Много мина ,мъничко остана,Януари наближава да се гушна с мама ... 9 тема

• 41 579
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • гр.Пловдив
barba  ти при Пелев ли се следиш или просто отиде за преглед,защото си се насочила там да раждаш?

# 241
  • Пловдив
barba  ти при Пелев ли се следиш или просто отиде за преглед,защото си се насочила там да раждаш?

Реших накрая на бременността да ходя при него за мое спокойствие, прегледа му е 30лв. В началото ходех в Селена при д-р Минев/който много ми е помогнал/, но ме викаше през 2 седмици по 50лв + лекарства и ми дойдоха много. Пелев ме наблюдаваше през първата бременност и му имам доверие.
 Иначе за мерки и теглилки на ЖК ходя в Тракия при д-р Сюлейман, но там сме на конвейр - никога не ми е казала колко тежи бебето, всеки път различно предположение за пола: май е фиктивно само. А времето си напредва както и напрежението относно раждането. Като четях вашите отчети относно прегледите се ококорвах - аз не знаех такива данни за бебе,  плацента, води и т.н...
 За всичко трябва вече да си платиш  Rolling Eyes

# 242
  • Пловдив
barba28, да, за Окръжна болница става дума. Аз видях информацията от сайта им - http://ag-plovdiv.com/news/index/. И аз изпитвам ужас от болници. Надявам се посещението да ми помогне да го преодолея. За целия си живот не съм постъпвала в болница нито веднъж, но пък съм била край близките си и съм се нагледала на какво ли не. Дано в петък ми вдъхнат доверие, че иначе още по-голям страх ще изпитвам.  Rolling Eyes

# 243
  • София
Здравейте момичета,
На вас тече ли ви коластра или не знам какво от гърдите ?  Shocked
На мен от време на време блузите ми стават мокри, защото много не нося сутиени.

# 244
  • Пловдив
apolonia, при мен е така от няколко месеца. Започна само на капчици за около седмица и бързо премина в образуване на големи петна по няколко пъти на ден. Спасение са само подложките за гърди - еднократни или многократни. Вероятно може да се измисли и друг вариант, ако човек е достатъчно креативен, но аз карам по лесния начин. Simple Smile

Редактирам се, за да попитам - какви памперси да взема за болницата и за първите дни у дома. Спряла съм се на Памперс премиум кеър, но не знам кой размер да купя - 1 или 2? Предполагам, че 0 е за много малки бебета, например недоносени, но може и да греша.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 11:19 от adoration_

# 245
apolonia, при мен е така от няколко месеца. Започна само на капчици за около седмица и бързо премина в образуване на големи петна по няколко пъти на ден. Спасение са само подложките за гърди - еднократни или многократни. Вероятно може да се измисли и друг вариант, ако човек е достатъчно креативен, но аз карам по лесния начин. Simple Smile

Редактирам се, за да попитам - какви памперси да взема за болницата и за първите дни у дома. Спряла съм се на Памперс премиум кеър, но не знам кой размер да купя - 1 или 2? Предполагам, че 0 е за много малки бебета, например недоносени, но може и да греша.

Вземи си памперси номерация 1 , от 2-5 кг. ще ти свършат работа, пък и да ти потрябват по големи то тези бързо ще свършат. Аз си взех на Канбебе, същите са вътре като на Памперс но по евтини и повече бройки, 60 вместо 40 бр.

# 246

На самата опаковка на памперса не пише ли за колко кг са?Аз си взех за болницата на Памперс от 2 до 5 кг,17 бр,надявам се да стигнат...

# 247
И аз съм тук, опитвам се да ви изчета, ама много пишете, а аз нямам време. Самичка съм и съм почнала с основно почистване, пране на дрешки, гладене, подреждане, че при мен не остана  Shocked
И не мога да се разпиша и при вас !
Целувки от мен, ще продължавам да ви чета !  Hug

# 248
Здравейте, мами  Hug
аз съм се насочила да раждам в Хирургиите,не знам изчетох много мнения и то все различни
единственото което ме интересува е отношението на персоналът,но то е индивидуално май зависи коя акушерка ти се падне  Tired за доктори нямам претенции,но ми препоръчват познати доктор Борис Керезиев и съм решила на 26.11 да отида на дните на отворените врати и да поразпитам.
На ЖК ходя в Селената,но не ми се дават 1000лв за раждане иначе там съм много доволна и ако не ми хареса другаде може и там да родя.Ох не знам,не мога да реша още а и няма кой да попитам за съвет за това Ви занимавам Вас  newsm45 newsm45 newsm45
Ако ми допадне тоя Борис как да го направя той да ми следи бременността някой знае ли  Thinking

# 249
Преди малко се върнахме от УЗ с бебка. Всичко и е наред, с главата надолу е. Докторката каза, че е порастнала и ме натиска повече главичката и, затова е чувството, че ще ми пръсне мехура.

# 250
desita6063 Защо се слага пелена върху хавлията  newsm78

# 251
  • гр.Пловдив
Ами не зная дали майка ми ми беше казвала или от някой друг бях чула ,но слагах,защото се предполага,че памучната пелена е по - мека от хавлийката и за да не нарани нежната кожа на новороденото се слага и с леки потупвания се подсушава ,не с триене.Тя хавлията уж е за попиване  newsm78   но не знам втълпих ли си тогава,но сякъш наистина е по - остра от пелената.

# 252
Това пък за пелената върху хавлията за пръв път го чувам, не съм го правила с баткото, няма да го правя и сега, нищо му нямаше на кожата, чак толкова не смятам че ще му стане нещо... Даже напротив, прекаленото пазене от това и онова е по-опасно за по-натам Simple Smile)

За хавлийките аз имах 2, в последствие се сдобихме с още 2, но първите 2 ми вършеха чудесна работа, не сме оставали без хавлийка  Simple Smile

# 253
  • София
Kiara_g, ако до сега си се следила на частно, отиваш при джи-пи-то и взимаш направление за проследяване на бременност и после при съответния доктор. Ако се следиш по ЗК, взимаш направление за смяна на следящия бременността. Имаш право да го смениш веднъж. Но провери преди това дали въпросния лекар работи със ЗК. Моя близка приятелка е раждала при Комитов в Хирургиите, каквото и да означава това Simple Smile Каза, че е доволна. Не го е избирала Simple Smile

# 254
  • пловдив
И тук да се отчета, бебата е добре вече е 2565 гр. и отговаря на 34 + 2 г.с., а иначе сме 32 +1 г.с. Всичко си е наред, записахме дата за секцио 05.01. 2015, но пак ми каза, че най-вероятно може да е преди НГ. Доки ме кара да правя изследване за гестационен диабет, че много била голяма.  #2gunfire
Оказа се, че имам бактерии в урината, както и предполагах, сега трябва да давам стерилна да ги видим какви са. Чудя се дали, ако има наличие на някакви бактерии ( а то със сигурност ще има ) мога да се размина с АБ  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт