Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 205 910
  • 530
  •   1
Отговори
# 420
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Може ли аз да ви изкуша по никое време с топъл хляб??? Wink





# 421
  • Мнения: 1 934
Венета, както винаги, нещата ти са изкушаващи дори през монитора  Laughing

Апропо, не може ли на първа страница да се изведат и твоите рецепти -за тутманик например липсва  Simple Smile

Хвърлям от време на време поглед в темата и искам да изкажа мнението си, че тенденцията в декорацията на някои пити ме хвърля в ужас, потрес, размишления и прочие страсти  Tired

Пресен пример -  renichka1 - хора, за мен това може да е произведение на изкуството, арт инсталация, провокация и прочие, но не е пита  Peace

Забелязвам, че от мнооого старание да бъдат оригинални питите, понякога просто не приличат на пити  Peace

Съжалявам, ако подразня някой с коментара си, но определено ми е интересно да разбера и мнението на повечето от вас  Simple Smile

# 422
  • Мнения: 9 521
Скрит текст:
Венета, както винаги, нещата ти са изкушаващи дори през монитора  Laughing

Апропо, не може ли на първа страница да се изведат и твоите рецепти -за тутманик например липсва  Simple Smile

Хвърлям от време на време поглед в темата и искам да изкажа мнението си, че тенденцията в декорацията на някои пити ме хвърля в ужас, потрес, размишления и прочие страсти  Tired

Пресен пример -  renichka1 - хора, за мен това може да е произведение на изкуството, арт инсталация, провокация и прочие, но не е пита  Peace

Забелязвам, че от мнооого старание да бъдат оригинални питите, понякога просто не приличат на пити  Peace

Скрит текст:
Съжалявам, ако подразня някой с коментара си, но определено ми е интересно да разбера и мнението на повечето от вас  Simple Smile
newsm10
Ако искам торта, ще си поръчам/направя торта с декорация. За мен питата трябва да е красиво сплетена (на плитки, цветя, слънца... но декорациите-апликации ми идват в повече) и да се вижда бухнала питка със запечена коричка... Всичко е въпрос на вкус, но един "простичък" хляб само с нарезчета ми изглежда доста апетитен... ммммммм (виж снимките на Венета)

# 423
  • Мнения: 1 934
peneva_a, и аз като теб   Simple Smile - видя ли семплите печива на Венета /и на други хора от форума/ все едно миризмата на пресен хляб през монитора чувствам   Laughing

Относно декорацията - сега се сещам, че тези неща отгоре с по-твърдото тесто не са и добри на вкус и на практика май и не се ядат от хората.


Няма лошо, темата е прекрасна, много идеи оттук черпя и ми е мноого приятно в повечето случаи да гледам произведенията ви  bouquet К/ с малки изключения  Wink/

# 424
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Венета, както винаги, нещата ти са изкушаващи дори през монитора  Laughing

Апропо, не може ли на първа страница да се изведат и твоите рецепти -за тутманик например липсва  Simple Smile

Кливия, Peneva_a, благодаря ви много за милите думи! Радвам се, че моите обикновени, но пък иначе много вкусни хлябове ви допадат.  Heart Eyes  Hug

Кливия
, линк към рецептата съм давала често, но не знам защо го няма на първа страница, аз не ги регулирам тези неща и затова напомням на питащите, че който желае рецептата за моят тутманик или моят козунак да ми пише на лични и ще му ги изпратя, няма проблем за тях. На лични, защото така, щом вляза във форума, ще видя, иначе в темата запитването може лесно да бъде пропуснато.
Колкото до вида на питките, знам ли и аз какво да кажа... "За всеки влак си има пътници". Светът е шарен, всеки харесва нещо друго. Някои опити са нещо ново и са сполучливи, други не са, трети са ужасни, а четвърти са си абсолютен кич. Но знам, че всеки е положил усилия и е имал желание да направи нещо, което до сега не е било правено и не е било виждано. Лошото е, когато човек не вижда, че опитът му е несполучлив и се хвали с постижението си. Но дори и в подобни случаи има такива, които ще го харесат. Иначе няма лошо да се споделят дори и несполучливите опити, така всеки ще научи още нещо.
За мен хлябът е свят, питката също и затова човек трябва да се отнася към тях с уважение и да ги украсява така, че да не ги обижда.
А питките и аз като peneva_a, ги предпочитам във форма на слънце или да са сплетени, също и питка житен клас ми е много любима.
Колкото до мен, аз съм любител на семплата храна. 
Скрит текст:
Та да си кажа личното мнение не само за питките и хлябовете, а изобщо за храната. Какво имам предвид под семпла храна? Аз обичам да се насладя на вкусът на отделните продукти. Когато ям например пуешко месо, искам да усещам вкусът му, а не да го завия в шарена сланинка, UPS да го кажа на "новобългарски" в бекон. Wink Защо избира човек по-леко месо и после добавя сланинка??? Grinning Или пък аспержи в бекон, опитах веднъж, ужас!!! Какво показват по TV готвачите, UPS кулинарите, UPS masterchef-овете, Wink то това често си е чиста реклама и опит да се увеличат продажбите, да се прави повече оборот не само на хранителните веригите, но на всички, които после ще ни помагат да отслабваме и да се разкрасяваме.  Mr. Green Това го казвам по принцип, да не вземе някоя "телевизионна звезда" пак да пощурее и пак без да съм я споменала.   Mr. Green
Като чуя пица със седем вида сирена или има едно китайско ястие "Acht" Schätze" (осем съкровища) и ми се завива свят. Не се усеща вкусът на много от продуктите, защото тези с по-силен аромат и по-натрапчив вкус се налагат. Просто някои ястия са такива, сякаш сме забъркали храна за прасето, но малко сме я поукрасили да изглежда човешка. И пак да се застраховам, не казвам, че не е вкусно, .  Mr. Green   то и прасетата си ядат храната така, че хем грухтят от удоволствие, хем и  ушите им плющят.  Mr. Green  Twisted Evil


И днес отново хляб от мен. Този път от бяло и пълнозърнесто брашно и отново е много вкусен, ухае неустоимо, а коричката му е съблазнително хрупкава.




# 425
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Не месите ли, Дами?

Аз днес отново направих хляб. Simple Smile

Чакането не ми е силна страна, много е трудно да се чака. Simple Smile



Хляб номер едно беше веднага отвлечен. Wink
Хляб номер две остана едва половината. Grinning
Обещавам, че няма да се оплаквам повече, че съм опекла дебели "бебета".





# 426
  • Мнения: 9 521
Не месите ли, Дами? ...
Поотминаха жегите, но още не мога да се накарам да включа фурната  Rolling Eyes
Огладнях като гледам пухкавия хляб!

ПП: Пък и не смея да омеся нещо, че ще си го изям самосиндикално и ще се лепне... всички знаете къде  Whistling Да се приберат децата от ваканция, за тях ще направя!

# 427
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
А аз сега нали съм в болнични още 6 седмици, а може и повече, ще видим, и не мога да карам кола в този период, и по тази причина като няма хляб, меся. Но аз предпочитам аз да си меся хляба, че при нас купеният хляб е много вкусен, но и много се дебелее от него, а от този, който аз меся, не се дебелее, всеки ден съм на кантара и слава Богу не качвам килограми за сега.  Wink В купеният хляб има освен много химия и много ядки и мазнини, а аз моят хляб го правя съвсем обикновен, но пък затова не се дебелее. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 сеп 2016, 22:43 от Venetta

# 428
  • Мнения: 767
И аз лятото съм се ограничила само в месенето на хляб.  Незнайно защо, ако не ми е в съд с високи стени никога не ми се надига като твоите бебета newsm78

# 429
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
И аз лятото съм се ограничила само в месенето на хляб.  Незнайно защо, ако не ми е в съд с високи стени никога не ми се надига като твоите бебета newsm78

Интересно... да не би тестото ти да е много меко и затова да се разлива...    newsm78 
Аз хляба винаги го пека на скарата върху хартия за печене.
На колко градуса печеш твоят хляб, Зузи?
*******

Днес направих малки кифлички само от бяло брашно и ги поръсих с каквото имаше. Много са вкусни, но на мен семената и кашкавалът отгоре ми идват в повече, много са ми мазни. Иначе децата много ги обичат така.



А преди няколко дни правих кифлички "смокини" по рецепта на Labrex. Получиха се много вкусни. Една част са с пълнеж от сладко от сини сливи, а друга част са с пълнеж от крем pasticcera.
Аз прибавих малко мляко към тестото, че иначе, както споменава Labrex, беше много твърдо, намалих малко и солта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14847086#msg14847086




# 430
  • Мнения: 767
Вени, аз съм с "ретро" печка Раховец, тя градуси няма. Аз умишлено гледам да ми е мекичко тестото, някак по ми харесва хляба после.Пропорциите ми са 500гр. бяло брашно, 280-290 мл. вода, олио около 1 с.л. , 20гр. мая и по  1ч.л. сол и захар. Ще пробвам с по твърдо и ще споделя.

# 431
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Вени, аз съм с "ретро" печка Раховец, тя градуси няма. Аз умишлено гледам да ми е мекичко тестото, някак по ми харесва хляба после.Пропорциите ми са 500гр. бяло брашно, 280-290 мл. вода, олио около 1 с.л. , 20гр. мая и по  1ч.л. сол и захар. Ще пробвам с по твърдо и ще споделя.

Не ти е меко тестото, Зузи, много си е добре даже. Просто като оформяш хляба, сложи повече брашно на плота, загъни тестото 3-4 пъти и после го навий, да се получи форма на хляб и би трябвало да не се разлива чак толкова, но все пак зависи и от самото брашно.

# 432
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
За закуска имахме пресни хлебчета.

# 433
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 832
Едвам намерих темата  ooooh!

Здравейте, Вени и всички останали момичета  Hug

Трябва ми спешно рецепта за пита, но БЕЗ МЛЯКО
Бих искала да направя питка за една колежка, тя обаче не яде никакви млечни продукти.

Смятам да направя слънце, че това е изпитана рецепта и винаги ми става, но не мога да сложа прясно мляко, та планът ми е:

вие ми давате рецепта за тестото Simple Smile
аз оформям като слънцето
в едната половина слагам сирене и я "маркирам" със сусам отгоре (лъчите, които имат сирене).

Какво тесто, обаче  Thinking
Моля ви за рецепта, но наистина: да е изпитана и сигурна  Rolling Eyes

На вас разчитам, майсторки  Hug

# 434
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 832
И още нещо да ви питам:

по питките ви виждам едни красиви цветя, листенца, украси - бели са
предполагам, че ги правите от тесто, но не зная как става  newsm78

За надпис мисля да спретна нещо, но как се прави този пиниз? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт