"Вкусни" филми

• 43 899
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
Нов сериал по книгата "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел - Like Water for Chocolate/ Como agua para chocolate в Max. Излезли са 2 епизода, от общо 6.
Много добре предава атмосферата от книгата, епохата.. Красиво заснет..
Един от най-добрите сериали напоследък! Така се радвам, че е по книгата и не са осъвременявали нищо, както обичат да правят адаптации по наши автори и произведения като Шибил, Мъжки времена и т.н. някакъв пълен буламач и бездарие и накрая да напишат как това е авторова преценка и е само по мотиви.  А тук това е страхотна работа.... книгата и филмът също са чудесни!

# 196
Аз започнах сериала The Bear, гледам го в Disney+, не знам дали го има другаде. Много ми харесва!

# 197
Гледахте ли финала на Като гореща вода за шоколад? Ще има ли втори сезон?
Защото свърши доникъде, не както в книгата, има още за показване, мислих, че ще го дадат в 6 или 8 епизода, но в imbd пише дори, че това е финала...

# 198
# 199
Аз даже не разбрах, че съм гледала финала снощи, защото в епизода по нищо не личеше, че е такъв ..
Кога се очертава да излезе втори сезон?
Изобщо какво се случва, щом следва книгата, без свободни интерпретации от страна на режисьори и сценаристи?
Аз останах с впечатлението, че сериала е трагичен и няма да има щастлив край.

# 200

Много хубав филм на исландския режисьор Baltasar Kormákur !                                                                                Въпреки,че основната тема носи тъга,историята е толкова красива...Голяма част от действието се развива в Японски ресторант,в Лондон.Той е фон на цялата история ,за това и го включих  в графата,,Вкусни филми".Много нежност,топлота...Намерих  го с бг.субтитри,он лайн.Заглавиие,,Докосване".   Определено силно ще ви докосне, а кулинарната нишка,е в основата на тази прекрасна любов между японско момиче и исландец,продължила цял живот!  https://m.imdb.com/title/tt23468836/  

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 20:33 от Roo Roo

# 201
  • София-Младост
Не знам дали е препоръчван, но попаднах на Toscana https://www.imdb.com/title/tt13276352/ и мисля, че идеално се вписва в темата. Гледам го в Нетфликс.

# 202
Чакам с нетърпение и интерес сериалът Carême.

# 203
  • София-Младост
From scratch
Изгледах го помри на един дъх.
Сериал по Нетфликс

# 204
Ала-Бала, мерси за From Scratch, ще го гледам задължително! Харесвам много Зоуи.

Също в Netflix много симпатичен ми се струва, че ще бъде филмът Nonnas и е със супер каст!

Чакам с нетърпение и интерес сериалът Carême.
Типично френски.. акцентът е повече върху историческата епоха, политически схеми и интриги..

# 205
  • София-Младост
50 Shades of Purple и аз благодаря, много сладко филмче е Nonnas!
И е по истинска история.

# 206
Смятах, че съм писала тук за него, когато го гледах на някой от фестивалите, защото е разкош, но поправям пропуска и препоръчвам - Esperando a Dalí/ Waiting for Dali! А всъщност влязох да споделя за съвсем друг филм и го забравих.. Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт