инхалация с лайка и сода и днеска гласецът ми е на линия. Малко ме дразни на гърлото, но се надявам скоро да мине.
Тази вечер съм изключително продуктивна в кухнята- ориз с праз и гъби на фурна, пълнени чушки и боб в гърне. Ще има да ядем... Мислех и сладкиш да правя, но изгорях на тая печка. Голям топлик.
Интересното е, че не ми се спи. Станала съм като баба ми-събуждам се в 3.30 и после не мога да заспя, а ако заспя не мога да стана за работа.

Лека и спокойна, дами   bouquet

# 498
  • UK
Направо не е истина какво ми се случи днес. Излизам тази вечер към 8, ще ходя на купон по повод 08.12 и ще се виждам с една приятелка да ходим заедно. И седя си на един светофар и чакам да стане зелено и вадя телефона да й пиша, че съм пристигнала, и пред мен минава кола с отворен прозорец и някой хвърля огромно количество сос барбекю по мен. Цялото ми палто в сос, ръцете ми, телефона... Не можах дори да реагирам да ги напсувам, те заминаха с шумен смях. Просто се разревах, много обидно и гадно ми стана, не разбирам защо трябва да си толкова гаден към някой, който нищо не ти е направил... Развалиха ми и настроението и всичко, закъсняхме за купона, щото трябваше да се върна до вкъщи да си облека тъничкото есенно яке, умрях от студ, а сега се притеснявам да не са ми прецакали хубавото палто. Утре пак ще мръзна сутринта с тънкото яке. Не разбирам какъв човек трябва да си за да направиш подобно нещо...

# 499
МГМ и аз не разбирам, изглежда има хора с извратено чувство за хумор... не знам.. мега тъпо е по-скоро, отколкото забавно да залееш някой с мизерия.. но...  Rolling Eyes
 Hug с една пералня и ще се оправи палтото!
Малко ми е странно за случилото се, но... хора всякакви по целия свят...

# 500
Относно инхалация за малки деца, с моите практикувах така: Тенджерката на котлона с лайка и сода, като заври, с децата си правим палатка с някое одеало или голям плат и вътре отварям капака. С малкия направо ползвах готова къщичка/палатка.

Според мен, това си е направо опасно. Съд с гореща вода до малко дете, не бих допуснала.
Предпочитам да ми кашля, от колкото да ходи с белезите цял живот.

Е всеки си знае детето, проблеми не съм имала, но явно моите са внимателни.

# 501
  • Оптимист по принуда
МГМ, много тъпо.Мен са ме пръскали така от кола с воден автомат-играчка,целия гръб и краката. Побеснях,защото бях с детето в количката,беше бебе още и изпръскаха и нея. Не можах да запиша номера.Извратени тийнейджърски забавления.Голям смях,няма що.

# 502
Здравейте момичета. Честито със закъснение на всички които са празнували на Никулден (ако има такива).
Днес бях до нашето консулство и всичко мина гладко. Отидох към 8.45 (мерси Свидничка за съвета) и бях една от първите. Трябваше да извадя декларация и пълномощно на майка ми, за да ми изтегли парите от КТБ и много се притеснявах че няма да ми разрешат защото нямам нейната лична карата (носех ксерокс копие), но всичко мина без проблем. Казаха че много хора вадят тези документи. Взеха ми 52 паунда.

Някой беше споменал за ваксините. Не искам да влизам в спор, но ще го напиша с главни букви: ВАКСИНИТЕ НЕ ПРЕДИЗВИКВАТ АУТИЗЪМ!!!!! Преди много време е имало ЕДИН доклад, който даже не е имал реални доказателства. От тогава, вече многооооооо години са излезли сигурно стотици проучвания които доказват че няма такова нещо, но хората предпочитате да вярват на скандали, на теории за конспирации и какво ли още не. За мен майките които не си имунизират децата са убийци. В УК има голям брой емигранти от африкански и азиатски държави, където не се имунизира и съм се нагледала на усложнения, за които бях чела само в книгите. Някой спомена нещо за менингококовата ваксина - имах "късмета" да видя няколко неимунизирани деца и с това заболяване, две починаха. Причината някои заболявания да са "изчезнали" в Европа е точно въвеждането на задължителната имунизация. Ако се създаде достатъчно голям контингент от хора които не са имунизирани, болестите ще се "появят" отново.

Обещавам повече да не се връщам на въпроса, но страшно се дразня Sad
МГМ, какво значи че си "особена"? Нищо особено/странно не виждам в теб,  просто едно момиче с ниско самочувствие. Хората в колата най-вероятно са били пияни, гадна работа.

# 503
  • някъде в орбита...
МГМ, това незнам даже как да го коментирам Shocked

# 504
МГМ, много съжалявам за случилото се. Пожелавам ти новата година да ти донесе желаната работа и много поводи за радост!

Като сте заговорили за ваксините да попитам, че не ми стана много ясно - задължителни или пожелателни са? И ако има задължителни кой са те? Гледах имунизационния календар, но нищо не ми говори. Синът ми е с алергия, заради която му спряха тукашните ваксини временно, защото при всяка ваксинация положението се влошаваше. Сега дадоха зелена светлина за имунизации, но да му давам 4 дни преди и след това двойни дози от лекарството, което никога не е пил. ooooh! Та в тази връзка ме интересува има ли вариант да избегна до израстване на алергията ваксините.

С темата за фрзьорите ме изплашихте. Започнах да обмислям да си сменям прическата докато е време.  Mr. Green

И понеже не се знае, кога пак ще се включа да пиша, да се възползвам от поста, за да ви благодаря, че ви има   bouquet Страхотни сте, дами! Чета темите назад и си водя записки. Много неща ми се изясниха и благодарение на вашия опит знам от къде да започна и какво да очаквам.

Весели празници! santa2

# 505
  • Англия
Ваксините са само препоръчителни, но според официалните статистики 95% от децата са ваксинирани. Не ми се мисли, ако в България отпадне задължителността, какво би станало. Там масово информираното решение е на база чул-недочул от майките по детските площадки Sad

# 506
  • UK
 Моето дете беше на 1,5 когато дойдохме , сложихме ваксината за Менингит Ц допълнително. Другите ги имаше от Бг , сега трябва да направим ММR , реимунизацията която се прави по-рано от колкото в Бг. Аз говорих с педиатърката ни в Бг тя каза че няма проблем , обсъдих го и със сестрата тук .Ще я направя само да мине малко сезона на болестите. Противогрипни ваксини не слагам  Peace

Мърморанке не мога да повярвам какви неща ти се случват!

# 507
МГМ признавам си чета рядко и може да съм пропуснала нещо, но ти пишеш достатъчно много за да имам някакво мнение по въпроса и реших да го споделя. Противно на всички останали ще ти кажа прибери се за Коледа у дома. Няма по-хубаво нещо от това да бъдеш с близките си на точно този празник. За майка ти, в нейно лице виждам една амбициозна жена, която иска всичко да е наред и ти да си най-щастливото дете на света. Повярвай ми много те обича, така както никой друг няма да те обича никога на този свят. Нищо, ама нищо нередно не виждам в това което разказваш за нея. Не казвам че е най правилния подход, всеки греши но трябва да се научим и да прощаваме.
Аз имам малка дъщеря и си пожелавам тя никога да не срещне хора,  които да я съветват да не се прибере при мен за Коледа. Винаги, където и да съм ще я чакам. Парите не са всичко на този свят. Работа ще си намериш и януари, но точно тази Коледа 2014 никога повече няма да се повтори. дано си ме разбрала правилно. Някак си все си мисля че работим за да живеем, а не живеем за да работим. Случката с колата изобщо не я мисли. Палтото е само вещ. Всичко е в твоята глава. Човек сам решава дали да е щастлив или не. Ти избираш накъде да погледнеш, към звездите или към калните си обувки.

На всички пожелавам приятни емоции и приготовления за празниците.

# 508
  • Bristol
Аз съм като майката на Мърморанка, все съм недоволна. По време на GCSEтата синът се прибира и ми казва, изкарал бил А на изпита. Моята реакция беше, браво, колко точки не ти достигнаха за А*. Неговия отговор, знаех си че това ще попиташ...  Rolling Eyes Така де, винаги гледам напред и нагоре  Crazy Сега с AS и A2 levels няколко пъти му се налага да ми напомня, че А* няма. Но той ми свикна вече и не ми се връзва, затова пък щерката си страда тихичко, още не ме е разбрала  Confused
Аз веднъж пътувах София-Мюнхен и обратно с рейс и си казах, че повече никога не бих го повторила, ако имам избор. С мъжът ми бяхме млади гаджета, току що дипломирани и работещи от скоро. Него го пратиха на обучение в Сименс за година, аз се опитвах да пробия в моята сфера. Успяхме да си уредим един месец да сме заедно в Германия, но парите не ни стигаха за самолетен билет. Баща ми тогава, лека му пръст, ми каза, че е трудно пътуването с автобус и ми добави, колкото не ми стигаха парички за самолетен билет. Предложи, аз да реша как да ги ползвам, за самолет билет или да имам повечко джобни. Аз предпочетох да ги ползвам за джобни...  Embarassed

# 509
  • До хладилника, който обичам
Аз съм като Мери. Горките ми деца. Все искам повече и още и чак се притеснявам дали не ставам поредната тайгър мами, мисля, че само вроденият ми мързел и протакане ме спасяват от това. Майка ми беше същата. Имаш 5,5? Защо не учи за 6? Трудничко се свиква, но още като девойка на възрастта на сина на Мери разбирах, че е за добро и разбира се, всички се превръщаме в майките си, с малки и редки изключения.

Но майката на МГМ ми се вижда друг тип недоволна майка Simple Smile особено сравненията със сестрата, това не е просто амбициозност, това е различна любов към двете деца. Навремето баба ми, лека й пръст, така различно обичаше, съответно се отнасяше, с двамата си сина. Никога не го разбра и ако някой я беше конфронтирал, щеше да е искрено изумена и обидена, но е факт. И е неприятен. Затова и по икономически съображения повечето казаха на МГМ да остане тук и да си търси работа. Такова различно отношение рядко отнема от любовта на детето към родителя, но отношенията се променя с осъзнаването му.

Бях на коледното представление на малкото дете. Догодина определено се записвам в доброволките-майки, защото само те, като отишли първи с децата, имаха хубави места и виждаха нещо.

Общи условия

Активация на акаунт