Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 406
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • UK
Онзи ден питах във Въпроси всякакви, ама не разбрах съвсем какво ми отговориха - ето така изглеждт копчетата на фурната, не знам какво значат. Първото със сигурност има вентилатор, понеже се чува. Не знам кое става за печене на баница, например.

# 271
  • Манчестър
Супер. Искам и аз баница, но фурната на хазяина е само на вентилатор/грил и май няма да стане.

Става, става..мойта фурна е на вентилатор и си е супер....няма проблем за баници и всякакви печива.
Става ли наистина? Аз не съм пробвала но всичко по дебело от пица ми излиза изгоряло отгоре и сурово вътре...

Ами да, само на вентилатор. Загрява се фурната и тогава слагам. Но има и опция да не е на вентилатор, и тогава ползвам опцията само за отгоре или само за отдолу . Но баниците специално са винаги на вентилатор само.

# 272
И наши роднини използват Булсат приемник в Англия. Купиха приемника, предплащаш за 1 година като си дойдат и не дават никакви обяснения на фирмата. В Интернет има програми, които според местонахождението ти показват на къде да сочи антената, за да лови сигнала.

# 273
  • До хладилника, който обичам
Булсатком се плаща и онлайн, така че даже няма нужда да се предплаща за година.
Аз не гледам българска телевизия, откак сме тук. Пробвах да пусна новини, но не ми вървят; стига ми това, което достига до мен през фейсбук стената ми, че ми и остава... Децата понякога искат Сънчо или други познати неща, пускам онлайн.
Нашата фурна пече само с вентилатор, няма опция да се спре. Малко досадно, понеже ми издухва мъфините на една страна Laughing

# 274
  • UK
Ще пробвам някой път. Сега ми се е дояла руска салата и ще си направя тези дни, да платят само. Заразила съм се с английски мързел - искам готови сварени яйца в магазина, както има сварени картофи. В България съм виждала сварени покрай Великден, обаче ми е неудобно да питам в магазина продават ли. Малко прекалено мързеливо ми се струва. От друга страна пък, щом продават отделени белтъци, защо нямат варени яйца?

# 275
    МГМ точно както е снимано трябва да пече на вентилатор, без грил. Моята фурна е с вентилатор и пече супер всичко, не съм имала проблем никога.
    Булсат е хубаво да не се носи предварително, защото понякога хазаите не разрешават да се сложи, понякога съседите-ако е блок особедно и на някой улици е забранено да се слагат сателити-по централни и тн, ако има и някое високо дърво или сграда пред къщата също може да е проблем, да не хваща нищо, за това е хубаво да се провери. Иначе антена от тук може да се вземе и да се носи само приемника.
  Merry  не ти ли се разкашка фондана с тази боя. Аз съм пробвала, едвам го разточих да покрия торта, цвета не стана наситен, ужасно лепкаво и гадно стана. За къп кейкс щях да го разточа лесно, на за торта си е зор...
   Бу със сигурност при вас ще имате турски или индииски-арабски магазини. Намери и купи кори за баница от там, става уникална баница, с български кори такава няма да може да направиш. Обикновенно има и финни и точени и двата вида са им супер. Тези от Англ. магазини не са лоши, но някак си твърдо-сухи ми седят, ако напоя прекалено става кашкаво и все нещо не можем да ги уцелим.

От училището на малката ни искат кейкс за коледното тържество. Мисля да направя бисквитки и кейк попс, но незнам колко, за първи път ще ми е. Съвети?

# 276
  • Bristol
Мърморанке, зигзагообразния символ обикновено е за грил  newsm78
И на моята фурна не мога да изключа вентилатора, но нали уж с вентилатор по-равномерно се изпичало...

Miss Fine, аз тортата я правих с течни боички и наистина много се разкашкваше айсинга. Затова и много пудра захар добавих. Но на курса казаха, че с гела било по-лесно. Както споменах, аз втори път такава торта за сега няма да правя! Тази пудра захар лети навсякъде, после сума ти време чистих кухнята и все ми лепнеше.

Преди да си легне обяснявам на щерката, брат ти ще те закара на училище, детегледачката ще те вземе, брат ти ще те вземе от тях и ще те заведе на тренировка, таткото на еди кого си ще те вземе след тренировката, аз ще те прибера от тяхната къща. Дребното мигна, мигна и попита кротко, може ли пак да повторя кой от къде я взима и какво прави Crazy  ooooh! Сега се притесних, дали няма да обърка нещо и да хартиса някъде, наистина малко сложничко съм го подредила за утре  Rolling Eyes

# 277
  • До хладилника, който обичам
Merry, наистина много сложно звучи, и аз го четох три пъти  hahaha

# 278
Хехее, тъкмо щях да пиша за баницата че би трябвало да стане на вентилатор, и МГМ каза че й се ядяла руска салата. Аз от скука вчера точно това правих. Хич не ме мързи да готвя обаче ако готвя с темповете с които не ме мързи няма кой да го изяде и май ще се наложи да го хвърляме. А с тоя боклук тука, дето сме трета седмица в нова квартира и още чували не са ни дали, нито зелено кошче за хранителния.....заринахме се с боклук.
Аз си чакам трепетно срещта другата седмица за НИН и се притеснявам, за всичко се притеснявам.
Актът от общината се нарича триезичен, важи за страните подписали Виенската конвенция, въведен е при нас в бг от 1.1.2014, поне така ми обясниха в нашата община. Много се надявам UK да е страна по нея защото актовете за брак и за раждане на нас и детето са ми в този вариант само. Знаете ли къде в Уелс, малко общо го пиша, но къде мога да си преведа документи. Или няма шанс и да пращам да ги превеждат в Бг.

# 279
  • UK
 Ех, каква кулинарна ни е станала темата  Laughing
Аз с корите на Теско най-добре се спогаждам. Тази година ще правя и баница и баклава за Коледа, че кандидат in-laws да пробват български неща. Предния път им занесох руска салата и най-нахално им казах, че се казва българска салата  Joy
Miss Fine мерси за ЛС, ще те тормозя за напътствия  Mr. Green
Мери боите са ми гел, не са течни. Аз защо така не успях да намеря цветен фондан никъде?  newsm78 Само бял и то в Асда. В Теско не намерих  Thinking
Толумби к'ви са тия танци през март, 'начи?  Whistling

# 280
Актът от общината се нарича триезичен, важи за страните подписали Виенската конвенция, въведен е при нас в бг от 1.1.2014, поне така ми обясниха в нашата община. Много се надявам UK да е страна по нея защото актовете за брак и за раждане на нас и детето са ми в този вариант само.

UK не е страна членка по тази конвенция, но няма проблем. На мен ми приеха Акта за раждането така както  е.

# 281
  • UK
Руската салата по принцип би трябвало и тук да се намира, само че се казва Оливие. Цветен фондан обикновено има при консервите с плодове, яйцата, млякото, което не стои в хладилник, блатове за торта, разни целувчени гнезда и тн. Питайте, те ще ви покажат, нали затова са там. Simple Smile Има ги навсякъде.

# 282
До нас има хубав турски магазин и в него почти винаги има кори "Бела" от Пловдив. Всъщност само първия път, когато го открих нямаше и взех дебели турски кори. На мен лично не ми харесаха особено, очаквах много повече. Но домашните я изядоха с удоволствие. Като се замисля, дори е по-добре да купувам от тях, че да не прекалявам с яденето. Хубаво българско сирене също зареждат там, но не винаги има. В полски магазин съм виждала кори "Бела", но нещо не ми е приятно оттам да купувам. В Теско дори не съм търсила кори. Ще ги пробвам някой път, така и така като местоположение Теско ми е най-удобен, колкото и да му се дразня иначе. Пробвахме веднъж онлайн такива стоки - предимно по-тежки и трайни продукти. Удобно, но пак има много неща, които предпочитам да ги видя и пипна.

# 283
Здравейте, в повечето случаи само ви чета набързо, че нямам много време. Питахте за българска телевизия септември месец купих устройство за телевизия от фирма в София, което се  свързва към Интернет има всички канали, филмов канал, може да се записват предавания за да се гледат по-късно. С едно условие интернета трябва да бъде добър. Платих 180.00 лв. устройството и абонамент за 1 година. По-късно ще напиша и сайта на фирмата за инфо.

# 284
  • Лондон
Толумбата, чудесна идея, ще имаме и повод, нали Heart Eyes Само трябва да намерим вариант за децата, че аз уикендите моето го водя с мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт