Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 397
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • На село (близо до Лондон)
tzvetak като единственната квалифицирана с три деца  Crazy, списваща тук да ти отговоря. Лошо е да чувстваш като личен асистент на детето си Wink. Някак си тя е добре да знае, че допълнителите занимания са привилегия, не даденост.

Децата ми са и трите още primary school age (тоест 4, 7 и 10г). Аз работя, мъжа ми и той. Аз от вкъщи, два дни в офиса. Всеки ден е интересен и не по конец организиран.  Тази сутрин като се занесохме до училището, се оказа че има някакво организирано меропиятие за средното ми дете. Останах да го гледам заедно с най-малкото а и най-голямото (с класа и учителката) се появи в залата. Та така неоранизирано отразихме мероприятието.

Сега знам за както казваш за допълнителните занимания. Правят доволно количество. Най-голямият ми син е Grade 5 на духов инструмент, Grade 5 на китара и свири на пиано; свири в два оркестъра и играе футбол за местен отбор, тренировка веднъж седмично и мач всяка събота. Средното дете свири и също играе футбол по същата схема. Най-малкият плуване веднъж седмично. И тримата ходят събота на бг училище 4ти клас (най-голямото) и предучилищна заедно в едни клас малките. И домашни пишат и учат.

Как да кажа три деца се гледат различно от едно, а и от две деца, както и три деца с малка разлика от три деца с голяма. Но определено е различно от едно Peace. Знаеш за PFB (precious first born) синдрома сигурно  Wink.

# 286
Извинявам се,че се намесвам само с въпрос,но исках да попитам мамите,които ползват инхалатор за децата си при настинка,какъв физиологичен разтвор взимате и от къде?Благодаря ви!  Hug

# 287
  • До хладилника, който обичам
Руската салата по принцип би трябвало и тук да се намира, само че се казва Оливие. Цветен фондан обикновено има при консервите с плодове, яйцата, млякото, което не стои в хладилник, блатове за торта, разни целувчени гнезда и тн. Питайте, те ще ви покажат, нали затова са там. Simple Smile Има ги навсякъде.
В нашето Сейнсбъри цветния фондан го намерих при нещата за печене - брашно, захар, ядки, хранителни бои, всичко е на тоя ред.
Puff pastry-то, което няма да стане на баница поради изнамиране на правилните кори, го обърнах на чудесни сладки със стафиди, портокалови корички, ядки и канела   chef

# 288
  • UK
Да де, те там са и яйцата и млякото в кутии, разни бадемови, соеви и тн млека, консерви с плодове и тн. Във всеки магазин, в който съм влизала досега, все така са подредени, не съм сигурна защо, но мисля че всичко това го водят като неща за правене на торти/сладки/пайове, и затова плодовете, яйцата и тн са там.

Стиснете ми някой палец, ако може...

# 289
  • Манчестър
Да де, те там са и яйцата и млякото в кутии, разни бадемови, соеви и тн млека, консерви с плодове и тн. Във всеки магазин, в който съм влизала досега, все така са подредени, не съм сигурна защо, но мисля че всичко това го водят като неща за правене на торти/сладки/пайове, и затова плодовете, яйцата и тн са там.

Стиснете ми някой палец, ако може...

Кажи за какво е? Повече ще помогне, иначе ще стискаме де...

# 290

Толумбата, чудесна идея, ще имаме и повод, нали Heart Eyes Само трябва да намерим вариант за децата, че аз уикендите моето го водя с мен Simple Smile

Толумби к'ви са тия танци през март, 'начи?  Whistling

Викам да се посъберем. Ти предния път не успя, длъжница си!

tzvetak, нали знаеш, ако може само да си бърше дупето, аланглето е навит да гледа  Laughing

Пазете уикендите в края  на март, да отупаме Коледата и сериозно ще запазваме.

Ако, някой иска да се присъедини, би било чудесно.

# 291
  • UK
Ами... Да си запазя работата. Не ми се говори последните дни, но имам някакви проблеми, които просто не мога да си обясня. Все още всички са доволни от мен, все още (почти) всичко е наред. Обаче вече четири (!!!) пъти касата ми излиза с десет паунда отгоре. Четири пъти. Веднъж преди месец, минах пак обучението, после всичко беше наред до миналата седмица. Във вторник - 10.10 отгоре. 10те стотинки със сигурност бяха добавени в касата ми, забелязах ги в един момент. Те казват "десет стотинки нямат значение", но ако десет стотинки могат просто ей така да се появят в касата, защо и десет паунда да не могат? След два дни - в четвъртък миналата седмица - осем паунда отгоре. Осем паунда може като нищо да са били пак десет паунда отгоре и два по малко, два по малко е нормално долу горе, като ми минат 1500 паунда през ръцете за четири часа. Вчера пак имах обучение, те правят разследване и решават какво да правят - вероятно да ме преместят в отдел, да сгъвам тениски, примерно. И днес пак съм десет паунда отгоре.

Не знам аз ли съм толкова глупава, но ми е адски трудно да повярвам, че четири пъти имам една и съща сума отгоре. Взимам парите на клиента и ги проверявам хубаво да не са залепнали две банкноти. Много внимателно броя колко са и натискам съответния бутон. Правя сметка наум колко е рестото и после проверявам какво ми казва монитора, да не би да съм кликнала на грешна сума. Ако и монитора мисли като мен, взимам рестото от касата. Броя го веднъж, докато го взимам. Втори път в ръката си. Трети път пред клиента. Да бяха по малко парите в касата - разбирам. Не всеки би се обадил ако види, че му връщаш повече. Обаче аз броя парите три пъти, включително пред клиента, и никой не забелязва, че връщам десет паунда по малко? Не един, ДЕСЕТ? И никой не се е усетил по късно, че му липсват десет паунда, да се върне да попита? Един път ще разбера, но четири? Включително показвам парите хубаво на камерата до мен, колко взимам и колко връщам, и пак греша? В касата на магазина, естествено, всичко е "наред" и те не са взели по малко пари, отколкото са си записали, неее, моя трябва да е грешката. Сутрин парите се броят пред мен, само аз съм седяла на касата, към обяд взимат всички банкноти от 50, 20 и почти всички 10, и там уж всичко е наред, но при мен не е. Искам да ми покажат къде греша, кога съм дала по малко пари и на кого. Имат милион камери в тоя магазин, не могат ли да погледнат? Ако правят разследване, в какво се състои това разследване?

И тъй като още не са минали три месеца, не знам дали ще ме разкарат тотално или просто ще ме преместят в отдел. Не искам в отдел, но е по добре, отколкото другия вариант. Супервайзърката ми ме нарекла арогантна пред единия мениджър днес, понеже съм си позволила да отричам, че може да съм направила грешка. Той ме защитил, казал, че всички са много доволни от мен. Мен ме нямаше там, предадоха ми. После говорих и с него, чух го да говори с останалите мениджъри и ме защитаваше, но съм сигурна, че утре като отида на работа пак ще ми кажат че в касата всичко е наред.

Не е ли малко нечестно един и същ човек да се грижи да оставянето на парите в касата ми сутрин, взимането им на обяд и броенето им? Ако тя е направила грешка, да не би пък да дойде и да си признае? И как все при един и същ супервайзър (те броят парите в касата) съм с десет паунда повече? И въпреки това никого не обвинявам (не съм си позволила тези коментари да ги правя пред никого там), все си мисля, че ако някой искаше да ми направи гадно, няма да слагат пари в касата, ами ще вземат. И няма да е все десет паунда. Абсурдно е някой да реши ей така да ми прави гадно, абсурд. По скоро си мисля, да не би касата да има някакъв проблем, примерно да слага десет паунда по малко на някоя гифт карта или знам ли и аз какво... Клиент не се е връщал да пита за парите си, а просто няма как да не забележи, че му връщам по малко пари, нали ги броя пред него. И не знам какво да правя. Надявам се утре поне да се окаже, че десетте паунда ги няма в касата, но не вярвам да стане така, точно както предишните пъти. Обаче, кажете ми, каква е вероятността да не съм върнала точно десет паунда четири пъти? На ден ми се налага да върна десет паунда 2-3 пъти, никой не дава 20 паунда банкнота за нещо от 5 паунда.

Ще се побъркам. Надявам се просто на това, че иначе всички са доволни от мен, просто да ме преместят в отдел. Не е честно да ме освободят заради нещо, което, дори да съм сбъркала, не важи за всички - хората, които никога не работят на каса, няма как да изгубят работата си, понеже касите не са в ред. И се чувствам като пълна глупачка - може ли от толкова хора на тези каси, аз да съм най тъпата?

# 292
  • Манчестър
MGM. те как ти засичат касата? Не е нормално един и същи човек да оставя парите/да брои/отчита и тн. трябва да има segregation of duites, те са много чувствителни на тази тема.

Според мен , като започваш работа, повикай мениджър и поискай да ти преброят касата, но в присъствие на друг.
Аз като работех в retail, винаги броях рестото пред клиента на глас и питах дали е съгласен?Също докато броя гледах и на монитора какво е.

Но няма как да направиш 4 пъти една и съща грешка......това е абсурд и според мен някой се опитва да ти прави мръсно........

# 293
  • UK
Сутрин преди да отворим едно момиче минава и оставя еднаква сума във всички каси.
Аз започвам в 10:20. Идва с мен супервайзъра ми и брои парите пред мен, записва, че са колкото трябва да са.
Към 12 минава момичето от сутринта заедно с един мениджър и един член на охраната и събира всички 50, 20 и почти всички 10, слага ги в индивидуални торби за всяка каса. Броят се, в касата се оставят 2-3 банкноти от 10. Няма правило за това колко банкноти да остави, но така или иначе парите от всяка каса са си отделно, и 100 да ми остави на по 10, не би трябвало да има значение.
В 2:20 идва супервайзър и брои парите пред мен.

Реално всичко трябва да е наред и обикновено е. И на други хора се случва да са 5-10 паунда надолу, обикновено, рядко се случва обратното. Мисля си, че е безумие да направя същата грека четири пъти, с една и съща сума. Все едно едни десет паунда си се появяват там ей така просто. Чудя се дали да не помоля да ме преместят на друга каса, да не би точно моята да има бъг някакъв, но пък и други хора я ползват следобяд и уикенда, и все щяха да споменат, ако и при тях е имало някакъв такъв проблем. Софтуера е един и същ на всички каси, но те не са свързани в мрежа, тоест предполагам е възможно да има някаква грешка точно на тази, но защо на никой друг не му се случва на нея? Освен мен двама или трима души пипат касата ми по време на моята смяна - момичето, което оставя парите и ги взима към обяд и двете супервайзърки. Има и мениджър, който работи горе в кеш офиса, но не е винаги там, не знам кой брои парите за грешки. Не мога да повярвам, че съм направила четири пъти една и съща грешка, просто не мога. Ако утре още съм на касите, задължително ще питам всеки клиент дали рестото му е правилно. Обаче какво значение има, ако накрая пак преброят десет паунда отгоре? Има камери, аз нарочно показвам всички пари на камерите, не е трудно да се провери. Не мога и да повярвам, че някой ми прави мръсно, не биха ли взимали, вместо да слагат, и не биха ли слагали различни суми, все пак...

# 294
Момичета, става въпрос за боя за сладки, с която да ги украсявам отгоре, когато са готови.
Знаете ли как се казва на англ да погледна в теско?

# 295
Момичета, става въпрос за боя за сладки, с която да ги украсявам отгоре, когато са готови.
Знаете ли как се казва на англ да погледна в теско?

Не мога да си спомня как точно се казват, но в Теско със сигурност има поне два вида (единият вид е на доктор Oeteker). Намират се в сладкарския раздел, където са материалите за глазури, пудра захар, фондан и т.н. Представляват нещо като гел в тубички, с които направо рисуваш върху сладките. Ние миналата година направихме много красиви ginger breads

# 296
  • София
МГМ, а имаш ли възможност преди да започнеш работа сутринта да преброиш  колко са парите в касата? Аз от малка  работя с пари в брой, но не знам какъв е реда при вас. Основно правило ми е да започна с лично преброяване на наличността. Ако може да го направиш без да ги ядосваш, ти си знаеш практиката на магазина.
10 ст. може да са от закръгленията - ако например нещо струва 2.99 и клиента не си вземе стотинката.
Дано всичко се изясни и да няма последствия за тебе. Стискаме палци.
Иначе  касовият излишък е класика в жанра - като нарочат някоя касиерка. Така оправдават пред шефовете, че тя вреди на фирмения  имидж. Ощетява клиентите и се надява в един момент да си прибере парите в джоба. Колко е възможно да стане пред камера - друг въпрос. Но в суматохата жертвата не се сеща да попита. А те небрежно забравят за възможността. Съответно трябва да я помолят да напусне по собствено желание. Поне това е практика в банковите офиси и финансови къщи в България.
Дано не е това, дано се изясни всичко.
Съжалявам, ако съм те разстроила допълнително. Но от години се занимавам с пари в брой и знам врътките.

# 297
  • UK
Те броят парите сутрин пред мен от една седмица. И двата последни пъти, като не бяха наред, бяха преброени сутринта пред мен. Супервайзърката ми ги брои, но е пред мен. Не виждам защо може да са ме нарочили. Супервайзърката ми явно не ме харесва особено, но не вярвам да ми прави номера, а и навсякъде има камери. Не че е невъзможно да пъхнеш банкнота сред останалите, възможно е, въпреки камерите, но кой би подарил доброволно толкова пари само за да направи мръсно на някого? Ако иска да ми направи мръсно, може да каже, че не се справям, и да поиска да ме преместят. Не мога да повярвам, че някой би го направил... А и ако го правеше, би слагал различни суми и вадил пари също, така си мисля.

# 298
  • София
МГМ, не знам. Дано се разбере какво става и нещата да се решат в твоя полза.
Почини си сега и не го мисли.

# 299
  • UK
Мерси... Ще пиша като чуя нещо...

Общи условия

Активация на акаунт