Великобритания - тема 55 Есенно - Коледна

• 64 406
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
МГМ, стискам много палци да се разнищи ситуацията и да няма никакви последствия за теб.

Все пак на мен ми се струва, че има нещо гнило тук. Не казвам, че някой ти прави мръсно, но не е изключено, а и може наистина да е софтуерен проблем. Но в никакъв случай на мисля, че ти си допуснала четири пъти една и съща грешка и то толкова непосредствено една след друга....

# 301
МГМ, дано нещата да се оправят положително за теб. Аз нямам опит но и на мен ми се струва че не може да правиш една и съща грешка толкова пъти без да разбереш. Дано всичко се оправи по бързо.
Аз имам един спешен въпрос-от къде, освен e bay, мога да си купя гел за ноктопластика и общо взето такива неща. В смисъл продават ли се в някой магазин и в кой?

# 302
  • Манчестър
МГМ, дано нещата да се оправят положително за теб. Аз нямам опит но и на мен ми се струва че не може да правиш една и съща грешка толкова пъти без да разбереш. Дано всичко се оправи по бързо.
Аз имам един спешен въпрос-от къде, освен e bay, мога да си купя гел за ноктопластика и общо взето такива неща. В смисъл продават ли се в някой магазин и в кой?

Има специализирани магазини ( трябва да откриеш местните), откъдето зареждат салоните по принцип. Някой искат да си professional,т.е да имаш салон за да можеш да купуваш. Аз ходя в един местен да си купувам лакове, които е отворен и за public.
Иначе гелове има и във всички магазини (Азда/теско тн). но качеството е далече от желаното.

# 303
Благодаря много, Азда ми върши страхотна работа, трябва ми за да потренирам като за начало че отдаван несъм го правила и не гоня качество. За по нататък бих поръчала от И бей, но сега просто нямам време да им изчакам доставката, че е много далеч. ще се опитам да намеря някой от проф. Магазините, но в тоя забутан край дето сме не се надявам много. Благодаря много за бързия отговор, довечера сме на Теско и Азда.
Аз се чувствам много изолирана все още, много ми е криво че нямам работа и стоя по цял ден сама и....тегаво ми е. Както и да е, днес се осмелих и ходих да бягам. Ще гледам поне това да правя в следващите дни, че тук дори няма къде да се разходиш.

# 304
Благодаря много, Азда ми върши страхотна работа, трябва ми за да потренирам като за начало че отдаван несъм го правила и не гоня качество. За по нататък бих поръчала от И бей, но сега просто нямам време да им изчакам доставката, че е много далеч. ще се опитам да намеря някой от проф. Магазините, но в тоя забутан край дето сме не се надявам много. Благодаря много за бързия отговор, довечера сме на Теско и Азда.
Аз се чувствам много изолирана все още, много ми е криво че нямам работа и стоя по цял ден сама и....тегаво ми е. Както и да е, днес се осмелих и ходих да бягам. Ще гледам поне това да правя в следващите дни, че тук дори няма къде да се разходиш.
Къде живееш, че си толкова откъсната от света? Grinning
Няма ли българи наблизо?

# 305

Не се отчайвай  Hug Аз се чувствам по същият начин, но се успокоявам с това, че все някога ще приключи тази ситуация... Горе главата! Трудно е, но.... за хубаво. Всичко ще се оправи!

# 306

Обиколях скоро чарити шоповете из двата съседни квартала, на всякъде търсят доброволци за коледния период. Излезте, поразгледайте из вашите райони, може да имате късмет.

# 307
  • UK
Благодаря момичета. Днес всичко беше наред, онази супервайзърка не работи в петък, с едно симпатично момиче сме и тя беше безкрайно мила, не се наложи да питам за друга каса, направо си ме сложиха на друга, после ме преместиха на трета, никой не е споменал и дума за уволнение поне днес. Ще видим другата седмица какво ще стане. Аз пък досаждам на клиентите да ги моля да потвърдят, че рестото им е точно, и всичко беше наред и на двете каси, на които бях днес, нищо че имаше страшно много хора.

# 308
МГМ, сигурна съм че ще се наредят нещата. Ако си спомням правилно Комара имаше подобни терзания преди време.  Hug

Аз да се похваля, че днес бях на интервю в общината и преди 30 минути ми се обадиха да ми предложат работата.  Party Разтреперах се от кеф. Още повече, че хич не мислех че интервюто мина добре.
 За една година кандидатсвах за 4 работи, едната дори не стигнах до интервю (там бая на високо се прицелих де), но пък трите други ми предложиха.  Crazy

# 309
  • Манчестър
МГМ, сигурна съм че ще се наредят нещата. Ако си спомням правилно Комара имаше подобни терзания преди време.  Hug

Аз да се похваля, че днес бях на интервю в общината и преди 30 минути ми се обадиха да ми предложат работата.  Party Разтреперах се от кеф. Още повече, че хич не мислех че интервюто мина добре.
 За една година кандидатсвах за 4 работи, едната дори не стигнах до интервю (там бая на високо се прицелих де), но пък трите други ми предложиха.  Crazy

Браво,браво...ти си нашата гордост Нана.....  Hug

# 310
  • UK
Мерси Нана и браво за работата, страхотно е да можеш да си избираш работата и да не зависиш от това някой харесва ли те или не Simple Smile

Поне платиха днес и върнах парите на хазяина, чакам съквартиранта да се прибере да върна и неговите, утре ще върна и на приятеля ми и повече на никого нищо не дължа. Купих си лак за нокти и Кола, да се почерпя за "добре свършената работа", преди три месеца изобщо не вярвах, че ще стигна до днес. Обаче как съм минала през половината град със 700 паунда в чантата няма да ви разказвам, такава параноя ме гони, докато стигна до тук направо инфаркт щях да получа. Какви ли не сценарии ми минаха през главата. Знам, че реално нищо не са, ама ако някой ми ги беше взел, не знам какво щях да правя.

# 311
Браво мърморанче! Толкова плаха беше преди няколко месеца, а виж колко добре се справяш!
 newsm10
След още 3 месеца дано имаш спестявания и по-хубаво жилище и всякакви благинки cheers
nana_cool и на теб браво! А на теб хареса ли ти мястото?
Много хубави новини днес  Grinning

# 312
  • UK
Благодаря... Само да си запазя работата, след празниците ще се записвам за всичкия оувъртайм, който мога, и няма да ми се налага да давам почти всичко на някой друг.

Разглеждам си сега пейслип-а и съм малко озадачена. Знам, че информацията е прайвът и конфиденшъл, ама аз поне сто пъти писах колко пари взимам, а и за никого не е тайна, че се работи на минимална заплата, всеки може да си изчисли, ако му е толкова важно. Та миналия месец съм работила 100.83 часа за 6.50 на час (първия месец, или по скоро първите две седмици беше 6.44) за съответно 655.40, и от тях са ми удържали 5.22 здравни осигуровки. Този месец съм работила 148.15 часа за 6.50 на час за 962.98 и 1.72 часа за 1.5 заплащане - 9.75 на час, 16.78, общо 979.76, и са ми удържани 44.13 здравни осигуровки. Аз щях и повече да работя, но измислиха, че около празниците не може да взимаме повече от два дни оувъртайм на седмица. Чудя се другия месец като нямам много оувъртайм нали няма пак да ми вземат 45 паунда осигуровки, защо са вдигнали заплащането на час със 6 стотинки и откъде накъде имам 1.5 оувъртайм като още в началото ни казаха, че в магазина няма заплащане х1.5, понеже има хора, работещи нощем и уикендите, и на тях им се плаща колкото на работещите през деня. Случвало се е два пъти да забравят да ме пратят в 15 минутна почивка през деня, и така стават повече от осем пълни работни часа на ден, да не би да е това? Не искам да питам там да ми обяснят, понеже и без това ги занимавам достатъчно в моята каса.

# 313
  • Манчестър
Благодаря... Само да си запазя работата, след празниците ще се записвам за всичкия оувъртайм, който мога, и няма да ми се налага да давам почти всичко на някой друг.

Разглеждам си сега пейслип-а и съм малко озадачена. Знам, че информацията е прайвът и конфиденшъл, ама аз поне сто пъти писах колко пари взимам, а и за никого не е тайна, че се работи на минимална заплата, всеки може да си изчисли, ако му е толкова важно. Та миналия месец съм работила 100.83 часа за 6.50 на час (първия месец, или по скоро първите две седмици беше 6.44) за съответно 655.40, и от тях са ми удържали 5.22 здравни осигуровки. Този месец съм работила 148.15 часа за 6.50 на час за 962.98 и 1.72 часа за 1.5 заплащане - 9.75 на час, 16.78, общо 979.76, и са ми удържани 44.13 здравни осигуровки. Аз щях и повече да работя, но измислиха, че около празниците не може да взимаме повече от два дни оувъртайм на седмица. Чудя се другия месец като нямам много оувъртайм нали няма пак да ми вземат 45 паунда осигуровки, защо са вдигнали заплащането на час със 6 стотинки и откъде накъде имам 1.5 оувъртайм като още в началото ни казаха, че в магазина няма заплащане х1.5, понеже има хора, работещи нощем и уикендите, и на тях им се плаща колкото на работещите през деня. Случвало се е два пъти да забравят да ме пратят в 15 минутна почивка през деня, и така стават повече от осем пълни работни часа на ден, да не би да е това? Не искам да питам там да ми обяснят, понеже и без това ги занимавам достатъчно в моята каса.

Виж какво пише в контракта ти. Това,че някой работи нощем и т.н. Няма значение какво им се плаща, на тях в контракта им е записано кога/какви смени работят.
Часовете x 6.44 сигурно са работени преди 1.10. ,т,е, преди минималната заплата да се увеличи.
Със сигурност тези x 1.5 не са затова,че не са те пратили на почивка....сигурно не са и разбрали,че не си почивала.

# 314
  • До хладилника, който обичам
Аз да се похваля, че днес бях на интервю в общината и преди 30 минути ми се обадиха да ми предложат работата.  Party Разтреперах се от кеф. Още повече, че хич не мислех че интервюто мина добре.
О, nana_cool, това е толкова добра новина! Поздравления! И сега - накъде?

Общи условия

Активация на акаунт