Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 312
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
golden, извинявай, стана ми много интересно  Grinning с какво се занимаваш?
Скрит текст:
Магнитен резонанс на сърце? Звучи адски интересно!

# 151
  • Bristol
Голден, ти много сериозен трейнинг! Колкото повече практика, толкова по-добре, а и най-хубавото е като ти носи удоволствие! Браво на твоите мъже. Да ти кажа, моите уж поддържат като са сами, но някак им липсва женското усещане за детайлите, като лисицата с опашката минават през къщата и на пръв поглед е чисто  Crazy
Wicked ще го гледам следващата година, но между Lion King и Phantom of the opera, със сина предпочитаме Фантома. Не че Lion King е лошо, напротив, костюмите са впечатляващи, но някак по-детски ни дойде. Щерката с отворени уста го гледаше, така се беше хипнотизирала от цветовете и музиката  Grinning

labello, има значение пощенския код, искат ги като доказателство за адрес. Прочети повечко тук по въпроса и ще разбереш защо.

Pampers, по-неудобно е с обратен волан и се води по-рисково, но за временно може. Нека някой с личен опит сподели, дали се отразява и на застраховката.
За колелата е в пъти по-добре от България, но още имам какво да се иска. Ето за правилата инфо тук с препратки към сайтове за още инфо. На тротоара не е позволено да се кара, освен ако не е обозначен като велоалея, дори и за деца. Лично аз това не го спазвам като съм с дъщерята, някои улици ги намирам за изключително опасни за дете. А и нея самата я е страх. Предупредила съм я, че пешеходците имат предимство, търпеливо да чака зад тях, ако са бавни и да ги пази. До сега не съм чула някой да е бил глобен за нарушаване на правилата, но ако не ги спазваш ти самия се излагаш на риск, лично мнение.

# 152
  • До хладилника, който обичам
Ние влязохме с българска кола. Трябва да се отчете, че може да се кара с наша застраховка само 6 месеца в годината (доколкото разбирам, не непременно последователни или течащи от след влизането в страната, но само 6. После следва да се плати пътен данък и местна застраховка, която съм чувала, че е много по-висока (и нормално, защото обратен волан е предпоставка за ПТП-та).

# 153
golden, извинявай, стана ми много интересно  Grinning с какво се занимаваш?
Скрит текст:
Магнитен резонанс на сърце? Звучи адски интересно!

Рентгенолог съм, с тясна специалност Cardio-thoracic imaging : диагностика и стадиране на белодробен карцином, белодробни биопсии, магнитен резонанс на сърце, stress nuclear myocardial perfusion (извинявам се, но не съм сигурна какъв е еквивалента на български), CT coronary angiography.

П.С. Когато съм уморена ми се иска да привключа на български, но медицинската терминология ми идва автоматично на английски.

Мери, и аз като цяло клоня към Фантома на операта. Тази седмица ще си ходя да видя домочадието (права си, точно усет за детайлите им липсва). След това няколко уикенда под ред ще съм в Лондон и съм си направила списък от места които искам да посетя. Преди няколко седмици посетих Windsor Castel  - много ми хареса. Планирала съм да посетя и Hampton Court.

# 154
  • някъде в орбита...
golden, много ти е сериозна професията. Евала за усилията и времето дето си вложила Peace

Относно домашните и чистенето, трябва да призная, че мъжа се справя перфектно без мен. Та поне не го мисля като ми се налага да работя в офиса някакви диви часове по-дълго време Wink

За парното и мен ми стана интересно. Централно до сега не съм виждала, навсякъде до сега отоплението ни е било локално, както и на познатите ни...
А сметките ни са ок - нямаме газ, та всичко е на ток, и целогодишно сме на една и съща месечна такса, че ми е по-лесно на планирането на разходите ни, и плащаме около £80 на месец. Трябва да отчележа, че не се стискаме с тока, отопление винаги сме си пускали щом ми стане хладно, а за мен е хладно щом не мога да си стоя по тениска. Но пък и жилището ни е мъничко. Мислехме да сменяме за да намалим цената, но ще стане по-нататък, сега ми е много подпечено с други работи.

Ние пък ще ходим на Котките - мъжа е взел билети за годишнината. Отзиви?

# 155
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 156
  • Bristol
Ние пък ще ходим на Котките - мъжа е взел билети за годишнината. Отзиви?
Котките, Фантома, Мама Мия и Клетниците с удоволствие бих ги гледала втори път  Grinning Не очаквай някаква завъртяна история в Котките, използвана е лирика от поеми на Томас Елиът. Основно се залага на музиката и танците. Невероятно гъвкави са танцьорите в този мюзикъл, точно като котки. Поздравявам те с това
А аз много искам да видя Чикаго, но в момента не върви никъде  Rolling Eyes Мери Попинс също са го спряли, искам щерката да я заведа. Тя в момента попива книгите за Мери Попинс. Вчера ме заби с въпроса, какво значело white dickey  ooooh! Отначало ми прозвуча малко нецензурно, но като видях, че го чете от книжката и се отпуснах  Embarassed

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 00:52 от Merry

# 157
  • някъде в орбита...
Тя в момента попива книгите за Мери Попинс. Вчера ме заби с въпроса, какво значело white dickey  ooooh! Отначало ми прозвуча малко нецензурно, но като видях, че го чете от книжката и се отпуснах  Embarassed
Joy
Направо си те представих Wink Аз се сблъсках с това в един любим филм, и от там съм просветена Blush

Мерси за отговора за Котките. Не очаквам нещо супер. Последният път като отидох с големи очаквания беше на Бодигард. Всичко беше добре, но директора май не си беше свършил работата ooooh! Но пък актьорите ми напълниха душата, декори и изпълнение - перфектни, та пак съм доволна Blush

# 158
  • Пазарджик/Лондон
Привет  bouquet!

Нищо ново при мен - затова и само чета, без да се обаждам Joy.

Да препоръчате нещо за четене за 9- годишна госпожица? Не мога да се сетя какво ми е харесвало на тази възраст и това си е.... Разните му там тайни седморки не са й интересни.

# 159
Моят 7 годишен харесва Хари Потър. Сега четем последната книга.
Двойната Лотхен бях харесала аз по това време някъде.

# 160
Момичета много ви благодаря за отговорите, много помагате.
Да ви питам какъв Интернет ползвате вкъщи и колко плащате? Видях че някой беше написал такса Интернет и телефон, домашен, 25 но на кой оператор? Съжалявам ако досаждам, моля за извинение.

# 161
С TalkTalk сме ние-телефон, интернет и раговори до БГ за £28 май беше.

Тя в момента попива книгите за Мери Попинс...

В деня на Save the children гледам едно от момичетата в нърсърито на Филип облечено досущ като пионерче-синя пола, бяла блуза, червена връзка. А, викам, Сейди, на какво си се маскирала? Мери Попинс била...а аз си я спомням цялата в черно от моята книжка...

Минах Life in UK. Голяма досада. Записала съм се и за английския. Идея си нямам нито на какво ще ме изпитват, нито нищо. Отивам ей-така. Три часа, пфу.

# 162
  • UK
Уф, кажете какво да взема на един колега (който до днес си мислех че е един и същ човек с един друг колега, и се усетих само защото ги видях заедно), за Сикрет Санта, до пет паунда? Ако беше жена, все щях да измисля нещо, но за мъж...

# 163
Бутилка вино.

# 164
  • UK
  Може да му купиш коледна чаша , според мен е абсолютно подходящо и неангажиращо за човек , когто не познаваш.

Аз съм почти готова с коледните подаръци. На детето дойдоха -Бейби борн + докторски комплект, за мен Киндъл (още пътува) , а мъжът ми като плаща подаръците събир точки за плей стейшън 4 . Поръчах и календари за бабите в Бг , и по нещо малко ще им сложа . Чакам и три книжки за подарък , за трите ни приятелчета.  В последния момент запазихме тридневна почивка за НГ в Девон , за първи път от както сме тук, сега ще станат две години, отиваме някъде с за по-дълъг период. Надявам се котката да не е тъжна .

Ние дойдохме с кола от България , на шестия месец я натоварихме на автовоз и я продадохме в Бг. Четох закона и до колкото ми стана ясно ако си резидънт тук или в която и да европейска страна , колата ти трябва да е регисрирана на този адрес.За да я регистрираме тук и да мине на преглед трябваше да направим доста неща и не си заслужаваше парите. Аз чакам да почне да ни пада застраховката 120 на месец плащаме за двамата за една кола.  Thinking Много ми се струва.

Искам да се оплача новодошли които само се оплакват и сравняват с Бг. То антибиотик не им изписали за кашлица и сополи , то на кафе с притялки им се ходило , то на дискотечки им се ходило. Ама пък ако може да не плащат толкова за бавачки и детски градини. Ей как пък. не срещнах някой , който да му харесва тук и да не му е всичко сиво. Поняякога си мисля , че нещо с мъжът ми не ни е наред щом ни харесва и не се оплакваме.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт