Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

• 206 014
  • 530
  •   1
Отговори
# 240
Много благодаря  Hug

# 241
  • забравих си мисълта...
Бял хляб

[/quote]

# 242
Кравай

# 243
# 244
  • забравих си мисълта...
Много красиви питки сте показали!   bouquet

Когато при нас понеделник е едва във вторник и и когато още в неделя останах без хляб, не ми остава друго, освен да извикам неволята на помощ. Чак толкова голяма помощ нямах предвид, но така се получи. И сега имаме хляб до следващата неделя. Simple Smile

# 245
Чудесни са, момичета!   bouquet

Питка кошничка

# 246
  • забравих си мисълта...
Ръжен хляб

# 247
Питка с плетеница

# 248
Питката за моя племенник!  Heart Eyes

Питка на 3 етажа

# 249
Питка за сватба

Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … 0/305541902980730

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 17:31 от miriana86

# 250
# 251
  • с трима мъже :)
Здравейте, момичета  Hug
Не съм писала тук от доста време ... години  Embarassed
Но сега опрях до вас и съм ви заровила от 7-8 тема все през 50 страница, че не знам вече коя е последната тема Simple Smile

В събота ще правим РД на детето. Искам да направя малки, топли питки, защото гостите ще са много. Ако направя големи питки, ще се наръпат, оставят и няма кой да дояжда после. Затова реших: малки, и да се ядат по много. Те малките са и по-сладки Simple Smile

Но...чудя се с коя рецепта да ги правя. Ще е нещо с мая, яйца, пр.мляко, но коя точно? Дайте ми съвет, моля ви, за нещо, което ще е наистина изпитано и доказано сполучливо. Не искам да има коксово брашно и подправки от непознати държави Simple Smile Стандартно и традиционно. Мисля и да ръся със сусам и мак отгоре.

И сега, по-важният въпрос: Знаете ли някаква рецепта за тесто, което да си направя утре, например (четвъртък вечер), а питките да ги оформя и опека в събота, преди обяд  newsm78 Т.е. тесто, което да преседи във фризера или хладилника... Thinking

Мислех си и за бланширани хлебчета, че в събота да ми е лесно в лудницата, но не намирам как се правят, а едно време бях виждала някъде из нета рецепта... Има такива хлебчета, продават ги в Метро, в хладилните витрини. Към 15 бройки струват 2-3 лв. Много често сме купували и стават бързо и успешно - пекат се за 8 мин и като ги изваждаш парят, хрупкат, стават атракцията на масата и всичкия ти труд за останалата храна отива на кино Simple Smile
В краен случай, ще купувам от Метро, но ми се искаше да си направя най-накрая и сама.
Гостите ще са към 50 човека.  Peace

# 252
  • забравих си мисълта...
Здравейте, момичета  Hug
Скрит текст:
Не съм писала тук от доста време ... години  Embarassed
Но сега опрях до вас и съм ви заровила от 7-8 тема все през 50 страница, че не знам вече коя е последната тема Simple Smile

В събота ще правим РД на детето. Искам да направя малки, топли питки, защото гостите ще са много. Ако направя големи питки, ще се наръпат, оставят и няма кой да дояжда после. Затова реших: малки, и да се ядат по много. Те малките са и по-сладки Simple Smile

Но...чудя се с коя рецепта да ги правя. Ще е нещо с мая, яйца, пр.мляко, но коя точно? Дайте ми съвет, моля ви, за нещо, което ще е наистина изпитано и доказано сполучливо. Не искам да има коксово брашно и подправки от непознати държави Simple Smile Стандартно и традиционно. Мисля и да ръся със сусам и мак отгоре.

И сега, по-важният въпрос: Знаете ли някаква рецепта за тесто, което да си направя утре, например (четвъртък вечер), а питките да ги оформя и опека в събота, преди обяд  newsm78 Т.е. тесто, което да преседи във фризера или хладилника... Thinking

Мислех си и за бланширани хлебчета, че в събота да ми е лесно в лудницата, но не намирам как се правят, а едно време бях виждала някъде из нета рецепта... Има такива хлебчета, продават ги в Метро, в хладилните витрини. Към 15 бройки струват 2-3 лв. Много често сме купували и стават бързо и успешно - пекат се за 8 мин и като ги изваждаш парят, хрупкат, стават атракцията на масата и всичкия ти труд за останалата храна отива на кино Simple Smile
В краен случай, ще купувам от Метро, но ми се искаше да си направя най-накрая и сама.
Гостите ще са към 50 човека.  Peace
[/spoiler]

GalaUSA, бих ти препоръчала питки Паркър, много са вкусни. Тестото можеш да го омесиш набързо с миксер и докато тестото втасва да си вършиш друга работа, после оформяш набързо и печеш. Или можеш също да ползваш рецептата на моят бял хляб, но да направиш малки питки/хлебчета от него или тестото за моят тутманик, но да не прибавяш сирене, а да ползваш тестото за питки, също стават много вкусни. Но ако решиш да ги правиш, пиши ми на лични, ще ти обясня по-подробно. Утре късно след обяд ще имам време. Преди това, не знам, не мога да обещая.

# 253
  • забравих си мисълта...
Хляб с натурална закваска

# 254

Общи условия

Активация на акаунт