Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

• 205 910
  • 530
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Направих го и аз този леопардов козунак. Спазих рецептата до грам и се получи без каквото и да било размиване между цветните слоеве. Какаото ми обаче е много концентрирано и разликата в оцветяването с 5 г и 15 г какао е почти незабележима, другия път ще сложа много по-малко какао в светлата част. И за моето сладколюбиво семейство козунакът не е достатъчно сладък, с риск да разваля тестото бих сложила поне двойно повече захар и бих поръсила със захар отгоре преди печене. Ето как изглежда моя козунак:

# 406
 Каква красота, Кармела!  Heart Eyes bouquet

От мен първи козунак за годината! Традиционен на Джемма.
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_7641.html   chef

# 407
  • забравих си мисълта...
Чудесен се е получил козунакът ти, Carmela Biscuit.
За светлата част, аз бях писала по-горе, че сложих много по-малко какао от посоченото, но нищо, нека всеки опита сам и така е най-добре.  Peace

# 408
miriana86, и аз благодаря за обясненията!  bouquet Ще си ги запазя.

# 409
  • София
Още един опит за леопардов козунак, този път увеличих захарта на 150 г и поръсих отгоре със захар преди печенето, намалих драстично какаото в по-светло кафявата част. Надявах се светлото тесто да стане по-жълто, сложих царевично нишесте портокал, но явно боята е била малко, пак си остана почти бяло. Иначе на вкус се получи се сладък като козунак и много повече ми хареса. Мисля да пробвам следващия път да сложа и жълтъци, макар че се опасявам, че структурата на тестото ще се получи различна и може би няма да стои така на фитили  Thinking

Мириана, от сърце благодаря за подробните обяснения, безценни са!  bouquet

# 410
.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 08:06 от Magairlin

# 411
  • забравих си мисълта...
Лошо е, когато човек го домързява, а му хапва нещо такова... Wink

Гевречета и за по-бързо уж и кифлички от същото тесто. Wink

# 412
Питка за едно пораснало момче, което стана на 6!

# 413
Венета, страхотни както винаги! Какви конци!   Flutter bouquet

# 414
Такива красоти сте сътворили, че да те е жал да си хапнеш  Crazy

# 415
Синът ми навърши 6 години на 26 април! Това е питката му.
Искаше динозаври, но нещо не ми харесаха и сложих жирафчета, които той мисли за крави  Mr. Green

# 416
  • забравих си мисълта...
Miriana86, да ти е живо и здраво момчето и много да те радва.  Heart Eyes Питката е разкошна, приказка е просто!  bouquet
Благодаря ти много за милите думи, относно гевреците.

Хляб от различни видове брашна + ядки + семена.

И хляба от днес. Вчера замесих повече тесто, но изпекох само половината, а другата половина я замразих, като мислех, че няма още днес да се наложи да пека отново хляб, но то домашният свършва за един ден, а купеният, същото количество, за една седмица. Simple Smile

# 417
  • забравих си мисълта...
Козунак по рецептата на леопардовия козунак, но този път малко по-различно.

# 418
  • забравих си мисълта...
Ръжено-бял хляб

# 419
 Привет! Искам да ви покажа една от погачите си за кръщене,която сътворих за един малък сладур.Декорацията е изцяло ръчна изработка.https://www.facebook.com/837167033023249/photos/a.84461903561138 … 964005287/?type=3

Общи условия

Активация на акаунт